Permalänk
Medlem

Hur tysta ner ett Shuttle K45

Tja,
Jag fick lite kalla kårar av en hårddisk-krasch för ett tag sedan och kastade ihop en Windows Home Server för att fixa backupen. Till låda valde jag en Shuttle K45 och i övrigt billigast möjliga komponenter.

Problemet är bara att K45:an låter mycket och även om man fixar både CPU- och chassifläkt relativt lätt så återstår ändå PSU:n. Jag har sett att shuttle är på väg med ett 60w externt PSU, men det har tyvärr varit tyst om det ett tag. http://www.sudhian.com/index.php?/forums/viewthread/102377/P1...

Annars finns det ett större externt PSU http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=308866 men det påstås inte funka till K45:orna

Till sist är det PC40 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=46510 som Shuttle rekommenderar själva, men det vet jag inte om det är tystare.

Är det någon annan som håller på med liknande grejer som kan ge en rekomendation. Datorn står 3 meter från sängen så det är ett krav att den skall vara tyst.

Tack på förhand
/N

Permalänk

Ingen som lyckats tysta ner sin K45? Jag har också problem med att nätagget låter som ett kärnkraftverk.

Permalänk
Medlem

Jag slog efter ett tag till och köpte en Pico-PSU. Funkade skitbra tills det la av för ett par veckor sedan. Nu kör jag med ett PSU jag har lånat från en stationär. Ser inge vidare ut, men det funkar.