Moderaterna kopplar sjunkande skolresultat bland pojkar till datorspelande

Permalänk
Medlem

Jag förstår inte hur personer kan jämställa datorspelande och fysisk aktivitet. Det går nämligen inte eftersom fysisk aktivitet är bra för dig även UTANFÖR själva aktiviteten vilket i sig bidrar till ökad prestationsförmåga i skolan. Så att säga att det är lika illa att träna tre timmar varje dag är precis lika illa för skolan som att spela dator tre timmar om dagen är total felaktigt. Däremot är det precis lika illa med andra stillasittande okreativa aktiviteter så som TV-tittande och slösurfande.

Sedan finns det väldigt sällan någon som faktiskt spenderar 3 timmar om dagen på exempelvis hockey..

Permalänk
Medlem

Så jo. Själva sysslan kan vara en del utav problemet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av s_jimmie:

SD:are ska ignoreras, överallt. Och de ska definitivt frysas ut från samhället, typ inte få handla på ICA och liknande.

Skulle alla SD'are sluta jobba (ca 10% av befolkningen) så skulle du inte få ut ditt socialbidrag

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem

Naiv koppling gjord av ett parti som vill skylla ifrån sig sitt misslyckande. Moderaterna behöver plugga lite psykologi. Det är inte datorspelen i sig som lockar iväg pojkar från skolan, snarare psykologiska problem och brister i skolan som gör datorspelen till en underbar flykt ifrån verkligheten.

Visa signatur

Stationär: Obsidian 550D WaterCooled - Dual Radiator Mod
Intel Core i5 2500k @ 4,5GHz [EK Supreme HF] | ASUS P8P67 | 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz CL 8 | Crossfire Gigabyte Radeon HD6950 2GB @ 1536 shaders [EKWB FC6970] | Caviar WD Black 640GB | Caviar WD Green 1TB | Corsair HX 850W | Windows 7 Pro 64-bit

Permalänk
Medlem

Med dagens betygssystem, när mina ungar kommer hem och säger "jag har fått C i NO", måste jag först fråga om det är bra eller dåligt innan jag vet om jag ska skälla ut eller beröma dem... För mycket spelande kan vara problematiskt, men som många redan har sagt det, det är på individuell nivå och IMHO inget som politiker ska ägna sin tid åt. Det är föräldrarnas sak att hålla koll på det. Så varför är skolresultaten så dåliga? Dra en parallell med t.ex. ett företag. Går det dåligt så ska ledningen göra någonting åt det. Är de inte kompetenta eller av någon anledning inte vill fixa saker och ting då får de kicken, med fet fallskärm dock, men ändå, alternativt konkar företaget.. Här har VDn inte fått sparken än, trotts att han har kört hela rasket i botten..

Visa signatur

“Fighting for peace is like screwing for virginity.”

Permalänk
Medlem
Skrivet av OskarW90:

Har själv studerat utomlands på universitetets nivå så jag vet vad det kostar. Skillnaden är ju att de länderna som betalar utbildning också har möjlighet till antingen student lån, stipendium eller har lägre skatter och hat föräldrar som lagt undan för utbildning. På detta sett måste skolorna prestera för att bli valda av eleverna och föräldrarna och därmed få in pengar. Som det är nu tar skolorna in alla elever de får för att få ut elementen. Detta oberoende på ifall lärare/skolan presterar, något som jag tycker är skit!

Det är inte mängden man ska lära sig jag gnäller över, då jag anser att denna är nödvändig utan snarare att skolan har samma system som för 30-40 år sedan men med en högre lärotakt, mindre tid med eleverna och sämre utbildade/oengagerande lärare. Om jag inte missminner mig är skolan enl lag skyldig att erbjuda näringsrik mat fram till åk9

Ursäkta för massor av stavfel och konstiga meningar sitter på telefonen.

Håller med dig om att skolorna inte presterar som det ska heller men det är lätt för eleverna att säga att "skolan är skit så jag tänker inte anstränga mig".

Mja någon slags lunch men mer än ett mål mat om dagen tror jag inte det är.

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.

Permalänk
Medlem

Jag skulle gissa att förutom engelska så har nog datorspel på ett sätt "allmänbildat" mig lite. Mina betyg är inte skräp, men de kunde ha varit bättre. Dock datorspel är väl bara en bråkdel, så att säga toppen av isberget till att jag inte lyckats bättre. Så visst har det en roll i det, men jag tycker att sociala problem, föräldrarnas/förebilders närvaro och behovet av gemenskap samt vänner också påverkar hur mycket vissa spelar, vilket borde säga något om hönan eller ägget kom först.
Det kan ju bero på vilka bekantskapskretsar man har. För en del är plugget mindre intressant och så spelar de i högre grad än andra, medan för andra kan de båda vara en del av något roligt i vardagen. Och enligt min erfarenhet kan de som tycker om plugg hinna båda bitarna.

Visa signatur

No man is free who is not master of himself

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakd:

Skulle alla SD'are sluta jobba (ca 10% av befolkningen) så skulle du inte få ut ditt socialbidrag

OM sverige ska fortsätta vara hyggligt demokratiskt, så måste ju alla få visa sina åsikter, även om de är moraliskt tvivelaktiga för resten av folket... våra röster ska representera svenska folket och då kan man inte stänga ute folk som tycker annorlunda, även om deras tankar inte stämmer överens med mina och dina.

Visa signatur

Citera mig för svar :D
- Årets Citat: Vattenulf -
"Pumpen snurrar inte den står stilla i botten på chassit. Om den hade snurrat skulle slangarna blivit vridna så det vill man ju inte."

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Motherofgod:

Jag förstår inte hur personer kan jämställa datorspelande och fysisk aktivitet. Det går nämligen inte eftersom fysisk aktivitet är bra för dig även UTANFÖR själva aktiviteten vilket i sig bidrar till ökad prestationsförmåga i skolan. Så att säga att det är lika illa att träna tre timmar varje dag är precis lika illa för skolan som att spela dator tre timmar om dagen är total felaktigt. Däremot är det precis lika illa med andra stillasittande okreativa aktiviteter så som TV-tittande och slösurfande.

Sedan finns det väldigt sällan någon som faktiskt spenderar 3 timmar om dagen på exempelvis hockey..

Du missar hela poängen. Staten skall ge fan i att bry sig om individers fritid, men det är något som socialister och fascister aldrig kommer förstå.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Det är lätt att peka ut dator-spelandet som en enskild faktor för en politiker som saknar kunskap.

Något som vi ska ha klart för oss är att barn som växer upp idag har oändligt med undanflykter att göra saker som är roligare än att plugga. Min farsa berättade att de var först på sin gata att skaffa TV och att alla barnen kom förbi för att titta på testbilden, lite skillnad från nu

Skolan dras med otroliga mängder pappersarbete, det är dåligt betalat, små resurser, långa studier,.... Man måste vara hjälte om man ska studera till lärare idag.

Datorspelande i sig är ett problem, men inte av den anledning som politikerna vill få det att tro. Problemet ligger i att det som skolan erbjuder är så förbannat tråkigt och omotiverade att datorn blir det naturliga valet. Alla vet, om man fick välja när man gick i gymnasiet, spela datorspel eller plugga till ett prov så skulle, om inte alla, en stor majoritet välja datorn. Jag har polare som åker hem till familjer i välbärgade områden och pluggar med deras ungdomar. Trots att all information finns tillgänglig gratis, måste föräldrarna anlita någon som tar tag i det. Är det brist på auktoritet eller har de själva inte tid?

Visa signatur

All your base are belong to us

Permalänk
Medlem

Oh god why

Visa signatur

7800X3D//4090
MINT XFCE // W11 🤮

Permalänk

Som jag ser det så skuller Moderaterna i stort sett på föräldrarna genom att faktiskt säga att de inte kan uppfostra sina barn. Är väl väldigt få föräldrar som låter sina barn spela datorspel INNAN läxorna är gjorda. Sedan när det gäller spel så är det helt klart ett suveränt bra sätt att lära sig problemlösning och pojkar gillar helt enkelt praktiskt lärande i högre grad än tjejer som inte verka bry sig om hur och varför man skall lära sig saker alltid. Pojkar vill oftast ha en bra förklaring till varför är det viktigt att lära sig detta. Och varför då inte utnyttja dator och spelens problemlösning för att lära pojkarna detta. Idag skulle jag vilja säga är skolan snarare anpassad för tjejer och deras sätt att lära sig. De behöver inte ha det praktiska på samma sätt. Men jag tror att även en mer praktisk ingång skulle gynna även tjejer.

Permalänk
Medlem

såhär har debatten alltid sett ut. när jag var yngre var det het debatt kring alla rollspel som gjorde ungdomar till galna massmördare. Sen var det en viss diskussion kring Darkwing Duck som visades på TV. Tv-spel pratades det väl om en del också.
Men inget av de diskussionerna hade med skolan att göra, utan snarare om rent samhällsmässiga "farhågor" som sågs med dessa hjärntvättade och desillusionerade ungdomar som skulle mörda allt dom såg. Det vara ingen "kris" med skolan på den tiden, men det var också innan alla "förbättrande reformer" infördes.

Nu är det kris och istället för att se till vad som är upphovet är det enklare att skylla på nåt annat.

Problemet med skolan är att man dels såg till att underminera lärarens auktoritet i skolan. Helt plötsligt kunde läraren inte göra det som behövdes för att skapa god miljö i skolan utan att bli anklagad från alla möjliga håll. Först var det en fråga om vem som hade rätten att uppfostra elever(lärarna eller frånvarande föräldrar..). Senare blev det en fråga om att läraren inte får "kränka" elever, tex genom att påpeka att en inlämnad läxa innehåller fel. Detta är kopplat till en pedagogisk modell där man anser att det är eleven själv som ska ansvara för planeringen och feedback av skolarbetet. Eleven ska själv avgöra vad denne behöver lära sig och ska rätta sig själv.
Till detta kom sparkrav som gjort läraryrket till ett administrativ arbete snarare än ett pedagogiskt. Lönenivå och allmän "status" för yrket har försvunnit och med det mycket av kompetensen.
Sen har vi privatskolereformen som lagt ut ansvaret på diverse tvivelaktiga aktörer som gärna tar emot pengar från staten. Offshorekonton kräver alltid inflöde och hur bra passar det inte med "godis man stulit från barn"?

Men nej. inget av detta är den egentliga anledningen. Lösningen är A-F betygssystem och mindre datorer!

Sen att många tonårstjejer spenderar minst lika mycket tid på "sociala medier" och knappt kan lägga ifrån sig sina telefoner, det hör inte hit..

Så vitt jag förstått är det lite av en myt att datorspelande påverkar vare sig betyg eller motion hos ungdomar. Sen att vissa har problem det är ju en annan sak. Frågan är, vad hade de gjort om de inte spelat dator? Hade de presterat bättre i skolan?

Sen tror jag det behövs en uppstramning av dessa "medier", som allt annat bör det anpassas efter den enskilde individen. Vissa klarar att hantera balansen mellan fritid och skola/arbete, andra inte.

Men problemen med skolan och skolresultaten beror på så mycket mer än något så simpelt som datorspel eller smarta telefoner..

Permalänk
Medlem

Eller så är det lärarna som bara inte kan undervisa och hjälpa eleverna när de begär efter hjälp, så kände jag när jag gick i grundskolan, många lärare blev istället sura för att de behövde jobba och anstränga sig. De resultat som vi ser nu är efter Göran Perssons tid ändå så det går inte att säga att det är alliansen som bidragit med största delen till resultatet, lärare är inget eftertraktat yrke, lös problemet genom att göra det eftertraktat igen.

Visa signatur

i5-5675C @ 4,3 GHz | GTX 970 @ 1290/1953| HyperX Beast 2x4 GB @ 2666MHz| Asus ROG MAXIMUS VII HERO | Corsair HX 750W | Fractal Design Define R4 |

Permalänk
Medlem

Moderaterna kopplar sjunkande skolresultat bland pojkar till datorspelande.

De allra flesta av oss hoppas jag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ryuk00:

Du missar hela poängen. Staten skall ge fan i att bry sig om individers fritid, men det är något som socialister och fascister aldrig kommer förstå.

Varför ska man inte bry sig hälsan hos befolkningen? Människor som sitter för mycket är ett folkhälsoproblem.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Motherofgod:

Varför ska man inte bry sig hälsan hos befolkningen? Människor som sitter för mycket är ett folkhälsoproblem.

Skickades från m.sweclockers.com

För det är lite upp till eget ansvar vad man gör med sin tid. Varför ska farbror staten gå och peta på dig för du inte ska sitta för mycket? Det är väl bättre att man lär ut sunt förnuft att det inte är nyttigt, men att sitta och styra folket som några marionettdockor? Nej tack, jag gör vad jag själv vill och känner för tack!

Visa signatur

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 8700K, Antec kühler 620, Asus ROG Strix Z370-I Gaming, Corsair Vengeance RGB DDR4-2666 2x16GB RAM, ASUS GTX 1070

Permalänk
Medlem
Skrivet av xealo:

Har inte sagt att jag håller med om vad de påstår men ger bara ett svar på hur de kan gå till väga för att driva sådan politik rent praktiskt.

Själv spelade jag en större mängd under min skoltid och tog examen utan att ha fått ett enda underkänt någon gång på ett slutbetyg, det får mig att tro att varierar ifrån barn till barn.

Ja det tillvägagångssättet brukar användas så det kan säkert vara en del av processen av att få eleverna att sluta spela. Men som du säger påverkade det inte dig och jag tror många känner så, om man tar bort datorerna helt kommer eleven välja ett annat fritidsintresse.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Karlzooon:

Kan man fråga sig. Tycker detta är riktigt töntigt faktiskt. Kan ju dra min egna lilla story.

När jag gick i 1:an på gymnasiet sög jag på engelska, jag var riktigt risig med andra ord och jag klarade mig med nöd och näppe till G i Engelska A. I slutet av den kursen började jag spela väldigt mycket datorspel, fick min första dator då. Så började med Call of duty 4 och gick med i en community och mina engelska kunskaper förbättrades rejält på bara ett halvår. Det slutade med att jag låg på ett VG+ i Engelska B och senare ett stabilt VG i Engelska C.

Tack vare datorspelandet så lärde jag mig språket lärarna i låg-, mellan- och högstadiet var ämnade att lära mig de tidigare 9 åren i skolan.

Kanske det är värt att tillägga att datorspelandet just då, i praktiken var ett beroende. Inte för att jag satt hemma jämt och ständigt, på helgerna var jag alltid ute med kompisar osv. men jag satte mig vid datorn så fort man kom hem på vardagarna. Klarade mig dock igenom hela gymnasiet med bra betyg men utöver det så kanske jag är rätt smart ändå? Svårt att svara på, de IQ-tester jag gjort på illustrerad vetenskap har resultatet varit 120-130 typ, medel är 100-110.

Hade jag spenderat mer tid på plugg hemma hade jag kanske haft toppbetyg i slutändan. För övrigt så tyckte jag att gymnasiet var ett jävla skämt.

tack för mig.

Datorspelande, och användning av datorer generellt har bevisats främja språket i både tal och text bland yngre, framför allt engelska. Dock krävs det mer här i livet än bara språk. Jag vill se en total förändring i skolan. Sättet man lär ut på samt vad man lär ut. Samhället ser annorlunda ut idag, och därför kan man inte leva kvar på 60-talet. Skolan måste moderniseras. Byt ut papper och penna mot datorer. Skrota vissa ämnen som inte har någon relevans idag, eller inför åtminstone en valmöjlighet där man exempelvis kan byta ut trä- och syslöjd mot spelutveckling eller liknande. Detta skulle dessutom hjälpa till att skapa arbeten i framtiden då det skulle göra Sverige till en väldigt attraktiv spelnation. Då kan man klämma in lite matte, språk och bild i ett och samma ämne, men Skolverket är för gammalmodig för att inse detta.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem
Skrivet av k1ng3n:

Musik, flickor eller utelekar. Spelar ingen roll vad "pojkar" gör och hur det påverkar resultat i skolan. Allt hänger som vanligt och kommer alltid bero på föräldrar. Otroligt få gånger man kan skylla på skolan och absolut färre vad de gör på deras tillåtna fritid. Föräldrar föräldrar föräldrar!!

Nja, det är faktiskt skillnad på lärare och lärare och klasskompisar och klasskompisar. En del mår inte bra i skolan av dessa anledningar vilket gör att det kvittar om du har en bra mor eller far ofta. Även om du känner dig trygg hemma så ska du till skolan för eller senare.

Tycker man borde satsa på fler lärare och mer individuell plant för individen. Tycker eleven tillsammans med lärare eller dylikt ska kunna modifiera läroplaner till sitt eget intresse och framtid och mindre "30 pers klasser" med massa oväsen och koncentrationssvårigheter.

Nästa all min engelska kommer från internet, datorer, spel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tozzi:

För det är lite upp till eget ansvar vad man gör med sin tid. Varför ska farbror staten gå och peta på dig för du inte ska sitta för mycket? Det är väl bättre att man lär ut sunt förnuft att det inte är nyttigt, men att sitta och styra folket som några marionettdockor? Nej tack, jag gör vad jag själv vill och känner för tack!

Det behöver inte nödvändigtvis betyda att man styr folket som marionettdockor. Med den mentaliteten bör du inte tycka att vi ska ha skattefinansierad sjukvård heller. Det är ju upp till var och en.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd
Skrivet av imortalse:

läxor gör man i skolan spelar gör man efter skoltid

Läxor gör man inte i skolan, de gör man hemma, i skolan lär man sig det läxan går ut på

Skrivet av Tozzi:

För det är lite upp till eget ansvar vad man gör med sin tid. Varför ska farbror staten gå och peta på dig för du inte ska sitta för mycket? Det är väl bättre att man lär ut sunt förnuft att det inte är nyttigt, men att sitta och styra folket som några marionettdockor? Nej tack, jag gör vad jag själv vill och känner för tack!

Varför ska farbror staten bry sig ifall du blir sjuk, rånad eller brinner inne, det skedde ju på din fritid och att hjälpa dig kostar ju bara en massa pengar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Motherofgod:

Det behöver inte nödvändigtvis betyda att man styr folket som marionettdockor. Med den mentaliteten bör du inte tycka att vi ska ha skattefinansierad sjukvård heller. Det är ju upp till var och en.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av MhoKaY:

Läxor gör man inte i skolan, de gör man hemma, i skolan lär man sig det läxan går ut på

Varför ska farbror staten bry sig ifall du blir sjuk, rånad eller brinner inne, det skedde ju på din fritid och att hjälpa dig kostar ju bara en massa pengar.

Men vänta nu, nu gick ni över till en helt annan diskussion som inte ens är jämförbart.

Sjukvård ska finnas, men det är ju fortf upp till dig att uppsöka den om du är sjuk.

I detta fall om det ska vara jämförbart så skulle staten tvinga dig gå till sjukan. Ser ni nu hur det inte är jämförbart alls? Snacka om att ta i i era fantasier när ni tolkar folk.

Dessutom är det skillnad från fall till fall, man får göra en bedömning för varje fråga och inte bara dra ett streck över allt. Bara för man säger ja till ett parti betyder de inte att jag instämmer med ALLT det partiet tycker och tänker.

Jag gick läxfri gymnasie när jag växte upp, det var den bästa skolan och faktiskt där jag lärde mig mest, lektionerna var 3 timmar långa (med raster) och man fick verkligen tid att sätta sig in i ämnet. Nu är lektioner en timme lång och sen ska man göra läxor hemma utan möjlighet att kunna fråga en lärare till hjälp. Det är inte ett bra sätt, när det finns ett bättre.

Dessutom är syftet att skolan ska lära hur arbetslivet är, är det meningen att man ska ta hem jobbet efter arbetstid och jobba på det på fri tid? Det är ju mer verklighetstroget att man gör sina uppgifter på arbetstid och fritid är precis som det låter, fri-tid.

Visa signatur

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 8700K, Antec kühler 620, Asus ROG Strix Z370-I Gaming, Corsair Vengeance RGB DDR4-2666 2x16GB RAM, ASUS GTX 1070

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tozzi:

Men vänta nu, nu gick ni över till en helt annan diskussion som inte ens är jämförbart.

Sjukvård ska finnas, men det är ju fortf upp till dig att uppsöka den om du är sjuk.

I detta fall om det ska vara jämförbart så skulle staten tvinga dig gå till sjukan. Ser ni nu hur det inte är jämförbart alls? Snacka om att ta i i era fantasier när ni tolkar folk.

Dessutom är det skillnad från fall till fall, man får göra en bedömning för varje fråga och inte bara dra ett streck över allt. Bara för man säger ja till ett parti betyder de inte att jag instämmer med ALLT det partiet tycker och tänker.

Jag gick läxfri gymnasie när jag växte upp, det var den bästa skolan och faktiskt där jag lärde mig mest, lektionerna var 3 timmar långa (med raster) och man fick verkligen tid att sätta sig in i ämnet. Nu är lektioner en timme lång och sen ska man göra läxor hemma utan möjlighet att kunna fråga en lärare till hjälp. Det är inte ett bra sätt, när det finns ett bättre.

Dessutom är syftet att skolan ska lära hur arbetslivet är, är det meningen att man ska ta hem jobbet efter arbetstid och jobba på det på fri tid? Det är ju mer verklighetstroget att man gör sina uppgifter på arbetstid och fritid är precis som det låter, fri-tid.

Du är ute och cyklar. Finns många exempel på att staten går in och styr när folkhälsan står på spel. Tobak, droger, läkemedel, alkohol etc. Trots extra beskattning på dessa saker väger det inte på långa vägar upp vad problemen kostar. Säger inte att man ska göra så i det här fallet, men jag vet vem det är som betalar kalaset... Friska människor i den närande sektorn.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 PSU: Fractal Design Tesla 650 80+ Moderkort: Asus P9X79
CPU: Intel Core i7 3820 4.2 GHz CPU Kylning: Corsair H60 RAM: Corsair vengeance 16GB
Grafikkort: MSI GeForce GTX 680 2048MB SSD: OCZ SSD Agility 3 120GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Systix:

Du är ute och cyklar. Finns många exempel på att staten går in och styr när folkhälsan står på spel. Tobak, droger, läkemedel, alkohol etc. Trots extra beskattning på dessa saker väger det inte på långa vägar upp vad problemen kostar. Säger inte att man ska göra så i det här fallet, men jag vet vem det är som betalar kalaset... Friska människor i den närande sektorn.

Fortf har du fritt val att röka eller ej om du vill. Jag vill inte att någon ska tvinga mig att göra saker, vilket var det jag sa från början. De grejer du tog upp är det ingen som tvingar dig till något, mer än att du betalar skatt på saker du köper, men det är ju fritt att köpa.

Jag är frisk människa, ifall du trodde tvärtom.

Visa signatur

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 8700K, Antec kühler 620, Asus ROG Strix Z370-I Gaming, Corsair Vengeance RGB DDR4-2666 2x16GB RAM, ASUS GTX 1070

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Tozzi:

Men vänta nu, nu gick ni över till en helt annan diskussion som inte ens är jämförbart.

Sjukvård ska finnas, men det är ju fortf upp till dig att uppsöka den om du är sjuk.

I detta fall om det ska vara jämförbart så skulle staten tvinga dig gå till sjukan. Ser ni nu hur det inte är jämförbart alls? Snacka om att ta i i era fantasier när ni tolkar folk.

Dessutom är det skillnad från fall till fall, man får göra en bedömning för varje fråga och inte bara dra ett streck över allt. Bara för man säger ja till ett parti betyder de inte att jag instämmer med ALLT det partiet tycker och tänker.

Jag gick läxfri gymnasie när jag växte upp, det var den bästa skolan och faktiskt där jag lärde mig mest, lektionerna var 3 timmar långa (med raster) och man fick verkligen tid att sätta sig in i ämnet. Nu är lektioner en timme lång och sen ska man göra läxor hemma utan möjlighet att kunna fråga en lärare till hjälp. Det är inte ett bra sätt, när det finns ett bättre.

Dessutom är syftet att skolan ska lära hur arbetslivet är, är det meningen att man ska ta hem jobbet efter arbetstid och jobba på det på fri tid? Det är ju mer verklighetstroget att man gör sina uppgifter på arbetstid och fritid är precis som det låter, fri-tid.

Du är en statlig egendom från den dagen de ger dig ett personnummer, så varför skulle de inte få se över sin egendom? Sen får du hålla isär staten och regering, denna diskussion handlar om vad sittande regering har sagt, inte vad staten har sagt och vad sittande regering säger betyder ingenting så länge det inte klubbats igenom i riksdagen där fler än sittande regering ska vara med och bestämma

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tozzi:

Fortf har du fritt val att röka eller ej om du vill. Jag vill inte att någon ska tvinga mig att göra saker, vilket var det jag sa från början. De grejer du tog upp är det ingen som tvingar dig till något, mer än att du betalar skatt på saker du köper, men det är ju fritt att köpa.

Jag är frisk människa, ifall du trodde tvärtom.

Nu bråkar du för bråkandets skull... Men jag förklarar. Du tror att du är fri och kan göra som du vill, men är det nått staten gärna gör så är det att reglera med hjälp av skatter. Snart kanske man får betala mer skatt på internetanvändning, eller tv-spel eller fotbollar om staten tycker/ser att det kostar dem mycket pengar. Men du kan alltid, precis som du säger, "välja". Det kommer aldrig stå militärer och knacka dig på axeln, utan det är högst troligt att detta kommer regleras ekonomiskt om det kommer regleras alls.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 PSU: Fractal Design Tesla 650 80+ Moderkort: Asus P9X79
CPU: Intel Core i7 3820 4.2 GHz CPU Kylning: Corsair H60 RAM: Corsair vengeance 16GB
Grafikkort: MSI GeForce GTX 680 2048MB SSD: OCZ SSD Agility 3 120GB

Permalänk
Medlem

Rösta på rött i år bara så löser det sig.

Visa signatur

Moderkort: MSI Z77 M-Power MS-7751, Processor: Intel i7 3770K 4,2Ghz Grafikkort: ASUS GTX780ti SLI, RAM: Corsair Vengeance 8x2-16GB 1600Mhz , Hårdisk 1: SSD- 240GB Intel 335 Reseller 2.5, Hårdisk 2: 500gb Sata/Ide Samsung, Kylning: Corsair Hydro H80i, Chassi: Corsair Obsidian 550D, Nätagg: Modulärt Be-Quiet Dark Power Pro 750W GOLD, Skärm: Samsung 27" S27A950D LED 120Hz. Chassi fläktar:Corsair Air series SP120 Quiet edition.

Permalänk
Medlem

Jag kunde inte hantera spelandet, men tur nog lyckades jag klara mig.
Är man mindre än 15 år så händer det lätt att man spelar för mycket om inte föräldrarna har kontroll på dig.

Däremot är ju inte endast spelandet en faktor av skolresultaten, de måste erkänna att det flesta lärare suger helt enkelt och klasserna är för stora. Det är dags för janten att förstå att Privatiseringen är vägen att gå, statligt ägda skolor kommer aldrig att fungera i praktiken och dom kommer alltid att vara skit.

Visa signatur

Stationära:[Fractal Design R2], [Asrock Fatal1ty Professional] , [Vengeance low profile 1600mhz]
[Intel Core i5 2500k 3.3 ghz (Kyld av Noctua nh-d14)], [ Referens XFX HD 6970],
[Corsair TX 650 watt], [ca 750 GB utrymme], [2x Gentletyphoon Utblås och 2x Fractal design inblås]

Permalänk
Medlem
Skrivet av SaltyLiquorice:

Jag kan ju iallafall säga att moderaterna förvirrar mig som framtida väljare. När jag var på dreamhack sist så stod MUF och pratade massa gott om spel och hur de utvecklar en person. Nu verkar det som att det finns två sidor Av deras politik? Det kanske bara är jag som blir förvirrad? Men jag tycker inte att de ska gå ut och säga två helt olika till mig!
Håller med om tidigare inlägg att de bara försöker hitta en syndabock.

Nja, muf är fortfarande annorlunda till det riktiga partiet.
Det är snarare mer en fråga som dom inte har en stor priorietering av och nämner det endast för att ha fler saker att skylla på, är säker på att det är blandade åsikter bland moderaterna om just detta. Alla partier har blandade åsikter när det gäller just frågor som inte är så knutna till ideologin.

Visa signatur

Stationära:[Fractal Design R2], [Asrock Fatal1ty Professional] , [Vengeance low profile 1600mhz]
[Intel Core i5 2500k 3.3 ghz (Kyld av Noctua nh-d14)], [ Referens XFX HD 6970],
[Corsair TX 650 watt], [ca 750 GB utrymme], [2x Gentletyphoon Utblås och 2x Fractal design inblås]