NAS Server (Intel C2750 & FreeNAS)

Välkomna Välkomna!

Tänkte att jag skulle visa upp mitt NAS bygge som har stått och gått i ett par månader nu.

Den är baserad på en Intel Avoton C2750 SoC från AsRock som sedan är placerad i ett SilverStone DS380.
Som lagringsmedia använder jag 8st WD Red 4TB hdd:s i raid-z2. De kosta en slant men jag hoppas på att dessa ska rulla ett par innan de slänger in handduken.
Tanken var att jag skulle bara köra 4st till att börja med men det uppdagades senare att jag inte kunde utöka en vdev med fler diskar än det antal som fanns vid skapandet. Så medans de 4 ytterligare diskarna skickades så starta jag vdev:en med 4 diskar jag hade liggandes för att sedan ersätta diskarna med de riktiga när de väl dök upp.

Det var en fröjd att bygga i SilverStone chassit, smarta lösningar och gott om utrymme. Om man vill så kan man även montera en relativt stor cpu fläkt i den utan större problem om man vill ha en lite kraftfullare cpu.

FreeNAS med Intel Avoton C2750 har fungerat galant sedan första dagen. Hade bara lite problem med att interfacet (webgui och cli) frös till och från och även hade en hög delay, men det visade sig bero på att jag aktiverat NIC teaming (LDAP) i FreeNAS utan att ha aktiverat det på de nätverksportarna i HP switchen. Efter att ha ställt in switch så rulla det på helt smärtfritt.
Kör även en stort antal plugins så som Plex, Transmission, Sickbeard, Couchpotato och Owncloud. Intel C2750 SoC:en klarar detta utan problem även med transcoding i Plex.

Jag är mycket nöjd med FreeNAS + Intel C2750 + SilverStone DS380 kombon så jag kan utan problem rekommendera till andra som är ute efter en kraftfull och energisnål lösning samtidigt som det finns möjlighet att ha mycket lagrat iom alla hårddiskplatserna.

Hardware:
MB: AsRock C2750D4I (Intel Avoton C2750)
RAM: KINGSTON 8GB 1600MHZ DDR3 ECC CL11 x 4 (Total: 32GB RAM)
Case: SilverStone DS380
PSU: BE QUIET SFX POWER 2 PSU 300W
Storage: WD Red 4TB x 8 (Total: 32TB of raw storage)

Det var nog allt jag hade att säga förtillfället. Om det är något ni undrar över så är det bara att skriva en kommentar så ska jag försöka svara på det.