Filmkamera skillnad på MPEG-2 och MPEG-4?

Permalänk
Medlem

Filmkamera skillnad på MPEG-2 och MPEG-4?

Aloha,

Jag funderar på någon av dessa två:

Sanyo Xacti VPC-CA9:
http://www.trustedreviews.com/camcorders/review/2009/08/22/Sa...

Panasonic SDR-SW21:
http://www.trustedreviews.com/camcorders/review/2009/03/14/Pa...

En skillnad som jag kan se är att sanyo sparar i MPEG 4 format och Panasonic i MPEG-2 format.

Vilken betydelse har detta? Eftersom kameran ska användas i jobbet är vi på jakt efter en kamera som man kan åka ut och filma och sedna tanka över filmerna direkt i datorn utan krångel. (iof kommer jag nog att använda den privat också och kan då tänka mig lite neklare redigering)

Permalänk
Medlem

Över till datorn kommer filmerna utan problem men sen beror det på vad ni ska göra med dem. MPEG2 är lättare att redigera och har ett bredare stöd bland videoprogrammen, både för redigering och uppspelning. MPEG4 blir i det här fallet mer högupplöst och bättre för uppspelning på dator.

Med Panasonicen går det förmodligen att direkt dra över filmerna till video-DVD medans du måste komprimera om dem från MPEG4 till MPEG2 med Sanyon.

Sanyons 720P är dock trevligt att ha och ska ni främst spela upp på dator eller lägga upp på webben är ett progressivt filmformat ändå att föredra. Borde inte vara några problem att spela upp kamerans filmer direkt i t ex VLC, men för redigering måste man vara mer noga med val av programvara. Nya Premiere Elements eller senaste Pinnacle Studio borde klara det.

Visa signatur

Citera -> större chans till svar.