Hur flyttar jag bootmgr till min andra HDD ?

Permalänk
Medlem

Hur flyttar jag bootmgr till min andra HDD ?

Hej!
Jag skulle bli tacksam om nån kunde hjälpa mig lite med detta.

För länge sen köpte jag en dator med HDD 1 + windows XP installerat. Körde så i några år.

Köpte HDD 2 och gjorde en partitionering där och installlerade Win7 och kör nu dual boot.
Jag kommer inte ihåg om jag blåste ut HDD1 i samband med installation av Win7 på HDD2 eller om jag bara tutade och körde.

Nu vill jag iallafall ta HDD1, blåsa ut den helt och hållet, och stoppa i den i en ny dator och endast ha HDD2 med Win7 kvar i den gamla. Men när jag kopplar ur HDD1 så bootar den gamla datorn inte längre för den hittar inte bootmgr. Även om jag sätter HDD2 på SATA0 kontakten så hjälper inte det. Det finns tydligen info på HDD1 som styr hur datorn kan hitta Win7 på HDD2.

Så nu har jag satt i båda diskarna igen och satt tillbaka HDD1 på SATA0 kontakten.

Hur ska jag gå tillväga för att avlägnsa HDD1 men kunna fortsätta att boota in i Win7 på HDD2?

Min engelska är inte så bra så därför blir jag lite förbryllad när jag googlar efter svar på detta. Hoppas på svenska svar.

Tack!

Permalänk
Medlem

Plocka bort HDD1, sätt i windowsskivan. Installationsprogrammet bör hitta en installation som du kan reparera och sedan bör det fungera.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem

Hej, tack för svaret!

1) Är detta en riskabel procedur på något sätt? Jag har inte råd att förlora min Win7 installation just den här veckan (deadlines).
2) Vad exakt skall jag göra när windowsskivvan bootar, ska jag köra någon speciell sorts repair, eller är det något jag måste vara uppmärksam på för att inte radera min Win7?

Permalänk
Medlem

Ytterst liten risk. Hamnar du på fel spår och av misstag väljer att formatera disken får du du besked i stil om att 'all information kommer att försvinna, vill du fortsätta'.

Bootar på skivan, efter en stund får du välja mellan att installera windows och reparera windows. Välj den senare och hårddisken ska sökas av och du ska presenteras en lista med windowsinstallationer som kan repareras. Det ska finnas ett alternativ i den listan, din win7-installation. Välj den och om du får ytterligare alternativ välj allt som har med boot att göra.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara