Beehive 'Easy does it'

Sex år efter bygget, har min scratchbyggda vattenkylda maskin gått i graven. Senaste året har jag haft problem med nätverksanslutningen, nu sedan någon månad tappar den ström helt utan förvarning, för att sedan inte gå att starta mer än undantagsvis. Nåja; den har tjänat väl. Och det går ändå inte att spela Wolfenstein II: The new colossus på den, så det var väl dags att byta.

Har suttit och ritat på en ny vattenkyld maskin, baserad på Hex-Gears R80-chassi, men det blir dyrt och kommer ta sjukt lång tid att bygga. Och det är i ärlighetens namn inte så att vattenkylda maskiner blir helt knäpptysta ändå. Det är också väldigt besvärligt att byta komponenter. Slutligen är Hex-Gears chassin konstant restnoterade, och jag behöver det ju idag! Så jag gör en enklare approach istället. Inget fancy-schmancy, men en väl avvägd spelburk i ett rätt snyggt chassi. Faktiskt också billigare än Inets "Taurus Overkill", trots något bättre komponenter. Ska landa på precis under 20.000 för alla komponenter. Och så får man ju glädjen att bygga själv.

Så här blir det:
Chassi: Corsair Carbide SPEC-Omega, vitt (modellen utan RGB, tack så mycket)
PSU: EVGA Supernova G3 750 W (velade länge mellan detta och Corsair RM750X, gick till slut på utseendet)
MB: Asus Prime Z370-A
CPU: Intel Core i7 8700K (förstås)
Kylare: Noctua NH-D15 (Enligt "go big or go home"-principen. Välbeprövat.)
GPU: Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill (2080-serien ska lanseras i dagarna, men jag har inte tid att vänta)
RAM: Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3000MHz 2x8GB (Lågprofil, tror det är en fördel mot den massiva kylaren)
SSD: Samsung 970 EVO Series 500GB (För OS och spel)
HDD: Seagate Barracuda 64MB 2TB

Detta galleri är mer tänkt som en bygglogg, där man får följa utvecklingen över tid. I bästa fall inspirerar det någon annan, på samma sätt som jag blivit inspirerad av alla andra fina gallerier.