Permalänk
Medlem

Fixa värmeproblemet på min hp?

Hej!

Nu har min HP (pavilion dv3-2050eo) börjat bete sig konstigt. Fläkten går upp i högvarv och i simpla så som cs 1.6 får jag sjuka fps drops (kan g ner till 20... ). Nu har jag dock tänkt att ta tag i problemet och fixa det.

1. Jag har tänkt att installera om windows 7 och formatera om allt för att göra datorn lite kvickare samt rensa virus och liknande skit. Hur ska jag formatera för bästa effekt? Vill att ALLT ska bort.

2. Hur kan jag lösa problemet med värmen? Jag såg för ett tag sen: http://www.sweclockers.com/galleri/5779-hp-dv6000-heatfix och det såg smart ut, men några kommenterade och påstod att det skulle bli värre, vad tror ni?

2*. Nu ser det ut som att jag ska köpa tryck luft och värmeflänsar (blå zalman) och sätta på liknande http://www.sweclockers.com/galleri/5779-hp-dv6000-heatfix . Kommer det att funka? Finns det något optimalare? Hur fäster man kylflänsarna? Och var köper man flänsarna?

Jag kommer självklart gör ett galleri där jag visar steg för steg samt kollar om det förbättra sig!

Mvh,

csmannen

Permalänk

2: Laptops har vad jag förstått ofta problem med att transportera ut tillräckligt av den varma luften under belastning. Kylflänsar hjälper att sprida värmen över en större yta men är värmen kvar i laptopen så gör dom troligtvis ingen större nytta.

Har sett en del "kylplattor" för laptops. Mer eller mindre alu/plast/stål skivor upphöjda en bit med en eller flera fläktar som ska hjälpa flödet. Har själv inga värmeproblem med min laptop så jag vet inte var man får tag på någon sådan. Kylflänsar finns däremot på indomo och liknande affärer.

Visa signatur

| B550 | 5800X3D | 6800 XT |

Permalänk
Medlem

Komplett.se - Cooler Master NotePal U2 Notebook Kylare

En sånn köpte jag och sänkte temperaturerna på min laptop avsevärt, en kall laptop är en glad laptop!

Visa signatur

What evah! i'll do what i want! | Det stavas väl inte väll...såvida du inte ska skriva välling.
"Det var väl bra"