Permalänk
Medlem

irssi +pc +putty

Hejsan
Jag kör irssi genom cmd idag på min windburk. Det jag undrar är då ifall det går köra ssh-server (eller vad det heter) så jag kan komma åt mitt irssi genom putty vart jag än är ungefär. Hoppas ni har förstått vad jag menar. Ifall det finns guider om det nu går så posta gärna länkar m.m

Visa signatur

Permalänk
Medlem

Kanske lite OT , men hur tusan kör du irssi genom cmd?

Annars är det väl bara att dra igång nån gammal burk med debian, installera screen och irssi och köra irssi genom putty vart du än är.

Permalänk
Medlem

Skulle göra det om jag kunde, kan inte linux. Har testat men lyckas inte. Tycker det är svårt.

Visa signatur

Permalänk
Medlem

Men ta fram en gammal burk, sen laddar du ner en netinstall skiva till debian, kör in den, det är inte så mkt att välja, man kan mer eller mindre trycka enter och välja default alternativen genom hela installationen. När installationen är färdig skriver du apt-get irssi-text screen.

Då laddar den ner irssi och screen, du kanske skall lägga till mc också (midnight commander) så du kan slänga runt lite filer och lägga in lite nya teman till irssi.

Så ... hur kör du irssi i cmd?

Permalänk
Medlem

Okej, låter inte så krånligt.
Jag installerade cygwin. Vet inte om det används faktiskt. Hittade någon fil kan inte kolla vad den heter nu för jag är inte hemma, installerade den. Sen bara startade jag en batfil. Då startas irssi i cmd.

Visa signatur

Permalänk
Medlem

vet inte om detta kan vara ngt för dig.
http://www.nomachine.com/

Permalänk
Medlem

irssi-win32-standalone-0.3 heter filen.
-
Nx är väl ungefär samma sak som Tight VNC? Jag vill ju bara ha själva texten från irssit eller vad man nu ska säga.

Visa signatur