Ska man försäkra TV från NetonNet eller täcker hemförsäkringen det hela?

Permalänk
Medlem

Ska man försäkra TV från NetonNet eller täcker hemförsäkringen det hela?

Jag har hört att när butiker erbjuder försäkringar på TV, Playstation och så vidare då brukar det vara samma regler hos hemförsäkringen? Det verkar vara ett sätt för butiker att tjäna pengar?

Om min tv exempelvis ramlar ner från väggen, då bör hemförsäkringen täcka det antar jag? Jag kan ha fel om försäkringen men frågan är ska man teckna trygghetsförsäkring hos NetonNet för en ny tv eller ska man inte? Vad tycker ni?

Permalänk
Medlem

För att hemförsäkringen ska täcka det så behöver du lägga till Allrisk (aka drulleförsäkring) om det inte automatiskt ingår i din hemförsäkring.

De försäkringar man kan lägga till när man köper elektronik kan ibland ha fördelen att de täcker mer (fler orsaker till skadan) än vad hemförsäkringen gör och att de ev inte gör åldersavdrag beroende på hur gammal prylen är, samt att de kanske inte har någon självrisk.

Men det finns inget svart eller vitt på frågan, man måste jämföra villkoren och bedöma själv om det är värt den extra premien för tilläggsförsäkringen eller ej.

Visa signatur

Fractal Define 7 | Seasonic Prime Titanium 850W | ROG STRIX B550-E GAMING | AMD Ryzen 7 5800X3D | Thermalright TRUE copper w. 2x Noctua NF-A12x25 | 32GB TridentZ RGB 3600C16 | Asus GeForce RTX 4090 TUF Gaming OC | Samsung 980 Pro 1Tb | Samsung 970 EVO 1Tb | 2x Samsung 850 EVO 1Tb @ RAID1 | Samsung 870QVO 4Tb | Acer Predator X34

Permalänk
Medlem

Jag har bara en gång i mitt liv behövt använda min drulle-del i min hemförsäkring. Hade jag tecknat separata sakförsäkringar hade jag förlorat tiotusentals kronor. Helt ovärt kostnaden tycker jag. Men det är klart, det beror ju lite på hur otursförföljd (klantig) man är

Visa signatur

Intel i7-7700K | Corsair H110 | 2x16Gb Corsair Vengeance 2600MHz | GTX1070 | Samsung Evo Pro 960 500 Gb

Permalänk
Medlem

Tänk även på värdet, en hemförsäkring kan avara stipulerad med ett maxvärde av objekten.

Visa signatur

En trött jäkel.

Permalänk
Medlem

Kan bara ta som exempel när kyl och frys pajat, så var det på håret att hemförsäkringen ens gav något, sedan därefter självrisken också. Så redan där kalkylerat att kostnader du " förlorar" om inget händer, är inget i jämförelse med vad du får om något händer, inte minst i slutåren av försäkringen då oftast båda ingen självrisken och nog viktigast, inget avdrag.

Sedan beror på både kostnaden av tv du köper och därav även kostnader för försäkringen, samt såklart om du har råd att skaffa ny tv och blir skada och du får inget alls. Om extern part installerar och något händer inom 3 år, har du tur så går det på reklamationsrätten och du ersätts.

Så hellre bättre att vara säker och ha det, då med hemförsäkring så kan det även dröja med lösning, komma med än mer underlag mm. Medan om försäkrad via butik, är det bara att låta butiken lösa det snabbt och smidigt, i bästa fall där kanske kan till och med både få bättre modell som komp som din modell inte finns kvar längre, och blir ju enklare om skulle dyka upp annat fel så blir än bättre om butiken har hand om garanti, reklamation och försäkring för din produkt.

Permalänk
Hedersmedlem

Det är aldrig en bra affär att försäkra något, hade det varit det hade det inte funnits försäkringsbolag. Försäkra bara sånt du inte har råd att ersätta själv. Som hus, bil, rättsskydd. Såna saker där en försäkring där kan vara livsavgörande om du inte är miljardär.

En tv?
Nej. Spara pengarna istället och du kommer sannolikt ha råd med fler dumburkar under din livstid än om du hade försäkrat dem.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem

Känns helt meninglöst, har aldrig tecknat såna försäkringar vad är vitsen liksom....

Permalänk
Medlem

Önskar definitivt jag hade det när min kattfan välte min nya TV... Enligt försäkringsbolaget så stod försäkringen på mig och inte på min katt, jag bara, ok...

Permalänk
Medlem

Hopp. Nu sa NetOnNet att man inte kan lägga till försäkring i efterhand, även om man inte har fått TV ännu.... Så skiter i försäkringen då för pallar inte göra retur på tv och köpa om den för att lägga till försäkring.