Router med 5GHz och externa antenner

Köpes Nätverksutrustning Publicerad 2016-09-16

Den här annonsen är avslutad. Du kan ge eller läsa feedback i den tillhörande kommentarstråden .

Profilbild av GilbertG
Annonsör
GilbertG (dolt)
Medlem sedan
Dec 2004
Foruminlägg
3671
Annonser
22
Marknadsbetyg
-
Pris:  -
7
-

Bor i ett höghus som de senaste 1-2 åren blivit fullkomligt nerlusat på 2,4GHz-bandet. Varit en hel del gamlingar här förut, men de har gått ur tiden, och teknikmongona som kommit i deras ställen tycker det är lajbans att skrivaren ger ut en trådlös AP och annat bjäfs. Har gjort en del avscanning med InSSIDer och en del har prylar som fullkomligt skriker ut sin närvaro i några sekunder, överröstar allt annat och ibland sänker andra nätverk varje eller varannan minut. Är det ens tillåtet att sända ut på -2dBm? En del av dessa kör förstås med bred kanal så att ingen ska gå säker...

Hursomhelst börjar jag nu fundera över en ny router som kan skicka signaler i 5GHz-bandet. Jag vet inte vilka av min prylar som kan prata på den våglängden och hur känslig den är för väggar, men det kan var värt ett försök. 5GHz-bandet är helt tomt här i huset.

Krav:

  • 5GHz

  • Externa antenner som går att justera

  • Ingen Asus eller TP-link (frågor om denna punkt kommer bemötas med förolämpningar)

Gigabitethernet och stöd för DD-WRT eller liknande är meriterande. Jag har ingen aning om många antenner är av värde för annat än wifi ac, men jag ser det som meriterande ändå. Wifi ac i sig bryr jag mig inte ett dyft om. Jag är inte intresserad av hastighet, utan stabilitet. Jag har ändå inget som kan prata över ac och kommer inte ha något sådant under överskådlig framtid. Och som sagt bryr jag mig inte om trådlös hastighet, för hastighet ska man ändå använda kabel.

Detta är lite mer av en intressekoll så att säga, då jag inte är helt hundra på att uppgradera, men kom med förslag vetja. Ni som just uppgraderat till wifi ac och har en n-apparat över har här en gyllene möjlighet.

Tips och råd i största allmänhet är välkommet.