Permalänk
Medlem

Wide Gamut är inte ett problem, det är dålig mjukvara som är problemet. I teorin tycker man ju att ifall man kan visa fler färger än sRGB så borde det vara lätt att begränsa skärmen till bara sRGB, men det verkar inte vara så lätt
Wide Gamut säger bara att skärmen har ett större färgomfång.
sRGB är en otroligt begränsad färgrymd, att folk hänger kvar vid den är som att hänga kvar i single core cpu:s istället för att köra quad.
Själv har jag en skärm som går att hårdvarukalibrera så jag märker inte av några extrema skillnader (en del saker blir lite väl saturerade men man dör ju inte av det)
Det finns massa färgrymder sRGB, AdobeRGB, ProPhoto osv osv, men det handlar mer om hårdvarans förmåga att begränsa sig än det handlar om antalet färger (om man nu vill gå tillbaka till sRGB dvs).

Permalänk
Medlem

Sitter lite i samma båt som TS fast det står mellan Eizo HD 2441 och en BenQ FP241W / FP241WZ.

Spelar mest spel, kollar film och liknande ingen bildredigering eller filmskapande för min del.

Felet med BenQ'en är ju att den inte finns på komplett, datorbutiken eller inet till ett lågt pris. Eizo HD 2441 kan man ju köpa på komplett för en billig penning men hur uppför den sig i spel? Mycket inputlag etc? Har för mig att BenQ'en inte dras med högt inputlag men den är rätt ful...

Permalänk
Medlem

Jag hade en FP241WZ hemma och testade med spel.

Jag tyckte inte om det alls. Visst bildytan är stor, men skillnaden mot min andra skärm var enorm. Det kändes som om jag kunde tömma ett helt magasin i luften när måltavlan rörde på sig lite för mycket.

Permalänk
Medlem

Vilken skärm jämförde du med då?

Tror det är trustedreviews som har gett FP241W 10/10 i allt i sitt test medan de gav Eizo HD 2411 runt 8.5 i snitt.

Får väl ta och ringa Eizo's support och fråga vilken skärm de skulle rekommendera.

Permalänk
Medlem

har pratat med eizo massor nu

de rekommenderar 2431 om man inte kan motivera de extra funktioner som hd2441 har. hdmi portar 2st usb uppner tuch OSDn, osv..

jag som bara kommer använda den till datorn, sitter här med en 2431 och jag inser att det inte är värt 1500kr att ha en massa hdmi portar och dyl som inte används.. för som data/spel skärm så är de i övrigt väldigt lika.

den nya HD2442 har däremot lite mera spelanpassade funktioner.. men jag tycker att det fungerar bra att spela på 2431!

så mer eller mindre.. 2441 om du ska koppla in flera datorer eller PS3 och dyl,..

input lag är inga problem för mig på eizon då jag atm. jämför med en dell 2709 vilket gör att eizon känns rapp som tusan

Visa signatur

vad gör man inte för massorna med en
"riktigt stor digital penis"

Permalänk
Medlem

Värsta är ju att komplett säljer ut HD2441 för strax under 7500 kr och en S2431 kostar mellan 6900 och 7500 beroende på vad man vill ha för modell.

Sen har ju HP släppt en LP2475W för en billig penning ifall man är student vilket jag är. Frågan är hur den uppför sig i spel och film.

Permalänk
Medlem

s2431 kostar 6129:- som student på dustin home.. i gråvit färg

frågan är om man orkar vänta för att testa hpn ..då den verkar seg ut i butik

Visa signatur

vad gör man inte för massorna med en
"riktigt stor digital penis"

Permalänk

Har skaffat mig en Dell 2709W. Allt ser bra ut; bakgrunder, surfning, spela upp film etc. Mina fotografier syns bra som små ikoner i mappen men när jag öppnar dem i "fotovisaren" eller Elements så blir färgerna helt kajko!?

Utrustning
Win7 (64 bit) på en HP xw4600.
Huey Pro färgkallibirator

Har sökt som en dåre på google men hittar bara en massa gamers som har problem med sina spel...

Någon som har något förslag?

/Kapsylenz

p.s. Jo, jag har kollat Dells supportsida. Den driver man kan ladda ned (en Vista-driver) är bara en "Dell Driver Download Manager" som inte hittar något att tanka ned.

BILD:

Permalänk

Har hittat felet. Det var Huey Pro som gjorde något galet. Avinstallerade och såg till att profilen för skärmen var vald. Då funkade allt. Installerade Huey Pro igen och kallibrerade. Då funkade det.

Tack för all hjälp