4.1
29 röster
Skapat
2017-11-10
Senast ändrat
2017-12-12
Visningar
5 317

Det här är ett projekt som jag och min bror bestämde oss för att starta på grund av att han är i behov av en ny dator. Jag hade det här HP Compac DX2300 chassit liggandes och jag hade inte några direkta planer för det, så vi bollade några idéer fram och till baka och vi kom fram till att han ville ha en ruta på sidpanelen, den skulle vara svartlackad och vi behövde bättre luftflöde.

Vi har inte alla komponenter än så det är därför det inte är några monterade i chassit.

Så här såg chassit ut innan vi hade börjat. En helt vanlig mid tower dator.

Insidan.

Utan frontpanelen.

För att lösa luftflödesproblemet så tänkte jag att vi kunde försöka montera en 120mm eller 140mm fläkt fram som intake och en 92mm fläkt bak för exhaust.

Så jag började med att kapa bort grillen fram med hjälp av en dremel.

Jag skissade upp vad vi ungefär behövde kapa bort för att kunna fästa en ny plåt som vi sedan kunde montera fläkten till.

Efter att vi kapade bort plåten så blev det ett stort och fint hål som vi nu kunde fylla med en stor fläkt. Perfekt!

Vi fixade en plåt som passade i hållet och som kunde fästas runt om till chassit.

När vi hade fått allt att passa så fäste vi plåten med popnitar för att få det att se mer "factory" ut.

Jag hade hoppats på att vi skulle kunna använda en 140mm fläkt för att få maximalt luftflöde, men de visade sig att det inte skulle passa.. Så de blev ett hål för en 120 fläkt istället.

Jag hade några vibrationsdämpare i gummi som jag fick med i mitt 200R chassi, så vi använde dom här istället. Vi provmonterade en fläkt för att se så allt passade.

Så här blev hålet för rutan. Hålet klipptes ut med en plåtsax.

Rutan på plats samt en gummilist för att snygga till kanterna lite. Jag fäste rutan med dubblehäftande skumtejp. Allt köptes på biltema

För att frampanels kontakterna skulle få plats så va jag tvungen att såga upp plastskalet så mycket som möjligt så att som inte skulle ta i fläktbladen.

Jag hade kapat bort fästanordningen till dom när jag gjorde plats åt fläkten fram så jag limmade kontakterna direkt till frontpanelen istället.

Jag borrade ett hål i den nya plåten så att usb och ljudkablarna kunde komma in i chassit.

Efter som att det är en HP dator från början så va det inte tänkt att man skulle ha något annat moderkort i den än det som den kom med, så därför kan man inte ta bort I/O plåten.

Så jag använde en fil och en dremel för att kapa bort exakt så mycket jag behövde för att en annan I/O plåt skulle passa. Det tog ett bra tag men resultatet blev perfekt.

Testmontering med en gammal I/O plåt och ett defekt moderkort.

Jag maskerade av original färgen och målade sedan baksidan svart med sprayfärg. Jag är inte speciellt bra på att måla men det blev hyfsat bra ändå tycker jag

sedan var det dags att måla insidan så jag maskerade av dom delarna som jag inte ville måla och sedan började jag spraya. Det var mycket svårare att måla insidan på grund ut av att det är så många olika ytor som man inte kommer åt så lätt, men det blev hyfsat bra.

(Sorry för att dom här bilderna va så mörka)

Här har vi slutresultatet!

Jag är väldigt nöjd med helheten av chassit, men jag behöver träna på att måla med sprayfärg
Det tog ca 2,5 månader att göra, men då har jag inte hållt på varje dag och jag saknade verktyg ett tag. Det hade nog inte tagit 1 månad om jag hade haft allt jag behövde och om jag arbeta med det så ofta jag kunde. Jag kommer antingen göra ett nytt galleri eller uppdatera det här när vi har alla komponenter.

tack för att du läste och ge mig gärna konstruktiv feedback i kommentarerna

Insidan målad svart.

Fronten utan frontpanelen.

Baksidan målad svart.