Internet -> router 1 (delning av Internet) -> router 2 -> NAS med ftp...??

Permalänk

Internet -> router 1 (delning av Internet) -> router 2 -> NAS med ftp...??

Hejsan är ny här på forumet men har varit en stamisläsare under en längre tid men är nu mera medlem... =D Hade tänkt att fråga lite om hur jag ska göra för att jag ska kunna nå min ftp från internet, när jag har två routrar imellan......

Ska förklara lite mer ingående:

1. Först så sitter det en router som delar en internet anslutning från telia, (är 99,99% säker på att den är dynamisk, anledningen till att det är en sån här delning är att det är en studentlägenhet...och så länge det funkar bra och ingår i hyran så är det ok för mig)

2. Efter den första routern så har jag en egen router i min lägenhet, (ZyXEL P-320W). Har denna för att jag ska kunna ansluta min stationära och den bärbara trådlöst.

3. Jag har köpt en nätverkshårddisk som jag har inkopplad till routern, (LaCie Ethernet Disk mini, http://www.lacie.com/se/products/product.htm?pid=10844)

4. Hårddisken har ju en inbygd FTP-server, men hur ska jag göra för att jag ska kunna komma åt den från internet utanför det här nätverket?

Har funderat och letat efter info som kan hjälpa mig men har inte riktigt hittat nått som vettigt angående min FTP... Men har hittat en massa annat intresant... hehe =P

Har tittat lite på Dynamisk-DNS.... men vet inte om jag är ute och cyklar då kanske...? Men fortfarande så är det ju två routrar... hm... Vet att jag måste fortwarda port 21, har jag för mig..? Har gjort de på min egen och ska göra det på den andra också, men hade tänkt att vara säker på om det var nått mer som skulle göras innan jag gjorde det...

Är väldigt tacksam för alla svar som jag kan få!!!

Permalänk
Medlem

hej har du kvar din disk? skulle vilja veta hur man lägger in sina olika mappar tex program film musik m.m så att man kommer åt dom i nätverket ska man skappa mappar i själva webinställningarna till disken ?