Inlägg

Inlägg som Expertive har skrivit i forumet
Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2pac
Angående Apple vs andra tillverkare som iRiver etc. Jag får intrycket av att många som köper Appels produkter gör det för att Appel har skapat en livsstils liknande rörelse som många vill delta i. Dvs. man köper och prisar Appels produkter för att det är just Apple som tillverkat dem, oavsett om de är överlägsna andra tillverkares produkter eller inte, och ve dem som är av en annan åsikt. Att tala gott om en produkt av ett annat märke i en tråd med så många som prisar äpplet är lönlöst.

Nu har du delvis fel där, det finns många som kanske gör som du säger, Apple-fanatiker/fanboys. Men det finns även dem som köper dem för att det saknas konkurrens i den klassen som de söker. Jag är en av dem som blivit sugen på en iPod Classic då jag skulle vilja ha ordentligt med minne. Jag har runt 40gb musik på datorn som jag skulle vilja få in, sen är det även trevligt om man kan få in lite annat emellanåt också. Jag hade gärna sett att det funnits andra alternativ eller bara lite konkurrens men tråkigt nog finns det inte och vill man ha 40gb+ så är det i princip bara iPod som gäller. Zen vision: M är ful som stryk, tjock som attan och jag gillar den inte alls. Priset som 80gb som den ligger på är även det oslagbart och verkligen lockande med sina 2400kr (1800kr om man lyckas få den från USA utan extra avgifter)

Jag har en iriver spelare idag (U10) och hade gärna sett ett alternativ i 40gb+ klassen. För det första mycket roligare och äga en annan spelare än en iPod som alla andra har. Sen så antar jag att den skulle erbjuda mer funktioner än iPod, och bättre ljud med mer inställningsmöjligheter. Så jag köper ingen iPod för att det är en apple, utan för att den i princip saknar konkurrens. Jag hoppas jag bara inte blir för besviken på ljudet, för det är väl det och storleken är väl det som mest hägrar en för ett köp. Hoppas spelarna dyker upp i affärer där man kan klämma och känna på dem snart för att bestämma sig.

iPod touch är en ganska cool produkt, men för mig blir det nog inte mera än så. Den känns lite onödig och dyr med för lite minne. Även fast iPhone är en långt ifrån komplett och bra produkt känns den mer intressant. Jag har en känsla av att nästa generations iPhone kan intressera mig om den får 3G och fixa några småmissar. Den första produkten är ju oftast inte perfekt.

iPod nano känns absolut ointressant. Jag tycker personligen den är extremt ful och ett steg i fel riktning, den andra generationens nano känns bra mycket bättre. Att göra den bredare känns helt fel bara, även fast det inte är mycket. Att den får ett bättre pris är ju trevligt annars kändes den som en ganska "död" produkt.

iPod shuffle kan man väl bara säga, inget nytt, inget bättre pris. Tummen ner. Hade gärna sett ett lägre pris på den också, men men.

Av Expertive

Jävlar vilken morgon man haft nu.

Det hela började med att jag för några dagar sedan installerade nya drivrutiner till mitt grafikort (Nvidia Geforce 6800) 162.18 va versionen på dem. Men jag startade inte om datorn förens idag. Men när jag startar upp datorn så är skärpan på texten helt sjukt konstig och jag klarar fan inte av att läsa knappt. Dessutom va det något skumt med upplösningen för hela skärmenytan syntes inte utan en bit på höger sida eller en bit på vänster sida beroende på vart man höll musen var gömd. Försökte då att starta om datorn och kolla på upplösningen och allt men inget ville fungera så jag installerade de gamla drivrutinerna 94.24, men det var ingen enkel match det heller då jag fick starta om datorn åtaliga gånger och XP verkade inte "hitta" min skärm. Men nu fungerar nästan allt som normalt, men XP klarar inte av att slutföra "Guiden ny maskinvara" då den stannar på söker. Så Philips smartkontroll fungerar inte på datorn men det är väl inte så viktigt men annars är allt nog normalt.

Är det någon mer än jag som har haft problem med de nya drivrutinerna? (Nvidia´s 162.18 för 6800 serien)

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kimberly89
jag läste igenom inlägget och jag förstog det, tänkte bara tips om en smart och billigt grejj. Förstog därmot inte att N73 hade 3.5mm.
Dessutom tipsade jag folk som inte har nokia att det fanns till SE och samsung med. Jag gjorde mitt bästa för att bidra med vad jag vet, det är det forum är till för. Du behöver inte trycka ner mig genom att skriva hur pinsamt det är för mig, jag skriver inte inlägg för att det är en kul grej, jag ville bara hjälpa till så gott jag kunde.

Jag ville inte trycka ner dig med de påståenderna utan mera få dig att förstå att ditt inlägg inte hade någon relevans egentligen. Om du vill bidra med ditt tips så leta upp en lämplig tråd där det är mera relevant att skriva det och posta det där, eller kanske starta en ny tråd. Aja, nog snackat på den biten och jag hoppas du inte tog allt för illa upp.

För att än en gång vara lite mera On Topic:

Jag vet inte riktigt om jag har något mer att bidra utom att jag rekommenderar dig att kolla med Nokia om de har några andra headsets till N76 (N95:an har ju också 3,5mm uttag och det är en populär telefon så visst borde det finnas kan man tycka även om just N76 inte är så populär). Om de rekommenderar något som passar så får du väl överväga ett köp annars får du väl ta en risk och kanske försöka löda på ett par pluggar på orginal headsetet.

Av Expertive

HP skärmen har inte DVI vilket är skandalöst dåligt för en så ny skärm som den är.

Hyundaiskärmen verkar ganska bra annars och har fått hyfsat betyg: http://www.konsumentguiden.se/Dator/Bildskarm/LCD/Hyundai_N91...

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kimberly89
Jag vet inte vart du bor men på Gekås i Ullared säljer dom en adaper för 29kr.
den är 6cm lång och gör om den vanliga kontakten till 3.5mm

De har till SE men, eventuellt samsung(inte 100 på att de har just den till samsung)

Fungerar skit bra till min SE k800i, brosan har en till sin nokia med, ända problemet är väl nokias kontakt. den losnar lätt, men det gör ju medföljande headset med så det är inte adaptern.

Rekonenderat är väl att köpa 2, om man ska använda mycket, kvalitet kan nog inte garanteras för 29sek

kan lägga upp en bild om så önskas

Nu kanske trådskaparen borde sagt att Nokia N76 har en 3,5mm kontakt för headset och inte den "vanliga" nokia kontakten. Men eftersom den informationen inte framgick så borde den som svarar åtminstone kolla upp det för att inte skriva ett sådant pinsamt inlägg som ditt har blivit.

Dessutom bör du läsa igenom trådskaparens fråga och sedan fundera på om ditt inlägg verkligen hjälpte han något överhuvudtaget. För han vill nämligen inte ha ett 3,5mm uttag utan har det redan. Utan han vill ha ett headset till 3,5mm som har alla multimedia funktionerna som orginal headsetet har fast han vill inte ha de dåliga snäckorna som de medföljande headsetet har.

Så, nu hoppas jag att du inte skrivet ett sådant här inlägg igen utan att tänka efter.

För att vara lite mera On Topic:
Jag har själv en N76 och har aldrig använd det medföljande headsetet eftersom jag inte klarar av de jobbiga snäckorna utan kör med ett par Shure E2c istället. Jag vet inte om detta är vad du söker men så många andra headset hittar jag inte: http://www.katshing.se/prod/prod.asp?aid=13648
Du kan ju alltid kolla mer här: http://www.katshing.se/prod/prod.asp?aid=13542#Accessories om du hittar något annat.
Men just det du söker verkar det vara ganska snålt om, men det borde gå att löda dit ett par andra snäckor på lurarna eftersom den sista biten måste vara precis som ett par vanliga hörlurars. Men jag kan inte lova något eftersom jag inte gjort det själv men logiskt sätt borde det gå.

Alternativt kan du ju kontakta nokia och fråga om de har några förslag.

Av Expertive

Har nu hämtat och installerat min Philips skärm, min enda kommentar så länge är : OJ! WOW!
Jag fick nästan en chock när jag startade den, vilken fin skärpa och vad mycket mysigare bilden kändes jämfört med min gamla Acer 19" som bara hade VGA. DVI kanske gör att det blir bra mycket bättre också, men detta är sju hästlängder bättre. Betrackningsvinklarna är ju helt sjukt bra jämfört med min gamla skärm. Nu har jag inte testat många bra skärmar eller så men denna är helt suverän just nu jämfört med en TN skärm iaf!
Sen saker som jag tycker är trevligt jämfört med min gamla skärm är att den har en ordentligt gedigen fot, den är tung och den är stor och jag gillar det känns mycket mera gediget och bra då.
Den kanske inte är den snyggaste skärmen, men den är då fan snyggare än min gamla och jag prioriterar nog resten som skärmen erbjuder. Jag håller väl inte på så mycket med och redigera bilder och sådant, men ibland gör jag det men även om man inte gör det så känns denna skärm super.

Jag har som sagt inte provat så många andra skärmar som är konkurrerar med denna skärm utan bara TN skärmar, men jämfört med dem så är denna helt sjukt bra

Enda negativa just nu: den var hemskt tung att bära hem från posten

Av Expertive

Dator problem: Sega uppstarter

Hej

Jag blir allt tröttare och tröttare på min krånglande dator, så nu tänkte jag försöka rådfråga er om några saker som kanske löser något problem.

Det tar enorm tid att starta min dator, och jag får oftast starta om den när jag försöker starta den första gången då den inte riktigt går igång då. När väl får igång datorn på andra försöket (har aldrig behövt mer än två försök iaf) så tar det som sagt väääldigt lång tid innan datorn startar. "moderkorts-info-rutan" kommer upp fort sen tar det visas det inget på skärmen en väldigt lång stund (Då menar jag väldigt lång, tror nästan en gammal 500mhz:are startar snabbare) sen kommer xp upp och allting går finemang. Detta problem har jag lidit av ganska länge, men aldrig riktigt orkat bry mig. Jag tror det hände nångång efter jag uppgraderade datorn med mer ram minne och en hårddisk.

Kan detta problem bero på ett klent nätagg, har ett q-tec nätagg på 350 watt (3 år gammalt dessutom, och jag vet att q-tec är skit) och det nätagget drivet detta system:

Asus K8N, AMD althon 64 3200+ (standard kylare), Nvidia GeForce 6800 + en Zalman kylare i koppar, 3 hårddiskar var av en IDE och resten sata, 2 st hårddiskfläktar under två hårddiskar, 2 st Zalman fläktar (92mm och 80mm) för chassit.

När väl datorn är igång lider jag inte av några problem direkt, förutom det jag ska komma till senare som gjorde att jag verkligen startade denna tråd.
När jag först märkte av ovanstående problem trodde jag att det var för mycket skräp på datorn så jag formaterade och installerade om XP, men det blev ingen skillnad. Så det borde alltså vara hårdvaru relaterat, och för mig låter det som att nätagget inte riktigt orkar driva igång mitt system ordentligt eller har ni något annat förslag? Jag vill gärna rådfråga så jag inte slänger ut pengar på ett nytt nätagg och det kanske inte löser problemet.

Nåja, nu ska vi komma till ett problem som kanske förmodligen är mjukvaru relaterat.
Detta har hänt två gånger på ganska kort tid: Jag har suttit och spelat Trackmania Nation och allt verkar frid och fröjd, men sen hänger sig det och datorn startar om sig själv ganska snart. När den startar då (först måste jag ju starta om den eftersom den inte startar på första försöket) så vill inte XP gå igång utan jag hänvisas till att starta i felsäkert läge. Det gör jag ju förstås och sen gör jag en systemåtersällning till tidigare på dagen och sen är allt frid och fröjd (trodde jag iaf första gången tills de nu hände en gång till på en inte så lång tid.)
Så jag undrar om ni kanske har något förslag om vad skon klämmer här? Formaterade om XP gjorde jag för inte allt för länge sedan, därför gör jag ogärna det såhär snart inpå igen så jag hoppas på andra förslag än att bara formatera om datorn.

Det blev mycket här, men jag hoppas att någon hjälpsam sweclockare kan hjälpa mig med detta.

Av Expertive

Nu har man äntligen beställt sig denna skärm, längtar som sjutton på den nu när man tryckt på köp knappen. Valde postförskott och sådant så med frakt och allt blev priset 2995, det man får betala utan studentrabatt. Finemang

Längtar efter att få sätta denna fina skärm på mitt skrivbord och lägga undan TN skärmen, aldrig mera så hemska betrackningsvinklar!
Hoppas den är så bra som ni säger, efter att ha läst andra tester och också så verkar de flesta enade om att detta är en suverän skärm. Ingen kanske har "hårdtestat" den i snabba spel, men min TN skärm som har 8ms (gtg) fungerar bra på den fronten iaf.

Av Expertive

Dustinhome säljer nu även Lian Li PC-A08

Dessutom säljer de numera Lian Li CD-frontar i svart/silver:
http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010113714
http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010113715

Allt till fin studenrabatt om man nu skulle vara student.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2takt
Det är en Athlon XP 2800+, alltså inte ens en 64:a :/

Jo, när jag väl får igång spelen funkar det rätt bra men jag är helt låst i övrigt. Kan inte alt-tabba ur under sega sekvenser och surfa istället t.ex.

Eller ska jag helt enkelt köpa detta?
http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=4096TWX...
http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=edit&ShoppingList...

Och uppdatera med grafikkort, processor (Nya penryn kanske är släppt då?) och windows vista samt skärm när 9800GTX släpps? Kanske bara köpa dessa minnen http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=300182 och hoppas 2*2GB minnen droppar i pris?

Detta alternativ ger ju mig en möjlighet att uppgradera sen men hur kommer min prestande påverkas. Blir den marginellt bättre kan jag leva med det, sämre eller lika får det vara. Upplösningen kommer vara 1280x1024.

Sämre MHz än på processorn jag har nu men hittade detta:

Sjuk överklockning utan temphöjning.

I sådana falla om jag tar bara 1GB minnena får jag betala runt 1350 kr extra för saker jag egentligen inte vill ha och det kanske det kan vara värt det i jämnförelse?

Tacksam för ett svar, för då kan jag sälja den här jag sitter på och beställa nytt idag.

Ajdå, då kanske inte processorn var likvärdig.

Du länkar till några minnen som inte passar ditt nuvarande system, det är DDR2 minnen ditt moderkort använder sig av DDR. (Ex: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=118737)

Jag vet inte om det är på grund av klockan eller vad men jag fattar inte riktigt vad du vill få fram i inlägget, kanske pga av de första två länkarna som kanske inte länkar till det du vill? Om de inte länkar till det du vill kanske mitt svar blev konstigt och allt blev konstigt. Nu blir jag förvirrad.

22"
Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nuukeer
du mena philips 20WP7ES? finns ju för 3k.

Philips 200WP7ES, japp. Jag vet att den finns för det, till och med 2845 med studentrabatt. Så jag undrar lite vart du vill komma.

OT: Mycket tråkigt att den inte har dvi, så du får antingen gå ner 2" och få en TN skärm eller gå ner 4" och få en S-IPS skärm.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2takt
Nja, han har snarare lägre krav. Han sitter på en gammal hem-pc och vill bara ha en uppgradering utan att betala allt för mycket. Uppgraderingen vore snarare för min skull fram till jul eftersom jag knappt kan använda den längre som den är.

Men det kanske inte hjälper eftersom processorn kommer sitta som en gigantisk bromskloss?

Vad är det som inte fungerar? min dator har ju som sagt ganska lik prestanda, och jag får igång alla nya spel som kommer även fast det finns vissa som tar emot lite, som Rainbow six vegas. Dagens spel brukar klaga lite på min processor och på grafikminnet (vilket innebär att det är själva grafikkortet) men jag tycker det känns ändå som att grafikkortet är den största klossen. Men som sagt jag personligen tycker en uppgradering är nästan lite slöseri på pengar om det fungerar som det gör, som det gör för mig. Jag vet ju inte hur du har det, så mycket sämre kan väl inte 2800+ vara?

Av Expertive

Jag sitter på ett ganska liknande system som dig.

Asus K8N, AMD Althon 64 3200+, 2*512 PC3200 och ett oklockat Nvidia 6800.

Jag hade tänkt köra med det tills jul ungefär, sen ska det bli en helt ny dator och syrran tar över denna dator. Jag personligen tycker det är dumt att uppgradera då mitt system idag kan få igång de flesta spel iaf, kanske blir dåliga inställningar men det kan jag ta så länge.

Sen om min syrra vill ha en uppgradering får hon köpa den när hon tar över datorn. Jag antar att din lillebror har större krav en min syster på datorn, men jag skulle iaf vara så självisk och låta han få betala för en uppgradering sen om han behövde. Eller ev. betala lite av din uppgradering nu?

22"
Av Expertive

Kan man tänka sig att köpa en demo vara kan man få acern ännu billigare också: http://www.webhallen.com/prod.php?id=76328

Mycket bra pris/tum, men hur bra är priset/prestanda. Själv ska man nog ta och beställa en sån där fin Philips skärm med S-IPS då jag är trött som få på TN skärmars betrackningsvinklar.

Av Expertive

Re: Re: Nya GeForce 9800

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ozon1337
och när kommer det kortet tror du`?

Du kan ju iaf försöka söka upp informationen innan du ställer frågan.
I länken han skickade med står detta:

"G92 will be released in November 2007 timeframe in the form of "GeForce 9800" series."

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pgojim
Har bestämt mig, Iaudio 7 blir det
bara cash som saknas nu

Vill inte ha hårddisk med risk för att den pajjar, räcker att ja tappar min n73a i golvet nu o då (som faktiskt fungerar endå :S )

Varför inte överväga iriver X20? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=161541&ref=100
Visst den har inte lika lång batteritid som iAudio 7, men jag tycker den är fullt tillräcklig.
Men X20 har istället kortplats och är drygt 500kr billigare.
Du kanske är jätte beroende av att ha den långa batteritiden men tycker du den är värd drygt 500kr extra och ingen kortplats?
Den är ju lite större än iAudio 7 och så men annars känns det som att de har ganska livärdig prestanda, X20 har lite sämre batteritid och lite extra funktioner samt är lite större.

iriver X20 tester finns här: http://www.konsumentguiden.se/Hemelektronik/Mp3/media-spelare...

Lycka till med ditt köp!

Av Expertive

Varför inte iriver X20 - http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=161541&ref=100

8GB + kortplats (micro-sd).
22h batteritid + utbytbart batteri.
"vanliga knappar"
Line in och bra ljud.
Inbyggda högtalare, wtf! tror ingen använder det men ändå.
och dessutom ruggigt billig.

Eller kanske iriver Clix2 om du har mera pengar - http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=169607&ref=100

Av Expertive

Jag tycker Steelpad QcK helt klart är den skönaste musmattan, mjuk och gosig tyg is the shit. Käkar inga skatez och den är billig. Kan det bli bättre?
Jag kör medium sizen alá: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=305604

Den ända nackdelen jag kan hitta med den drar åt sig smuts och sådant lättare än t ex glas matta.

Av Expertive

På något sett gjorde det mig lite mera lättad att det stod klart att det var en S-IPS panel.

Jag ska se hur det blir med mitt skärm köp, jag tror jag ska kunna ordna pengar till det.

EDIT: åter igen, tack för bilderna POMAH

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av POMAH
Som sagt ovan det ända negativa är att jag har totalt sutit 3 timmar i deras telefonkö. Hoppas bilderna var tillfredställande, vill du ha mer bilder på skärmen i en viss vinkel så kan jag fixa det med.

Kanske några bilder underifrån, över, från sidan och en rakt framifrån för att jämföra med så skulle du vara toppen.

Glömde jag tacka för de andra bilderna förresten? Annars så tackar jag så mycket nu.

Tråkigt det där med telefonen, dåligt att de inte ens klarar av att svara på mail.