Permalänk
Quizmästare Gävle 2022
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElectroGeeza
Jösses... 24 inlägg bara för att komma till... typ ingenstans??! Skulle det inte underlätta om både du som ställer frågan och ni som svarar försöker tänka igenom först vad ni ska skriva och hur ni beskriver problemet? För att lösa ett problem måste man först förstå det. Håll i hästarna! Det tipsas här hejvilt för fulla munnar, men ingen har ställt de kanske mest grundläggande frågor så som...

Vilket operativsystem använder du?

Vilken webbläsare använder du?

Om Firefox, vilken version?

När uppstår felmeddelandet du nämner?

"När jag startar en .torrent fil kommer det upp en ruta"

På en skala från 1 till 10, hur mycket säger den meningen?... inte särskilt mycket, kanske 5.

Vad innebär det ens att "starta en torrent fil" till att börja med? Det är en så subjektiv formulering som kan betyda helt olika saker för olika personer som uppfattar det olika. Försök att vara sakliga och objektiva. Här är några frågor som ni kan ställa er:

Är det ett felmeddelande eller en uppmaning eller informationsruta? Alla dialogrutor är inte per automatik felmeddelanden!

Om det är felmeddelande, vad står det i felmeddelandet? Det vet vi nu.

Från vilket program kommer felmeddelandet? Det enda sättet att veta vilket program det berör.

Vad står det t.ex. i felmeddelandets eller dialogrutans namnlist? Det brukar säga ganska mycket om vilket program eller programkomponent det är. Det verkar vara bara jag som tittar på felmeddelandens namnlistar, vissa vet inte ens en gång vad en namnlist är.

När meddelandet visas, vilka alternativ har du att välja på?

Det är allt frågor som man kan ställa och saker man kan undra över om man vill hjälpa någon med ett sådant här problem.

Hur utfördes installationen av uTorrent? uTorrent kan t.ex. köras utan att ens installeras! Inte fan registrerar den då några filassociationer i Windows registret.

Vilken version av uTorrent är det?

Om du sparar ner Torrent filen till t.ex. Skrivbordet, och sedan dubbelklickar på det, vad händer då?

Om du primärklickar (vänster-klick som standard) på länken till Torrent filen från Webbplatsen du besöker, vad händer då?

Man måste vara saklig och metodisk när man löser problem, man har inte råd att gripas av panik och köra "Format C" metoden. Ibland är det kanske nödvändigt men det är sista utvägen.

Du har för mycket tid, det förstår jag. Nåt du inte har är humor, eller hur.

messersmith

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zanshi
Har du kört Ccleaner som det tipsades om? Det kan vara dina tempfiler som ligger och förstör. : /

Nej har inte kört CCleaner, vet inte vad det är xD

EDIT: Något jag måste ladda ner?
EDIT2: Vet svaret nu; ja
Vilka filer ska jag ccleana?

Permalänk
Medlem

Alltså.. Gör bara så här
1. Stäng av utorrent.
2. Ladda ner det här lilla programmet, som behövs för att ta bort filassocieringar i vista, och starta.
3. Leta upp .torrent i listan och ta bort filändelsen.
4. Starta utorrrent, gå till Preferenses-> General och tryck på "Associtate with .torrent files"

Permalänk
Medlem

Jag kan inte trycka "Remove the Association (User)"... Vad ska jag göra åt det :S (uTorrent är av)

Permalänk
Medlem

Då Trycker du på "Delete file type" istället.....

Permalänk

Jag ser att du använder Windows Vista. Men det ser inte ut att vara en standardversion av Windows Vista som distribueras och stöds officiellt från Microsoft. Det är någon specialbyggd version ser det ut som. Är det bara ett annat Vista tema som du har ställt in eller är det en helt specialbyggd version av Windows Vista? Jag har aldrig sett något liknande. Kan du berätta mer om vad det är för Windows Vista du använder? Lika så verkar det vara någon specialbyggd version av Firefox du använder. Är det bara ikonen för Firefox som är specialanpassad eller är det hela Firefox?

Alltså när man använder såna här specialbyggda versioner av Windows operativsystemet och tillämpningsprogram så kan man inte förvänta sig full funktionalitet eller kompatibilitet. Det blir också svårt att få hjälp och support i sådana fall, dels är det mycket som kan fela i en sådan Windows installation, och dels blir det svårt för den som försöker bistå med hjälp att ge anvisningar om vad och hur man bör göra när användargränssnittet och de ingående funktionerna i Windows avviker för mycket från dess standardutgåvor. Det är en av anledningarna till att OEM tillverkare står för det teknsiska stödet för Windows istälelt för Microsoft själva, eftersom dessa Windows versioner oundvikligen är specialanpassade av OEM tillverkaren.

Om varenda PC dator hade haft sin egen specialanpassad Windows version så skulle det bli omäjligt för Microsoft att ge teknsikt stöd för alla dessa olika varianter eftersom de skiljer sig åt så mycket. Det är en sak som borde vara underförstådd innan man ger sig på att specialanpassa Windows instalaltioner. Bara förra året gick Microsoft ut med en varning till Windows Vista användare om användningen av vLite som används för att krympa Windows Vista installationen.

Själv föredrar jag att inte radikalt manipulera min Windows installation oavsett vilken version det är, och jag installerar endast de program som jag vet att jag använder ofta. De program som jag använder ibland installerar jag endast när jag behöver dem och avinstallerar sedan igen. När jag behöver utföra en administrativ åtgärd på datorn så som att partitionera en hårddisk så använder jag i första hand Windows egna program och funktioner för det. Är det något som är för specialiserat som kan komma att kräva installation av speciella programverktyg från tredjepartsutvecklare så undviker jag dessa helst och försöker hitta sätt att använda eller kombinera Windows egna verktyg för att utföra samma åtgärd.

Att installera ett tredjepartsprogram, som man dessutom aldrig har hört talas om eller använt tidigare, och som dessutom kommer från en okänd och opålitlig utvecklare eller källa är inte särskilt klokt och det är risker jag helst inte tar. Hur ska det kunna vara en pålitlig utveckalre om den är okänd dvs. om man inte känner till den sedan tidigare, men det kan också vara så att utvecklarens namn inte listas alls. Dessutom kan ju själva programmet komma från någon mellanhand och inte utvecklarens egen server. Hur många laddar ner t.ex. Firefox från The Pirate Bay istället för att ladda ner från Mozilla Foundation? Räck upp en hand! Det är inte särskilt många, och de som gör det måste ju ha en skruv lös eller skita totalt i sitt systems integritet.

Om det nu är Firefox som inte fungerar som det ska, har du aldrig kommit på tanken att installera om Firefox?

Jag använder också Firefox 3.0.7 och jag har inte alls det problemet du beskriver, och jag har aldrig någonsin haft något sådant problem tidigare.

Jag har också uTorrent 1.8.2 och jag har aldrig haft problem med den heller, eller någon av de tidigare versionerna av uTorrent. Jag har inte upplevt ett sådant problem med uTorrent, och jag har använt uTorrent sedan år 2007.

Jag har alltså använt uTorrent både med Windows XP och nu med Vista. Men jag har å andra sidan inte använt några specialanpassade versioner av varken Windows eller Firefox, eller uTorrent.

Om det inte hjälper att installera om Firefox, så prova att avinstallera både Firefox och uTorrent helt. Installera sedan Firefox på nytt, och sedan uTorrent igen. Och om inte det hjälper så installera om Windows Vista, men installera inte några anpassningsprogram eller någon föranpassad version av Windows Vista, installera sedan Firefox, och uTorrent i tur och ordning.

Som sagt, undvik att använda specialanpassade versionera av var det sig Windows eller tillämpningsprogram (program applikationer).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trigger
Du har för mycket tid, det förstår jag. Nåt du inte har är humor, eller hur.

messersmith

Om jag har förstått det rätt så är du avundsjuk på mig för att jag har tid men att du inte har det. Har jag rätt?

Humor? Tycker du att det är roligt att Adyzz har problem med sin dator? Hmm, det verkar som att du har en annan syn på humor än jag.

Jag önskar dock att du hade rätt om att jag har tid. Det skulle nog vara en skön känsla att alltid ha tid för all tid framöver. Det skulle nog göra mig odödlig. Men så är det ju inte, för tid är inte något man kan äga.

Tiden är mer flyktig än humorn. Men om jag gavs möjligheten att välja mellan tid och humor så skulle jag välja tiden istället för humorn. Vad skulle du välja? Det står klart att du skulle välja humorn, men det är bra, det kan du behöva.

P.s. Glöm inte att redigera ditt inlägg och sätta frågetecken i slutet på sista meningen.

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Permalänk
Hedersmedlem

Ok, så då är min fråga, hur mycket mindre drar uTorrent än Vuze?

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Ok, så då är min fråga, hur mycket mindre drar uTorrent än Vuze?

Mitt µTorrent drar

Det är minimerat och laddar ner 2 filer i 1000 kb/s och och laddar upp i 25 kb/s, det är en fil som ligger på kö och 24 färdiga filer.

Visa signatur

pff

Permalänk
Medlem

Jag har bytt tema till
http://dimage.deviantart.com/art/Black-90485242
Firefox 3.07 med fixad ikon på rocketdock...

Permalänk

Känner igen problemet, får samma problem på två datorer med Windows 7. Den ena med Win 7 Professional och den andra med Home Premium x64. Har Firefox 4.0 på ena och Firefox 3.6.16 på den andra och uTorrent 2.2.1 på båda datorerna.

.torrent är associerad med uTorrent.

Problemet är alltså att när man klickar på en Torrent-länk, så öppnas inte uTorrent automatiskt och börjar ladda ned filen som torrenten pekar på, utan man får felmeddelandet att inget program är associerat med filen, vilket uTorrent ju bevisligen är.

Visa signatur

~Pelle~

Permalänk
Medlem

Nu vet jag inte hur det är i den version av firefox du kör, men det borde vara typ samma.
Mitt är på engelska så då du troligen kör på svenska får du översätta och klura ut själv vad sakerna är på svenska

I firefox, klicka på Tools -> Options, gå till Applications tabb'en, sök upp torrent. Klicka sen under "action" fältet och välj att starta med µTorrent instället!

Hoppas detta löser problemet :/ Kanske Firefox och systemet har olika fil-associationer?