Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Vad händer i världen? Finns det en hemlig agenda?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Det finns mycket som behöver bli bättre i Sverige, bland annat integrationen.

Intergrationen är det inga problem med det är assimilering som är problemet. När invandringen är för stor (som den är idag och har varit väldig länge) så fungerar inte assimileringen.

//////////////////////////

Om Islam
Islamofobi lider de av som inte törs yttra sig om Islam som det största hotet i västvärlden idag. Jag vill också poängtera att Islam inte är någon ras, att det inte är någon etnicitet inom någon ras heller. Islam är en totalitär politisk våldsförhärligande ideologi med religös fernissa.

Skrivet av Ozzed:

De civilisationer och länder som varit måna om sitt kulturarv och undvikit inblandning har antingen haft det dåligt eller gått under...Rommariket.

Först och främst; det där är en ren och skär lögn, för det andra; Rommariket gick under pga av massinvandring from de Germanska stammarna. Det fanns tillslut ingenting som höll samhället kulturellt samman, det blev nåda stöten.

Skrivet av Ozzed:

De civilisationer och länder som varit måna om sitt kulturarv och undvikit inblandning har antingen haft det dåligt eller gått under...Tyskland under Nationalsocialistiskt styre.

Tyskland - under National Socialistiskt styre - gick inte under pga liten inblanding av andra nationer samt kulturer heller, det gick under av helt andra anledningar. Faktum är att Tyskland var Europas kulturella stjärna innan kriget. Tyskland var en högkultur. Detta var något som Tyskarna skapade själva.

Ninja edit.
Det krävs inte massinvandring för att en nation (nation = folkslag) skall bli framgångsrikt. Förövrigt så är det desutom fullt möjligt att ha kulturellt utbyte utan massinvandring. Ett sätt omfattar tex resande.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oringen:

Man kan ifråga sätta Islam utan att ha Islamfobi...personligen tycker jag all religion skall förbjudas i allmänheten och ska endast få utövas innanför sina egna 4'a väggar....börjar man sprida dess propaganda...gula huset direkt och bli tvångsmatad med medicin som tar bort dessa tankar om att det finns en gubbe bland molnen som håller i alla stänger.

Så du vill ha yttrandefrihet, men om folk pratar om deras tro så ska man tvinga dom att få bort dessa tankar med "medicin". Fint att folk ska prata om yttrandefrihet när det gäller vad dom själva tror, tänker och tycker men är det tankar man inte gillar så ska dom inte få höras. Detta är vad du anklagar samhället och media idag för att göra, men du gör exakt samma sak själv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Larsioni:

Intergrationen är det inga problem med det är assimilering som är problemet. När invandringen är för stor (som den är idag och har varit väldig länge) så fungerar inte assimileringen.

//////////////////////////

Om Islam

Islamofobi lider de av som inte törs yttra sig om Islam som det största hotet i västvärlden idag. Jag vill också poängtera att Islam inte är någon ras, att det inte är någon etnicitet inom någon ras heller. Islam är en totalitär politisk våldsförhärligande ideologi med religös fernissa.

Först och främst; det där är en ren och skär lögn, för det andra; Rommariket gick under pga av massinvandring from de Germanska stammarna. Det fanns tillslut ingenting som höll samhället kulturellt samman, det blev nåda stöten.

Ninja edit.
Det krävs inte massinvandring för att en nation (nation = folkslag) skall bli framgångsrikt.

Nämn då ett framgångsrikt exempel.

Nordkorea har ju lyckats bra med kulturell sammanhållning men jag tycker inte det verkar vara ett vidare trevligt land. Island är ett annat exempek.. Där gick staten i konkurs för några år sedan. Jag kommer inte på något exempel där en "kulturpuralism" är en lyckad strategi.

Sedan har du också "problemet" att precis varenda en i landet måste ställa upp på nationalism om det ska fungera. Om man inte nu lite smidigt skall se till så att de som inte ställer upp på idén "försvinner" lite smidigt. Som i Nordkorea, Nazityskland mfl.. Men då är vid tillbaka vid att trivselfatorn blir väldigt låg.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Är han inskriven på arbetsförmedlingen så han bidrar till arbetslöshetsstatistiken?

Men ja hur som helst så är ju det där ett exempel på att det inte riktigt är rimligt att lägga skulden på invandringen för arbetslösheten. Visst finns det arbetslösa invandrare, och säkert sånna som är arbetslösa för att de "inte ids", som din bror då. Jag ser bara inte varför folk tycker att lata invandrare har större del i skulden än lata Svenskar. Lat som lat, tänker jag.

Han var inte det förrän någon månad sedan tror jag. Lat som lat är ju rätt. Men det är inte enda orsaken. Planen man har för att invandrare ska ha jobb inom ett visst antal år fungerar ju inte. Det är inte alltid invandrarnas fel, utan att dom helt enkelt inte haft tidigare utbildning, blir svårare att få jobb om du bara har en grundskoleutbildning osv. Finns andra problem också som att dom inte kan få jobb för att dom har krav att ha bostad, men dom bor på en flyktingsanläggning, samtidigt kan dom inte få bostad eftersom dom inte har ett jobb. Var väl på SVT som en invandrare intervjuades om detta, minns inte vilket program det var dock, uppdrag granskning kanske?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Nämn då ett framgångsrikt exempel.

De Europeiska länderna har (tills nyligen) varit kullturellt samt etniskt homogena, och historiskt väldgigt framgångsrika. Det som har gjort Europa så framgånsgrikt har just varit denna mångfald.

Detta är nu på väg att förstöras, inte bara genom massinvandring utan genom EU som gör allt det kan för att göra sig av med nationalstater samt deras rätt att bestäma och styra över sig själva.

Skrivet av Ozzed:

Sedan har du också "problemet" att precis varenda en i landet måste ställa upp på nationalism om det ska fungera.

Nationalism: Nationalismen hyllar nationen, kulturen, historien och slår vakt om nationalstaten och dess intressen. Inget fel med detta. Det är bla nationen = folket och dess gemensamma kultur samt språk osv som håller dem samman. I Euopa så finns det många nationer, det är det bla denna mångfald som gör att det är så intressant samt berikande att resa ute i Europa. Inte bara i Europa naturligtvis, var nyligen i Japan.

Skrivet av Ozzed:

Island är ett annat exempek.. Där gick staten i konkurs för några år sedan.

Jaha, så Island gick alltså i konkurs pga av att det är etniskt samt kulturellt homogent? Det där är ju rent struntprat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av stochastikos:

Jag vet att det inlägget ovanför inte var menat till mig, men jag kände mig manad att svara ändå. Du ger mig intrycket av att vara en rätt ung person, dels för dina frekventa stavfel men främst för dina resonemang! Stavfelen skiter jag i, vem gör inte sådana då och då, men dina resonemang kan omöjligen komma av att du är påläst, utan du härmar vad andra säger till dig. Jag vet inte vart jag ska börja riktigt. Det spelar väl för bövelen ingen roll vilken "motiveringen" är om denna motivering är helt fel??? Det är ungefär som jag skulle säga: Motiveringen att ha mjölk i tanken är i grund och botten att bilen då kan flyga.

Låt mig säga som det är. Ingen seriös nationalekonom tror idag att invandringen till Sverige(!) på något sätt gagnar ekonomin. Men samtidigt är de väldigt rädda för högervindarna, så istället för att säga detta rakt ut så hymlar de åta bara helvete. De vill dessutom tro på ett öppet Sverige, oavsett följderna, av hela deras hjärtan så att säga att de är neutrala vore en stor överdrift. Jag respekterar deras åsikt, men håller inte med.
Men nu kommer det viktigaste: OM det vore så att invandringen faktiskt endast kostade samhället i form av pengar(!), då hade det varit en annan sak, och min åsikt i ämnet invandring hade varit betydligt mer positiv. Nu är det ju tyvärr så att det kommer kosta samhället i mer än bara pengar, så som förändrade grundläggande svenska strukturer (t.ex. sänkta lägstalöner och fackets roll), ökade spänningar mellan grupper, mindre sammanhållning, våld, lidande och kriminalitet etc.

Detta borde vara helt självklart för gemene man och politikerna, men så är det inte, och jag upprepar: det gör ont att se på medan det händer :/

Att du jämför t.ex. välutbildade invandrade iranska läkare (som bokstavligt talat är en handfull i sammanhanget) med invandrade analfabeter (som majoriteten är) som aldrig har lärt sig att resonera abstrakt någon gång i sitt liv, tänker jag inte ens kommentera.

Jag har ALDRIG sagt att invandring är dåligt! Men för att denna ska fungera, MÅSTE även integrationen fungera till 100%. Så fort någon grupp börjar sticka ut (varje sig det gäller kriminalitet eller arbetslöshet) så ska man stoppa maskineriet illa kvickt och FIXA problemet! Jag har en hel del bra (och stränga) åtgärder på detta, men inget jag tänkte dra just nu.
Och faktumet kvarstår, med de hundratals(!) miljarder vi lägger årligen(!) på invandringen skulle UNICEF (och UNHCR m.f.) kunna uträtta mirakel. Tro inget annat. Dessa pengar, inklusive FN's och övriga västländers bidrag, skulle kunna få upp standarden i flyktinglägren till en mer än acceptabel nivå. Istället lever majoriteten i misär, medan vi i år ut och år in försörjer de som orkar ta sig hit. Detta är rent av sagt för jävligt och varje gång Fridolin dyker upp i TV med sitt fjuniga ansikte och pratar om "öppna era hjärtan" så är jag nära på att få en stroke. Han är en av 2000-talets riktiga massmördare!

Du har helt rätt! Jag blandade ihop staten och individen. Finns det ens något ord för det jag vill säga? Att jag typ riskerar att bli nedslagen om jag delar ut SD-broschyrer. "Åsiktsfrihet" kanske, för vem pallar springa runt och delge sina åsikter dagarna i ända om man riskerar spö varje gång?

"Däremot tycker jag det är fel att med våld försöka tysta folk."
Håller helt med! Min morsa var med i demonstrationstågen under majrevolten som startade i Paris. I alla fall här i Sverige var det relativt lugnt och folk var faktiskt engagerade om sakfrågor. Precis som en demonstration ska vara. Numera är ju folk/ligister bara ute och slåss och kastar sten för att de är uttråkade (tänk Göteborgskravallerna...).

Dold text

Jag vet att ditt inlägg inte var riktat till mig, men jag kände ändå att jag behövde citera dig.
Jag antar att du är ganska ung, främst på grund av din stavning och meningsuppbyggnad,(Säger inte att min egen är bra), samt att du bara upprepar saker som andra redan har skrivit/sagt innan.

Källor är något som du gärna kan inkludera i ditt inlägg, då dina personliga åsikter är helt ointressanta ifall syftet är att förklara att Ozzed här har fel. Du snackar om "hundratals miljarder om året", vilket då skulle korrespondera med ett egentligt värde på ~75 miljarder (Länk 1). 75 kan definitivt rundas upp till 100, men då är det inte lämpligt att benämna det som "hundratals" då det snarare låter som att det är flera hundra istället för ett. Ditt inlägg är långt och ser vid första anblick seriöst ut men längden förändrar inte det faktiska faktainnehållet.

Med det så lämnar jag några citat som jag skulle vilja att du återkommer med källor på, för annars måste jag nog räkna dina uttalanden som felaktiga eller rena åsikter.

Länk 1 : http://www.regeringen.se/contentassets/08bfa437c6c04c8d98c73a... Tabell 6.2
(Värt och tillägga så är den nuvarande spenderingen i det aktuella området högre än tidigare t.ex. : http://www.regeringen.se/contentassets/5d29304417da4cd8ae098a...

" Ingen seriös nationalekonom tror idag att invandringen till Sverige(!) på något sätt gagnar ekonomin. "
". välutbildade invandrade iranska läkare (som bokstavligt talat är en handfull i sammanhanget) med invandrade analfabeter (som majoriteten är) som aldrig har lärt sig att resonera abstrakt någon gång i sitt liv"
"Och faktumet kvarstår, med de hundratals(!) miljarder vi lägger årligen(!) på invandringen skulle UNICEF (och UNHCR m.f.) kunna uträtta mirakel"
"Han är en av 2000-talets riktiga massmördare! " - Behöver inte källhänvisas, men utveckla gärna liknelsen
"Att jag typ riskerar att bli nedslagen om jag delar ut SD-broschyrer."
"Min morsa var med i demonstrationstågen under majrevolten som startade i Paris." - Behöver heller inte källhänvisas, men vad har det med saken och göra?

Visa signatur

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Friterad:

Så du vill ha yttrandefrihet, men om folk pratar om deras tro så ska man tvinga dom att få bort dessa tankar med "medicin". Fint att folk ska prata om yttrandefrihet när det gäller vad dom själva tror, tänker och tycker men är det tankar man inte gillar så ska dom inte få höras. Detta är vad du anklagar samhället och media idag för att göra, men du gör exakt samma sak själv.

Well, skillnad på riktiga saker och att en gubbe leker bland molnen

Visa signatur

I5 4690K@4,5GHZ||Z97-HD3 rev 2.1||GTX970||8GB RAM||CM V700|| EVO 840 250GB||1TB Seagate||H440||NH-D15||Morpheus VGA cooler 360W||

-Eat sleep exercise, repeat.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Friterad:

Kan man tycka, men en del är faktiskt det. Speciellt yngre som blivit bortskämda och inte tar jobbet dom får, och en del som helt enkelt inte bryr sig tillräckligt om att få ett jobb. Har en äldre bror som är arbetslös nu i ett år som knappt letar, blir förbannad på honom då han egentligen kan få jobb ganska enkelt.

Håller med, det är enkelt att få jobb....inom Fas3 eller som praktikant på 100%, så fort man säger ''nu vill jag ha lite pengar för mitt arbete'' -''jaha, du får kicken, nästa fas 3'are''

Även inom bemanningsföretag är det riktigt enkelt att få jobb, sålänge du inte har några krav på lön eller arbetstider..och är beredd att bli utkastad eller ersatt lika enkelt som du kom in i eländet..

Oseriösare arbetsmarknad får man leta efter..

Visa signatur

I5 4690K@4,5GHZ||Z97-HD3 rev 2.1||GTX970||8GB RAM||CM V700|| EVO 840 250GB||1TB Seagate||H440||NH-D15||Morpheus VGA cooler 360W||

-Eat sleep exercise, repeat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oringen:

Well, skillnad på riktiga saker och att en gubbe leker bland molnen

Yttrandefrihet har ingenting att göra med vad du tycker är riktigt och inte.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oringen:

Well, skillnad på riktiga saker och att en gubbe leker bland molnen

Och vart drar du gränsen?

Visa signatur

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Friterad:

Yttrandefrihet har ingenting att göra med vad du tycker är riktigt och inte.

Att döda folk som inte tror på samma tro...

Visa signatur

I5 4690K@4,5GHZ||Z97-HD3 rev 2.1||GTX970||8GB RAM||CM V700|| EVO 840 250GB||1TB Seagate||H440||NH-D15||Morpheus VGA cooler 360W||

-Eat sleep exercise, repeat.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Friterad:

Yttrandefrihet har ingenting att göra med vad du tycker är riktigt och inte.

Du är en jäkel på att bända orden efter egna behov

Du säger att det snöar när det regnar pga regn är snö när det är kallt..

Liksom kom tillbaka när du har rökt ditt gräs klart..

Visa signatur

I5 4690K@4,5GHZ||Z97-HD3 rev 2.1||GTX970||8GB RAM||CM V700|| EVO 840 250GB||1TB Seagate||H440||NH-D15||Morpheus VGA cooler 360W||

-Eat sleep exercise, repeat.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av elklazor:

Och vart drar du gränsen?

Vart drar du gränsen? När folk dör i Allahu Ackbar eller i korståg?

Visa signatur

I5 4690K@4,5GHZ||Z97-HD3 rev 2.1||GTX970||8GB RAM||CM V700|| EVO 840 250GB||1TB Seagate||H440||NH-D15||Morpheus VGA cooler 360W||

-Eat sleep exercise, repeat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oringen:

Att döda folk som inte tror på samma tro...

Fast nu var det ju det som du sa eller hur? Du sa att man inte ska få prata om sin tro utanför sitt hem (inom sina 4a väggar som du uttryckte det) inte att du var emot våld i sin religions namn.

Skrivet av Oringen:

Du är en jäkel på att bända orden efter egna behov

Du säger att det snöar när det regnar pga regn är snö när det är kallt..

Liksom kom tillbaka när du har rökt ditt gräs klart..

Kanske jag är, men har jag fel?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oringen:

Vart drar du gränsen? När folk dör i Allahu Ackbar eller i korståg?

När folk dör i "gud är stor"? Utveckla gärna.
Antar att du syftar på människor som tror att självmordsbombning och dylikt är den "enda och riktiga" vägen till Jihad. - En uppfattning som är sällsynt på det stora hela, även ifall de som tycker så är bra på att vara högljudda.
Min gräns går långt innan där, men jag tror inte på att förbjuda åsikter, endast handlingar.

Visa signatur

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Han var inte det förrän någon månad sedan tror jag. Lat som lat är ju rätt. Men det är inte enda orsaken. Planen man har för att invandrare ska ha jobb inom ett visst antal år fungerar ju inte. Det är inte alltid invandrarnas fel, utan att dom helt enkelt inte haft tidigare utbildning, blir svårare att få jobb om du bara har en grundskoleutbildning osv. Finns andra problem också som att dom inte kan få jobb för att dom har krav att ha bostad, men dom bor på en flyktingsanläggning, samtidigt kan dom inte få bostad eftersom dom inte har ett jobb. Var väl på SVT som en invandrare intervjuades om detta, minns inte vilket program det var dock, uppdrag granskning kanske?

Ja det är ju knäppt. Men då borde det inte vara invandrarna man ör avigt inställd till utan snarare regeringen som överbyråkratiserar integrationen.

Fanns väl ett liknande exempel med någon kommun som du var tvungen att vara skriven i för att få ställa dig i bostadskö. Man kunde alltså inte flytta dit om man inte redan bodde där, så vi är duktiga på att krångla till saker till förbannelse.

Skrivet av Larsioni:

De Europeiska länderna har (tills nyligen) varit kullturellt samt etniskt homogena, och historiskt väldgigt framgångsrika. Det som har gjort Europa så framgånsgrikt har just varit denna mångfald.

Detta är nu på väg att förstöras, inte bara genom massinvandring utan genom EU som gör allt det kan för att göra sig av med nationalstater samt deras rätt att bestäma och styra över sig själva.

Nationalism: Nationalismen hyllar nationen, kulturen, historien och slår vakt om nationalstaten och dess intressen. Inget fel med detta. Det är bla nationen = folket och dess gemensamma kultur samt språk osv som håller dem samman. Återigen...mångfald. I Euopa så finns det många nationer. Det är det bla denna mångfald som gör att det är så intressant samt berikande att resa ute i Europa. Inte bara i Europa naturligtvis, var nyligen i Japan.

Så det "färskaste" exemplet du har är alltså Europa före väräldskrigen?

Det kan ju inte stått rätt till då heller eftersom krig utbröt, och sen känns det dessutom för långt tillbaka i tiden för att vi på riktigt skall veta hur folk mådde och levde. Men man vet ju att jämställdheten och jämlikheten inte alls kommit lika långt som idag.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Det kan ju inte stått rätt till då heller eftersom krig utbröt

Krig förekommer / har förekommit i alla länder, alla nationer, samt på alla kontinenter oavsett om de är / varit etniskt samt kulturellt homogena eller inte. Inget av det du nämner bestrider att de inte varit framgångsrika pga av sin etniska samt kulturella homogenitet eller för att krig utbröt, Det låter lite som om du anser att detta skulle lösas genom massinvandring, helt befängt och helt taget ur luften.

//////////////////////

Off topic.

Skrivet av Ozzed:

Men man vet ju att jämställdheten och jämlikheten inte alls kommit lika långt som idag.

Lite intressant det där, för ser man till de undersökningar som gjorts på kvinnor så har de alldrig mått sämre än vad de gör idag. På en andra plats av de som mår sämst hamnar unga män.

Vad du ser som "jämställt" och "jämlikt" säger inte så mycket om hur män och kvinnor mår, det är många faktorer som spelar in. Den här millimeter rättvisan som politkerna ägnar så mycket tid och pengar på låter ju förvisso bra, med det sagt; Min åsikt är att män och kvinnor skall få välja själva utan att staten lägger sig i och styr i minsta detalj.

Men nu var det ju inte det vi snackade om.

Permalänk
Skrivet av Mizccc:

Jag tycker även man får en väldigt snäv bild på en nations ekonomi genom att diskutera den enbart i siffror, även fast det är det enklaste att förstå sig på. För mig handlar ekonomin mer om hur välmående folket är och ökande klyftor samt högre relativ fattigdom är det absolut värsta betyget en rådande ekonomi kan få imo.

This!

Amatörer som länkar till grafer hit och dit gör att jag får upp en komisk bild på näthinnan, där en helt frånkopplad VD står, under ett styrelsemöte, och pekar på den uppåtgående grafen med ett stort leende, medan arbetarna ute i lokalen packar ihop sina saker för de har fått sparken..

SCB borde få några extra miljarder varje år för att på ett korrekt sätt mäta allt mellan himmel och jord om Sverige. I dagsläget är SCB den enda källan man kan lita på vad gäller "Big data". Tyvärr har de blivit väldigt politiskt färgade och vågar/vill inte längre göra vissa undersökningar. Detta är i min värld ett tecken på djupt förfall.
Undersökningar som även innefattar data om olika gruppering (även om detta kan anses rasistiskt så är det inte så) måste naturligtvis med också. Orsaken till all dessa data får sedan respektive expertis fundera över.
T.ex. att anledningen till att invandrare är högt(!) överrepresenterade vad gäller kriminalitet beror mycket på deras socioekonomiska tillstånd, som några SU-forskade slog fast i en rapport som nu hela den etablerade medievärlden numera citerar som det vore en bibel.
SJÄLVKLART kommer socioekonomiska faktorer spela in, det borde väl inte ens behöva forskas i detta???

Men vad dessa forskare INTE ger svar på är följande: Hur ska vi få bukt med dessa socioekonomiska problem?

Jag älskar liknelser så här kommer en till: "Anledningen till att många dör i trafiken är för att de är rattfulla."
Har jag nu på något sätt gett en lösning på hur vi ska få ner antalet personer som super innan de kör bil? Nej.

Siffror ljuger inte, även om den som framställer siffrorna mycket väl kan ljuga, det är jättelätt faktiskt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oringen:

Håller med, det är enkelt att få jobb....inom Fas3 eller som praktikant på 100%, så fort man säger ''nu vill jag ha lite pengar för mitt arbete'' -''jaha, du får kicken, nästa fas 3'are''

Även inom bemanningsföretag är det riktigt enkelt att få jobb, sålänge du inte har några krav på lön eller arbetstider..och är beredd att bli utkastad eller ersatt lika enkelt som du kom in i eländet..

Oseriösare arbetsmarknad får man leta efter..

Hänger inte riktigt med här, med tanke på att det brist på kvalificerad arbetskraft i landet så kan det väl inte vara så svårt att bara utbilda sig? Vi har ju faktiskt lyxen i Sverige att nästan vem som helst kan utbilda sig till vad som helst. Kan säga att när jag pluggade teknisktbasår på komvux så var det fullt av medelålders män och kvinnor som satt där och kämpa trots att de knappt kunde svenska.

Varför ska man bli anställd om man saknar de färdigheter som krävs för att bidra till verksamheten? Och ja jag fattar att det är tuffare på arbetsmarknaden, men då får man helt enkelt bita ihop och lösa det, vi ansvarar väl för våra egna liv, kan inte hålla på att förlita sig på staten eller skylla på andra osv.

Även på mitt jobb har vi bonussystem för de som lyckas tipsa om rekryteringar som slutar i anställning, vilket är lättare sagt än gjort när det är kompetensbrist och många av de som är där på prov helt enkelt saknar arbetsmoralen för att läras upp på plats trots att utbildning erbjuds. Har även vart inne å sprungit inom vården innan jag utbilda mig och även där skrek dom efter personal, blev erbjuden fast tjänst på samtliga verksamheter där jag vart inne som timanställd.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Larsioni:

Krig förekommer / har förekommit i alla länder, alla nationer, samt på alla kontinenter oavsett om de är / varit etniskt samt kulturellt homogena eller inte. Inget av det du nämner bestrider att de inte varit framgångsrika pga av sin etniska samt kulturella homogenitet eller för att krig utbröt, Det låter lite som om du anser att detta skulle lösas genom massinvandring, helt befängt och helt taget ur luften.

Och du har heller inte presenterat belägg för att framgången berodde på kulturell homogenitet. "Correlation does not imply causation" som det heter.

Citat:

//////////////////////

Off topic.

Lite intressant det där, för ser man till de undersökningar som gjorts på kvinnor så har de alldrig mått sämre än vad de gör idag. På en andra plats av de som mår sämst hamnar unga män.

Vad du ser som "jämställt" och "jämlikt" säger inte så mycket om hur män och kvinnor mår, det är många faktorer som spelar in. Den här millimeter rättvisan som politkerna ägnar så mycket tid och pengar på låter ju förvisso bra, med det sagt; Min åsikt är att män och kvinnor skall få välja själva utan att staten lägger sig i och styr i minsta detalj.

Men nu var det ju inte det vi snackade om.

Mja... verkar mer vara att man gärna får välja själv sålänge man väljer "rätt". Säger man t. ex "hen" istället för "man" så blir det ett jävla liv. Men ja.. Vi lämnar den biten.. Annars blir den här tråden snart en hel kofta.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Och du har heller inte presenterat belägg för att framgången berodde på etnisk samt kulturell homogenitet.

Visst har jag det, gav dig en hel kontinent som exempel.

Dvs.
Tillräckling många framgånsrika nationer med etnisk samt kulturell homogenitet för för att påvisa att det legat till grund för deras framgång samt välstånd, samt mångfald. Jag är dock mer intresserad av att höra hur du kom fram till att island skulle ha gått bankrupt pga av att det är etniskt samt kullturellt homogent, det var helt andra faktorer som spelade in där.

Nationalism: Nationalismen hyllar nationen, kulturen, historien och slår vakt om nationalstaten och dess intressen. Detta har också varit en bidragande orsak och det fungerar bäst i etniskt samt kulturellt homogena länder där det finns något gemensamt att bygga på. En samhörighet, en identitet, gemensam historia osv. Det är något som tagit tusentalsår att bygga upp.

Ovan gäller för alla nationer, inte bara de Europeiska.

Detta är nu på väg att förstöras, inte bara genom massinvandring utan genom EU som gör allt det kan för att göra sig av med nationalstater samt deras rätt att bestäma och styra över sig själva.

///////////////

Off topic
Du kan tydligen inte hålla dig till Off topic ämnet utan att det spårar ur fullständigt så det är nog som sagt bäst som du säger att vi lämnar den biten innan vi hamnar i pseudovetenskapens träsk där genusvetenskapen hör hemma, och det rimmar illa i ett upplyst samhälle.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Larsioni:

Visst har jag det, gav dig en hel kontinent som exempel.

Dvs.
Tillräckling många framgånsrika nationer med etnisk samt kulturell homogenitet för för att påvisa att det legat till grund för deras framgång samt välstånd, samt mångfald. Om du vill så får du ge oss exempel på motsattsen. Jag är dock mer intresserad av att höra hur du kom fram till att island skulle ha gått bankrupt pga av att det är etniskt samt kullturellt homogent, det var helt andra faktorer som spelade in där.

Nationalism: Nationalismen hyllar nationen, kulturen, historien och slår vakt om nationalstaten och dess intressen. Detta har också varit en bidragande orsak och det fungerar bäst i etniskt samt kulturellt homogena länder där det finns något gemensamt att bygga på. En samhörighet, en identitet, gemensam historia osv. Det är något som tagit tusentalsår att bygga upp.

Ovan gäller för alla nationer, inte bara de Europeiska.

Det relevanta är fetmarkerat. Det skulle alltså inte fngera i Sverige, eftersom vi inte varit kulturellt homogena på bra länge. Betyder det att de som vill ha nationalism här också vill tvinga folk att anpassa sig till deras idé om kultur och identitet?

Du fortsätter även i samma spår som tidigare. Du säger att länder varit framgångsrika för att de var nationalistiska, utan att gå in på varför just den faktorn spelar in, samtidigt så ger du inte ett enda samtida exempel på ett icke-nationalistiskt land som inte var framgångsrikt. Och hur definierar du framgång i sammanhanget?

Jag tycker mer det låter som att du personligen gillar nationalism, och därför vänder på stenar för att få det att se ut som att nationalismen är svaret på allas böner.

Ser man det realistiskt kan dock aldrig Sverige bli nationalistiskt. Vi har 2 miljoner människor som inte är "kulturellt homogena" med resten. Assimilering är tvång, och lagstiftar man om det så blir Sverige en auktoritär stat.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Då bör vi alltså lägga ner alla informationssamlande instanser i samhället och lyssna på dig istället?

Jag säger inte att du per automatik har fel i alla dina åsikter, men man måste kunna backa upp dem på något vis för att kunna bjuda upp till diskussion.

Ett tips här är att du länkar till vår statsbudget, föreslår ändringar och beskriver hur dessa ska genomföras.

Lägg inte ord i min mun tack, det är under din värdighet.

Du har ju inte kunnat bemöta en enda frågeställning från mitt tidigare inlägg, vad vill du ha upp-backning på? Att skolan blir sämre och sämre? : http://arbetartidningen.se/2014/02/skolresultaten-fortsatter-...
Att vårdköerna är fruktansvärt långa? : http://unvis.it/www.aftonbladet.se/debatt/article22132580.ab
Eller att fattigdomen/klyftorna ökar?: http://www.svd.se/klyftor-vaxer-snabbast-isverige

Min frågeställning kvarstår, vilken nytta gör ett diagram med statistik om samhällets viktigaste byggpelare i princip fallerar?

För att inte inlägget ska uppfattas som allt för aggressivt får jag väl påpeka att statistik självklart är bra att ha, som en väldigt generell fingervisning. Men som jag tidigare skrev är enskilda faktorer i samhället otroligt viktiga att väga in i sin analys. Att bara titta blint på siffror ger en alldeles för enkel bild av verkligheten.

Visa signatur

Chassi> FD Define S CPU> i7 10700 GPU>RTX 3070 MB> GB B460 Aorus Pro AC Ram> 32GB PSU> Corsair AX1200

"Server"> Enthoo Pro CPU> i7 5960x @ 4,2 Ghz GPU>GTX 760 MB> Asus x99 Deluxe Ram> 32GB 2666mhz PSU> Corsair CX650

Kringutrustning> Philips 70PUS7304, AOC AGON AG271QG, Roccat ISKU Fx, Logitech G502 Spectrum, MX 5500, MX Revolution, Arctis Nova Pro Wireless, Behringer Ms40, HP Reverb G2, MSI GF65 Thin 10SER, USB 990 Pro 2tb,

Permalänk
Medlem
Skrivet av GilbertG:

Det pågår en enorm förflyttning av medel från den mindre och "normal"bemedlade delen av världsbefolkningen till de allra rikaste. De rikaste 85 människorna i världen har lika mycket resurser som den fattigaste halvan av jordens befolkning.

Detta kan vi tacka nyliberalismen för, som slog igenom stort på 80-talet.

De rikaste har förstås sett till att dölja detta faktum och trummat in den oreglerade marknaden som naturlag och definitionen av frihet och rättvisa bland folk. När folk får det knapert börjar de röra på sig i jakten på något bättre, eller åtminstone mindre dåligt, och dessa förflyttningar skapar friktion. Pöbeln slåss sinsemellan och folk svamlar om alla möjliga konspirationsteorier, utlänningar, religion, you name it, utan att ägna ett uns energi åt det riktiga problemet, alltmedan de allra rikaste sitter och gottar sig och får ännu mer makt och resurser.

Vi är på god väg till det nya feodalsamhället.

Den enda konspirationen är nyliberale Reinfeldts öppna hjärtan-politik som syftar till att krossa svensk välfärd. Och det finns gott om liknande idéer, rakt framför ögonen på oss, om folk bara slutade tro på marknaden som en naturlag.

http://www.aftonbladet.se/kultur/huvudartikel/article10998907...

http://www.theguardian.com/books/2016/apr/15/neoliberalism-id...

Många av dessa surmulna typer som känner hur skiten rinner neråt (med rätta, de är bortsållade av dagens ekonomiska darwinism) skyller inte sällan på EU. Men i just det fallet tycker jag ärligt talat att folk får skylla sig själva när de är för dumma för att uppskatta sin frihet, välfärd, kunskap etc. Hade folk brytt sig om EU hade den inrättningen varit långt mycket bättre än vad den är idag. Det finns ju faktiskt sedan rätt länge verktyg för att lägga folkförslag till saker på EU-nivå, men ingen jävel bryr sig.

http://www.thegreateuropeandisastermovie.eu/

Väldigt många i mellanöstern saknar ens grundläggande skolgång (utbildning), och är därför väldigt vidskepliga.

Du slår huvudet precis på spiken! Detta är den primära orsaken till den ökande fattigdomen i Sverige. Invandringskostnaden är bara en bråkdel av alla medel som förflyttas från medelsvensson till överklassen. Notera att en stor del av invandringskostnaden går till överprisade "hyror" hos företag som flyttar pengarna utomlands, alltså kommer den största pengen inte invandrare till nytta.

Skrivet av Mr.Borka:

Trådskaparen skrev:
Nyckelordet: anmälda. Inte fällda förövare eller ens bekräftade fall.
Visst pekar kurvan åt att det finns utrymme för att brotten blivit fler. Men om du tittar på statistiken så är det enda du får reda på hur många fall som anmäls - inte hur många brott som begåtts. Det kan ju också vara så att toleranserna för våld och hot minskat - vilket gör att folk anmäler incidenter idag som för 20 år sedan inte hade anmälts. Det kan också vara så att våldtäktsoffer är mer flitiga med att skriva polisanmälan efter att olika tabun och annat elände sakta luckrats upp.

Folk tror att världen är i riktigt dåligt skick idag - där terroristattentat till och med händer här i Europa! Förutom att man då missar terror-vågen i Europa under 70-talet, konflikten Irland och England genom hela 1900-talet och inte att glömma ett överhängande hot om globalt kärnvapenkrig.

Är världen i gott skick idag? Nej. Men det har varit betydligt värre och det inte för länge sedan.

Menar du att problemen Sverige har är unika?
Vi är fortfarande bland de rikaste länderna i världen - men vår placering varierar på hur du mäter.

Anmälningarna för de grova brotten har inte gått upp bara för att fler är benägna att anmäla än tidigare. Det måste vara det dummaste jag hört i hela tråden. Om du skulle råkat ut för ett inbrott för 10 år sedan, hade du dragit dig från att anmäla? Kanske du skulle dra dig mer från att anmäla idag p.g.a. alla utredningar som läggs ned direkt. Såklart det inte har blivit högre andel fällda eller bekräftade fall när polisen får allt mindre resurser att hantera en ökande mängd brott. Men... det ser väldigt snyggt ut i statistiken att inte andelen bekräftade/fällda brott gått upp.

Skrivet av burner1:

Ännu en gång har media lyckats lura befolkningen, de väljer att visa intervjuer med invandrare som är läkare, raketforskare eller ingenjörer.
(...)
SVT är inte neutrala när de helt plötsligt "glömmer" i en undersökning att SD har ökat markant och istället presenterar alla andra partiers resultat. Annat exempel är hur ALLA journalister har samma åsikter i invandringsfrågan, det är inte heller att vara neutral.
SVT säger att de gillar olika, fast ändå anställer de bara de som är lika dem själva?
(...)
Så att SVT skulle vara en trovärdig källa på något sätt, är totalt fel!

SVT är inte neutrala. Det kan man ganska lätt konstatera efter EU-valsdebatten som skulle ägt rum: Den ställdes in helt för att ett parti inte ville delta. Detta gjorde att Piratpartiet blev berövade sin möjlighet att yttra sig om sina visioner för nästa mandatperiod. Likväl, hur mycket medieutrymme gavs Piratpartiet överhuvudtaget i den vevan fast de hade 2 av de tjugotal mandat som Sverige har i EU-parlamentet? Det är nästan 10%. Nämn inte för mig att SVT är neutrala, detta gjorde de så "snyggt" att det omöjligt kan ha varit oplanerat.

Skrivet av Mizccc:

@Stoff3th3m4n:

Vad jag menar är väl kort och gott att: När skolresultaten sjunker, vårdköerna är Europas längsta och antalet fattiga i landet ökar. Då hjälper det inte att sitta och peka på ett diagram och säga att "Sveriges ekonomi går jättebra och landet blomstrar".

Glöm inte att Sveriges studenter lever under fattigdomsstrecket, vissa saknar helt bostad och får knappt ens råd med mat för att klara av studierna.

Vi har hyror som är skyhöga. Pensionärer som inte har råd att betala sina räkningar. Arbetslösa som jobbar på lönedumpade- eller låtsasjobb. Funktionshindrade som inte får det stöd de har rätt till. Det finns knappt ens jobb att få.

Tala inte med mig om att ekonomin är bättre än någonsin, för det är den inte för individen. Att pengar snurrar runt i BNP-generatorer gynnar inte den enskilda människan.

Skrivet av twit:

Sveriges finanser är i mångt och mycket offentliga uppgifter, du kan hitta budgetpropositionen för 2016 här och kostnader för migration och etabliering av nyanlända uppgår till sammanlagt 71.5 miljarder, medan de totala utgifterna uppgår till 953.4 miljarder. 71.5/953.4=0.075, alltså 7.5%.
7.5% av en 40-timmars arbetsvecka är tre timmar, inte tre dagar! Med andra ord är flyktingmottagandet betalat redan på måndag förmiddag, lagom tills kaffet hunnit verka och den person du refererar till börjat fundera på vad det blir till lunch.

Så... 7,5% av Sveriges Rikes budget går åt till att ta hand om de invandrade? Är det bara jag som reagerar på att denna siffra är katastrofhög? Notera att en mycket stor del av dessa pengar försvinner ut ur Sverige, inte p.g.a. de invandrare pengarna är avsedda till att hjälpa, utan p.g.a. de händer som plockar pengarna och omvandlar en bråkdel av dessa till boende.

Du får det att låta som en droppe i havet när du jämför det med att kaffet börjar verka på förmiddagen. Detta är varje vecka! Detta är 7,5% av Sveriges ekonomi! Hur är det en droppe i havet?

Skrivet av GilbertG:

Om du på riktigt tror att M skulle vända allt vill jag påminna dig om att de styrde i 8 år genom Alliansen, som i praktiken dikterades av moderaterna, vilka slutgiltigt lade ner försvaret. De har även haft sin budget som gällande under (s)va(mp)regeringens första år. Det var dessutom moderaterna som tillsammans med miljöpartiet började med det högre asylmottagandet.

http://cornucopia.cornubot.se/2016/04/tolgforswashing.html
http://cornucopia.cornubot.se/2016/05/tomma-tunnor-skramlar-m...
http://cornucopia.cornubot.se/2016/04/arbetskraftsinvandringe...

Den svenska ekonomins tillväxt bygger på en skuld- och bostadsbubbla, och nu trixar man dessutom med statsbudgeten för att det ska se ut som att asylmottagningen inte kostar något.

http://cornucopia.cornubot.se/2016/05/bokforingstrix-statens-...
http://cornucopia.cornubot.se/2016/02/infrastrukturministern-...
http://cornucopia.cornubot.se/2016/04/forbes-sverige-har-tred...
http://cornucopia.cornubot.se/2016/04/arbetskraftsinvandringe...

Det händer redan.

http://cornucopia.cornubot.se/2016/04/sr-upptacker-att-folk-f...
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenskfodda-flyttar-ut-nar-...
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/aldrig-har-sa-manga-lamnat-...

För att inte nämna hur de blå effektivt monterade ned välfärden till skrämmande nivåer. Cancersjuka som blev av med sin sjukersättning, funktionshindrade som tvingades ut i jobb, fas 3 m.m.

Skrivet av fermia:

Det är ännu viktigare att kolla på "Hushållens skulder" då denna skuldpost är mycket värre än statsskulden. Sverige har en av de största hushållsskulderna i världen. Lägger man ihop både statsskuld och hushållens skulder hamnar Sverige på andra plats över störst skuldsättning per capita näst efter Japan. Japan däremot har sina skulder i form av 300% statsskuld och har haft dem i mycket lång tid. Detta klarar de bra för att de har en tratitionsenlig hög disciplin och plikttrogenhet gentemot lånegivarna. Dock skulle jag säga att jag är orolig att det inte kommer hålla i framtiden p.g.a. generationsväxling. Den unga generationen har inte samma disciplin som de äldre, risken för svåger/kompispolitik kommer öka och landet riskerar att statsskuldtornet faller.

Skrivet av twit:

Låt oss summera (miljarder kronor):
71.1 Hälsovård, sjukvård och social omsorg
36.2 Ekonomisk trygghet vid ålderdom
87.1 Ekonomisk trygghet för familjer och barn
21.7 Studiestöd
216.1

Nu är det naturligtvis inte bara barn och pensionärer som nyttjar sjukvården, men de torde stå för den stora delen av den kakan. Det finns även kostnader för barn och pensionärer inbakade i några andra kategorier som jag hoppade över att lista (såsom kommunbidrag) då jag har svårt att bedöma andelen. Låt oss säga att två tredjedelar av de kategorier jag listade ovan "tillfaller" de barn och pensionärer du nämnde och vi struntar i att blanda i missade kategorier. 2/3*216.1 = 144.1.

Du har faktiskt rätt, det är inte "i närheten av 71.5 miljarder" som går till barn och pensionärer... det är åtminstone dubbelt så mycket.

Om man skulle ta så lite som en tredjedel av kostnaden för invandring och lägga till studiestöd skulle livet bli mycket drägligare för studenter. Många fler skulle kunna slutföra sin utbildning och arbetsmarknaden skulle få påfyllning av de avancerade jobb som efterfrågas. Den här punkten är ett solklart exempel på prioriteringar. Om staten ville ha mer högutbildade svenskar vore det logiskt att satsa mer på stöd till de som läser höga utbildningar. Andelen bidrag och stöd som man kan få som student är oerhört begränsat och du kan heller inte räkna med att Arbetsförmedlingen kommer att hjälpa dig om du läser på högskola. Då måste du sluta först!

Man sätter medvetet krokben för de som vill utbilda sig och bli något men lägger flera gånger mer på att få in invandrare som möjligen har den kompetens som efterfrågas. Detta i sin tur är till stort förtret för deras hemländer då de mister den kompetensen de själva utbildat! Hur kan man tycka att det är rättvist? Någonting är väldigt fel i den här ekvationen...

Skrivet av Ozzed:

(...)
Sen är det ju också uppenbart att du inte gillar när olika kulturer beblandas, och den åsikten kan man väl ha men jag håller inte med. Jag tror det är nyttigt. De civilisationer och länder som varit måna om sitt kulturarv och undvikit inblandning har antingen haft det dåligt eller gått under.. Nordkorea, Rommariket, Nazityskland, för att ta några exempel. Så jag tror nationalism är dåligt.

Nämn annars ett land som har låg invandring och försöker undvika multikulturalism som det går bättre för än Sverige.

Japan.
Heliga stolen.

Dessa är två av världens äldsta länder och de hade inte överlevt om de inte haft en stark kultur i ryggen.

Skrivet av sKRUVARN:

Hänger inte riktigt med här, med tanke på att det brist på kvalificerad arbetskraft i landet så kan det väl inte vara så svårt att bara utbilda sig? Vi har ju faktiskt lyxen i Sverige att nästan vem som helst kan utbilda sig till vad som helst. Kan säga att när jag pluggade teknisktbasår på komvux så var det fullt av medelålders män och kvinnor som satt där och kämpa trots att de knappt kunde svenska.

Varför ska man bli anställd om man saknar de färdigheter som krävs för att bidra till verksamheten? Och ja jag fattar att det är tuffare på arbetsmarknaden, men då får man helt enkelt bita ihop och lösa det, vi ansvarar väl för våra egna liv, kan inte hålla på att förlita sig på staten eller skylla på andra osv.

Även på mitt jobb har vi bonussystem för de som lyckas tipsa om rekryteringar som slutar i anställning, vilket är lättare sagt än gjort när det är kompetensbrist och många av de som är där på prov helt enkelt saknar arbetsmoralen för att läras upp på plats trots att utbildning erbjuds. Har även vart inne å sprungit inom vården innan jag utbilda mig och även där skrek dom efter personal, blev erbjuden fast tjänst på samtliga verksamheter där jag vart inne som timanställd.

Du har (nästan) bara lyxen att utbilda dig om du har pengar eller en stor disciplin och mycket pluggtid. Som student är du helt lämnad i händerna på dig själv. Det är upp till dig att klara kurserna, det är upp till dig att klara ekonomin, det är upp till dig att ta ansvar... ja allt. För att bli civilingenjör är utbildningen på 5,5 år. Hur många orkar hålla drömmen vid liv så länge när så mycket hänger på en själv? Minsta fel och du kan glömma din utbildning. Råkar du ställa till med barn, skuldsätta dig, skaffa en för dyr bostad, inte få i dig tillräckligt med mat m.m. är det kört. Du har heller inte tid att umgås med vänner utan du måste fokusera på studierna även när du inte har planerad lektion. Självklart ska du också klara av att hålla humöret uppe och inte gå in i depression fastän du inte har varken höstlov, påsklov, sportlov eller knappt jullov. Får politikerna som de vill kommer de ta bort sommarlovet också. Hur tänker de då när många använder det till att sommarjobba för att få ihop pengar till nästa läsår eller ta igen sig?

Jag beundrar de som tagit sig igenom en ordentlig universitetsutbildning utan att fuska. Mycket höga krav ställs på dig som individ vare sig du slipper ekonomisk oro eller inte.

Jag har mycket svårt att tro att svensken är så lat och arbetsovillig som det skrivs om. Det är många som vill ha jobb och är beredda att kämpa för det. Men som samhället ser ut idag är det en katastrof och det ligger alltså mycket i det TS skriver.

Visa signatur

Kör Linux - Yes! We are the 2 percent! And growing... Föreslå inte ens något Windows-exklusivt om jag inte specifikt frågar efter något till Win.
2600K - 18GB RAM - 1TB HDD - 64GB SSD - GTX 650 Ti Boost
Minnesvärda trådar: 1, 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizccc:

Lägg inte ord i min mun tack, det är under din värdighet.

Du har ju inte kunnat bemöta en enda frågeställning från mitt tidigare inlägg, vad vill du ha upp-backning på? Att skolan blir sämre och sämre? : http://arbetartidningen.se/2014/02/skolresultaten-fortsatter-...
Att vårdköerna är fruktansvärt långa? : http://unvis.it/www.aftonbladet.se/debatt/article22132580.ab
Eller att fattigdomen/klyftorna ökar?: http://www.svd.se/klyftor-vaxer-snabbast-isverige

Min frågeställning kvarstår, vilken nytta gör ett diagram med statistik om samhällets viktigaste byggpelare i princip fallerar?

För att inte inlägget ska uppfattas som allt för aggressivt får jag väl påpeka att statistik självklart är bra att ha, som en väldigt generell fingervisning. Men som jag tidigare skrev är enskilda faktorer i samhället otroligt viktiga att väga in i sin analys. Att bara titta blint på siffror ger en alldeles för enkel bild av verkligheten.

Helt rätt, jag drog en fuling där. Ber om ursäkt för det. Men det är mycket svårt att förstå dig samt att föra en diskussion när du inte presenterar något konkret i det du skriver, så tack för länkarna

Men hör och häpna, jag håller med dig i sak. Det är märkligt att vi i ett land som Sverige accepterar att politikerna bit för bit nedmonterar den en gång bästa vården i världen, eller spär på de socioekonomiska klyftorna i samhället. Detsamma gäller skolan.

Där vår analys verkar skilja sig är när vi tittar på huruvida ovanstående problem kan lösas. Jag påstår att vi inte är på väg in i någon form av domedagssituation, det finns helt enkelt inget som talar för detta. Det handlar om huruvida man vill prioritera vården, skolan samt utjämningseffekter i samhället eller inte. Personligen betalar jag gladeligen tillsammans med alla andra som tjänar mer än "snitt-Svensson" mer i skatt för att samhället ska fungera så bra som möjligt för alla. Det har gått troll i människors vilja att effektivisera och gå med på nedskärningar i välfärden för att de ska få några futtiga hundralappar mer i plånboken i slutet av månaden.

Hur ser dina tankar ut? Går det inte att vända utvecklingen? Varför inte i så fall? Hur ska vi göra?

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av stenharl:

http://www.svd.se/visst-handlar-kvinnosyn-om-olika-kulturer

http://www.aftonbladet.se/debatt/article21088956.ab

Kanske inte handlar direkt om gruppvåldtäkter, men du kan inte säga att islam har en hälsosam kvinnosyn.

Jag säger inte emot. Att förtrycka kvinnor och skuldbelägga kvinnlig sexualitet är genomgående i alla patriarkala strukturer. Det börjar och slutar med mäns syn på kvinnor.

Skrivet av Mr.Borka:

Men vilket trams-argument.

Alla påverkas genom att det skapar en oro och osäkerhet för sam- och framtiden. Inte att nämna att Sveriges rykte i breda kretsar smutsas ned genom att bli uppmärksammat internationellt som ett lallar-land som tar emot fler flyktingar än de kan hantera samtidigt som redan invandrartäta och segregerade områden hamnar i ständiga blåsväder och används som skräckexempel för den liberala invandringspolitiken som modell. Resultatet av flyktingkrisen gör sig nog påmind hos många som nu behöver ha pass eller statligt utfärdat ID med sig när de reser till och från Danmark, politiker diskuterar öppet och ogenerat om politikerna ska gå in och styra (se: sänka) lönerna för invandrargrupper, mfl.

Krisen handlar bara delvis om de faktiska människorna och desto mer om hur man finansierar ett fortsatt mottagande, hur gränserna i Europa ska hanteras och hur alla dessa människor ska kunna assimileras in i samhället.

Ditt argument skulle kunna användas för att reducera alla typer av incidenter eller oroshärdar.
"Terrorattentatet i Bryssel är väl ju inget att bry sig om! Har DU drabbats av attentatet? Själv har jag inte märkt av attentatet alls, så det borde ingen annan heller göra!"

Det var inget argument. Som jag skrev var det en uppriktig fråga då jag är intresserad. Generella anekdoter är inget att bygga en sund argumentation på men det hjälper mig att förstå er och er personliga relation till frågan. Under tidigt nittiotal var jag 13-14 år och drogs till högerextrema kretsar då jag sökte enkla lösningar på komplexa problem (paradoxalt nog hade flera av mina kompisar utomeuropeisk bakgrund men jag fick ihop det ändå, de var ju schyssta...). Jag säger mig inte ha lösningen på er oro bara för att jag delat den och inte gör det längre men kanske kan man mötas någonstans (bildligt talat). Nå bortom polarisering och dogmer.

Dina ganska svepande argument för oro är precis samma som jag hörde 1991. Att påstå att ofrivilliga möten mellan människor och kulturer skulle vara problemfritt är lika mycket förenkling som det motsatta och jag förstår att människor känner sig svikna av ett etablissemang som hävdar detta, men faktum kvarstår att vi har mängder med människor som flyr för sina liv och någon måste ju hjälpa dem, nu. Peka finger kan vi göra sen. Om det ger något.

När det gäller argumentet att visa id när man ska över bron så är ju det en följd av en restriktiv flyktingpolitik och inte tvärtom. Dessutom är väl inte det jobbigare än när det kommer kontrollanter på tunnelbanan.

Jag köper dock fullt ut oron för en låglönepolitik men skulden där ligger ju knappast hos de nya arbetare som kommer hit utan de som inte tycker att det är värt att avvara en del av sin vinst för att betala mer skäliga löner. Jag tillskriver mig inget politiskt epitet då jag är vänster i vissa frågor och höger i andra men inkomstklyftorna oroar mig och mycket tyder på att globaliseringen leder fram till att istället för att det finns fattiga och rika länder så blir fattigdomen jämnt fördelad över hela klotet. Vi är inte där än men det känns inte helt orimligt att anta att det är så det kommer att bli. Som sagt jag delar din oro men jag tror att din problembeskrivning egentligen bara visar på ett symptom snarare än den faktiska orsaken.

Skrivet av burner1:

Tex. genom högre skatter, det lönar sig mindre att utbilda sig och sedan arbeta i Sverige.

Fast den eventuella skattehöjning som krävs för detta är en piss i mississippi i jämförelse med de skattelättnader som genomfördes mellan 2006 och 2014. Är du någorlunda medelinkomsttagare så betalar du ju inga mängder i skatt ändå nuförtiden och det här kanske skulle röra sig om 10-20 öre mer per intjänad hundring (taget ur luften, har inga belägg för det, just a hunch). Knappt ett chips för att använda moderat landstingsretorik. Sen kan man ju hävda att de pengarna skulle ha använts till något "vettigare" som pensionärer, sjukvård, dagis, försvaret, kungen, hockey-VM eller vad det nu kan vara. Pengarna investeras dock i människor som får en betydligt bättre framtid och möjligheten att bidra på ett helt annat sätt än vad de hade tidigare.

Det där med utbildning är ett tveeggat svärd. Jag är av åsikten att man inte ska utbilda sig för vinning utan av intresse men jag kanske är konservativ i mina åsikter där. Själv är jag utbildad biolog (typ Sveriges sämsta arbetsmarknad) och gör något helt annat idag men jag ångrar inte en sekund att jag läste utbildningen, många grundläggande kunskaper som är gemensamma för alla högre studier har jag nytta av dagligen och just biologutbildningen ger en väldig bredd och stor förståelse för komplexa system (och ja jag betalar av mitt studielån i rasande takt samtidigt som jag betalar ohemula summor i inkomstskatt så ingen ska skälla på mig att jag slösat med skattemedel på en utbildning som inte gav något jobb inom samma sektor).

Skrivet av burner1:

Sedan förstås längre köer till tandläkaren, tydligen så värderas vi skattebetalare lägre då andra får gå före.

Ok! Hur vet du att det beror på flyktingsituationen och inte bara att vi blir fler i Sverige? Vad visar på att du som skattebetalare är diskriminerad gentemot de som inte betalar skatt?

Skrivet av burner1:

Åkte till Danmark för några månader sedan och fick visa mitt id-kort.

Svarade på liknande argument tidigare och vidhåller att det beror på en restriktiv flyktingpolitik och inte tvärtom. Och handen på hjärtat, var det jobbigare än när du drog upp kortet för att köpa din Mariestad i bistron? (Ursäkta min eventuellt raljerande ton, jag vill bara göra en tydlig poäng).

Skrivet av burner1:

Media har totalt ändrat inriktning så jag dagligen tvingas utstå påhopp och kränkningar, som tur är det medias åsikter och inte folkets.

Förlåt, men det här var lite konstigt. Menar du att media dagligen hoppar på och kränker dig? Eller är det så att du möter argument i din vardag som du har svårt att värja dig emot? Åsiktsfrihet innebär att alla har rätt att ha en åsikt men inte att den ska få stå oemotsagd.

Skrivet av burner1:

Ökad bostadsbrist, jag håller själv på att leta bostad men som vit svensk hamnar jag långt bak i kön, i Sverige är hudfärg ett säkert kort för att gå före i många köer.

Nu var det ett tag sedan jag använde stockholms bostadsförmedling men jag har inget minne av att de efterfrågade hudfärg då. Efter en snabb check med bekanta som fortfarande letar bostad verkar det fortfarande vara så. Om du syftar på de bostäder som tilldelas flyktingar så är jag högst tveksam om du skulle vilja bo så.

Skrivet av burner1:

Segregationen som pågår påverkar också alla som bor i detta land.

Jag håller absolut med dig och jag ser med fasa på hur mina gamla kvarter gentrifieras. Dock kan segregationen tillskrivas flera förklaringsmodeller och förmodligen är sanningen en mix av alla. En förklaring som är högst legitim i Stockholm i alla fall är utförsäljningen av allmännyttan, vilken har gjort att inkomstklasser inte längre blandas på samma sätt som tidigare och eftersom en oproportionerligt stor andel invandrare tillhör de lägre inkomstklasserna leder ovan också till en kulturell segregation.

Skrivet av burner1:

Tills sist så har det påverkar mig genom att jag helt enkelt undviker invandrartäta områden vissa tider på dygnet, det skulle jag inte gjort för 10-15 år sedan. I mitt eget land som jag varit med och byggt upp.

Nu vet jag inte var du bor men i stockholm löper man statistiskt sett störst risk att bli utsatt för brott i innerstaden så kanske är din oro obefogad och handlar mer om att du inte känner koderna i just det området. Så är det för mig i alla fall. Jag ska inte låtsas som att jag är någon stjärna när det gäller det där och jag skulle nog också kunna känna mig nojjig i tensta, rinkeby eller alby trots att jag hängt en del i de områdena som ung. Tror dock att beror mer på vilka rykten som går än vad som faktiskt hänt. Bodde i bredäng en period av mitt liv och hade en flickvän i fittja ett tag men de gånger jag råkat ut för våld eller hot har det varit i stan eller sk lugnare områden. Som jag skrev tidigare är egna erfarenheter ett dåligt sätt att beskriva den generella verkligheten men jag ville mer visa på att jag förstår vad du menar men att jag tror att rädslan är irrationell.

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Nämn då ett framgångsrikt exempel.

Nordkorea har ju lyckats bra med kulturell sammanhållning men jag tycker inte det verkar vara ett vidare trevligt land. Island är ett annat exempek.. Där gick staten i konkurs för några år sedan. Jag kommer inte på något exempel där en "kulturpuralism" är en lyckad strategi.

Sedan har du också "problemet" att precis varenda en i landet måste ställa upp på nationalism om det ska fungera. Om man inte nu lite smidigt skall se till så att de som inte ställer upp på idén "försvinner" lite smidigt. Som i Nordkorea, Nazityskland mfl.. Men då är vid tillbaka vid att trivselfatorn blir väldigt låg.

Hmm, du ljuger eller håller dig medvetet oinformerad. Island gick aldrig i konkurs. Däremot gick banker på Island i konkurs och utländska stater ville att Isländska staten skulle finansiera lekstugan. Detta sade islänningarna nej till.

Vidare.
Alla i ett land måste inte ställa upp för nationalismen, de kan flytta. Lika lite som alla måste vara globalister i den värld vi lever idag. Blanda inte ihop korten, även om du kommer undan med det på detta forum. Man ordnar i vår globaliserade värld "försvinnande" genom att sätta länder i konkurs, eller genom att kuppa igenom lagstiftningar som bakbinder länder och gynnar företag. Kort sagt, "smarta" människor lurar dumma människor. Trivselfaktorn i Detroit eller i barnfabrikerna bland de som är nederst i befolkningspyramiden i den globaliserade världen är inte så trevlig. Fickor av enormt välstånd, blandat med misär. Medierna är väldigt duktiga att peka på framgångshistorierna och väljer ofta att blunda för problemen.
I Nordkorea har alla det relativt lika dåligt. Tyvärr har man samtidigt skapat en galen personkult. Men i detta är Nordkoreanerna inte ensamma. Ta kulten av Moses, Jesus eller Mohammed. Messias-figurer som skall rädda andra från deras egna personliga ansvar. Andra försöker lura av människor deras personliga ära och redbarhet, samt ta deras beslutsfattande i egna händer via delegation. Ett exempel är representativ demokrati eller historiskt kungar och drottningar.

I de globala företagen är personkulten kopplad till VD och styrelse. Man skaffar sig extra förmåner (annars headhuntar konkurrenterna toppförmågorna) och förväntar sig prestationer av de anställda för att ha förmånen att vara kvar i organisationen. I Nordkorea är du tvungen att vara med i organisationen, i de globala företagen är det tvärtom.

Mänsklig organiseringsförmåga har en förmåga att slå bakut. Den mekanism människor har latent kan manipuleras helt åt fanders.

Visa signatur

Allting är gratis. Bara höja skatten.
http://imgur.com/gallery/hhD3J
I zenit av Roms storhetstid mutades romarna att rösta på senatorer i utbyte mot mutor
https://www.youtube.com/watch?v=gJ2tPMIh6u0

Permalänk
Medlem

@Ozzed: Jag tror dessvärre multikulturalism är en väldigt svår sak att genomföra utan konflikter, i dem bästa av världar kanske. Självklart spelar dem kulturella skillnaderna roll, ju större skillnad ju svårare blir det att få en snabb och fungerande integration. Hur länge har Israel och Palestina konflikten pågått? Dem förklarades självständiga 1948, därefter följde en serie av krig som Israel gick segrande ur, dem kringliggande staterna vägrade erkänna Israel. Någon fred med Palestina har inte uppnåtts och jag tror vi dessvärre får vänja oss att se mer av attacker och sedan vedergällning. Samma med Turkiet, samma med hela mellanöstern.

Ja US inblandning har destabiliserat många länder, men splittringen har alltid funnits där.

I Sverige då, dem flesta svenskar är öppna till andra kulturer och att andra ska få möjligheten att flytta hit. Ändå är det bara 23% av svenskarna som vill bo i områden som präglas av kulturell, etnisk och social mångfald. 2007 var en majoritet(55%) av svenskarna motvilliga att flytta till ett område med många muslimer. Det ser du också i förorterna, svenskar har i stor grad flyttat därifrån och dem som bor kvar är ofta socioekonomiskt svaga, arbetslösheten, och den relativa fattigdomen har brett ut sig över dessa områden. Kapital starka individer(möjliga entreprenörer) har flytt dessa områden och vi överlever aldrig på att tvätta skjortor åt varandra som en känd industriman en gång sa.

Själv tror jag som i USA att västerländska politiker har blivit infiltrerade av stor företagen(lobbyism) som alla tjänar pengar på globaliseringens framfart. Dem har nu anledningar att montera ner den inhemska lönenivån, dem förlorar inget på hög arbetslöshet, tvärtom den håller nere inflationen och ser till att arbetare vet om att det alltid står någon utanför dörren redo att ta deras plats.

Reinfeldt och andra mer moderata politiker har alltid pratat och säkert hoppats på en välfärdskollaps, dem har alltid haft som agenda att sänka bidragen och tvinga folk i arbete i brist på andra val. Detta skulle gynna arbetsgivare som nu får ett större utbud/tillgång på arbetskraft, detta styr givetvis priset på arbete. Bara kolla Sverige under 90-talet, vi hade en arbetslöshet på dryga 1.2%, inflationen steg och lönehöjningar på flertal % var nödvändiga för att hålla kvar och rekrytera arbetskraft, motsatsen ser vi idag, där näringsliv och politiker vill lagstifta om sänkta lägsta lönenivåer. Vi har förövrigt ingen lägsta lönenivå i Sverige, det är idag marknadsstyrt, en modell dem alltid har hyllat tidigare... Full sysselsättning är endast bra för befolkningen och möjligtvis landet, men inte företagen. Kanske ville Reinfeldt ta emot mer människor än Svea statsskick kan sysselsätta, allt för att sätta extra tryck på den nivå av välfärd som bedrivs, allt för att montera ner inhemsk lönereglering.

Visa signatur

=)

Permalänk
Medlem
Skrivet av wounds:

Jag säger inte emot. Att förtrycka kvinnor och skuldbelägga kvinnlig sexualitet är genomgående i alla patriarkala strukturer. Det börjar och slutar med mäns syn på kvinnor.

Det var inget argument. Som jag skrev var det en uppriktig fråga då jag är intresserad. Generella anekdoter är inget att bygga en sund argumentation på men det hjälper mig att förstå er och er personliga relation till frågan. Under tidigt nittiotal var jag 13-14 år och drogs till högerextrema kretsar då jag sökte enkla lösningar på komplexa problem (paradoxalt nog hade flera av mina kompisar utomeuropeisk bakgrund men jag fick ihop det ändå, de var ju schyssta...). Jag säger mig inte ha lösningen på er oro bara för att jag delat den och inte gör det längre men kanske kan man mötas någonstans (bildligt talat). Nå bortom polarisering och dogmer.

Dina ganska svepande argument för oro är precis samma som jag hörde 1991. Att påstå att ofrivilliga möten mellan människor och kulturer skulle vara problemfritt är lika mycket förenkling som det motsatta och jag förstår att människor känner sig svikna av ett etablissemang som hävdar detta, men faktum kvarstår att vi har mängder med människor som flyr för sina liv och någon måste ju hjälpa dem, nu. Peka finger kan vi göra sen. Om det ger något.

När det gäller argumentet att visa id när man ska över bron så är ju det en följd av en restriktiv flyktingpolitik och inte tvärtom. Dessutom är väl inte det jobbigare än när det kommer kontrollanter på tunnelbanan.

Jag köper dock fullt ut oron för en låglönepolitik men skulden där ligger ju knappast hos de nya arbetare som kommer hit utan de som inte tycker att det är värt att avvara en del av sin vinst för att betala mer skäliga löner. Jag tillskriver mig inget politiskt epitet då jag är vänster i vissa frågor och höger i andra men inkomstklyftorna oroar mig och mycket tyder på att globaliseringen leder fram till att istället för att det finns fattiga och rika länder så blir fattigdomen jämnt fördelad över hela klotet. Vi är inte där än men det känns inte helt orimligt att anta att det är så det kommer att bli. Som sagt jag delar din oro men jag tror att din problembeskrivning egentligen bara visar på ett symptom snarare än den faktiska orsaken.

Fast den eventuella skattehöjning som krävs för detta är en piss i mississippi i jämförelse med de skattelättnader som genomfördes mellan 2006 och 2014. Är du någorlunda medelinkomsttagare så betalar du ju inga mängder i skatt ändå nuförtiden och det här kanske skulle röra sig om 10-20 öre mer per intjänad hundring (taget ur luften, har inga belägg för det, just a hunch). Knappt ett chips för att använda moderat landstingsretorik. Sen kan man ju hävda att de pengarna skulle ha använts till något "vettigare" som pensionärer, sjukvård, dagis, försvaret, kungen, hockey-VM eller vad det nu kan vara. Pengarna investeras dock i människor som får en betydligt bättre framtid och möjligheten att bidra på ett helt annat sätt än vad de hade tidigare.

Det där med utbildning är ett tveeggat svärd. Jag är av åsikten att man inte ska utbilda sig för vinning utan av intresse men jag kanske är konservativ i mina åsikter där. Själv är jag utbildad biolog (typ Sveriges sämsta arbetsmarknad) och gör något helt annat idag men jag ångrar inte en sekund att jag läste utbildningen, många grundläggande kunskaper som är gemensamma för alla högre studier har jag nytta av dagligen och just biologutbildningen ger en väldig bredd och stor förståelse för komplexa system (och ja jag betalar av mitt studielån i rasande takt samtidigt som jag betalar ohemula summor i inkomstskatt så ingen ska skälla på mig att jag slösat med skattemedel på en utbildning som inte gav något jobb inom samma sektor).

Ok! Hur vet du att det beror på flyktingsituationen och inte bara att vi blir fler i Sverige? Vad visar på att du som skattebetalare är diskriminerad gentemot de som inte betalar skatt?

Svarade på liknande argument tidigare och vidhåller att det beror på en restriktiv flyktingpolitik och inte tvärtom. Och handen på hjärtat, var det jobbigare än när du drog upp kortet för att köpa din Mariestad i bistron? (Ursäkta min eventuellt raljerande ton, jag vill bara göra en tydlig poäng).

Förlåt, men det här var lite konstigt. Menar du att media dagligen hoppar på och kränker dig? Eller är det så att du möter argument i din vardag som du har svårt att värja dig emot? Åsiktsfrihet innebär att alla har rätt att ha en åsikt men inte att den ska få stå oemotsagd.

Nu var det ett tag sedan jag använde stockholms bostadsförmedling men jag har inget minne av att de efterfrågade hudfärg då. Efter en snabb check med bekanta som fortfarande letar bostad verkar det fortfarande vara så. Om du syftar på de bostäder som tilldelas flyktingar så är jag högst tveksam om du skulle vilja bo så.

Jag håller absolut med dig och jag ser med fasa på hur mina gamla kvarter gentrifieras. Dock kan segregationen tillskrivas flera förklaringsmodeller och förmodligen är sanningen en mix av alla. En förklaring som är högst legitim i Stockholm i alla fall är utförsäljningen av allmännyttan, vilken har gjort att inkomstklasser inte längre blandas på samma sätt som tidigare och eftersom en oproportionerligt stor andel invandrare tillhör de lägre inkomstklasserna leder ovan också till en kulturell segregation.

Nu vet jag inte var du bor men i stockholm löper man statistiskt sett störst risk att bli utsatt för brott i innerstaden så kanske är din oro obefogad och handlar mer om att du inte känner koderna i just det området. Så är det för mig i alla fall. Jag ska inte låtsas som att jag är någon stjärna när det gäller det där och jag skulle nog också kunna känna mig nojjig i tensta, rinkeby eller alby trots att jag hängt en del i de områdena som ung. Tror dock att beror mer på vilka rykten som går än vad som faktiskt hänt. Bodde i bredäng en period av mitt liv och hade en flickvän i fittja ett tag men de gånger jag råkat ut för våld eller hot har det varit i stan eller sk lugnare områden. Som jag skrev tidigare är egna erfarenheter ett dåligt sätt att beskriva den generella verkligheten men jag ville mer visa på att jag förstår vad du menar men att jag tror att rädslan är irrationell.

Måste bara lyfta på hatten för ett fantastiskt bra inlägg Du för dig väldigt väl med ord!

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Erwya:

Du får det att låta som en droppe i havet när du jämför det med att kaffet börjar verka på förmiddagen. Detta är varje vecka! Detta är 7,5% av Sveriges ekonomi! Hur är det en droppe i havet?

Som du mycket väl läste var mitt inlägg svar på ett helt absurt påstående där det hävdades att 60% av vår stadsbudget gick till flyktingmottagande. Vill man sitta med vid diskussionsbordet är ett minimikrav att man låter presenterade fakta ha företräde framför åsikter, att man inte förvränger, förljuger, undanhåller eller förlöjligar den fakta som finns att tillgå. Är man därtill inte beredd att ändra sina åsikter om de går stick i stäv med den fakta man har att tillgå är det dags att gå från bordet i det läget.

Det finns gott om åsikter man kan diskutera som inte nödvändigtvis har en basis i fakta: vad man tycker om invandring, invandrare, utvandrare, regeringen, prinsessans nya blonda hår eller gårdagens väder. Där ges en möjlighet att ifrågasätta sina egna åsikter och därmed en möjlighet till utveckling. Vill man då blanda in fakta skall man vara beredd på att någon drar fram hela ens smutsiga byk om man väljer fakta för att stödja sin åsikt istället för tvärtom.

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720