Inlägg

Inlägg som Expertive har skrivit i forumet
Av Expertive

Jävlar vilket rabalder det blev om itunes helt plötsligt. iriver har ett liknande som heter iriver plus 3, det gör allting som Peter snackar om. Men sen måste jag hålla med om att itunes är ett smidigt program annars. Jag använder själv itunes för att hantera och spela musik på datorn, och iriver plus 3 för att föra över musik till min iriver U10.

Men i irivern har man valfrihet och köra iriver plus 3 eller utforskaren, det har man inte med en ipod.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ClassY
jofan gillar nya shuffle starkt! ser cool ut som fan !

blir väl den om ingen annan har nått alternativ ;D

iriver S10 kanske?
Det är nästan lika liten som shuffle men har en display (den är världens minsta mp3 med färg display). Dock har den ingen clips som nanon.

Den får man för 1000kr med två gb och färgdisplay!

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
creative aurvana är 300 kr billigare.

Harkel Harkel... Creatuve Aurvana kostar 650kr på webhallen, jag nämnde att med studentrabatten kostar D-Jays 744kr (vilket du sade att du kunde fixa genom din bror) och då blir det en skillnad på 100kr. Gratis frakt från dustinhome dessutom, men jag antar att det blir så på webhallen också eftersom du handlar i butiken.

Du får ta dig en funderar över vilka du vill ha, men det är ingen skillnad på 300kr utan 100kr.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoBBi
Jag har för mig att EX71 hade en ganska dov bas som tog över väldigt mycket, den dränkte ljudet vilket ledde till att man inte hörde detaljer särskilt bra.
D-Jays har nog lite mindre bas, vill man ha mer kan man kompensera det med equalizer. Det är det som är så bra med välbalanserade hörlurar I övrigt är den mer tight och tar inte över på samma sätt som EX71 gör.

Bra sagt, ungefär det jag ville få fram.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
Du, jag tror att det var du som hade cresyn lmx.. något...
Hur är basen på dem jämfört med shure?

Jag funderade på att köpa ett par cresyn förut, men det blev inget av.

Men jag har blivit testare av J-Jays, och det har en bas som en del tycker är klen och som jag tycker är lite för mycket, men jag har lärt mig älska mina shure också så. Men för övrigt så har J-Jays ett bra ljud, D-Jays ska ha "mindre" bas och vara bättre på de andra registerna och mer detaljer så jag tror de är riktigt bra.

Jag tycker du ska försöka gå till någon affär som säljer några av ovan nämnda lurar och be om att få lyssna på dem och sen kan du avgöra vilka du själv tycker låter bäst, för det är väldigt personligt om vilka som låter bäst. reference audio om du har tillgång till dem har rätt många lurar.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
okej, om vi jämför sonyn med d-jays vad tycker du då om basen mellan dem?
Vad är det för skillnad mellan deras bas?
Har själv haft sonyn och var ganska nöjd med den förutom att de paja.

Jämfört med Shure e2c så är det två helt olika världar. Sony ex:71 brummar på en jävulsk massa med basen, ibland blir det ofta för mycket och de lämnar mycket att önska från de andra registerna, diskanten kan även bli lite skrikig (jag är känslig för det).

Shure e2c är ett par lurar som inte trycker på så mycket med basen, jag kör med SRS WOW på min mp3 och jag tycker det blir en riktigt bra kombination med mina shure lurar då man får lite mer bas och en skön rymd i ljudet. Basen i de lite högre prisklasserna är oftast inte så övertydlig som i billigare lurar så som sony lurarna utan har ett mer balanserat ljud med mycket mera detaljer(!) vill du ha mera bas kan du dra upp det lite på din mp3 spelare och det brukar bli mumma efter lite inställningar. Basen blir mycket djupare och bättre på något sätt i mina shure lurar jämfört med sony, den är inte lika brummig och jobbig.

D-Jays lurarna ska tydligen vara lite bättre än Shure e2c, lite mera detaljer och lite skönare ljud, men jag vågar inte säga för mycket då jag inte provat dem själv

Det ända jag vet om Creative lurarna är att de har fått bra betyg i M3, som även D-Jays fått.

Av Expertive

Keng, är du student får du D-Jays för 744kr på dustinhome. registrera dig som studentkund på www.dustinhome/student med ditt studentkortsnr (t ex csn-kortet) och sen visas rabatten när du är inloggad (gratis frakt dessutom).

Men Creative lurarna är nog bra dem med, men är du i den prisklassen tycker jag Shure e2c är ruggigt bra, ljudet är kanon i dem. Dock vet jag inte riktigt hur de står sig mot Creative lurarna och D-Jays.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Baxer19
RTFF

Jag hittade faktiskt inget klargörande i den precis vad som gällde, vet du så kan du ju citera...

Jag skulle vara väldigt tacksam om någon kom med något förslag om vad jag kan göra? (Se mitt inlägg längre upp, PM går bra så behövs inte denna tråd kladdas ner.)

Av Expertive

*bort*

Inlägg redigerat av m0REc, diskutering av piratkopierad mjukvara är inte tillåtet.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
Recensioner på sånt som ljud är väldigt svårt i vilket fall.
En del tycker det är för lite bas, andra för mycket osv.
Ljud upplevs olika och är väldigt individuellt i tycke och smak.

Själv köpte jag hem ett par Sony MDR-EX71SL förra veckan för
339:-. Dessa har fått bra kritik så jag köpte dem och är nöjd.
Klart ljud och inte så överdriven bas som Koss the Plug.
Men framförallt var de lätta att få till så de inte ramlar ur öronen.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=17508

Mina erfarenheter av Sony MDR-EX71SL är inte bra då de lider av grava kvalitets missar, om de inte har fixat det. För det första så är sladden tunn och mjuk och går sönder stup i ett (det kan vara åtgärdat delvis). Dessutom så har de ett skydd mot vax eller annat skräp som suger åt sig det som ett papper (det är nog ett pappersliknande grej) och sen går det inte att få bort, så om man nångång glömt att vaxa ur öronen på ett tag och stoppar i pluggarna kan det bli en otrevligt överraskning som inte går att åtgärda. Eller så samlas det lite vax och smuts under lång tid, och sedan hör man inte speciellt mycket.
Dessutom lider de lurarna av en ganska överdriven bas, kanske inte så överdriven som koss the plug. Men fortfarande överdriver så andra register blir lite lidande och diskanten är ofta riktigt skrikig och jobbig.

Jag skulle hellre välja några andra alternativ då som Ep-630 (fast de gillade ju inte du så) då är väl fortfarande sennheiser och jays lurarna kvar, och vilka som är bäst av de vågar jag inte säga då jag inte prova några av dem.

Jag får väl antagligen inte säga något om J-Jays då jag har blivit antagen som testare men inte fått mina lurar än. Innan jag fått dem vågar jag inte säga något heller.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peter @ JAYS
Ixus har tyvärr en stor nackdel och det är just ljuskänsligheten som är ganska illa. Har själv haft olika ixus och nu en Ixus 850is och det blir bra med brus när det är mörkt och man vill fota utan blixt. Man måste upp i storlek och pris för att komma bort från detta. Kompaktkameror överlag har alla dessa problem. En annan sak är att megapixelhysterin är en bov i dramat med. Fler megapixels ger en brusigare sensor i de flesta fall. Hade mindre brus i min Ixus 30 på 3.2MP än min 850is på 7.1MP. Fick jag välja skulle jag hellre köpa en bra 3.2MP igen men de finns ju inte längre då folk i allmänhet enbart jagar mest megapixels. Vårt fel alltså

Eftersom 850IS har optisk bildstabilisator så ska man dra nytta av den genom att kunna ha längre slutartider vilket ska göra att man kan sänka ISO talet och få ner bruset Jag har för mig att det är tänkt så iaf.

Här finns en väldigt bra tråd om det jag pratar om: http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=149827

Men ixus 60 har ju inte bildstabilisator, så man får antingen använda långa slutartider och dra ner ISO:n och använda ett stativ för att få bort grynigheten.
Oftast brukar man iaf kunna gå ner ett snäpp jämfört med vad kamera auto väljer som ISO värde, och då få ner grynigheten lite iaf.

Det är lite klurigt det här med kompaktkamera och mörka bilder, det finns få kompaktkameror som klarar det. Fujifulm Finepix har nån som klarar det klart bättre än de flesta andra, men långt ifrån vad en system digitalkamera klarar.

Av Expertive

Re: Re: Ny skärm?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Curly
Det har inget att göra med just din model, jag ligger själv i sängen och kollar på TV/film på min skärm och ett tag använde jag en TN skärm (LG L1950SQ-SN eller nåt i den stilen), den var speccad till 170/170 (vilket skämt) och jag drabbades av EXAKT samma problem som du. Har även läst en hel del recensioner och aldrig hört talas om en TN som inte lider av problemt.

Tyvär är alla 22" skärmar TN-skärmar så du får nog leta någon annanstans. Eftersom 24"+ är sjukt dyra så får du nog leta i 20" kategorin. VIEWSONIC VX2025WM ser ut som en riktig vinnare P-MVA panel och har fått väldigt fina betyg för film-kollande:

"The monitors best for movies are still and always the AU-Optronics P-MVAs. We tested all scenes and they have the least twinkling effect. If you go out of your way to look for it, it’s there but becomes quickly negligible.
Amongst P-MVA panels there are three types. There is the 4/3 version of the VP2030b. For movies the wide is the most adapted from our point of view.
Then there is Acer´s wide glossy. We aren´t big fans of this monitor as it has unnatural colors and we see our reflection.
The best is the wide mat panel found in the Belinea 10 20 30W and ViewSonic VX2025wm."

http://www.behardware.com/articles/619-1/updated-survey-13-lc...

Då är det kört med en TN skärm då.
Damn, tråkigt att man inte kunde få sig en lite större skärm än 20" dårå.
Då ska man alltså ge upp det här med TN skärm och inte vara så nedrans snål. VIEWSONIC VX2025WM verkar riktigt bra, dessutom blev den billig när man är student (2 665kr) den var faktiskt även ganska snygg, såg trevligare ut än de "vanliga" modellen på skärmar. Men 1 tum är inte ett så stort kliv som jag hoppades på och jag vet inte vad jag ska göra av min nuvarande skärm, får ta mig en ordentlig funderare, men tack för hjälpen

Om någon annan har några andra erfarenheter får ni gärna berätta dem också.

EDIT: jag antar att man inte vågar sig på en sån här http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010087548 som har 16ms och det har påpekats att den har eftersläpningar.

Av Expertive

Jag sitter med ett i ren koppar, nån sa till mig när jag köpte det att det var bättre.
Det fungerar väldigt bra till mitt 6800.

Av Expertive

Ny skärm?

Hej!

Jag börjat bli innerligt trött på att min Acer AL1917 skärm inte håller måttet.
Vill jag ligga i sängen och kolla på en lite mörkare film så är det väldigt svårt att se överkanten av filmen då den blir väldigt mörkt och svår att se.
Sitter jag rakt framför den är det inga direkta problem utan det är när jag ser lite nerifrån som jag gör när jag ligger i sängen och kollar då skrivbordet är högre upp.

Vad jag förstått så verkar TN paneler lida (som min acer har) av detta, men då det bara händer när jag har "dålig" betrackningsvinkel så undrar jag om det är min skärm som är dålig? Som alltså har dålig betrackningsvinkel, eller något. Den är specad till 140 grader betrackningsvinkel i båda led så den är väl inge vidare på det.

Så jag skulle vilja ha en ny skärm, gärna en med några fler tum än 19 allra helst 22". Men då man inte har så mycket pengar så vill man ha det billigt, och då kommer ju det problemet med att alla billigare skärmar är av typen TN panel.
Jag vet inte om jag vågar köpa en ny skärm med TN panel, det är inget direkt jag har att klaga på min skärm förutom det med betrackningsvinkeln (eller ja, jag vill ha DVI också).

Är mitt problem något som alla TN paneler lider av så jag måste hålla mig till en annan panel typ?
Eller är dagens TN paneler bättre än min? deras specade betrackningsvinkel är ju iaf bättre, men är de bättre i praktiken också?

Jag funderar lite på denna: http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010105477

Tala gärna om era egna erfarenheter med nyare TN paneler om det fungerar bättre som det jag vill göra.

Tacksam för svar (och ja, jag har sökt men fick inget direkt klockrent svar på detta)

Av Expertive

RAW format är Rå format, bilderna är inte komprimerade på något sätt och det är väldigt smidigt att redigera i. Det är något jag saknar i min 800IS, men RAW fanns inte i någon annan kompakt jag kollade på heller, det är sällsynt i kompakt kameror vilket är synd.

Fotosidan är en utmärkt sida för fotointresserade, tråkigt nog har den ingen recension av 800IS.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matx
Tittar igenom dom där tills imorgon
Sedan vs länken så gillade jag F30 direkt O.o vilka bilder alltså. Sånna som jag vill ha på mina bilder
Tackar för länkarna, och dpreview har man satt med väldigt mycket. Onoff killen tipsade mig om den när jag var där förut

Tack ännu en gång Expertive

Det va så lite så, glad att man kan hjälpa till

Av Expertive

F30 vs. 800IS vid ISO 800.

Enskild test för 800IS: http://www.dpreview.com/reviews/canonsd700is/
Enskild test för F30: http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf30/

De får samma sammanlagda betyg, men det är två ganska olika kameror.
Lite eget tyckte och smak vilken man ska välja och vad man ska ta för kort.
800IS fungerar väldigt bra för makro och allround, F30 vad jag vet om den så tar den väldigt bra bilder när ljusförhållanderna inte är bra men annars så vet jag inte så mycket om den du kan ju läsa testerna om du orkar

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matx
Hittar Canon G7 för lite över 4000:- :/ (blocket)
Men blev sugen på Fujifilm Finepix F20, fanns på pixmania för 2 471 :- med 1 gb minne extra batteri och läderväska
Jävligt sugen faktiskt men frågan e om den är bra, enligt deras hemsida och "preview bilder" så var det bra bilder men dom kan ju vara redigerade.
Men den verkar faktiskt lovande, sedan att beställa igenom internet e en annan femma (om jag skulle bli missnöjd igen, så lär det väl bli mer problem?)

Jag tackar för dom förslag ni har kommit med hitills ^^

Jag skulle hålla mig borta från Pixmania, den butiken är inte att rekommendera då många haft väldiga problem med deras kundtjänst som inte alls fungerar.
Se här: http://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?ftgid=374 och en tråd om Pixmania: http://se.pricerunner.com/forum/viewtopic.php?t=5008.
Butiken ligger i Frankrike men de visar allting som att den är svensk, men att den ligger i Frankrike kan bidra till problem då de inte riktigt följer svensk lag ibland.

Jag rekommenderar en Canon ixus 800IS som jag köpte för ett tag sedan, mycket bra allround kamera och riktigt robust och bra kvalitets känsla. Tar riktigt bra makro och den är riktigt trevlig. Den har bland annat fått märket "Toppklass" av cyberphoto: Cyberphoto's synpunkter och testbilder på 800IS
Om du blir mer intresserad så finns det ett antal tester att hitta genom att använda google, dock är det värt att tänka på att den heter Canon SD700 IS i USA.

Men vill du ta mycket natt/mörka bilder har jag kört att Fujifilm Finepix F30 är grym på det.

Av Expertive

HE QUIC BROWN OX UMP OVER HE Z OG

Logitech UltraX Flat