AMD och Intel satsar på Asien

Permalänk
Melding Plague

AMD och Intel satsar på Asien

<font style="font-size: 10pt"><b>AMD och Intel satsar på Asien</b></font> <small class="small">måndag 12 december av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
Både AMD och Intel jobbar nu väldigt mycket med att få in foten bättre i Indien och Kina. Detta är inte så konstigt med tanke på dessa länders stora befolkningsmängd och teknologiska och industriella framsteg på senare tid. Insatta i ekonomi menar att den som kan kontrollera dessa marknader kan tjäna stora pengar i framtiden och det är givetvis ett vettigt mål för både AMD och Intel. Relativt få har datorer i dessa länder men detta beräknas ändras inom några årtionden.
<br />
<br />Intel har investerat en miljard dollar i forskning och investering i Indien. Förra veckan öppnade de en ny fabrik i Kina värderad till 200 miljoner dollar. AMD har å andra sidan lyckats slå sig igenom bra genom att samarbeta med andra företag. AMD:s marknadsandel i Indien var 13% 2004, upp från 0% 2003. Marknadsandelen i Kina dubblerades till 19%. Intel dominerar alltså, men AMD försöker slå sig uppåt och har lyckats ganska bra med det hittills.
<br />
<br />Läs mer hos <a href="http://www.businessweek.com/magazine/content/05_51/b3964047.h..." target="_blank">BusinessWeek</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Satsar på Asien ? ush... och försöker få in en fot ? vad perverst...

Visa signatur

hollywoodstar

Permalänk
Avstängd

hmm det kan inte bli lätt! har för mig att kinesiskt bolag som heter levento eller något som köpte upp ibm´s persondator del. men ibm kanske inte gör cpu´r, tänkte då att dom redan har ett bra företag som kan göra mycket och många billiga cpu´r och kompletta datorer!

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk
Medlem

Det är skillnad på att bygga ihop datorer och tillverka själva kretsarna som man bygger ihop den av!

IBM sålde ju bara persondatordelen, så lenovo får inte (och kan inte) tillverka processorer t.ex. Och till på köpet tillverkar IBM PowerPC processorer, och inte x86 (som används i de flesta persondatorer).

Däremot skulle jag kunna tänka mig att VIA skulle kunna ha en större marknadsandel i Asien än i övrigt.

Visa signatur

USA har aldrig varit på månen, Sverige hade aldrig vm 1958 och 9/11 har aldrig inträffat och därmed basta.
P4 2,6C@<3,0Ghz + CNPS7000A-CU|AI7|1,5Gb BH5 & BH6|Antec Sonata|R9800np(BBA) + VF700-CU@425/258|HP LP2465|Logitech MX500, Seasonic S12 500W