Permalänk
Medlem

Ska formattera om, lite feedback tack :)

Hej!

har lite problem med datorn, hänger sig, blåskärm och dylikt och tröttnat rejält på det.
Har sparat allt det viktiga på den andra disken.
Kör med 2 st Sata diskar, en 80 ( C: ) och en 250.
Behöver jag ha drivrutinerna till Sata diskarna om jag ska göra en ominstallation av XP?
Jag har ett Fatal1ty moderkort med tillhörande Guru panel med fläktkontroll och temp mätare. Men själva programmet i windows tycker jag krånglar så mkt, är det nödvändigt att ha? man har ju endå inställningar i Bios att den ska stänga av ifall den blir för varm mm.
Räcker det att man kör med displayen i fronten på burken?
Inget i mitt Bios kommer ändras heller va?

har laddat upp med tänkbara CD skivor jag behöver under ominstallationen.

Något jag behver tänka på?

Inte speciellt ofta jag gör ominstallationer av min dator... men blir tvunget nu.

Tack på förhand

Permalänk

Oroa dig inte, det är inte så svårt som du tror

- Ja, du kommer behöva SATA-drivutiner. Har du dem inte på diskett kan du ladda ner dem från moderkortstillverkarens hemsida och själv lägga dem på diskett.
Precis i början när du bootar från windows-cd:n kommer det stå: Tryck på F6 om du vill installera en SCSI- eller RAID-drivrutin. Tryck F6 här och installera SATA-drivare (bara att följa anvisningar på skärmen).

- Nej, du behöver inte använda Guru-panel. Tycker du att den krånglar är det bara att skita i den, allt kan du som sagt fixa i BIOS eller andra program du installerar, t ex Everest och Speedfan.

- Din BIOS är inte installerad på hårddisken och kommer inte att ändras.

- Om du inte redan har gjort det, gå in i BIOS innan och ställ in boot-ordningen så att datorn i första hand bootar från CD-skiva (Windows-CD:n), så borde det flyta på fint.

Lycka till!

Visa signatur

CoolerMaster Centurion 532 | Tagan 430W EC | DFI LP UT NF4 Ultra-D | AMD64 3700+ SD BN @ 2915Mhz (Zalman CNPS7000B-Cu) | 2x512MB Kingston DDR400 | Asus Radeon X850PRO PCI-E (Zalman VF700-Cu) | 280GB IDE HDD | SuperPI 29s

Permalänk
Medlem

Tackar för infon

Allt är ominstallerat å uppdaterat å klart precis som jag ville ha det. Får bara hoppas den int skiter sig igen med sina blåskärmar å minnesdumpning igen...