AMD Radeon RX Vega är här

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aleshi:

Jag upplever det som att de kommit mer nu på sistone. Men har inga länkar i bakfickan tyvärr. Ska se om jag kan hitta.
I fallet Maxwell så stod det trots utelämnandet av TBR ändå rätt klart att det optimerades för strömeffektivitet och spel och att de streamlineade bort beräkningsgrejer, ytterligare ett steg bort från Fermi som de påbörjade med Kepler med andra ord. Sedan lyckades de så klart överraska lite med TBR. Och angående V100 så betyder det där nödvändigtvis inte att Volta har några direkta effektiviseringar mer än vad de kan få av "12nm", Pascal på "12nm" kan nog också vara effektivare.
Men ja, om Volta har effektiviseringar i arkitekturen så är det nog ganska självklart att det kommer spelkort baserade på Volta också. Men hur långt bort är de? Vi kan ju inte förneka att det är ovanligt tyst?

Jag tror inte det går att krama ur mer kräm från Pascal arkitekturmässigt (snarlikt Maxwell) samtidigt som "12nm" verkar inte vara någon vidare höjdare till nod; om det inte är en ren marknadsförings ploj dvs. När jag googlar runt TSMC 12nm och V100 får man intrycket att V100s perf/watt beror till största delen på arkitekturen och kretsdesignen och inte 12nm.

Sant det är tyst, men ovanligt? Maxwell '2' släpptes från ingenstans i September 2014. Pascal för konsumenter i Maj 2016 efter en enda event; innan dess sades ingenting öht från Nvidia och tom rykten om dess prestanda uteblev. De verkar ha en ny strategi för konsumentsläpp som liknar Apple tycker jag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av LeVvE:

Den har väldigt dålig FreeSync, 35-90 vilket är helt värdelöst. Allt utom 30-144Hz är skit.

Nixeus EDG 27 är idag enda FreeSync skärmen som är värd att köpa. Vägrar dock importera för att 1440P/144Hz IPS panelen som finns har såna stora QA problem att jag vågar inte köpa en för kommer säkert få massa döda pixlar.

Det beror förstås helt på vilka spel du ska köra.. Ska du maxa nåt av de fetare spelen så får du nog vara glad att komma upp över 90fps ens i 1440p med ett kort. Personligen tycker jag fortfarande att 90-gränsen är fullt duglig. Men som sagt, det beror på vad man ska lira. Vad hade du tänkt spela?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av scara:

VEGA är en katastrof och nu börjar man tvivla kommer de någonsin mäta sig med Nvidias high-end (_i tid_) igen...? Det sägs att Navi (tidigast Q4 2018, 7nm är inte ens klart ännu) är staplade VEGA-kort!

Du får gärna utveckla detta och förklara vad som är en katastrof? Jag ser bara mer konkurrens som är bra för oss konsumenter.

Skrivet av scara:

Volta är Q1-Q2 2018 skulle jag tro. Finns en liten chans för släpp i senhöst/vinter 2017 på papperet men det känns helt omotiverat när gamla Pascal förnedrar AMDs senaste utan bekymmer.

Skickades från m.sweclockers.com

AMD har inte gått ut med vad jag sett att VEGA är en GTX 1080ti killer? Bara fanboys/girls som byggt upp en hype om detta. Om du kollar AMD´s roadmap för VEGA så är klivet in i det högre segmentet tänkt till nästa år och inte i år då de har en lägre R&D mot nvidia.

Luktar lite nVidia fangirl här tycker jag.

Visa signatur

Rʏᴢᴇɴ 5800X3D / Tᴀɪᴄʜɪ X570 / 64Gʙ DDR4/ RX 6950XT Mᴇʀᴄʜ 319

Permalänk
Medlem
Skrivet av bonaqua:

12 TFLOPS SP menar du. DP är inte i närheten av de siffrorna.

RX Vega 64 är ett rent fjasko från AMD.
Att börja konkurrera med nVidia's GTX 1080 mer än ett år senare kan inte kallas annat än ett fjasko.

Dessutom så undrar jag hur konsistent det är med den prestandan då de anger peak performance...

Är det bättre om de inte hade konkurrerat alls tycker du?

Förresten stavas fiasko med i och engelskans consistent betyder konsekvent på svenska. Och nej, det är inte menat som en retorisk pik

Skrivet av anon12433:

Nämen titta, som av en händelse så har jag förutspått allting rätt. GTX 1080 prestanda drygt 14 månader senare, 300W (295) TDP och tyvärr dyrare än GTX 1080.
Som jag sade så var Vega FE en bra indikator på hur det skulle se ut.

Priset i dollar är detsamma som för 1080 men det kommer dröja ett bra tag innan det har hunnit stabiliseras på 1080 nivå. AMD har bevisligen inte råd att sälja ett så stort och dyrt chip med HBM2 minnen billigare. Annars hade RX Vega kostat 400 USD.

Jag hoppas att AMD kommer få ordentligt med kritik för deras marknadsföring av detta kort. Det var verkligen avsett för att förhala och vilseleda. Med facit i hand så var "Poor Volta" helt utan verklighetsförankring.
Vega är så långt jag kan minnas den absolut sämsta grafikkortslanseringen som AMD/ATI har gjort hittills. AMD/ATI har genom åren bjudit på topprestanda och om de inte har haft det så har de slagit Nvidia på fingrarna med pris/prestanda. Nu har de varken pris, prestanda, strömförbrukning eller lanseringsdatum på sin sida.
Floppen är ett faktum, motsvarigheten till Bulldozer på GPU sidan om man så vill.

RX Vega är lite av en besvikelse, ja. Det verkar som att den är främst designad som ett beräkningskort. Grunstrukturen är samma, det är fortfarande bara 4 shader engines med en geometrienhet i varje och samma antal beräkningsenheter, rasterenheter och texturenheter som tidigare, så inget lyft alls för spelande där. Vad NCU betyder i praktiken återstår att se.

Men grejen med "Poor Volta" blir jag uppriktigt förbannad över att folk lägger någon vikt vid. Förmodligen betyder det inte ett skit, folk har tolkat det dolda budskapet alldeles för bokstavligt. Det var knappast en utfästelse, utan nog bara en kul grej som videoskaparna smög in. Helt ärligt tycker jag det är ditt och likasinnades problem att du och andra övertolkar det så. Det är väldigt subtilt och tveksamt om det ens ska utläsas så, kan lika gärna bara var ett sammanträffande och jag tycker uppståndelsen kring det är lika dum som alla dessa Half-life 3-memes. Jag hade definitivt missat det om inte alla nördar hade skrikit ut det överallt hela tiden.

Skrivet av anon12433:

Ja förutom då att Vega precis som Polaris kommer ligga högre initialt i några månader innan priset stabiliseras. Just AMD (Polaris) har i Sverige dessutom haft ett extra ofördelaktigt pris. Detta är ett av de stora problemen med att lägga sig på samma pris som 1080. Det kortet har funnits på marknaden i 14 månader. Finns redan spelbundles, reor, cashbacks (betalade 4700kr för mitt 1080 från Komplett).

Det gällde mest RX 400-serien, där blev det bananer. Det sa AMD själva att det inte var bra och hämmade försäljningnen och lovade att de skulle styra upp distributionskedjan så det inte blir inflation på vägen. Med RX 500-serien så blev det "rätt" priser i stort sett från början.

Skrivet av Ratatosk:

En användare har testat Vega Pro med 2TB SSD.
https://forum.beyond3d.com/posts/1993512/

Va? Jag ser inget där även fast jag slår av NoScript.

Skrivet av Herr Kantarell:

Efter besvikelsen med Polaris så blev mina förväntningar uppfyllda den här gången.
Väntade mig verkligen inte nån 1080 ti killer.
Verkar vara ett prestanda- och pris-mässigt sjysst kort som gå rätt varmt.

En ny arkitektur - Gått ifrån GCN till NCU, vi får väl se i framtiden om det var lyckat.
Antar att man kan jämföra den direkt mot Fury och tycker då den borde presterat ännu bättre.
Personligen tycker jag AMD ska skippa topp-prestanda segmentet helt och fokusera på 2000-4000kr korten men som då måste prestera som nVidias motsvarande.
Detta är för att de saknar de ekonomiska musklerna som nVidia har och har legat efter nVidia sen Fermi.

+Lanseringspriset

+Freesync

+Inget Gameworks

-HBM2 - de hade lika gärna kunnat skippa detta och kört GDDR istället.

-Referensdesign med radialkylare, att de inte lär sig, nVidia gör ju dock samma sak.

För egen del tyckte jag det var väldigt intressant med paketerbjudanden då jag både kommer köpa en skärm och ett moderkort.

Lanseringspriser:
GTX 1080 Founder's Edition 699 USD
GTX 1080 (partnertillverkare) 599 USD

RX Vega 56 (luftkyld) 399 USD
RX Vega 64 (luftkyld) 499 USD

Verkar som att NCU egentligen bara är GCN 1.4, dvs femte iterationen.

Nu lurar du mig igen med ny bild.

Skrivet av scara:

VEGA är en katastrof och nu börjar man tvivla kommer de någonsin mäta sig med Nvidias high-end (_i tid_) igen...? Det sägs att Navi (tidigast Q4 2018, 7nm är inte ens klart ännu) är staplade VEGA-kort!

Det ska komma en andra iteration av Vega innan Navi, och den ska tydligen kunna konkurrera i toppsegmentet, detta enligt en diabild på ett investeringsmöte i våras.

Notera den lilla klammern/strecket bredvid staplarna.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Medlem

Så vi i Sverige kommer få Wolfenstein 2 samt Prey och $100 rabatt om man köper en Ryzen 7 + modekort.

Dock är det bara dessa modekorten som gäller.

ASUS ROG Crosshair VI Extreme X370 Motherboard
GIGABYTE GA-AX370-Gaming K7 Motherboard
MSI X370 XPOWER GAMING TITANIUM Motherboard

Segt för mig som vill bygga Mini-ITX.

Sen får ni som beställer ifrån Tyskland tänka på att man då istället får Sniper Elite 4 och Prey istället för Wolfenstein 2 och Prey.

$200 rabatt på skärmen verkar också bara gälla för USA, Canada, Australien och Singapore.

https://gaming.radeon.com/en-us/RXVega/?sessionGUID=48d07b00-...

Visa signatur

UNIX + SFF = <3

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av GilbertG:

Men grejen med "Poor Volta" blir jag uppriktigt förbannad över att folk lägger någon vikt vid. Förmodligen betyder det inte ett skit, folk har tolkat det dolda budskapet alldeles för bokstavligt. Det var knappast en utfästelse, utan nog bara en kul grej som videoskaparna smög in. Helt ärligt tycker jag det är ditt och likasinnades problem att du och andra övertolkar det så. Det är väldigt subtilt och tveksamt om det ens ska utläsas så, kan lika gärna bara var ett sammanträffande och jag tycker uppståndelsen kring det är lika dum som alla dessa Half-life 3-memes. Jag hade definitivt missat det om inte alla nördar hade skrikit ut det överallt hela tiden.

Det gällde mest RX 400-serien, där blev det bananer. Det sa AMD själva att det inte var bra och hämmade försäljningnen och lovade att de skulle styra upp distributionskedjan så det inte blir inflation på vägen. Med RX 500-serien så blev det "rätt" priser i stort sett från början.

Själv så blir jag ganska irriterad på de som försöker försvara de fula knepen AMD har använt sig av. "Poor Volta" grejen i sig är inte så allvarligt. Men AMD har hela tiden spelat på osäkerheten och antytt att deras Vega ska bli någonting i särklass.
1 år innan releasen pratar Chris Hook om "Vega Launch Venue" vilket det inte blev någonting av. Ytterligare ett knep att försöka stjäla uppmärksamhet på marknaden och få kunder att vänta med att köpa Nvidias Pascal.

Med t.ex. Vega FE så "mörkar" AMD prestandan genom att säga "lugn, RX Vega kommer bli bättre och genom att marknadsföra Vega som en hybridmodell och be konsumenterna vänta ett tag till. De skickade heller inte ut några exemplar till recensenter.
De går ut med att Vega ska presenteras på SIGGRAPH. Fortfarande inga recensioner. Bara "cherry picked" resultat och "best case scenarios".
Kortsiktigt kanske de fick en del att vänta med grafikkortsinköp. Långsiktigt så skadade de sitt rykte ännu mer.

Med tanke på att RX 500-serien är detsamma som RX 400 så var det enkelt att sätta "rätt pris" 9-10 månader efter releasen.

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av GilbertG:

Är det bättre om de inte hade konkurrerat alls tycker du?

Förresten stavas fiasko med i och engelskans consistent betyder konsekvent på svenska. Och nej, det är inte menat som en retorisk pik

RX Vega är lite av en besvikelse, ja. Det verkar som att den är främst designad som ett beräkningskort. Grunstrukturen är samma, det är fortfarande bara 4 shader engines med en geometrienhet i varje och samma antal beräkningsenheter, rasterenheter och texturenheter som tidigare, så inget lyft alls för spelande där. Vad NCU betyder i praktiken återstår att se.

Men grejen med "Poor Volta" blir jag uppriktigt förbannad över att folk lägger någon vikt vid. Förmodligen betyder det inte ett skit, folk har tolkat det dolda budskapet alldeles för bokstavligt. Det var knappast en utfästelse, utan nog bara en kul grej som videoskaparna smög in. Helt ärligt tycker jag det är ditt och likasinnades problem att du och andra övertolkar det så. Det är väldigt subtilt och tveksamt om det ens ska utläsas så, kan lika gärna bara var ett sammanträffande och jag tycker uppståndelsen kring det är lika dum som alla dessa Half-life 3-memes. Jag hade definitivt missat det om inte alla nördar hade skrikit ut det överallt hela tiden.

Det gällde mest RX 400-serien, där blev det bananer. Det sa AMD själva att det inte var bra och hämmade försäljningnen och lovade att de skulle styra upp distributionskedjan så det inte blir inflation på vägen. Med RX 500-serien så blev det "rätt" priser i stort sett från början.

Va? Jag ser inget där även fast jag slår av NoScript.

Verkar som att NCU egentligen bara är GCN 1.4, dvs femte iterationen.

Nu lurar du mig igen med ny bild.

Det ska komma en andra iteration av Vega innan Navi, och den ska tydligen kunna konkurrera i toppsegmentet, detta enligt en diabild på ett investeringsmöte i våras.
https://scr3.golem.de/screenshots/1705/Vega-Navi-FAD-2017/thumb620/Vega-Navi-FAD-2017-04.png
Notera den lilla klammern/strecket bredvid staplarna.

Ser du inget?

"So this just happened. AMD called me about a week ago and told me they have something to bring over to the studio to show. Their new Vega-based Pro 2TB SSG ripping through 8K R3D's on a rather anemic lightweight 4-core host computer.
My reply was a rather polite version of : “ AMD?, Really?... Thank you for the bullshit, and have a nice day".
Boy was I wrong. They came, I saw, and they kicked some ass.
Working natively inside Adobe, the SSG caches full raster 8K R3D's into it's massive on-card 2TB storage and frame-throws them out in realtime. And this is just their alpha build.
I had Dan Duran do a little side by side test last night against a Titan XP on a throw-away 4-core 16gb system and the results are insane. Take a note on system resources in the video.
The new SSG, after it gobbles up all the R3D's into it’s own cache, is really doing all of the heavy lifting.
Look out Nvidia... it's pretty clear AMD has returned to the party in a very big way, and it is very clear that they are quite done fucking around. #AMD #AMDSSG #RADEON"

https://www.facebook.com/jarred.land/videos/10154878406240415...

Aha det är en video från Facebook!

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av TurboFreak68:

Du får gärna utveckla detta och förklara vad som är en katastrof? Jag ser bara mer konkurrens som är bra för oss konsumenter.

AMD har inte gått ut med vad jag sett att VEGA är en GTX 1080ti killer? Bara fanboys/girls som byggt upp en hype om detta. Om du kollar AMD´s roadmap för VEGA så är klivet in i det högre segmentet tänkt till nästa år och inte i år då de har en lägre R&D mot nvidia.

Luktar lite nVidia fangirl här tycker jag.

Det är en teknisk katastrof i samtliga parametrar. Prestanda per watt/TFlops/mm^2/transistorer/kärna...listan kan göras lång.
+60% i frekvens jämfört med Fury X med nyare HBM2 i 14nm LPP och mängder med nya finesser ...för en total prestandalyft på +30%.
Det är en *katastrof*. Jag har öht inte jämfört det med 1080Ti...roligt att du tog upp det
Den enda som "fangirl" är sådana som du som tror att AMD är ett offer och "försvarar" de med löjliga påståenden eller trollar folk som kallar en kalkon för en kalkon.

Permalänk
Lyxfällan 🎮
Skrivet av GilbertG:

Är det bättre om de inte hade konkurrerat alls tycker du?

Förresten stavas fiasko med i och engelskans consistent betyder konsekvent på svenska. Och nej, det är inte menat som en retorisk pik

RX Vega är lite av en besvikelse, ja. Det verkar som att den är främst designad som ett beräkningskort. Grunstrukturen är samma, det är fortfarande bara 4 shader engines med en geometrienhet i varje och samma antal beräkningsenheter, rasterenheter och texturenheter som tidigare, så inget lyft alls för spelande där. Vad NCU betyder i praktiken återstår att se.

Men grejen med "Poor Volta" blir jag uppriktigt förbannad över att folk lägger någon vikt vid. Förmodligen betyder det inte ett skit, folk har tolkat det dolda budskapet alldeles för bokstavligt. Det var knappast en utfästelse, utan nog bara en kul grej som videoskaparna smög in. Helt ärligt tycker jag det är ditt och likasinnades problem att du och andra övertolkar det så. Det är väldigt subtilt och tveksamt om det ens ska utläsas så, kan lika gärna bara var ett sammanträffande och jag tycker uppståndelsen kring det är lika dum som alla dessa Half-life 3-memes. Jag hade definitivt missat det om inte alla nördar hade skrikit ut det överallt hela tiden.

Det gällde mest RX 400-serien, där blev det bananer. Det sa AMD själva att det inte var bra och hämmade försäljningnen och lovade att de skulle styra upp distributionskedjan så det inte blir inflation på vägen. Med RX 500-serien så blev det "rätt" priser i stort sett från början.

Va? Jag ser inget där även fast jag slår av NoScript.

Verkar som att NCU egentligen bara är GCN 1.4, dvs femte iterationen.

Nu lurar du mig igen med ny bild.

Det ska komma en andra iteration av Vega innan Navi, och den ska tydligen kunna konkurrera i toppsegmentet, detta enligt en diabild på ett investeringsmöte i våras.
https://scr3.golem.de/screenshots/1705/Vega-Navi-FAD-2017/thumb620/Vega-Navi-FAD-2017-04.png
Notera den lilla klammern/strecket bredvid staplarna.

NCU står för Next-generation Compute Unit, alltså en ny design för deras kluster av beräkningsenheter (CU:s). Jag frågade om Vega får ett eget versionsnummer för GCN och deras representant sade att den just nu bara kallas Vega, men chefsarkitekten Terry Makedon skrockade och mumlade ”yeah we’ll have to discuss that one”. Så det verkar inte helt spikat

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas

Permalänk
Medlem
Skrivet av VadSaDu:

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/6h96rt/yes_the...

Lite mer info ang Gflops..

Som jag har sagt innan, men blev total hatad av nätriddare!

Gigaflops och teraflops m.m..är lika oviktigt som megahertz och gigahertz i dagsläget..bara säljsiffror till de ovetande..

TFLOPS och GFLOPS kan spela roll när man jämför olika kort inom samma arkitektur eller från samma märke men mellan olika tillverkare så har de visat sig vara en väldigt dålig faktor att jämföra. Det beror antagligen på att arkitekturerna är så väldigt olika.

Skrivet av DasIch:

Volta är ungefär lika mycket Pascal som Maxwell. Har nVidia någonsin försökt köra två arkitekturer parallellt?

Det har man. Man har kört fyra olika arkitekturer i samma XXX-serie där man tom. hade "samma kort" fast med två olika arkitekturer. Tar man en titt på GT-träsket så hittar man fort detta scenario.

Skrivet av Swedish Berserk:

Har en känsla av att Nvidia kommer släppa Volta relativt kort efter att VEGA hittat ut i butikerna. Om AMD inte ens kan överträffa Pascal i prestanda så kommer det bli tufft framöver.

Ryktas om att Volta släpps i början av nästa år. Inte redan i år.

Skrivet av Zcenicx:

Det är definitivt sant, och jag tror att oavsett vilket så kommer vi att se Volta i Geforceformat någon gång nästa år. Skillnaden är nog snarare om vi börjar höra rykten lagom till CES eller Computex. För oss betyder det sex månaders väntan, men för Nvidia betyder det sex månader att förfina tillverkningsprocessen innan man måste börja massproducera, vilket betyder högre yields och därmed lägre produktionskostnader per enhet.

Sedan finns det förstås en till skillnad för oss vanliga dödliga. Om inte AMD kan konkurrera så vet vi alla att Nvidia kan ta bra betalt. Detsamma gäller förstås åt andra hållet, men det var ett tag sedan sist.

Det hjälper dock inte i längden när de konkurrerar med inte ett, utan två bolag med större R&D-budget än dem... och det ena av dem med en enormt mycket större sådan.

https://i.redditmedia.com/YAI2OggWaZorRJLYo_6jLuw5P0F34Xq-HZ23foKJzNw.png?w=583&s=3e4d6bece4632acba79c62aa495a5a83

Men ändå kan Intel inte leverera en ordentlig drivrutin till sina iGPUs. Sorgligt minst sagt...

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem

Vad tror ni liquid cooled versionen kommer kosta i sek? Intresserad av den.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Suhayb:

Vad tror ni liquid cooled versionen kommer kosta i sek? Intresserad av den.

Mucho dineros.

http://wccftech.com/amd-radeon-rx-vega-64-56-official-slide-p...

Liquid-cooled går för $699. I SEK borde det landa på någonstans mellan 7500-8000:- beroende på vilken vinstmarginal som företagen tar.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zcenicx:

Ja, och dessutom åtskilliga gånger.

- Tesla, Tesla Refresh och G92 levde parallellt i 200-serien, den senare under namnet GTS 250
- Tesla Refresh och Fermi levde parallellt i 400-serien
- Fermi Refresh och Kepler levde parallellt; flera av lägre 600-serien kort hade Fermi-GPUer
- Maxwell och Kepler levde parallellt, där Maxwell var lägre 700-serien och mellersta 800-serien
- Maxwell och Maxwell Refresh levde parallellt i 900-serien, även Kepler i bärbart
... och allt detta oräknat att Fermi faktiskt levde in i 700-serien vad gäller de allra lägsta korten (GT730).

Sanningen är att "rena" serier, där alla kort är av samma arkitektur, är något väldigt nytt och egentligen bara gäller 1000-serien.

Okej, otydligt av mig. Två nya arkitekturer parallellt. Att äldre och nyare levt sida vid sida är inga konstigheter. Situationen det spekuleras kring är att ha en helt ny arkitektur färdig, som isåfall bara släpps för HPC, samtidigt som en äldre arkitektur vidareutvecklas för att lanseras i nästa generations konsumentkort. Även om nVidia har krånglat till saker förut så vore det inte riktigt likt dem att göra och det finns inget som tyder på att det skulle var deras nuvarande strategi (inte minst för att det vore en dålig strategi).

Citat:

Sanningen är att en av de största prissättarna för en krets är dess storlek, och GV100 är en massiv krets i alla mätbara mått. Med det sagt gör det ingen skillnad för oss vanliga dödliga, för självklart kommer GV102 och GV104 att vara avskalade, precis som motsvarande litografier är med Pascal. Allt annat vore idioti.

Precis min poäng, men Aleshi pratade om antalet transistorer som att vara kostnadsdrivande.

Citat:

Det sagt finns det gott om anledningar att vilja köra två tillverkningsprocesser; den största av vilka heter yield.

En stor del av den motiveringen försvinner när den nya tillverkningsprocessen kommer vara väl beprövad inför lanseringen av nästa konsumentkort.

Citat:

16nm Pascal var ingen högoddsare att producera, 16nm är inget nytt och processen var finslipad redan innan Maxwell. Från början var det tänkt att Pascal skulle vara 12nm, men tillverkningsprocesser är knepiga att få till och någonstans tog Nvidia beslutet att köra säkert och skalade upp arkitekturen till den mer beprövade 16nm.

Med nästa generation grafikkort är det 12nm som gäller. Därför är det väldigt troligt att man producerar en Pascal Refresh. Intel kallade det Tick-Tock. Först gör du en ny arkitektur, sedan krymper du den redan kända arkitekturen. Du får bäst yields så, särskilt när du redan har haft gott om tid att förminska och förfina din befintliga arkitektur, och när man pratar om konsumentprodukterna är yields långt mer kritiska än de är för de företagsinriktade produkterna.

Intel själva har övergivit Tick-Tock-cykeln och nVidia har gått ut med att vi kommer få se längre relase-cykler, vilket lämpar sig dåligt för Tick-Tock. Det betyder liksom att grejerna hinner bli gamla innan de kommer ut på marknaden.

Nvidia ökar sina yields genom att först satsa på HPC-marknaden där de kan sälja tokdyra kort för att kompensera låg yield. När det blir konsumentprodukternas tur har processen hunnit förfinas.

Citat:

Sedan kommer nästa poäng, och det är att man även i samma generella arkitektur måste ha flera tillverkningsprocesser. Redan idag har du en för GP100, en annan för GP102, en tredje för GP104, en fjärde för GP106, en till för GP107. Ju mindre kretsar, desto fler får du ut och desto billigare blir de. Men återigen, det är fullt möjligt att ersätta ordet "mindre" med ordet "tillförlitligare", särskilt när en arkitektur är helt ny och måste köras in.

Knappast flera unika processer, det vore galet ineffektivt.

Citat:

Kanske får vi se GP206 1160 och 1150 först - bara för att se GV104 1170 och 1180 tre månader senare när 12nm-processen blivit mer pålitlig, och ett absurt dyrt GV102 Titan "V" ytterligare sex månader senare? Det vore inte omöjligt.

Möjligt, men det är inte så deras releaser sett ut den senaste tiden.

Citat:

Självklart kommer Volta till konsumentnivån, det är Nvidias nästa plattform och en de lär stå på i runt två år innan det är dags för nästa (Newton eller Gauss, kanske?)

Om det är självklart förefaller det lika självklart att nästa kort blir Volta och inte Pascal-refresh. Rimligtvis satsar de på Q1 eller Q2 2018 varpå den arkitekturen mjölkas i ett par år. Även om de skulle köra en kortare cykel kommer isåfall Volta vara gammal när den lanseras. Det låter som en lysande strategi om man vill att det ska vara jämnt skägg mellan nVidia och AMD.

Citat:

Frågan är när, och just nu tror jag att det är AMD som styr tempot. Just nu ser jag inte mycket anledning för Nvidia att göra annat än sitta stilla i båten och håva in pengar på sin existerande (och vid det här laget - för deras del - fruktansvärt billiga) teknik så länge de kan.

Nvidia har inte suttit stilla i båten hittills och Intel har nyss visat varför det inte är det bästa strategin att göra så. Det ger liksom bra möjligheter för konkurrenterna att komma ikapp. AMD är ett drygt år efter dem och de kommer ha en del tid på sig innan nVidia lanserar nästa kort. Det är inte särskilt smart att låta AMD ta igen försprånget de har. Intel gjorde det och nu plockar AMD marknadsandelar när de för första gången på 10 år har en bra processor.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gruarn:

Statistiskt sett är det iofs korrekt att anta att de flesta är som en själv, men inte att alla är det. För någon som håller på att titta på ett nytt system, så är det väldigt frestande. Frågeställningen blir, om jag går upp från vega 56 till vega 64 får jag ett bättre kort, 2 spel och lika mycket rabatt på ett mobo som det dyrare kortet kostade. För ytterligare 1000:- får jag bästa kylningen och rabatt på den där skärmen jag funderar på att köpa.

För egen del är jag mycket intresserad av Radeon packs...

Så är det för mig. Håller på och planerar ett datorbygge och den här rabatten var mycket intressant ☺️. Måste kolla så begav får plats i chassit 😬

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

AMD Ryzen 5 1600 3.2 GHz - MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB - Corsair 2x8GB 3000MHz

YOMAHA, YOMASO!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gruarn:

Statistiskt sett är det iofs korrekt att anta att de flesta är som en själv, men inte att alla är det. För någon som håller på att titta på ett nytt system, så är det väldigt frestande. Frågeställningen blir, om jag går upp från vega 56 till vega 64 får jag ett bättre kort, 2 spel och lika mycket rabatt på ett mobo som det dyrare kortet kostade. För ytterligare 1000:- får jag bästa kylningen och rabatt på den där skärmen jag funderar på att köpa.

För egen del är jag mycket intresserad av Radeon packs...

Så är det för mig. Håller på och planerar ett datorbygge och den här rabatten var mycket intressant ☺️. Måste kolla så vega får plats i chassit 😬

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

AMD Ryzen 5 1600 3.2 GHz - MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB - Corsair 2x8GB 3000MHz

YOMAHA, YOMASO!

Permalänk
Medlem

Jag tycker det ser ut som att AMD har en mycket bra möjlighet att ge både Intel och Nvidia stora problem framöver, om de spelar sina kort rätt nu.

I och med att de har sin hårdvara i båda spelkonsolerna så håller de på att etablera en infrastruktur där spelskapare redan från början kodar spel på AMD's hårdvara, vilket torde ge goda möjligheter för väldigt bra flertrådad prestanda i och med DX12 och Vulkan. Och framförallt göra det otroligt enkelt att porta spel till andra plattformar.

Av det jag har sett så ser det ut som att AMD håller på att förändra spelplanen till deras fördel, och Nvidia's nackdel. Ingen utvecklare som gör spel för PS4/XBO kommer utveckla spel på Nvidia-hårdvara, eftersom det som sitter i konsolerna är AMD. Det gör att prestandan på gröna lagets kort närmast automatiskt kommer att bli lidande i jämförelse med röda lagets, som spelen är optimerade för out of the box.

AMD är enda företaget som gör både GPUer och CPUer. Av det jag har sett så verkar Intel inkapabla eller ovilliga till att producera en grafikprocessor. Nvidia å sin sida är inte så heta på CPUer.

AMD är bra på både och.

Jag tror att Vega/Ryzen är första steget i deras plan för att ta kontroll över infrastrukturen inom spelutveckling. Nästa generations konsoler kan mycket väl ha multi-GPU-konfigurationer, i och med att det är mycket lättare att koda för det i DX12/Vulkan.

Så frågan är väl då; hur tar man marknadsandelar från Nvidia när en majoritet av marknaden automatiskt köper Nvidia utan att ens se på AMD, trots att de kanske har bättre hårdvara?

Jo, man ser till att utvecklare skapar kod som fungerar bäst på sin egen hårdvara, men med stor sannolikhet kommer att vara dåligt optimerad på konkurrentens.

Det är nog enda sättet för dem att konkurrera med Nvidias starka varumärke.

För min del så ser det ut som att det äntligen kan vara värt att köpa AMD igen, både på processor- och grafikkortssidan.

Nu kanske det låter som att jag är lite av en AMD-fanboy, men som jag ser det, så tar både Intel och Nvidia gott betalt för sina produkter, utan att leverera prestanda som matchar priset.

Det har Ryzen med all tydlighet visat i förhållande till Intels motsvarande processorer. Nvidia har förhållandevis bra produkter, men de vet att ta betalt också. Samtidigt som de spelar fult på mjukvarufronten.

Lite konkurrens hade gjort gott i den här branschen, det kan nog ingen förneka.

Visa signatur

Rigg: Corsair Carbide Air 540 | Gigabyte X570 Elite | R7 3700X | Corsair Hydro H70 V1 | 16 GB G.Skill RGB CL16@3200 MHz | Powercolor RX7900 XTX Red Devil | Samsung EVO 960/500 GB | Samsung QVO 870 8TB | Corsair AX860 | Ljud: Monitor Audio GS20 Frontar | Monitor Audio GSLCR Center | KEF Q7 Surround | Epik Legend Subwoofer | Denon 2310 Reciever

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neroth:

Av det jag har sett så ser det ut som att AMD håller på att förändra spelplanen till deras fördel, och Nvidia's nackdel. Ingen utvecklare som gör spel för PS4/XBO kommer utveckla spel på Nvidia-hårdvara, eftersom det som sitter i konsolerna är AMD. Det gör att prestandan på gröna lagets kort närmast automatiskt kommer att bli lidande i jämförelse med röda lagets, som spelen är optimerade för out of the box.

Tja, det var nästan 4 år sedan PS4/Xbone släpptes och jag ser inget "lidande" än, fortfarande fler spel som släpps med diverse problem på AMDs hårdvara.

Så att det sitter AMD hårdvara i konsollerna verkar inte ha någon relevans alls.

Visa signatur

7800X3D | RTX 4080 Super | 32GB DDR5 | LG 48 C1 OLED

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Teval:

Tja, det var nästan 4 år sedan PS4/Xbone släpptes och jag ser inget "lidande" än, fortfarande fler spel som släpps med diverse problem på AMDs hårdvara.

Så att det sitter AMD hårdvara i konsollerna verkar inte ha någon relevans alls.

Kan du förtydliga vad du menar med diverse problem på AMD:s hårdvara?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av scara:

Det är en teknisk katastrof i samtliga parametrar. Prestanda per watt/TFlops/mm^2/transistorer/kärna...listan kan göras lång.
+60% i frekvens jämfört med Fury X med nyare HBM2 i 14nm LPP och mängder med nya finesser ...för en total prestandalyft på +30%.
Det är en *katastrof*. Jag har öht inte jämfört det med 1080Ti...roligt att du tog upp det
Den enda som "fangirl" är sådana som du som tror att AMD är ett offer och "försvarar" de med löjliga påståenden eller trollar folk som kallar en kalkon för en kalkon.

Du får gärna fortsätta utveckla vad du menar med "teknisk katastrof i samtliga parametrar. Prestanda per watt/TFlops/mm^2/transistorer/kärna", i.om. att du också skriver att listan kan göras lång.

Jag inväntar nyfiket oberoende tester för att se vad/hur VEGA presterar, detta då endast VEGA FE är det som testats tidigare och det är bekräftat att DSBR (Draw Stream Based Rasterizer) är/var avaktiverat och skall nu aktiveras med nya drivisar som släpps i samband med VEGA RX releasen.

Du nämnde själv att "gamla Pascal förnedrar AMD´s senaste utan bekymmer", detta tolkade jag som GTX 1080ti/Titan Xp/XP om du sen menade GTX 1050/1050ti/1060/1070/1080 vet jag inte men de andra 2 är de som "är snabbare" än VEGA RX.

VEGA är inte byggd för gamers från start utan för datacenter, 3D utvecklare o.s.v. så deras andra kort som bygger på VEGA (M.I. 25/Radeon Pro SSG) har jag förstått presterar väldigt bra och utmanar nVidia på allvar.

Sen tror jag inte heller att AMD är ett "offer" utan ett litet företag som lyckas göra nya innovationer med tanke på hur små de är inom både CPU/GPU.

Att bara trolla folk så hade jag kallat dig ett "nVidia fan" direkt utan att förklara varför så snälla påstå inte att detta har skett här.

Visa signatur

Rʏᴢᴇɴ 5800X3D / Tᴀɪᴄʜɪ X570 / 64Gʙ DDR4/ RX 6950XT Mᴇʀᴄʜ 319

Permalänk
Medlem
Skrivet av GilbertG:

Det ska komma en andra iteration av Vega innan Navi, och den ska tydligen kunna konkurrera i toppsegmentet, detta enligt en diabild på ett investeringsmöte i våras.
https://scr3.golem.de/screenshots/1705/Vega-Navi-FAD-2017/thumb620/Vega-Navi-FAD-2017-04.png
Notera den lilla klammern/strecket bredvid staplarna.

2018 är allt ifrån fem till sjutton månader från nu. Med tanke på att Vega inte kommer till konsument förrän om en månad, skulle jag tro att övre gränsen ligger närmare ett eventuellt lanseringsdatum.

Intressant i alla fall. Själv har jag svårt att tro att något större kan ske så länge AMD ligger kvar på Global Foundries 14nm litografi. Vega 10 ligger redan väldigt högt i chipyta.

Om de väljer att göra en stor Vega på 7nm ligger de å andra sidan bra till, lätt att skala upp både beräkningsresurser och bandbredd åtminstone en faktor två.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ekorrism:

Agree.. Jag hade velat se 12 TFLOPS på DP

Nej RX Vega som det ser ut just nu är verkligen.. Nä, sämsta eventet ever från AMD. Hoppas Lisa tar ett snack med Raja och kastar ut han i vildmarken.. AMD Behöver någon ny ledera än Raja att leda dessa events..

Vad jag förstår så var Vega redan under utveckling när han tog vid. Så han fick göra vad han kunde med vad som redan fanns. Nästa generation kommer vara något han varit med från start på.

Vega är absolut inte dåligt, men självklart hade det varit bra om det kom för kanske sex månader sedan istället. Men med rätt pris kan det fortfarande hitta en plats.
Det är ju lite komiskt hur fort vi blir bortskämda med prestanda idag. För tolv månader sedan kändes denna prestanda helt otrolig och nu låter en del som om vi pratar om en gammal ABC80 :P.

Jag har sagt att om den presterar iaf som en 1080 och har bättre pris så skulle jag kunna tänka mig en. I det låg mycket en vilja att supporta AMD så de får en chans att komma tillbaka ordentligt då konkurrens på GPU-sidan behövs på samma sätt som på CPU. Och där har vi ju sett hur fort det gör allt bättre för oss konsumenter.
Så jag hoppas verkligen AMD får möjligheten att hitta fotfästet så de får de ekonomiska musklerna att inovera ännu mer. För både på CPU och GPU fronten så är det ju faktiskt AMD som försökt inovera mest den senaste tiden, trots begränsade resurser och där Intel och Nvidia istället varit nöjda med att göra minsta möjliga för att kräm ut så mycket från konsumenterna som möjligt.
Hela Titan Xp och 1080Ti osar dålig konsumentinställning. Och Nvidia har gång på gång slagit undan benen, inte på konkurrenternas konsumenter, utan på sina egna som köpt tidigare kort.

Jag har ägt säkert 10-15 Nvidia kort så talar inte direkt utan att faktiskt ha varit med. Men de senaste åren har deras antikonsument beteende blivit så tydligt att jag fått nog, likt har Intel skött sina affärer.

Appropriate Intel, en mycket intressant tillbakablick: https://youtu.be/osSMJRyxG0k

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

Kan du förtydliga vad du menar med diverse problem på AMD:s hårdvara?

Nä, det kan du gott googla själv vilka spel som krävt uppdaterade drivrutiner el. patch senaste 4 åren.

Men du missade nog min poäng, AMD har inte fått någon märkbar vinning av att ha sin hårdvara i konsolerna när det gäller PC optimering.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

7800X3D | RTX 4080 Super | 32GB DDR5 | LG 48 C1 OLED

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Teval:

Nä, det kan du gott googla själv vilka spel som krävt uppdaterade drivrutiner el. patch senaste 4 åren.

Men du missade nog min poäng, AMD har inte fått någon märkbar vinning av att ha sin hårdvara i konsolerna när det gäller PC optimering.

Skickades från m.sweclockers.com

Har inte tid att googla alla påståenden jag får ta del av.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

@Teval: AMD precis som Nvidia behöver väll fixa sina drivers ibland för att lösa diverse buggar. Tvivlar på att AMD är värre på den fronten än Nvidia. Men håller med om att AMD inte direkt har någon fördel av att konsollerna har deras hårdvara då utvecklarna såklart vill få det att fungera på intel,amd och nvidia när dom släpper på pc.

Visa signatur

CPU: i9 13900kf MB: Strix z790-F RAM: 32GB Corsair Dominator Platinum RGB 5600cl36 GPU: RTX 4090 Suprim X SSD: Samsung 980 pro 1TB,960 Pro 512GB, 960 Pro 500GB 850 evo 1TB x2 860 evo 1TB Cooler: h150i elite lcd PSU:AX1200i Case: Phanteks P600S TG
Main Display: MSI Optix MAG281URF Peripherals: Logitech G915, G903, Pro X Wireless, Powerplay

Permalänk
Medlem
Skrivet av smd:

@Teval: AMD precis som Nvidia behöver väll fixa sina drivers ibland för att lösa diverse buggar. Tvivlar på att AMD är värre på den fronten än Nvidia. Men håller med om att AMD inte direkt har någon fördel av att konsollerna har deras hårdvara då utvecklarna såklart vill få det att fungera på intel,amd och nvidia när dom släpper på pc.

Ja då har vi olika erfarenheter bara. Nvidia brukar ju ofta få skit att dom "sabbar" för AMD med gameworks-kod. Men rent logiskt så är det klart att utvecklare lägger mest fokus på att optimera sina spel för den stora massan, och där har ju Nvidia ett klart övertag i andelar.

Visa signatur

7800X3D | RTX 4080 Super | 32GB DDR5 | LG 48 C1 OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

Har inte tid att googla alla påståenden jag får ta del av.

Nej och jag har ännu mindre tid att googla dom åt dig

Visa signatur

7800X3D | RTX 4080 Super | 32GB DDR5 | LG 48 C1 OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av Teval:

Nej och jag har ännu mindre tid att googla dom åt dig

Och jag hävdar motsatsen. Vems påstående stämmer? Googla vettja.

Visa signatur

MB:Asus B550-I Gaming ROG Strix CPU:Ryzen 5600X RAM:G.Skill Trident Z 32gb@3200 SSD:Samsung 970 EVO Plus 1TB GPU:3080 FE PSU:Corsair SF600 CASE:Louqe ghost s1

Permalänk
Medlem

@TurboFreak68:

Jag gav dig ett exempel, +60% i frekvens borde ha gett ett betydligt mer prestandalyft, liksom det gjorde för Pascal.
Du får själv läsa mer om vad man kan förvänta sig efter så kallad "ny arkitektur" och nodkrympning, jag tänker inte mata dig mer.

DSBR är redan påslaget..inte för att det kommer göra någon som helst skillnad i majoriteten av fallet.
https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Vega_Microarchitectur...
(läs slutkommentarerna)

Sen har ju AMD själva presenterat prestandasiffror (minimivärden) och där jämförs den med GTX 1080 (vinner i vissa spel, förlorar i andra)
https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Radeon_RX_Vega_Previe...

VEGA är inte byggd för gamers har NOLL relevans då GCN i sig är inte helt och hållet byggd för gamers, mao detta är inget nytt. Hindrade aldrig 290X spöa hela Kepler serien.

Jag tror att du trollar då du verkar ha noll koll samtidigt som du kallar andra för "fangirls" och om du googlar upp saker själv istället för att tramsa så lär du kanske bilda en uppfattning mer förankrad i verkligheten.

Permalänk
Medlem

@scara:

Som sagt DSBR är INTE påslaget för VEGA FE kort i dagsläget utan det kommer en uppdaterad drivis för det,

As an interesting side-note, it sounds like the pixel engine’s Draw Stream Binning Rasterizer, which we introduced back in January, is currently disabled on Radeon Vega Frontier Edition cards. However, AMD says it’ll be turned on for Radeon Vega RX’s impending launch. Don’t expect any miracles from the feature’s activation. After all, AMD is assuredly projecting performance with DSBR enabled. But a slide of presumably best-case scenarios shows bandwidth savings as high as 30%.

länk till nyheten,

http://www.tomshardware.com/news/amd-radeon-rx-vega-64-specs-...

Mer från GamersNexus med,

We also asked AMD’s architects, including Mike Mantor, about whether DSBR was actually disabled in Vega: Frontier Edition or whether it was just a rumor. The architects loosely confirmed that tile-based rasterization was in fact disabled for Frontier Edition’s launch, which we think mostly aligns with statements about pushing the card out in time, and noted that DSBR will be enabled on both Vega FE and RX Vega on launch of RX Vega. We asked about expected performance or power consumption improvements, but were not given any specifics at this time. Wait for launch on that, though – we’ll get that information.

http://www.gamersnexus.net/news-pc/3004-rx-vega-64-and-vega-5...

Det är en del saker man inte vet fortfarande och säger inte emot att VEGA som går i högre frekvens mot FIJI borde från grunden prestera bättre än vad AMD´s slides visar men där får vi se vad oberoende tester visar den 14/8.

Men håller inte med om att det är en katastrof på flera saker som du tog upp då detta är en ny arkitektur med en hel del nya funktioner som AMD inte haft med alls tidigare så det kan vara drivisarna som behöver finslipas för att allt skall funka som tänkt.

Så det där om att jag bara trollar får du väl tycka men verkar som att "fangirl" blev en smolk i ögat.

Visa signatur

Rʏᴢᴇɴ 5800X3D / Tᴀɪᴄʜɪ X570 / 64Gʙ DDR4/ RX 6950XT Mᴇʀᴄʜ 319

Permalänk
Medlem
Skrivet av Teval:

Tja, det var nästan 4 år sedan PS4/Xbone släpptes och jag ser inget "lidande" än, fortfarande fler spel som släpps med diverse problem på AMDs hårdvara.

Så att det sitter AMD hårdvara i konsollerna verkar inte ha någon relevans alls.

Nja, det var första steget i deras strategi. Som du säkert vet så är det inte multi-GPU i nuvarande konsoler. Men de har ju onekligen möjligheter för att göra något sådant i framtiden, om de lyckas ro hem kontrakten till konsolerna igen. Något som jag tror är väldigt sannolikt.

Jag tror även att det kommer bli mindre problem framöver, i och med att fler och fler spel släpps till DX12 och Vulkan, och därmed ligger det inte på AMD att rätta till spelet i drivrutinerna, utan på hur utvecklaren hanterar beräkningsresurserna.

Men det är som sagt bara den analysen jag har gjort. Kanske har jag fel, men jag hoppas inte det. Utan AMD blir det nog väldigt tråkigt på både processor- och grafikkortsmarknaden.

Visa signatur

Rigg: Corsair Carbide Air 540 | Gigabyte X570 Elite | R7 3700X | Corsair Hydro H70 V1 | 16 GB G.Skill RGB CL16@3200 MHz | Powercolor RX7900 XTX Red Devil | Samsung EVO 960/500 GB | Samsung QVO 870 8TB | Corsair AX860 | Ljud: Monitor Audio GS20 Frontar | Monitor Audio GSLCR Center | KEF Q7 Surround | Epik Legend Subwoofer | Denon 2310 Reciever