Permalänk
Medlem

Samba över WAN

Hej!

Har återupptagit försöken att få igång mitt samba över WAN.
Jag har en linux burk(debian sarge) stående hemma (befinner mig i USA). På den kör jag samba, dhcp, iptables, ftp, apache, m.m. Allting fungerar som jag vill lokalt.
Det jag nu vill göra är att få komma åt samba utdelningarna över nätet, jag vill kunna mounta utdelningarna på min laptop, vart jag än är över nätet, någon som lyckats me detta? Har läst väääääldigt många olika howtos och guider men inte riktigt fått till det med någon av dem, somliga föreslår att man skall köra med VPN och andra att jag skall köra ssh tunnel. Det jag absolut inte vill är att behöva inaktivera min egen fil och skrivar delning i windows och sedan "fuska" och ansluta till localhost och köra en ssh tunnel på det viset. Så, om någon har gjort det eller har bra tips på vart jag kan få tag på en ordentlig guide. Jag har inte heller någon direkt åtkomst till burken då den står i sverige och jag är i San Diego, så all konfigurering måste ske över ssh/utan att kompilera om kernel.

Tacksam för svar..

Permalänk
Medlem

Jag kör via OpenVPN. Fungerar rätt bra faktiskt.

Permalänk
Medlem

Att köra samba direkt kan fungera men många ISP'er spärrar "windows portarna" av säkerhetsskäl så det finns ingen garanti att det fungerar.

Däremot att köra någon typ av VPN (ex. OpenVPN) går förbi detta och på köpet är all trafik krypterad.

Visa signatur

Kriga mot min brute: http://gunnard.se.mybrute.com om du vågar :D

Permalänk

Jag andvänder hamachi och det fungerar bra det med.
http://www.hamachi.cc/

Permalänk
Medlem

Hamachi fungerar faktiskt väldigt bra med linux.

Visa signatur

Behind every great fortune there is a crime. - Honoré de Balzac
simonb @ irc