Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Darkstormz
Vi vet väl alla varför folk folk pratar så mycket om den personliga integriteten. Det handlar väl om att fortsätta kunna bryta mot upphovsrättslagen...

Det är ju det enda vi vill få fram. Personlig integritet, demokrati och rättssäkerhet är ju bara parenteser i den stora frågan om piratkopieringens vara eller icke vara.

Visa signatur

Space, the final frontier

It's not what you've got, it's how you use it, som gamle Ray Stevens sa.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Darkstormz
Vi vet väl alla varför folk folk pratar så mycket om den personliga integriteten. Det handlar väl om att fortsätta kunna bryta mot upphovsrättslagen...

Oh ja, för vem vill inte att världen skall ha full insyn i allt man gör. Integritet är ju uppenbarligen enbart någonting som kriminella sysslar med.

Fan, att stänga dörren när man går på toa borde det vara böter på. Eller när man ändå håller på, straffskatt på kläder, det går ju att dölja saker under dem!

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

BBB Komigen! "klappar händerna" BBB Komigen"klappar händerna"

Visa signatur

Asus A8N-SLI Premium 939, Amd 64 3700+, Evga 7800gt 470mhz(orginal), OCZ platinum 2048mb.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Oh ja, för vem vill inte att världen skall ha full insyn i allt man gör. Integritet är ju uppenbarligen enbart någonting som kriminella sysslar med.

Fan, att stänga dörren när man går på toa borde det vara böter på. Eller när man ändå håller på, straffskatt på kläder, det går ju att dölja saker under dem!

Det har inte varit ett snack om att bolagen sparat loggar med IP och annat innan IPRED kom upp på tapeten.

Jag har aldrig sagt att det enbart är kriminella som vill skydda sin integritet.
Men i detta fallet tycker jag att det är uppenbart varför snacket går...

Visa signatur

Microsoft Surface Pro 4 - Intel Core i7 6650U - 16GB RAM - 512GB SSD
Microsoft Surface Dock - ASUS PG279Q

Permalänk
Medlem

Vad gör ni sen när lagen gått på remiss och ändrats? Skriker på er operatör som ändå tvingas följa lagen oavsett vad dom än gör? Bryter en operatör sedan mot en lag som är tvingande så tappar dom garanterat rätt fort sina tillstånd från PTS fortare än någon hinner blinka.

Både regering och rättsväsende har redan markerat var dom står i och med inröstning av både FRA samt IPRED samt en fällande dom i TPBmålet (jag kan inte tänka mig att vår käre korrupta köpta och numera ökända domare beslutade allt på helt egen hand om man säger så..), tror ni att saker och ting kommer att gå annorlunda i framtiden för att ni nu byter operatör på grund av populistisk kundraggning? Jag säger inte att Telia och BBB t.ex gör rätt som vidhåller att man följer IPRED men däremot så tycker jag inte att t.ex tele2 eller bahnhof gör rätt som raggar kunder på detta vis när dom är fullt medvetna om att lagen inom en rätt så snar framtid kommer att gå på remiss för förändring, har vi otur sker det snarare än många tror. Ponten och medföljande vidriga personer kommer att skrika högt tills detta sker, tro inte annat.

Enda sättet att verkligen motverka denna dynga är att rösta på piratpartiet både till EUvalet samt i nästa val så någon för en vettig talan som åtminstone förstår vikten av demokrati och integritet på internet och på andra sätt och vis också. Prata med vänner och bekanta om detta och försök få dom att förstå vikten att vi alla i nästa val röstar och verkligen markerar att; nu jävlar får det vara nog av denna typ av politik som förs. Det finns inget annat sätt om man ser till den större bilden. Det är vad operatörerna som vill vinna sympati borde framhålla om man nu verkligen vill lägga fram en riktig poäng av det hela och inte bara ägna sig åt billiga tricks för att få fler kunder, min gissning är att ingen skulle våga ge sig på det för då är dom helt plötsligt inne på politisk mark och där har dom ingenting att göra i grund och botten men då skulle jag faktiskt höja ett ögonbryn och byta till den operatören, helt klart för då vet jag också att operatören har ett riktigt genuint intresse av att försvara både kundens integritet samt att på allvar motverka dom makter som just nu styr som egentligen borde förpassas till närmst soptunna som Sverker har ställt fram.

Vore grymt intressant om t.ex uppdrag granskning kunde göra en rejäl djupdykning i hela denna fildelningshäxjakt och kartlägga vad som egentligen har hänt, vem som stöttar vem och varför, misstänker att det skulle kunna ge lite mer och bättre resultat än vad annat hittils gett.

Visa signatur

|i5-3570k osv.. |
|Linn Renew Klimax DS/D|Linn Kisto|2st Linn Majik 6100/D|Aktiva Linn Majik 140|Aktiv Linn Majik 112|Linn UNIK|
|Sony HW-50|Grandview Cyber Tab-Tension 92"|Dune HD Base 3D|

Permalänk
Medlem

Kom igen nu BBB/Telenor !

Visa signatur

CHASSI - BeQuiet Dark Base 900 Pro - CPU - Delidded Intel i7 8700K OC 5000Mhz @ 1,375V LLC 6 - MOBO - ASUS Z370 ROG Strix E-Gaming - GPU - EVGA RTX 3070 - RAM - 16GB G.Skill DDR4 3000Mhz - PSU - Seasonic 750W 80+ GOLD - AIO - NZXT Kraken X62 280mm - SSD - 1TB + 500GB Samsung 970 EVO Plus - MONITOR 25" ASUS ROG Swift PG258Q 1080p 1ms 240Hz - CHAIR - Maxnomic Chief Pro TBE - MISC - Corsair K70 LUX - Steelseries QcK Heavy - BENQ Zowie EC2-B - Sennheiser GAME ONE

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aza_gnaget
Varenda? Bara en del svenska trackers som sprungit med svansen mellan benen. Det finns gott om trackers som är placerade utomlands, sätt dig vid burken och sök runt ett par timmar så kommer du bergis att hitta flera stycken.

Självklart, sen beror det på vad man är ute efter. Svensktextade DvdR/Blu-ray och Svenska TV-episoder är nog rätt så sällsynta numera.

Permalänk
Medlem

sweet sitter i tele2-hus själv med 24mb lina

tele2 känns inte direkt trovärdiga med sina skit decoder de har till cabel-tvn och den pinsamt dåliga komunikation företaget har mellan sinna avdelningar.

Ex. upprigd mer än 1 gång ang bredbandserbjudanden liksom ffs jag är trippelkund (tv,internet och ip-telefoni) jag har ert bästa "internet" osv jag behöver ingen "dongel" att surfa gratis med i 6 månader (12mån biningstid).

Aja kul att det finns lite vett i lednigen på bredbandsavdelningeng i alla fall tummen upp

Visa signatur

Burken: Asrock ION 330HT, med moddad kylning.

Permalänk
Medlem

Hoppas Comhem följer exemplet

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers
PC: Ryzen 9 5900X | RTX 4080 Super 16GB | G.Skill Trident Z Neo 64GB 3600MHz CL16 | 12TB NVMe SSD - 5TB SATA SSD = total 17TB SSD + Seagate IronWolf 10TB internal HDD | Synology DS920+ w/20GB RAM SHR 48TB
Skärmar: Acer Predator XB323UGX 32" 270Hz 1440p, Asus PG349Q 34" 120Hz 1440p UW, Asus PG279Q 27"
Foto:
Canon 80D & 60D + Canon 17-55/2.8 IS, Canon 10-22, Canon 70-200/2.8L IS II, Canon 100/2.8L IS Macro

Permalänk

hoppas jag med;)

Permalänk
Medlem

Revolution gubbar!

BBB ÅK MED TÅGET!!!

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define S | Moderkort: ASUS Prime Z370-A
Minnen: Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Grafikkort: Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
Nätaggregat: EVGA GQ 650W Hybrid | Processor: Intel Core i7-8700K
Kylare: Noctua NH-U9B SE2

Permalänk
Medlem

Skrev detta mail till comhem i dag:

Hej Käre Comhem-medarbetare.

Jag vill framföra min starka önskan att ni, av integritetsskäl, samt ni av mina egna pricipiella skäl raderar mina IP-adresser när ni ej har användning för dem, samt ej lämnar ut dem till tredje part, eller domstol.

Om er policy skiljer sig från ovan, vill jag att ni meddelar mig detta så jag göra ett eget aktivt val, samt hjälpa andra att göra detsamma.

Mvh

Kent.

GÖR DETSAMMA!!!!!!!

Visa signatur

En sann moddare blir aldrig klar.MBY är SWEC SSD Kung!
Har hängt här sedan 2002. Började modda vid P200. Har gröna datafingrar. -Och du undrar hur jag kan veta allt?!?!?

|4700K|HD7970matrix|16Gb|Seasonic x-650|WaterC DDC BIP120+MP-05|

Permalänk
Medlem

haha, har bahnhof! yes!

Visa signatur

men ja!

Permalänk
Medlem

komigen nu BBB ni vill väll inte vara brottslingar ;)?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aza_gnaget
Men herregud...du tror inte att dessa horder av pedofiler har råd med en vanlig VPN tjänst (50kr/månad) och totalt kringgår ip-lagring? Brottslingar är inte helt efterblivna, de brukar ha rätt bra koll på hur de ska komma undan. Om något så är Pontén och mediabolagen de stora bovarna i dramat, deras lobbande för IPRED har gjort alla pedofiler och nätbrottslingar mer informerade hur de ska gå till väga för att skaffa sig VPN samt kryptera filer.

+1 !

Så jävla trött på alla som säger att det här gynnar pedofiler etc...

Permalänk

Alltele sparar heller inte ip-adresser.

Visa signatur

YES!!! I cna splee

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
Sverige kommer bli ett näste för pedofiler om det här ska fortgå. Det positiva är väl att vi frigör massa polisresurser nu. Men det är ju klart. Det är ju mycket bättre att ni ska få kunna ladda hem saker gratis, mycket bättre än att vi ska kunna ta fast riktiga brottslingar.

Hoppas ni som laddar hem saker åker på någon skön bedrägerismäll där ingenting kan göras för att IPet inte loggades.

Vissa här har tydligen missuppfattat hur det ligger till, de kommer inte sluta logga användare de kommer däremot att ta bort logg filerna när de inte längre behövs, annars bryter det mot svensk lagstiftning.

Citat:

Bahnhof har därför valt att följa den gamla lagen, och raderar information om IP-adressen när den informationen inte längre behövs

Edit: Vekar som jag hade fel än så länge är det ingen lag på att spara överhuvudtaget tydligen. Oavsett så har detta ingen som helst betydelse för att sätta dit de som begår "tyngre" brott eftersom de utan större problem kan ta reda på hur man blir mer anonym tack vare den korkade IPRED lagen.

Visa signatur

Jack of all trades

Permalänk

Får fiber om två dar, tar 24h o byta operatör, har möjlighet att välja Bahnhof. Hmm...

100/10mbit/s istället för det jag har idag 8/4mbit/s
299kr istället för 384 kr som jag betalar idag för Com Hem.
och sist men inte minst Stärkt integritet och ett stort steg för frihet.

Vi går mot ljusare tider!!!

Tyvärr kan jag inget annat än o hålla med Shike, om att lagen kommer gå i remiss och ändras... men då kommer säkert andra sätt o skydda sin integritet och så fortsätter kriget!

Visa signatur

We're such an abominable, sick society, that we wont make the history books, they will just say that large nations took land from smaller nations, used force and violence.
- Jaque Fresco

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Darkstormz
Det har inte varit ett snack om att bolagen sparat loggar med IP och annat innan IPRED kom upp på tapeten.

Jag har aldrig sagt att det enbart är kriminella som vill skydda sin integritet.
Men i detta fallet tycker jag att det är uppenbart varför snacket går...

Kan man vara mer ute och cykla?
Loggarnas vara eller icke vara är inte frågan, det är inte ens i närheten av vad det handlar om. Vad det i grunden handlar om är att privata ekonomiska intressen har fått ett fripass till att leka poliser. Det är där integritetsfrågan i detta har sin grund. Att det är just privata aktörer som har fått tillgång till loggarna istället för enbart rättsväsendet. Att loggarna existerar har ingen protesterat emot utan det är vilka som har tillgång till dem det handlar om.

Samma sak gäller t.ex. sjukhusjournaler m.m. Det är ingen som klagar på att de finns. Men det är enorm skillnad på att de existerar och kan användas av sjukvården och att ge dessa till till läkemedelsföretagen så de vet vem de skall skicka sin nya medicin-reklam till...

Att du över huvud taget missat detta men ändå uttalar dig som du gör är ju i det närmsta störtlöjligt.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

va bra att jag har tele 2 då!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Detta kommer ju inte göra nån skillnad när datalagrings direktivet kommer i kraft.

Visa signatur

Antec 300. e8400. Scythe Ninja. 8800gts 512mb. OCZ pc600 4gb. Corsair 650tx. Seagate 500gb.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Koffarn
Detta kommer ju inte göra nån skillnad när datalagrings direktivet kommer i kraft.

Det du säger stämmer nog, men frågan är när det sker...

//R

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aza_gnaget
Men herregud...du tror inte att dessa horder av pedofiler har råd med en vanlig VPN tjänst (50kr/månad) och totalt kringgår ip-lagring? Brottslingar är inte helt efterblivna, de brukar ha rätt bra koll på hur de ska komma undan. Om något så är Pontén och mediabolagen de stora bovarna i dramat, deras lobbande för IPRED har gjort alla pedofiler och nätbrottslingar mer informerade hur de ska gå till väga för att skaffa sig VPN samt kryptera filer.

Instämmer till fullo, har hela tiden hävdat att IPRED lagen kommer göra mer skada än nytta ska bli intressant att se hur det hela utvecklar sig. Jag tror inte för en sekund att IPRED kommer hjälpa för fem öre, snarare kommer den öka den olagliga fildelning samt få allt färre att bojkotta industrin till förmån för personer som Unni Drougge. Verkar iaf finnas en som förstår hur man tjänar pengar på något som är helt gratis och att det går har hon redan bevisat...

Visa signatur

Jack of all trades

Permalänk
Medlem

Vågar man ens drömma om att ComHem hakar på?

...Mer hopplös ISP får man leta efter. Har inget annat att välja på i vår sketna fastighet förutom sunking 8 mbps ADSL...och comhem.

Visa signatur

i5 750@3,57 Ghz (21x170) 1,225V|4GB OCZ DDR3 6-6-6-18 1333 Mhz|GTX470 @ 800 Mhz|Asus P7P55-M|Cooler master silent Pro M series 700W |A-data S596 64 GB SSD JMicron 612 |2 TB Samsung F3 RAID0| X-fi Music| IN-WIN Dragon Slayer|CoolerMaster TX3|

Permalänk
Medlem

För första gången kan jag säga att jag är glad att jag har tele2!

Permalänk
Avstängd

"Startavgift och månadsavgift för anslutning till stadsnätet ingår.
Av tekniska skäl kan vi tyvärr bara erbjuda 1 ip-adress." Står så på bahnhof. Betyder att man bara kan ha det internet på en dator :S

http://www.bahnhof.se/net/sthlmtelia/_net

Visa signatur

[Antec 300] E8400 ,2gb CorsairXMS2 EPP, ASUS P5Q PRO , ATI 4850 512mb , WD640GB HDD , Cooler Master Real Power 520w Mod Os: Windows Pro & Unbuntu 9.04

Permalänk
Medlem

Ja om du inte nyttjar en "bredbandsdelare" i någon form, pc som gateway/brandvägg eller nån router tex.

Visa signatur

[Arrogance]-[5800X+6900XT]-[Win10]

Permalänk
Avstängd

Trevligt.

Permalänk
Medlem

Någon mer än jag som drömde om det här för ca ett år sen?

Visa signatur

Theres no place like 127.0.0.1

Permalänk

Utan att läst igenom hela tråden så bifogar jag ett svar från BBB i frågan.

"
Även Bahnhof och Tele2 har sagt att man kommer att spara uppgifter under en begränsad tid. Många har kopplat deras utspel till IPRED. Vi gör bedömningen att det inte kommer spela någon roll för IPRED om man lagrar i en eller tre veckor.Bredbandsbolaget har därför tagit beslutet att lagra uppgifter i 3 veckor.
Vi bedömer dock att det är helt nödvändigt att lagra under en kort tid för att kunna ha en hög säkerhet i näten och skydda våra kunder. Hur Bahnhof, Alltele och Tele2 bedömer detta måste du fråga dem
"

Kan inte säga emot BBBs resonemang och kommer att fortsätta använda dem som leverantör efter att ha varit redo att byta ISP. Därefter kommer datalagringsdirektivet garanterat att landa i år också.

"Enligt ett EU-direktiv från 2006 måste telebolag och andra operatörer lagra uppgifter om alla telefonsamtal, internettrafik, e-post och sms. Direktivet har ännu inte blivit svensk lag, men regeringen planerar att lägga en proposition före sommaren med syfte att lagen ska träda i kraft i höst."
http://www.corren.se/Sverige/?articleId=4865144