Xbox-supporten: "Jag säger upp mig, jag orkar inte mer"

Permalänk

Xbox-supporten: "Jag säger upp mig, jag orkar inte mer"

Japp, topicnamnet är citerat från en anställd (inte längre) på Xbox360-supporten. Han orkade inte med alla som hade trasiga Xboxar.

Här är det han sa:
"Hejsan.
Jo, du ringde hit igår angående ditt trasiga xbox men jag måste tyvärr säga att jag inte kan hjälpa dig. Jag säger upp mig, jag orkar inte mer, det här är det värsta arbetet jag har haft i hela mitt liv. Jag är ledsen, men du får leta vidare."

Han förklarade innan att det var asmånga som bara hade fått trasiga boxar. Så jo, att Xbox360 har massa problem är ett faktum.

Nu har ni bara fått höra vad supporten sagt, nu ska ni få hela historien. Det är min polare som skrivit allt (han det råkat ut för).

"Okej nu ska jag berätta min historia...
Först och främst så kanske jag ska säga att mitt 360 är i traisgt tillstånd.

Jag förbokade mitt 360 under det förra sommarlovet, i juli skulle jag tro och jag var redan då i princip helt säker på att det skulle befinna sig i mitt hem på realesedagen. Och det gjorde det, eller ne, i min kompis rum, vi tänkte nämligen ha ett mikroskopLAN hela helgen med bara en konsol.
Det var underhållande och vi hade det skitkul med två kontroller och ett Perfect Dark Zero. Jag övernattade hos honom från Fredag till Måndag (usch, vilken mödosam skoldag det var). På Måndagen då jag kom hem från skolan så var det bara att koppla ihop alla trevliga sladdar med den vita konsolen. Nu var jag laddad inför ännu en dödsmatch, men spelet sattes inte igång. Konsolen vrålade av smärta, verkligen som om den skulle förlorat ett ben. Skivan repades, ljudet laggade, startknappen blinkade rött, det uppstod en hetta i konsolen och nu..Nu fungerade den inte längre.
Efter tre fantastiska dagar så var den så var den lika trasig som en tvåhundra år gammal hårtork. Då minns jag att mitt huvud fylldes med frustation och svordomar, för jag visste vad som hade inträffat. Jag hade både läst och sett med mina egna ögon på liknande händelser. "ÅÅÅÅH" tänkte jag och nu var det bara att ringa tillbaka till butiken där den hämtades. Jag fick ett nummer av dem till någon slags xbox-tjänst.
När jag ringde så fick jag vänta i minnst 20 minuter och nu svarade en brittisk man. Jag hörde knappt vad han sa, dels för att jag hade förväntat mig en svensktalande person som svarat och också för att brittiska människor har en dialekt som vid vissa tillfällen kan vara grymt svår att förtså. Men aja, nu satte jag igång en diskussion och berättade för mannen vad som förekommit. Han skulle ringa tillbaka.
Tror ni att han gjorde det?
Självklart inte... Ett par dagar senare så ringde jag tillbaka. De skulle ringa tillbaka inom kort.
Tror ni han gjorde det?
Självklart inte... Och det här har pågott väldigt länge, men efter ca 2 veckors väntande så blev jag riktigt jävla arg så nu ringde jag tillbaka och bråkade som en idiot.
Inget hände... Nu tog min pappa tag i saken och han blev till slut minnst lika arg. En vecka senare så kommer en anställd på företaget och hämtar min konsol, och säger "Du får den om sju dagar". Tror ni den kom efter 7 dagar?
Den kommer efter 12 dagar...

Nu skulle jag koppla in min nya konsol (de "kunde" väl inte reparera min första så jag fick en helt ny) och då den sattes igång så inträffade precis samma problem... Och föresten, jag fick också ett nytt spel, så det berodde inte på det tidigare spelet heller. Så nu hade jag tjatat i ett par veckor och fått en NY, TRASIG konsol! Microsoft borde dra åt helvete tycker jag! Ni anar inte hur jävla förbannad jag är på dem! Helt jävla sjukt... Strax innan jul så säger de att de ska hämta konsolen igen och reparera den.
Tron ni de kom?
Självklart inte...
Jag reste bort under julen så de kunde inte häma den då heller (vilket vi hade informerat dem om).
Direkt när vi kom hem så ringde min pappa. Han tjatade och tjadade. Krävde en ny konsol gratis, men nej. Detta har pågott i ett par veckor nu och till slut så fick jag en kontroll gratis. Men vafan jag bryr mig inte, det är ju för i helvete självklart att jags ka få en kontroll, jag ska fan få en konsol!
Vi fortsatte att ringa dem, gång på gång och de skulle ringa tillbaka.
Tror ni de gjorde det?
Självklart inte...
För ca en vecka sedan så ringde min pappa ännu en gång. Nu ännu mer förbannad. Han talade med en svensk kille som också sa att ahn skulle ringa tillbaka dagen där på.
Tror ni han gjorde det?
Det gjorde han faktisk, men nu pratade ahn inte om konsolen.
Nu sa han:
"Tyvärr alltså... Jag står inte ut längre, jag säger upp mig. Vi har haft så jäkla mycket problem och nu pallar jag bara inte mer. Det här är det värsta arbetet jag haft i hela mitt liv".
"Ojdå" tänkte väl jag.
Aja, bara att fortsätta kontakta dem. Nu ringde vi ännu en gång och efter en hel del tjat så knackar de faktiskt på ett par dagar senare för att hämta min 360.
Den dagen var igår. Nu sitter jag här framför min skärm och är faktiskt riktigt trött på att skriva, och hoppas på att konsolen återvänder i funktion inom kort. Min konsol har varit trasig sen den 5:e december nu...
Tror ni att de kommer?"

Några andra som råkat ut för denna skitservice? Dela med er!

Permalänk
Medlem

Jo, deras support är verkligen kass. Jag sitter för tillfället på min andra trasiga 360.

Det tar ungefär två dagar att få tag på någon svensk i supporten, telefonkön som finns används inte utan man blir kopplad till engelskmän direkt. Och precis som du skriver så ringer aldrig de svenska upp utan man får fortsätta att ringa själv.

Jag är inte sugen på att skriva ner allting just nu, men jag håller verkligen med dig på alla punkter.

Visa signatur

- Katt åt programmerare - kunde inte C

Permalänk
Medlem

Fy f-n va jobbigt ni måste ha det. Själv fick jag en fullt fungerande konsoll från början.

Mitt ända råd är att inte ge upp, dom är skyldiga er en fungerande konsoll.
Kräv kompensation för all tid ni lagt ner på att kontakta den (obefintliga?) supporten också.

Visa signatur

Loading signature. Please wait........

Permalänk
Medlem

Hade tänkt köpa ett 360 men efter det här vet ja inte...
Att dom skickade en kontroll när du behövde en konsoll? vilka ärthjärnor,inte undra på konsollerna går sönder när iq befriade människor gör dom.

Permalänk

Visst är det tråkigt att du fick en trasig konsoll, men bara för att du fick det betyder inte att det är ovanligt många som fick det. Allt tyder på att 360 har lika mycket/lite problem som andra konsoller, inget konstigt med det.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Visst är det tråkigt att du fick en trasig konsoll, men bara för att du fick det betyder inte att det är ovanligt många som fick det. Allt tyder på att 360 har lika mycket/lite problem som andra konsoller, inget konstigt med det.

Jag har då själv inte hört någom som har haft 2 st konsoller som unte fungerat mer en i 2-3 dagar i längden...

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk
Medlem

Min andra xbox fungerade faktiskt ett tag, men inte nog för att spela upp en laddning batterier, jag har fortfarande samma som när jag köpte den 2 dec.

Den skulle blivit hämtad i måndags men det kom aldrig nån. Sedan var det sagt att de skulle komma idag men det blev visst inget nu heller.

Kompensation tänker jag kräva men det är så pass svårt att få tag på supporten så man drar sig för att ringa.

Visa signatur

- Katt åt programmerare - kunde inte C

Permalänk
Avstängd

Mr.Schnucky

Kan det inte vara så att det hände något när du flytta boxen efter helgen? Med tanke på att du råka ut för nästan dom flesta felen. Och eftersom den fungerade som den skulle hela helgen.

Jaja jobbigt iaf och trist.

Visa signatur

mBr76 @ XBL, My 360 blog
LIVE-spel: Gears of war, Call of duty 3, NHL 07, Fifa 07, TDU, Splinter cell:DA, DoA4, Halo 2, UNO, Street fighter 2, - Övriga Spel: Lego Starwars 2, TES IV: Oblivion, Viva pinata
---Wii spel: Zelda, Rayman, Ice age 2, Wii sports

Permalänk
Medlem

Jag hade lämnat in den till köpe stället istället för att ringa direkt till Xbox suporten. Enligt svensk lag har dom inte rätten att neka dig service på ditt köpe ställe.

Visa signatur

AMD Opteron 170 @ 2901Mhz- DFi Sli-DR - Prometeia Mach II - 2x Crosair XMS3500 BH5 512mb @ 2-2-2-5 264Mhz 3.6Vdimm (Bränner in dom nu)- Asus *extreme* 6800Ultra

Permalänk
Medlem

Om det du skriver är sant så är det ju helt skandalöst. Ger ju ännu sämre intryck av företaget än de redan har.
Fast jag hörde att det bara var ca 10-15000 stycken konsoller som var defekta i europa. Men det verkar ju vara ännu värre än så.

Visa signatur

Laptop: Zepto Znote 3215W | Intel C2D T7250 2.0ghz | 2GB ram | Intel X3100 GPU | 120 GB 5400rpm hdd | Intel 4965 AGN | 9-cell batteri
Kamera: Nikon D80 + batterigrepp | Nikkor AF-S DX 18-55mm 3.5-5.6G VR | Nikkor AF-S 70-300/4.5-5.6 G VR IF-ED | Nikkor AF 50mm 1.8D | Nikon SB-600 blixt

Permalänk
Medlem

Just Microsofts service har jag aldrig kontaktat, men Sony´s ger jag inte mycket för. När jag ringde och klagade över att jag hade döda pixlar, en skärm med grymt mycket ghosting, kasst styrkors och kassa knappar på min PSP så blev jag hänvisad att det inte är något fel med konsolen utan det är så den är designad och det är bara att vänja sig vid det. Yay.

Visa signatur

<cidec> anybody here that can translate a swedish sentence for me pls ?
<Zaq> shot
<cidec> må din pung bli överkörd av femhundra siamesiska elefantbögar samtidigt som du får en ananas uppkörd långt upp i rektum

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Exstaz
Jag hade lämnat in den till köpe stället istället för att ringa direkt till Xbox suporten. Enligt svensk lag har dom inte rätten att neka dig service på ditt köpe ställe.

Men dem behöver inte ge dig ett nytt heller, bara göra samma som man gör så bra själv så

Visa signatur

🎮 - AMD RYZEN THREADRIPPER 2970WX • 64GB DDR4 3200MHz • RTX 2070 SUPER • Seasonic Core GM 650 650W PSU

🖥️ - 2x ACER 27" ConceptD CP5271UV IPS QHD HDR 170 Hz

Permalänk
Medlem

Det är med Xbox 360 som med dom flesta nya konsolerna. Bara att Microsoft släpper den här tidigt i förhållande till USA, Asien osv så nu får vi också vara med om detta.
Har själv inte haft nått märkvärdigt problem med min box.

Visa signatur

Phenom II X4, 965BE | Corsair Cooling Hydro H50 | Gigabyte GA-790XTA-UD4 | DDR3, PC3-12800 4GB | XFX Radeon HD5850 1GB | 2 x 500 GB | Fractal Design Tesla 550W 80+ | Fractal Design Define R2 | G2222HDL LED | Dunis @ Xbox Live.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Exstaz
Jag hade lämnat in den till köpe stället istället för att ringa direkt till Xbox suporten. Enligt svensk lag har dom inte rätten att neka dig service på ditt köpe ställe.

Dock tar det garanterat längre tid om du lämnar in den där du köpte den.

Permalänk

jag trodde jag hade sagt upp mitt xbox live konto som jag haft, så drogs det 600:- från mors bankkonto, då ringde jag supporten. 10minuter senare hade jag avslutat accountet helt och mamma fick tillbaka pengarna på kontot efter 10minuter.

Permalänk
Medlem

Visst, för att en har problem så behöver inte alla ha det. Men hur förklarar man då att en snubbe på supporten känner sig så nerringd med klagomål och skit så att han blir mer deppad än han någonsin känt sig i sitt liv och säger upp sig? Dessutom så snackar vi 2 trasiga konsoller på en person här.

Men visst, alla konsoller har problem vid lansering men det här känns ju löjligt. Hela konsollen bara lägger av efter lite spelande.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Visst är det tråkigt att du fick en trasig konsoll, men bara för att du fick det betyder inte att det är ovanligt många som fick det. Allt tyder på att 360 har lika mycket/lite problem som andra konsoller, inget konstigt med det.

Ehh, nej microsofts konsoller är faktiskt sämre, nintendos är bäst, dom verkar fan hålla för allt. Playstation är bättre än xboxarna men fortfarande ljusår ifrån nintendos grejer.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dejavo
Visst, för att en har problem så behöver inte alla ha det. Men hur förklarar man då att en snubbe på supporten känner sig så nerringd med klagomål och skit så att han blir mer deppad än han någonsin känt sig i sitt liv och säger upp sig? Dessutom så snackar vi 2 trasiga konsoller på en person här.

Men visst, alla konsoller har problem vid lansering men det här känns ju löjligt. Hela konsollen bara lägger av efter lite spelande.

Uppenbarligen har dom få anställda här i sverige, inte så konstigt om det blir stressigt då.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av HMB
Ehh, nej microsofts konsoller är faktiskt sämre, nintendos är bäst, dom verkar fan hålla för allt. Playstation är bättre än xboxarna men fortfarande ljusår ifrån nintendos grejer.

Jag hoppas det där var något försök till skämt? Att Playstation skulle ha bättre kvalitet var det dumamste jag hört, ta t.ex. har både PS1 och PS2 stora problem med cd-läsarna, PSP har stora problem med döda pixlar, trasig styrkors, urhoppande skivor. Skillnaden mellan MS och Sony är att MS försöker rätta till problemen, Sony bara skiter i sina kunder. Sen är det ju så att Sony och Nintendo låter oss europer vänta väldigt många månader på konsollerna, när den sen kommer hit är alla problem lösta.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Exstaz
Jag hade lämnat in den till köpe stället istället för att ringa direkt till Xbox suporten. Enligt svensk lag har dom inte rätten att neka dig service på ditt köpe ställe.

De hänvisade till xboxsupport.

(Webhallen)

Permalänk
Medlem

ja det e därför som jag alltid väntar lite när något nytt släpps så märker jag av eventuella fel och brister som andra får och överväger om jag kan leva med dem...eller inte

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Avstängd

Alla mina konsoller jag någonsin köpt fungerar fortfarande. Ni får vara mer rädd om grejorna.

Permalänk
Medlem

Alltså, sluta på sitt jobb som support för att folk ringer in och klagar? Då tänkte man nog inte riktigt igenom sitt karriärval innan va?

Visa signatur

Min hemsida: http://www.srekel.net
Pocket Task Force: http://ptf.srekel.net
Kaka e gott! http://kaka.srekel.net

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Visst är det tråkigt att du fick en trasig konsoll, men bara för att du fick det betyder inte att det är ovanligt många som fick det. Allt tyder på att 360 har lika mycket/lite problem som andra konsoller, inget konstigt med det.

Lite lustigt att du vägrar inse att det är mer problem med Xbox 360 än vad det vanligtvis är med andra konsoler vid release.

Sen är det väl självklart ganska förstorat.

Är förövrigt inne på min andra Xbox 360 nu, det har fryst sig i några spel ett fåtal gånger, men det är ju ingenting att böla över.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaZmur
Lite lustigt att du vägrar inse att det är mer problem med Xbox 360 än vad det vanligtvis är med andra konsoler vid release.

Sen är det väl självklart ganska förstorat.

Är förövrigt inne på min andra Xbox 360 nu, det har fryst sig i några spel ett fåtal gånger, men det är ju ingenting att böla över.

Hur kan du säga det? Har du siffror på det?

Permalänk
Medlem

Tja, i den första posten så var killen inne på sin andra Xbox 360, likaså kaZmur. Och sen om det där med telefonsupporten så har du nog helt rätt sprucetwig Tänkte inte efter någe vidare. Men hursomhelst så är det kasst att supporten är svindålig.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Hur kan du säga det? Har du siffror på det?

Det är väl rätt uppenbart? Finns flera stycken bara på det här forumet som har fått en icke-fungerande krysslåda, ett antal har tillochmed haft 2 stycken defekta.

Den har ovanligt vanliga ( ) barnsjukdomar.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaZmur
Det är väl rätt uppenbart? Finns flera stycken bara på det här forumet som har fått en icke-fungerande krysslåda, ett antal har tillochmed haft 2 stycken defekta.

Den har ovanligt vanliga ( ) barnsjukdomar.

Jag är rätt säker på att det finns en hel del som fått defekta PS2 och PSP här också, trotts att dom var flera månader gamla när dom kom till sverige.

Permalänk
Sötast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaZmur
Är förövrigt inne på min andra Xbox 360 nu, det har fryst sig i några spel ett fåtal gånger, men det är ju ingenting att böla över.

Inte? en PC förstår jag att den hänger sig, men en konsoll... NEJ den ska nästan (99.9% av tiden) aldrig hänga sig.

På tal om kvalitet.

http://www.youtube.com/w/Gamecube-car-drag-test-%3A%29?v=ZYyC...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Jag är rätt säker på att det finns en hel del som fått defekta PS2 och PSP här också

Oja, men inte i samma utsträckning som Xbox 360.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaZmur
Oja, men inte i samma utsträckning som Xbox 360.

Dels var PSP och PS2 flera månader gamla när dom kom hit, dom hade alltså haft tid att fixa problemen då. Sen är det inte lika poppis att klaga på Sony.

Men för att fortsätta med din logik, det är många på forumet som har fungerande konsoller och alla jag känner med en 360 har inga problem, ergo, det är inga fel på den.