Samsung planerar dubbelformatsenhet

Permalänk
Melding Plague

Samsung planerar dubbelformatsenhet

En talesman för Samsung har gått ut med att företaget planerar att lansera en optisk enhet med stöd för både blu-ray och hd dvd. BD-UP5000 heter enheten och väntas dyka upp på marknaden senare i år.

Läs nyheten: Samsung lanserar blu-ray/hd dvd-enhet

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Blir väll detta som är den nya standarden, spelare som stöder båda formaten. Jag köper en sådan när de ligger på 500-1000kr till datorn, 3000kr till TVn.

Permalänk
Medlem

Jag köper en sådan den dagen man kan kan köpa alla titlar i hd dvd/bd format medan respektive DVD utgåva fordrar fyra-fem skivor. Samt att denna spelare kostar 300 - 400 kronor.

Permalänk
Medlem

Blue-Ray & HD DVD.

Bara jag som får Deja vu a lá DVD-R & DVD+R?

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem

Mest av allt hoppas jag att dessa kombospelare för FULLT stöd för båda formaten.

Visa signatur

//Bacon

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SirMacke
Blue-Ray & HD DVD.

Bara jag som får Deja vu a lá DVD-R & DVD+R?

Tråkiga är ju att dessa format inte är kompatibla med varandra (både DVD-r och DVD+r fungerade ju i alla DVD läsare (teoretiskt)).

edit:

Om man pratar om en optisk enhet så får jag associationen med en enhet man har i en dator- inte en standalone-spelare som man har under TVn.

En standalone-spelare är ungefär lika intressant som aftonbladets huvudrubrik medans en optisk-enhet för en dator är högintressant - IMHO. Roliga är att det inte går att avgöra från varesig swecs sida eller inforworlds sida vad det egentligen är - även om språket på infoworld skvallrar om att det antagligen inte rör sig om någon dator-läsare.

Om man googlar på LGs enhet får man fram den här (fula) saken:

vilket antagligen avgör vad det här rör sig om för enhet.

Permalänk
Medlem

Hehe är det så framtiden ser ut...som boxen på bilden så är det verkligen en dyster framtid!

Rör det sig om stationär spelare så är det väll ingen nyhet för swec? Alla antar väll automatiskt att det rör sig om en spelare i 5,25" formatet om nyheten dyker upp här så bort med nyheten..

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Roliga är att det inte går att avgöra från varesig swecs sida eller inforworlds sida vad det egentligen är - även om språket på infoworld skvallrar om att det antagligen inte rör sig om någon dator-läsare.

här:

http://prylportalen.mkf.se/ArticlePages/200704/13/20070413091...

saken är bara att LGs var riktigt kass på HDDVD, lär ju bara sänka formatet ytterligare om denna är likadan.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Avstängd

HD-DVD och Blu-Ray suger, båda har DRM och skit.

Trisst med det här format-kriget, inget av dem har riktigt slagit igenom, och en spelare som stödjer båda kostar mer pengar.

Att de inte kunde enas om ett format baserat på en öppen standard och utan patent och utan DRM.

Visa signatur

Mozilla Firefox - Rediscover the Web!

Permalänk
Medlem

Den dag man hittar en sådan spelare för 300kr på Hemköp, som min nuvarande DVD-spelare till TV:n blir det värt att skaffa. Just nu är det hela en ploj och det finns ingen garanti för vilket format som överlever längst. Utvecklingen går frammåt i all ära men det är för tidigt för att skaffa dessa HD prylar.

Visa signatur

Desktop: MSI MPG X570 GAMING PLUS, AMD Ryzen 9 5950X, Be Quiet Dark Rock Pro 4, 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200,
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING, Samsung 970 EVO Plus 500GB
Notebook: Macbook Pro 14" M1 Pro

Permalänk

Uruselt måste jag säga, det försämrar enbart för konsumenten - det kommer inte finnas något priskrig nu. Priserna kommer inte alls gå ner i samma hastighet som när det finns två format. Det hade varit bättre om dubbelspelare kommer ut om ett år eller så.

Förövrigt rent trams när ni säger att den är prisvärd när den kostar 300:-... Tragiskt måste jag säga, ni har knappast sett på en HD-film.
Dagens fantasipriser på över 8000:- gör den inte direkt prisvärd, men en 360 med HD DVD-addon är mycket prisvärd.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem

Och att köpa en DVD spelare för 300kr, då kan man lika gärna se på film med en bra med gammal VHS. Man väljer ju såklart HD spelare för bildkvaliten i första hand, det gör man inte med en DVD för 300kr, den väljer man för att man är snål.

Visa signatur

Speldator:Gigabyte Aorus Pro b550, 16GB DDR4, AMD 5800x ,MSI Suprim x RTX 3080 ,WD nvme 1TB, Samsung 1tb ssd, Win 10 Pro, Samsung odyssey G7 27"
TVspel: Xbox One x, Nintendo 8-bit, Nintendo Gamecube, Nintendo 64, Nintendo Wii Nintendo Switch TV: LG 65" C8 Oled

Permalänk
Medlem

dock blir det att vänta ett tag tills plånboken säger att det går bra, men att köpa dessa 300kr DVD som vissa gör skulle jag inte få för mig. bättre att lägga några kronor på kvalite. Jag ser en direkt skillnad på gammla bettan som nu finns i sovrummet och den jag har i storarummet. Gäller även ljudkvaliten

Visa signatur

Japp jag har dyslexi, så häng inte mig pga min grammatik.
CPU: Ryzen 7 5800X || GPU: ASUS ROG Strix RTX3070Ti OC || Moderkort: ASUS ROG Strix X570-F Gaming || RAM: 64GB 3200MHz || CPU kylare: Fractal Design Celsius S24 || Primär HDD: Samsung 980 PRO M.2 1TB