Långsamt internet när jag kör trådlöst, snabbt med sladd...

Permalänk
Medlem

Långsamt internet när jag kör trådlöst, snabbt med sladd...

Hej!

Jag har en bärbar dell-datorn med inbyggt trådläst nätverkskort, ett som jag tycker strular lite... Men hur som helst, jag har comhem, 24mbit ner, 8 upp. När jag kör tptest 5 trådlöst kommer jag upp i ca 9-10, men när jag kör med sladd till routern får jag ca 21-23... Är det konstigt att det skiljer så mycket? Borde jag testa köpa en USB-adapter (trådlös) och se om det bli snabbare?

Mvh,

SImon

Permalänk
Medlem

Det beror på vad du har för router...
Har du en som bara har stöd för B standard så är max 11 mbit/s
G standard är max 54 mbit/s, sen finns n som inte är standard än men har stöd för 108 mbit/s. Så skriv vilken router du har eller kolla tillverkarens hemsida så ser du vilken standard det är.

Permalänk
Medlem

jag har en zyxel p-320w...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zhilmoen
jag har en zyxel p-320w...

Trådlös 802.11g och 802.11b nätverk

källa:
http://www.inwarehouse.se/Product.aspx?prd=1026833&node=322

Permalänk
Medlem

okej, så då borde det inte vara så långsamt? Kanske borde jag därför testa att köpa en usb-nätverkskort och se om det går snabbare?

*edit* Jag tänkte testa att i routerinställningarna välja "802.11g Only" istället för "mixed" kan det vara bra?

Permalänk

vilket avstånd har du mellan trådlösa routern och datorn, för om det är väggar eller annat ivägen kan det ge störningar som kan minska hastigheten dramatiskt. tråden är i sådana fall mycket bättre då den kan gå en sådär strax under 100 meter utan att hastigheten minskas dramatiskt

Visa signatur

Någon som vet något bra att skriva här?

Permalänk
Medlem

Ja gkan ha datorn precis bredvid routern och få samma dåliga resultat.... brukar USB-adaptrar vara bra, för övrgit?

Permalänk
Medlem

Har precis samma problem med samma router fast ett annat nätverkskort. När jag kör med sladd funkar allting perfekt, portarna sköter sig till och med.

Men när jag kör trådlöst dör uppkopplingen typ 5 gånger i timmen.

Och eftersom vi har olika nätverkskort men samma problem så antar jag att det är något som inte står rätt till i routern!

Kom precis på att jag bor i lägenhet också, får upp sex olika trådlösa nätverk, kan det vara så att dom stör min anslutning?

Permalänk
Medlem

testade med en annan dator, trådlöst,som inte heller kom upp i över 8mbit... så det är nog routern... får väl köpa en ny....

Permalänk
Medlem
Citat:

Ja gkan ha datorn precis bredvid routern och få samma dåliga resultat.... brukar USB-adaptrar vara bra, för övrgit?

jag undrar också detta. Någon som kör usb-adapter med bra resultat?

Permalänk
Medlem

Jag personligen har haft sämre resultat med usbadaptrar, kört både PC Card och vanligt PCI för stationära och dom har haft bättre resultat.
Nu är det ju så många olika tillverkare och så så jag kan ju inte garantera sanningen i mitt uttalande, men så är det jag upplevft det iallfall.

Visa signatur

[Arrogance]-[5800X+6900XT]-[Win10]

Permalänk

De andra nätverken kan mycket väl orsaka kollisioner. Testa olika värden på kanalen i routern och se om det hjälper. Gör ofta det.

Rätt stor risk att de andra nätverken påverkar din hastighet.

Permalänk
Medlem

Hej!
54 mbit/s är den teoretiska hastigheten. Inte alls ovanligt att ha en tp test på 11 mbit/s i g nätverk. Finns de som klarar det tom sämre men även
bättre. Har haft g produkter som klarat endast 4 mbit/s i tp test.

Visa signatur

MSI 890FXA-GD70 -l- AMD Phenom II X6 1055T~3.75GHz -l- 4GB (2x2GB) DDR3 Corsair XMS3 -l- Sparkle GeForce GTX 470~CC 721MHz MC 1750MHz

Permalänk
Hedersmedlem

4Mbps? Skulle jag få såna resultat skulle jag lämna tillbaka routern
Jag får ut 23.8Mbps (i iperf, dvs "äkta prestanda") av min Airport express, 802.11g förstås.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
NAS: 6700K/16GB/Debian+ZFS | Backup (offsite): 9600K/16GB/Debian+ZFS

Permalänk
Medlem

Som det redan nämnts, prova ändra kanalen på routern. Låter precis som den krockar med andra nätverk som kör på samma eller näraliggande kanal.

Visa signatur

Jodå så att..

Permalänk
Medlem

Kan ses som trådkapning, kanske inte.. Iallafall, jag har testat att installera programvaran till min usb-adapter istället (vilket inte funkade innan). Nu verkar anslutningen ha blivit lite stabilare. Men ett problem återstår, programet har en tendens att "dö" efter ett tag. Får upp en såndär ruta med "Programet har avslutats, bla bla bla,".

Jag har stängt av "Windows Zero Configuration" som någon tipsade om också.

Vad kan det vara som tar ut processen?

Permalänk
Medlem

Jag hade en trådlöst internet adapter till min dator för några år sedan, datorn stod på övervåningen och det trådlösa modemet var på våningen under.

Hur som helst så försvann anslutningen funka hela tiden så fort jag belastade den lite som t.ex när jag spelade WoW. När jag sedan använde min bärbara dator med inbyggt trådlöst nätverkskort så funkade det utmärkt.

Min stationära dator är ganska gammal, kan den gamla USB porten vara problemet eller är det, som det stod ovan, något fel på versionen? Jag använder inte längre trådlöst nätverk för denna datorn men jag ska köpa en ny dator som jag funderar på att skaffa en adapter till men vill inte göra det i onödan om det failar iaf.

EDIT: Använder 24Mbit/s modem med inbyggt trådlöst nätverk.

Visa signatur

i5 3570k 3.4GHz | GTX 780 3GB | Corsair 8GB RAM | Intel 520 120GB SSD | Samsung 840 Pro 512GB SSD | Seagate Barracuda 1TB 7200rpm | Corsair CX 600W | MSI Z77-GD55 1155 | Fractal Design R4