Permalänk

Köpråd Spelskärm

Hejsan allesammans, jag skulle behöva något tips på bra skärm för lite gaming.
Fick precis hem en 27" som är helt på tok för stort för mig och måste köpa något annat som är mellan 24-25"
Ska vara en 2560x1440 med minst 165hz och G-sync.
Pris upp till 5000kr

Vore tacksam för snabba svar då jag hoppas hinna beställa och få den till imorgon!

Mvh Marcus

Permalänk
Medlem

Knappar man in de kraven på prisjakt så blir valet väldigt enkelt, det finns nämligen endast en skärm som uppfyller dem: AOC Agon Q24G2A. Den har förvisso inte G-Sync, men är G-Sync Compatible vilket troligtvis går lika bra (se artikeln om synksoppan om du är osäker på skillnaden).

Problemet är att 2560x1440 är väldigt sällsynt på så små skärmar, det är en traditionell 27"-upplösning, så utbudet blir väldigt litet. Den överväldigande majoriteten av skärmarna är 1920x1080, och de få 2560x1440 är mest kontorsskärmar med 60Hz.

Men vad är det som gör att 27" är för stort? Om det bara handlar om att du upplever den som stor för att du är van vid mindre skärmar så behöver du troligtvis bara använda den en stund för att vänja dig. Är det däremot en fråga om att du har trångt med plats för skärmen så är det förstås en annan sak.

Permalänk

Tack för svar jag såg den också men passar tills vidare!
Får väl försöka vänja mig som du skriver, försökt flytta bak skärmen så mycket det går, skruvat fast en extra lång brädbit baktill så sitter nästan på en meters avstånd för tillfället men behöver komma tillbaka 10-15cm till för att det ska kännas bra.

Nu känns det ju som att jag måste sitta och vrida huvudet för att titta ut på kanterna, rätt jävla jobbigt..