Permalänk
Medlem

ComHem

jag har ett problem med min internet. När jag startar Explorer kommer då inloggnings rutan upp och jag loggar in, men sedan kommer jag inte längre. Det går inte att komma åt internet.
Om jag stoppar kabeln i en annnan dator så fungerar internet fin.
Jag har kört massa olika program för att ta bort spyware men det hjälper inte. Jag kan komma åt internet från Felsäkert läge men inte annars

jag har windows xp pro

Visa signatur

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Permalänk
Medlem

ladda ner LSP-Fix och kolla om det hjälper...
http://www.cexx.org/lspfix.htm

Visa signatur

as far as we can tell, the massacre went well...

Permalänk
Medlem

du har inte bara proxyn inställt på den datorn? får du upp session control fönstret? en klassiker med XP är att datorn får för sig att ställa in 192.168.0.1 som default gateway, då blir det samma symptom, man kan logga in men sedan nit.. om inte heller mail och liknande fungerar efter inloggning så lär det vara det.

fixas antingen genom LSP-fix som ovan sa, eller så kör du "netsh int ip reset blah" i en kommandotolk, eller så avinstallerar du nätverkskortet från enhetshanteraren och låter datorn installera om det (högerklicka och välj "sök efter maskinvaruförändringar")..

Permalänk
Medlem

HUr kommer det sig att det fungerar om g man går in i felsäker läge men inte annars
jag har provat programet men det har inte fungerat.

Visa signatur

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Permalänk
Medlem

Då är det någon jäkla dirvrutin som ligger och stör. I felsäkert läge laddas inte alla drivrutiner eller vissa startup-kommandon.

Du får helt enkelt sitta och avaktivera varje enhet för sig och starta om (i vanligt läge) till det funkar.

Permalänk
Medlem

Alltså, eftersom loginsidan kommer fram så lär nog felet bero på att någonting strular till routingtabellen, men tack vare skanovas nätarkitektur kommer man ändå åt loginsidan på 10.0.0.6, medans övriga adresser inte funkar. Det är alltså troligen inte din webbläsare som har problem. Antagligen kan det uppstå om man har labbat med internetdelning.

Prova som sagt, gå in på enhetshanteraren, avinstallera nätverkskortet, högerklicka sedan på vilken enhetskategori som helst och välj "Sök efter maskinvaruförändringar" (då installeras kortet om), och prova sedan gå ut på internet igen. Kör även "netsh int ip reset blah" i en kommandotolk.

Kan även bero på felaktiga DNS-inställningar på nätverksanslutningen, men det blir också återställt i och med ovanstående. Finns det en brandvägg så ta väck den också.

Permalänk
Medlem

Tusen tack för hjälpen. Jag avinstallerade kortet och stängde av brandväggen sedan installerade det igen och uppdaterade alla drivrutiner. Nu verkar det fungera fint

Visa signatur

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |