långsamt internet, mjukvara eller hårdvara?

Permalänk
Medlem

långsamt internet, mjukvara eller hårdvara?

Hejhej!

Jag har ett lite udda bekymmer. Jag har de senaste dagarna haft problem med internet. Har Comhems 50/10 och var nöjd men så sjönk min hastighet till cirka 0.01 mbit åt båda hållen. För nuvarande har jag drygt 50kb upp och ca 250kb ner. Detta är ju på tok för lågt och jag undrar vad som kan orsakar detta.

Com hems nät är nu elminerat tack vare en bärbar jag nyss testade och nådde 50/10. Problemet bör alltså sitta i min dator...

Vad bör jag göra? Det borde väl troligen vara mjukvarurelaterat eller kan det vara moderkortet? Själv tror jag på det förstnämnda.

Skriv gärna en rad om du har något förslag på vad det kan röra sig om.

Tack på förhand

MVH Peter

Permalänk
Medlem

Det kan vara allt ifrån mus problem till invasion från yttre rymden

Permalänk
Medlem

Tjena ndjr. Tack för ditt hjälpsamma svar;)

Nu har hur som helst saker och ting löst sig. Nu fungerar det 50/10 igen men jag skulle väldigt gärna vilja veta varför det fungerar igen utan att jag gjort något. Jag antar att det betyder att problemet kan återvända nämligen...

Förslag?:)

MVH Peter

Permalänk

Äh kan ju vara vad som helst, virus, trojaner till något på nätverkskortet som pajat

Visa signatur

"Tvångsmata dig med nitroglycerinkabbare"

Permalänk
Medlem

hej och tack för svar.

Ja, jag vet, det suger en del. Jag tvivlar på att det är ngt virus eller trojan eller ska jag skriva tvivlade... Eftersom hastighetssänkningen kommit och gått två ggr så är det kanske det som är problemet? Jag skulle dock tycka det var mysko om jag fått ngt sådant. Har inte haft ett enda virus under alla år. Finns det ngt bra sätt att undersöka detta?

MVH Peter