GTX 780 vs GTX 770 SLI?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thyrix:

Snackar inte om ett par mods, snarare om upp mot 80+(antagligen många fler) och därtill saker som nya och högre upplösning på i stort sätt varje textur som finns (minimum 1024kB då jag ej vet om ett retexture mod lägre än det, oftast upp mot 1.5k-2k), högre polycount på en hel drös med saker, en ordentlig ökning på antalet träd, gräs och andra objekt, enormt mycket bättre ljus, ljusspridning samt skuggor, mer färgåtergivning och många andra effekter genom ENBs etc.

Grävde ner mig en aning i detta efter att jag reklamerade mitt 680. Frågade även en del som just kör med massor av mods och hur mycket videominne det konsumerar för dom, och ingen av dom hade lägre än 2.7GB vid 1080p. Nästan alla flöt runt 2.9GB som max, en del över det.

Edit:

Glömde att tillägga att alla förutom en av dom körde i 1920x1080p.

Ja, jag sa möjligtvis Metro: Last Light då jag inte var säker på den titeln. Dom andra är jag säker på att dom tar mer minne än 2GB (möjligtvis inte Bioshock, tar ganska exakt 2GB för dom som endast har 2GB att tillgå och en aning över det för dom som har 3GB+).

Förövrigt så finns det inte några testar vad jag vet som påvisar att 7970s minne ger den ett övertag över 680 då det aldrig har behövts något test på det under den senaste generationen, men när man har suttit på samma arkitekturer och minne i nästan 1½ år börjar det närma sig gränsen i antalet spel, och det är just ett fåtal spel som det rör vid i 1080p. Detta är dagens spel, och kraven kommer inte bli mindre på något sätt eller vis, därför skulle jag vilja säga att 2GB inte räcker till om man köper en ny rigg för över 10000kr/nytt grafikkort för 3500-4000 i dagsläget. Du köper inte en ny dator för att tumma på inställningarna om du lägger ut så pass mycket, snarare att den ska hålla i antalet år och inte bli strypt av sitt minne.

Jag är rätt så säker på att Skyrim flushar sina texturer, annars skulle det inte förkomma tomma texturer i spelet när videominnet skjuter iväg.

Mitt GTX 680 använder 1,3 GB i bioshock infinite maxxat i 1920x1200 och mitt skyrim 1,5 GB med 46 mods, HD textur moddar etc... så du kanske har fått fel information?