Vägrar ansluta till internet

Permalänk

Vägrar ansluta till internet

Har en Vista prem. 64-bit. Problemet är att den vägrar ansluta till internet. Jag kommer inte längre åt än routern. Jag har testat att både ansluta trådbundet och trådlöst (extern usb-adapter) till routern med det jag får är "Datorn är ansluten till Net men har inte tillgång till internet". Jag har även testat att koppla direkt till modemet utan resultat.

Problemet började igår från när jag startade datorn och det var inte så när jag stängde av datorn. Jag har testat med en systemåterställning utan resultat. Det gick även så långt så att jag testade med att formatera och installera om Vista men problemet är kvar.

Jag upplever även att datorn är segare i vissa ställen än vad den brukade vara (trots ominstallation). Det går knappt att ändra några nätverksinställningar (t.ex. interaktivera snlutningen) utan att den hänger sig. Datorn vägrar även att avsluta och hänger sig vid texten "Windows avslutas".

Andra saker jag har provat med är "ipconfig /release" och "ipconfig /renew" men kommandot hänger sig.

Vad kan det vara för fel?

Lite skärmdumpar på problemet:
Anslutning med kabel: http://pici.se/pictures/OQaTnJYlp.jpg
Trådlös anslutning: http://pici.se/pictures/VvsabdEhs.jpg
Efter att ha anslutit trådlöst: http://pici.se/pictures/IUHghOaIl.jpg

Värt att notera är att jag inte kan gå in på min routers inställningar genom den datorn och går jag väl in dig så ser jag inte heller datorn som ansluten.

Visa signatur

][- perfect -][

Permalänk
Medlem

Har du startat om router och ADSL-modem (om sådan finns)?

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk

Jag har startat om allt. Jag har även provat med att formatera igen och dragit in XP och får samma problem. Funderar på om det kan vara moderkortet som har börjat lägga av.

Visa signatur

][- perfect -][