EVE Online - Från en WoW-spelares

Permalänk
Medlem

Hehe, fuling

Visa signatur

"It is our attitude at the beginning of a difficult task which, more than anything else, will affect its successful outcome." - William James

Permalänk
Medlem

Någon annan som har problem med att man blir disconnected från Tranquility vid warps? Detta var den enda anledningen till att jag slutade köra EVE, så nu har jag fixat en trial-version och samma problem uppstår fortfarande. Störande som tusan! Vill verkligen spela, men då man blir utkickad konstant (eller ja, inte JÄMT men runt 1/3 gånger man warpar) så förstör det en hel del av spelupplevelsen.

Kan påpeka att jag har Telia 8mbit ADSL och en D-Link 604-router, men alla nödvändiga portar är öppna, så jag fattar inte riktigt vad som är fel. Detta är en ny burk jag kör på också, samma problem uppstår med min gamla burk. Börjar undra om det är Telia som strulat med routingen, eller något.

Tacksam för svar eller tips!

EDIT: Heter Skarm in-game om nån är intresserad.

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

Noooes, keep away from the dark side young padawans.
Och håll er borta från Burner, ATUK is teh ebil of Eve.

Visa signatur

Yarr?

Permalänk
Medlem

Blää, unable to connect Och jag som antagligen kan flyga nya skepp nu!

EDIT: Aha, maintainence

Permalänk
Medlem

Jobbigt med maintainence men ack så välbehövligt. Någon större skillnad på raserna då? Måste man vara samma ras för att vara i samma corp?

Visa signatur

"Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia." - Charles M Schultz

Permalänk
Medlem

Nu är ju klockan 15 (14 GMT) släpp in mig!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xerbee
Nu är ju klockan 15 (14 GMT) släpp in mig!

Haha, precis vad jag tänkte Men man får väl gissa på att servrarna tar lite mer än en minut att starta också

Permalänk
Medlem

Det är förlängd dt idag så sevrer kommer inte upp förens 16:00 enligt dom. Sen får man alltid räkna med att det tar lite längre än vad dom beräknar.

Visa signatur

An enemy that is pure evil? Right or wrong are not what separate us and our enemies. It’s our different standpoints, our perspectives that separate us. Both sides blame one another. There’s no good or bad side. Just two sides holding different views. - Squall, FF8

Permalänk
Medlem

Extended Downtime Tomorrow Thursday the 6th from 10:00 to 14:00 GMT står det ju?

Permalänk
Medlem

Ja och det är GMT+2 i Sverige förtillfället så du får allt lungna dig till 16:00 då.

Visa signatur

An enemy that is pure evil? Right or wrong are not what separate us and our enemies. It’s our different standpoints, our perspectives that separate us. Both sides blame one another. There’s no good or bad side. Just two sides holding different views. - Squall, FF8

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoKane
Ja och det är GMT+2 i Sverige förtillfället så du får allt lungna dig till 16:00 då.

Jaha, jag missförstod dig. Jag trodde du menade att dom hade skrivit från 10:00 till 16:00, alltså 18:00 vår tid

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Icetec
När får man det? Det enda jag fått är en s.k "Gamma S", som man inte kan sälja ö.h.t. Och då har jag ändå gjort guiden fram till att hon datorn säger "nu återstår bara att låsa upp resten av UI:t" och något uppdrag efter det från agenten man får tillgång till. Har jag missat något? För nu har jag 150 laxar på fickan, men det är 3-4 timmar kvar tills jag kan flyga en fregatt.

EDIT: Och när jag väl kan flyga en, är det någon som kan rekommendera vilken jag ska köpa? Spelar Gallente.

Man får det efter att man har klarat Missionet som heter någonting i stil med "Bla bla bla - Part 8".

Sista uppdraget är (iaf för minmatar) att man ska åka till någon NPC som flyger i rymden, det står även att man inte ska attackera honom. I närheten av han finns ett par pirater också. Men ingen strid förekommer under uppdraget.

Gamma S är en Frequency crystal till lasers (a.k.a energy weapons) som används istället för ammunition. En Gamma S är inte värt mycket.

Om ni inte kan sälja något i där ni befinner er för tillfället, så gå in i reprocessing och recycla föremålet. Det funkar på det mesta. Då får ni ut Mineraler (Tritanium, pyerite, mexallon, isogen, nocxium, zydrine, megacyte) som ni förmodligen kan sälja istället. Om inte annat så tar de oftast avsevärt mindre plats i cargoholdet och kan transportera det till en station där någon vill köpa. (för att få reda på vart ni kan sälja något så högerklicka på föremålt, sedan View Market details, sedan kommer det upp två listor, Sell och Buy. Förhoppningsvis finns det något i "Buy"-listan. Högerklicka på den station som ligger minst antal Jumps bort, välj set autopilot/Add waypoint. Sedan är det bara att undocka och sätta igång autopiloten.

När du är framme i rätt system så kolla i market details igen för att se exakt vilken station det är som köper föremålet. Högerklicka i market vyn och välj "Dock".

Skeppet du köper efter nybörjarskeppet är beroende på vad du vill syssla med. Finns oftast två skepp som är nästa steg, ett miningskepp och ett fightingskepp. Miningskeppet har oftast större cargohold och är långsammare.

Själv skulle jag föreslå ett fightingskepp, annars är det lätt hänt att man fastnar i miningträsket. Köp ett fightingskepp och gör sedan uppdrag åt Internal Security/Security agenter, så lär ni er grunderna på en lätt nivå. Även öka förståelsen för hur olika moduler påverkar skeppet osv.

Själv är jag lite anti mot att börja med learningskills på en gång. Istället så bör ni skaffa de grundskills som behövs för att kunna använda olika saker på skeppet. Träna learningskills till 3 max. Iaf under trialperioden - det är ingen poäng med att lira en trial om man inte testar på olika saker. Och olika saker behöver skills - inte learningskills.

Men om ni sedan bestämmer er för att fortsätta spela så bör ni träna upp de ganska snart till lvl 4. Det räcker i början. När alla skills börjar ta lite för lång tid så ta steget att ta de till lvl 5 och träna de första levlarna i avancerade learningskills, de som är lätta att träna.
Sträva alltid efter att ha så roligt vid just detta tillfälle som möjligt.

Detta är dock min egna personliga uppfattning, det har diskuterats vilt på forumen om hur man bör träna sin karaktär i början, för optimal start så läs i Eveforumen, bör finnas där.
Men som sagt, "optimalt" är ofta inte det roligaste. Ta det lugnt och njut av att utforska Eve. Jag önskar jag vore en newbie som upptäckte Eve på nytt. Riktigt roligt.

edit:

Läste på baksidan av mitt Evefodral, och det stämmer rätt fint för en gångs skull faktiskt.

Citat:

Immerse yourself in the vast virgin territories of EVE where power is the Holy Grail and the ultimate aphrodisiac. Conceive a new life without boundaries, where murder, plunder, betrayal and delusions of grandeur will lead you to boundless glory or to the brink of ruin. The galaxy is yours to control if you have the brains, strength, and cunning to succeed.

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.