Permalänk
Medlem

Värmepump, Google wifi och extender

Hej!
Precis installerat ett Bosch Compress 3800i. Den måste ha trådat nät. För att undvika dra kablar genom väggarna satte jag dit en av mina Google wifi-puckar (2017) och trådar till den. Fungerar utmärkt. Det innebär dock att jag inte längre har någon puck på min övervåning och nätet är mindre stabilt. Hade nämligen alla tre puckar trådade mellan sig, vilket nu är brutet. Jag kan givetvis köpa en fjärde puck, men 900 kr för en (gammal) puck till känns som en onödigt dyr lösning. Skulle det fungera att sätta en billigare wifi-extender där pumpen är och tråden pumpen till den?
Typ en sådan här:
https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/natverk/wifi-rep...

Permalänk
Medlem

Billigast är att skaffa en AP eller router som du kan köra som wireless client, förutsättningarna är att det finns ström och du kan plugga in den. Sedan bara koppla en kabel från värmepumpen till APn. Den kopplar upp sig mot WiFi nätet precis som man t.ex. ansluter sig med en smartphone, laptop osv. Ska den placeras utomhus måste du skydda den från regn och sådant, även om den är avsett för inomhus bruka kommer det funka bra. Det kan hända att du måste göra lite modifieringar och ändra för att få plats med APn på rätt plats om det är utomhus samt den behöver ström från en AC adapter.

Den du länkar till kan fungera, förutsatt den kan köras som trådlös klient. Det är bara kolla manualer till prylarna för där brukar det stå vilka funktioner den klarar. Jag är rätt säker på de flesta TP-Link prylarna kan köras som trådlös klient, jag har en liknanden model som är äldre och där fanns den funktionen.

Permalänk
Medlem

Har du bra wifi mottagning i rummet som pumpen står i så funkar säkert en extender. Jag hade samma situation med vår bergvärmepump. Dock var mottagningen för svag i pannrummet nere i källaren, så extendern funkade inte så bra. Så nu kör jag med powerline adapters istället. Går i ojordat uttag från en switch på övervåningen, över olika faser skulle jag tro, och ner till pannan. Funkar klockrent. Kraven på bandbredd och latency är väldigt små, bara uppkopplingen är stabil så funkar det.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 7600X, ASUS TUF B650-Plus wifi, Kingston Fury Beast 32GB 6000Mhz CL30, Kingston KC3000 2TB, Sapphire 7800 XT Pulse, Peerless Assassin 120, DarkPower 630W, Benq XL2411T + DELL U2312HM, Phanteks Eclipse P400S