Debatt om <8ms PVA / MVA skärmar

Permalänk
Medlem

Debatt om <8ms PVA / MVA skärmar

Hej

Jag var inställd på att köpa en Samsung p970, mest för att den är så förbannat snygg i vitt men nu har det visat sig att den använder någon form utav dithering vilket är oacceptabelt om man som jag arbetar med grafik. Jag har inga extremkrav, men jag behöver pixelperfektion och sålunda en skärm med 17.6m färger. Dessuto vill jag som så många andra ha en skräm som inte ghostar sönder då jag gör en del video och spelar lite spel ibland.

Alternativet, som dock är ganska fult, är ju viewsonic vp 930 (förvirrande lik modellbeteckning) som iaf har goda recensioner. Tror att den fortfrande står som rekommenderat köp på Toms Hardware.

Till saken:

Samsungskärmar ska tydligen kunna dista lite om man kör dem på 75hz istället för rekommenderade 60, någon som vet om detta kan vara orsaken till ditheringen? (obs, jag tycker det låter dumt, men värt att kolla).

Vilken av dessa skärmar rekomenderas? Är fastslaget att det verkligen är dithering och inte trasiga grafikkort etc? Fler alternativ?

Jag är medveten om att flera andra trådar finns om ämnet 19" lcd, men jag vill ha en debatt om detta specifika ämne, och de är mer allmänna. Spel är här av underordnad betydelse då det skall vara en arbetsskärm och köpas på företaget.

Permalänk

"köpes på företaget"

köp en asdyr 20" wide då ?

Visa signatur

TRöTT På iNGET TRöTT På ALLT

Permalänk
Medlem

Nej, det är inte riktgit ett alternativ tyvärr då ajg har begränsad budget. sisådär en fem tusen kan det vara värt, kanske 5500:-. Några tips på skärmar?

Permalänk
Medlem

IPS-panelerna har väl bäst färg som jag fattat det.
Nackdelen med de skärmarna är att de är så långsamma.

Men nu har ju Nec släppt en IPS-skärm med 6ms-panel.
Den har jag ögonen på. Jobbiga är att det är en 20" WS-skärm.
Jag vill ha icke-WS. (1600x1200 är bra med yta).

http://www.webhallen.com/prod.php?id=54685

Permalänk
Medlem

oj den var grymt fin

lutar kanske åt en sån numera.

Det jag inte gillar är faktiskt inte den höga upplösning. Jag gillar när jag slipper anstränga ögonen och den upplösningen på en 20" verkar lite tajt. Någon som vet något om den skärmen? Aldrig sett recensioner etc av den.

Fler tips? Någon som vet något om ursprungsfrågan?

Permalänk
Medlem

Den är helt ny.... så man får nog vänta ett tag på recensioner.
Men den verkar HELGRYM på papperet. Jag kommer vänta.. ett litet tag iaf.

Permalänk
Medlem

http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=32...

lyrisk amatörrecension av någon som verkar veta vad han pratar om. Får in pengar i företgaet i slutet av mars, ska handla den då är planen. 6000:- är ju ett bra pris för en skärm av den kalibern.

WS gillar jag faktiskt bättre, jag spelar ju inte i första hand och eftersom photoshop och illustrator har panelerna på sidan är det guld. Två worddokument eller två hemsidor på bredden är också kungligt!

EDIT: såg nu att den skalar till ickewidescreen med svart ram om man vill. Det är ju guld. Att kunna spela på 18"-19" i 1280/1024 utan pixelfel är ju asbra. Likaså att man kan få den att bli ickewidescreen vid behov genom att bara stänga av några pixlar.

Detta gör den alltså automatiskt om dataströmmen till den har lägre upplösning och det läget är på. Inget som datorn eller grafikkortet behöver bry sig om alltså.

Likaså ahr den ett läge med automatisk superkontrast där kontrasten ställs mot ljusläget i bilden. Verkar praktiskt vid mörka spel och bilder etc.

Permalänk
Medlem

Ja, det är en väldigt bra & omfattande recension.

Finns en tråd om skärmen här:
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=56132...

Tycker det verkar vara en lysande skärm. Håller också på en del med Photoshop & Illustrator och då är det nog som sagt inte fel med en widescreen-skärm. Får hoppas att dom får in den snart i butikerna.

Permalänk
Medlem

Verkar ju finnas som beställningsvara på wbhallen, ska nog slå till om någon månad om den inte blir sågad innan dess.