Permalänk
Melding Plague

Albatron PX945P

<font style="font-size: 10pt"><b>Albatron PX945P</b></font> <small class="small">onsdag 31 augusti av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.digitimes.com/NewsShow/Article.asp?datePublish=200..." target="_blank" >DigiTimes</a> har lite information kring ett kommande moderkort från tillverkaren Albatron. Det handlar om ett Intel 945P-baserat moderkort med stöd för SLI. Det har fyra stycken DDR2-667-platser för totalt 4 gigabyte minne.<br /><br />Vidare har PX945P, som det heter, en PCIe x16-port samt en styck PCIe x1-port, och slutligen två stycken vanliga PCI-portar. Om man aktiverar SLI skall kortet tydligen köras som två stycken PCIe x4-portar då signalerna kommer både från nordbryggan och sydbryggan.<br /><br />Det har inte helt oväntat Intels sydbrygga ICH7 och använder sig av ett gigabit-nätverkskort från Realtek. Moderkortet har inte dykt upp på Albatron:s hemsida än, men lär göra det inom kort. Har SLI blivit så vanligt att det letar sig in i mittensegmentmoderkort tro?

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.