När Google lanserade Play-butiken, eller Android Marketplace som den hette i början, satte företaget ett pristak på 200 dollar eller motsvarande belopp i lokala valutor. I slutet av 2015 höjde företaget taket med 100 procent till 400 dollar, med motsvarande höjningar även i resten av världen.

Nu är det dags igen, rapporterar Android Authority. Under I/O-konferensen för ett par veckor sedan passade Google på att höja pristaket igen, den här gången med 150 procent till 999,99 dollar i USA. I Sverige kan en Android-applikation eller köp-i-appen nu kosta mellan 60 öre och 10 900 kronor, upp från ett max på 4 500 kronor.

Google har även passat på att göra det enklare att köpa årsprenumerationer, till exempel på tjänster som har betydligt lägre pris för de som binder sig ett år i taget. Företaget har nämligen lanserat möjligheten för utvecklare att sälja årsprenumerationer uppdelade i tolv lika stora delbetalningar. Först kommer detta till användare i Brasilien, Frankrike, Italien och Spanien men den lär rulla ut till fler länder vad det lider