Inlägg

Inlägg som Expertive har skrivit i forumet
Av Expertive

Jag funderar lite på att köpa en sån här T-Amp då det är osäkert om den kommer in igen på Fynda. Vad får man tag på dessa delar ni byter ut och hur svårt är det att byta ut dem?

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexz
Själv är jag också i lite av samma situation.

Jag har för tillfället jobb, ett bra betalande sådant. Men jag vill VERKLIGEN inte vara knegare längre.

Jag sitter och tänker om kontor, eller ITlandskap.
Men frågan är om det gör någon skillnad i långa loppet, kommer jag att bli gladare av detta?

Vem fan vet.

Det jag vet är att jag måste sluta lata mig med körkortet, alltid haft det så bra att man har haft någon att samåka med, och har aldrig haft ett brinnande intresse för fordon, så det har alltid blivit att man har skippat det.

Jag är nästan helt säker på att en annan sorts jobb skulle göra susen för mig, men på samma gång så är jag ju en kräsen jävel. Så vem vet, man kanske bara spenderar ett par år för att bli olycklig igen?

Du låter ungefär precis som mig. Jag har bara knegat i ett år, tanken var bara att jag skulle göra det för att sedan plugga vidare. Jag sökte Civ. Datateknik på KTH men hamnade på reserv-listan, och chansen att jag kommer in är nog inte så stor. Men den utbildningen sökte jag mest för att komma igång och plugga. Var inte alls säker på valet mer än att datorer och matte, det är vad jag kan tänka mig att plugga, men vad man sen blir det vet jag inte.

Vad jag vet är jag en person som gärna har lite problemlösningar i mitt jobb, bara sitta och göra samma sak på jobbet var eviga dag funkar inte för mig. Jag vill gärna skapa något, gärna som har betydelse. Som ett program till datorn eller att utveckla tekniska prylar. Man vad det är för typ av jobb och vad man ska gå för utbildning för att nå det har jag ingen aning om.

Förmodligen så jobbar man ett år till och funderar mera, jag är ju bara 20 än så jag är ju inte i något kristillstånd.

Av Expertive

19:e reserv på förstahandsvalet, Datateknik på KTH.
Blev antagen på Datateknik på Linköping men tror inte jag kommer välja det.
Är nog inte riktigt redo för att flytta och allt vad det innebär och tycker utbildningen på KTH verkar trevligare. Har jag kommer fram till efter massa funderande.

Så det blir väl att jobba ett år till då, tur att man har en fast anställning att luta sig tillbaka på. Är bara 20 så har ju råd att vänta ett år till. Om nu inte 19 stycken mirakulöst tackar nej och jag lyckas deala bort uppsägningstiden på jobbet.

Kommer säkert bli lite dåligt med sömn och mycket funderande ändå de kommande nätterna.

Av Expertive

För Windows föredrar jag mIRC + nbs irc (länk)

På Linux är det Konversation som gäller för mig.

Har provat diverse olika irc-klienter på Linux och Windows och dessa två är de som faller mig mest i smaken. Fast ingen av de är perfekta, de har båda fördelar och nackdelar.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Såg ut att vara precis vad jag letade efter tills jag såg priset

Vad har du sett för pris? Jag googlade lite men hittade inget. Jag tycker den verkar intressant, om inte priset är monstruöst högt.

Av Expertive

Har samma problem, jag var till doktorn med det när jag var mindre och de sa då att det var handeksem och jag fick en receptbelagd kortison. Idag så är det inte lika mycket som det var förr. Det är bara att smörja med lite kortison när man börjar ser de första blåsorna så brukar de försvinna ganska fint. Vanlig kortison funkar, men den receptbelagda är effektivare och blåsorna försvinner fortare med den.

Det tipset jag fick från doktorn var även att hålla mig borta ifrån diskmedel, starkparfymerad tvål och annat som torkar ut tvålen.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shay
Pröva att installer om Vista över den befintliga installationen. Har för mig att man inte behöver installera om alla program när man gör det.

Det sparas väl bara en mapp vid namn windows.old när man gör på det sättet? Men man behöver ju fortfarande installera om alla uppdateringar, program, m.m. ändå för att det ska bli rätt. Om jag inte missat något?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rouge of Darkness
sätt i skivan och testa att göra en startup repair

jag fick själv så på min gammla hd innan den krasha.. men fixade sig ofta med en startup repair med vista skivan. ibland räkte det med att ha vista skivan i cd läsaren för att den skulle starta

(tryck inte på knapp när den promptar dig bara låt den boota vidare)

Jag har som sagt provat att göra en startup repair som felmeddelandet rekommenderar. Men den säger bara att den inte kan laga det.

Låt tipsen flöda!

Av Expertive

Vista startar inte.

Vista vill inte starta och jag får detta felmeddelande:

"Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To Fix the problem:

1. Insert your windows installtion disc and restart your computer.
2. Choose your language settings, and then click "Next."
3. Click "Repair your computer."

If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.

File: \windows\system32\ntkrnlpa.exe

Status: 0xc00000e9

Info: windows failed to load because the kernel is missing, or currupt."

Det började med att jag kom hem en dag och musen inte funkade. Jag startade då om datorn, men då funkade ingen usb-pryl i vista. Jag hade provat Win7 betan nyligen så jag hade det installerat och provade om det funkade där och det gjorde det. Försökte sen göra en systemåterställning tills dagen innan då jag visste att allt funkade i vista. Men efter det så går det inte att starta datorn. När man går in i systemåtersällningar så ser det ut som att systemåterställningen inte har gjorts.

Jag har provat att försöka reparera datorn med skivan, men den säger bara att den inte kan reparera automatiskt. Har även kört minnestest utan resultat.
Dessutom funkar den ju klockrent i Win7 och Ubuntu.

Jag vill verkligen allra helst slippa att formatera om datorn då jag inte riktigt har tid och ork för det just nu så jag ber er om hjälp.

Dator:

Windows vista Ultimate 64-bitars.
Intel E8400 @ 3,6GHz
Gigabyte P35 DS4
Nvidia 8800GT
Nvidia 8400GS
OCZ Nvidia 2x2gb ram
Seagate 320gb
Samsung 500gb
Samsung 750gb
Samsung 1Tb
Corsair VX550

Skulle vara hemskt tacksam vid hjälp.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NightKnight
Såja, så var tärningen kastad. Sökte civ.ing. datateknik på kth, nån mer som ska dit i höst?

Det är tanken, om jag blir antagen.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frux
Om du nu prioriterar välljud så borde du placera subben på nåt annat ställe än där den råkar vara en "skön fotpall". Jag har visserligen aldrig hört Z-2300 själv så jag kan inte uttala mig om hur de låter. Men det blir en enorm skillnad på basen beroende på hur man placerar högtalare, särskilt subwoofrar.

Jag har inte speciellt gott om plats och baslådan är ju inte så liten. Det logiska stället blev under bordet där den även fick extraknäcka som fotpall. Så jag har lite ont om ställen att prova att ställa den på. Annars hade jag gärna provat det för att få bättre ljud.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Joel1992
På Z-5500 stängs basen av helt på lägsta, trodde det var likadant med Z-2300 då de är syskon:)

Nej, det går inte att stänga av basen helt på Z-2300. Det är det problemet som stör mig mest egentligen. För de har fortfarande en överdriven bas även på lägsta möjliga basinställningen, enligt mig. Hade lägsta basinställningen varit låg som den verkar vara på Z-5500 så hade det ju inte varit något problem egentligen.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mjaa
Hur har du placera din bas egentligen?

Sitter du inne i en garderob med lådan inne i ett hörn?

Själv hör jag knappt basen på lägsta. Kör jämt på fullt. Iofs spelar inte jag så mycket musik med massiv bas heller.

Jag har den under datorbordet.

Jag spelar inte heller musik med massiv bas, just därför vill jag inte ha massiv bas.
Ljud är ju även väldigt personligt så vad man själv tycker är en massiv bas kan ju någon annan tycka att den är låg m.m.
Jag tycker iaf att högtalarna har en överdriven bas som förstör. Jag skulle alltså inte rekommendera de till någon, om nu inte personen i fråga gillar överdriven bas.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sebbe605
Jag har själv Logitech Z-2300 till min speldator och jag tycker dom e grymma både till spel film musik. Gillar du tung bas skruva upp den. Gillar du låg bas sänk den, det går att justera det mesta på den.

Jag har ett par Z-2300 själv men jag känner nästan varje dag att jag skulle vilja byta ut dem. Det är inte bara att sänka basen, jag har den så lågt som möjligt på själva högtalarna och den dånar på som sjutton ändå. Det går att justera eq på datorn och jag provade det förut men det blir aldrig riktigt bra när man gör det för då förstörs något annat register. Jag var väldigt nöjd med högtalarna i början, köpte de väl för 2-3 år sedan eller nått. Men nuförtiden blir man bara så irriterad på den dånande basen som förstör all musik. Är man basfreak så funkar de ju kanoners, men vill man ha ett rent och vettigt ljud så avråder jag köpt av Z-2300. Men sen att baslådan är en väldigt skön fotpall och högtalarna matchar resten av mina datortillbehör, det är väl därför man aldrig byter ut de.

Av Expertive
Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fredl
På din beskrivning av ditt användande så låter det som att en Dell Mini Inspiron 12 skulle kunna fungera. En sådan kan man (iaf om ganska kort) får med integrerad 3g. Borde hamna på runt 5500:-

Har en sådan på väg från USA, dessvärre utan 3g connector (köpte från dell:s outlet, då är det lite lotto vad man får).

Mina krav på laptopen är att den ska ha en:
12-13" skärm
minimum batteritid 3 timmar
Gärna en intel proceccor som inte är under 2,0 ghz(c2d)
inte mindre en 2 gig ram

Av Expertive

Dustin home har kampanj på U9200 också, där man får med docka och batteri: http://www.dustinhome.se/pd_5010199924.aspx

Jag sitter ungefär i samma sits som dig, och har ungefär samma krav fast jag kan tänka mig gå upp lite mera i pris. Lite över 10k kan jag tänka mig, fast det som Sony's Z-serie kostar 18k+ känns lite väl saftigt. Men jag kan tänka mig att vänta tills i sommar med att köpa eftersom jag främst ska ha den tills jag börjar plugga igen. Jag väntar och ser om de kommer några bra alternativ på vägen

Av Expertive

I vissa av HP's datorer kan man ta bort den optiska enheten för att minska vikten. Datorn kan ju göras mindre om man tog bort den från början men jag tycker ändå att det är en bra kompromiss att kunna montera bort den.

Jag personligen kan tänka mig att skippa den optiska enheten och möjligen ha en extern om jag skulle behöva det någon gång. Men jag vill att min dator ska vara så liten och lätt som möjligt, jag använder stationär när jag är hemma med optiskenhet så det funkar att leva utan det för mig på min bärbara. Jag tycker min 15.4" klump på 2.7kg är för tung idag så jag tittar på lätta 12-13" alternativ.

Av Expertive

Sony Vaio VGN-SR31M <-- Har HDMI
De verkar köra uppgradering av SR19VN då den där precis har kommit ut nu. Den har lite förbättringar som HDMI m.m.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NoNamesWayne
Sen är det också så att vi i Sverige köper mycket SE.
Då blir det större mängd som går sönder.
Låt oss säga att i snitt går 5% av alla telefoner går in på service.
SE säljer 20000
Nokia säljer 10000
Vilket ger
SE : 1000 fall.
Nokia: 500 fall.

Dessutom kan det vara väldigt lätt att slå ner på dem "stora".(SE är inte så stort i utlandet.)
Se bara på Microsoft.
Om Apple nu skulle haft 88% av marknaden så skulle det klagas lika mycket där.

Nu drar jag inte igång något stort pga detta är offtopic men det är min sida av myntet.

Självklart blir det till viss del så, men hur många "trasig-joystick-fall" har SE haft? Det var främst SE som använde joystick och den gick ju sönder stupiett. Så bara pga av den dåliga joysticken har det blivit en massa "fall". Även deras linsskydd var inte så briljant. De har helt enkelt valt detaljer som går sönder väldigt lätt och det blir ingen vidare bra kvalite på grejerna då.

Min Nokia N76 ser faktiskt förjäkligt illa ut efter snart 2 år, och jag är rätt rädd om mina grejer. Färgen har börjat släppa och den ser helt enkelt lite sliten och ful ut. Men den funkar ju fortfarande precis som den ska.

Jag har sagt mina "two cents" ovan, bästa att sluta med allt off topic nu.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TsunamiCoZ
Jaha det låter ju som vilken Sony Ericsson som helst.

Jag måste hålla med om "den var rolig". Nog för att SE mobiler blivit populära och folk verkar gilla dem så kommer skratta åt dem som säger att SE mobiler står för kvalite, stabil och snabb mjukvara, blickfångare. SE's joystickar måste ju vara den värsta kvalitetsmissen någonsin? För att dra ett exempel. Nog för att hajfenan och andra gamla SE mobiler var riktiga slit-vargar så har de absolut ingen kvalitetstämpel idag.
Deras mjukvara är känd för att vara långsam, buggig och jävlig. Sen om folk fortfarande gillar den är en annan sak.
Eftersom att SE mobiler finns i så mångas händer är det svårt för den att bli en blickfångare.

Jag är personligen väldigt intresserad av Palm Pre, men det krävs nog att man har lite speciella behov och smak för att gilla den. Men jag tycker den verkar helt underbar, medans andra bara slänger ur sig kommentaren "fan vad ful" för det är ungefär det de bryr sig om, men jag bryr mig om lite mer saker, framför allt mjukvaran.

Jag tror att du kommer bli jättenöjd med en 5800, det krävs en viss person för att den ska bli ordentligt nöjd med WinMobile. Att man ska uppskatta vissa funktioner man bara får med det, för det går segt och funkar inte smärtfritt.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Commander
Finns andra sätt

iaf, starta CMD genom att skriva i sökfeltet CMD sedan skriv detta = "sfc /scannow" fast utan "" i commandotolken. Det är ett inbyggt program i Vista för att kolla alla nödvändiga filer och om den hittar så säger den till och kommer sedan försöka att laga de skadade filerna.

Ibland kan den inte laga dem pga olika orsaker då får du starta om datorn efter att den hittade något köra scannen igen om det inte funkar får du skriva vilka filer det är så kanske man kan hitta något om varför de inte vill fixas.

Bra att köra denna scannen nån gång var 6 månad eller liknande eftersom olika restarts och avstängningar kan få korrupta filer i systemet.

Jag provade det, men den sa att den inte kunde laga vissa filer. Jag kollade i loggen som den hänvisade till då och det var väldigt mycket information i den som blev ganska kryptisk för mig. Det gjorde att det tog ungefär 1-2 min att starta istället för 10 min. Men nu har datorn fått för sig att stänga av sig flera ggr idag. Som sagt, hela tiden när jag inte sitter vid datorn och nu tar det 5-10 min att starta den igen. Jag blir inte klok på detta, är det fel på vista eller är det något hårdvaru fel. :/

EDIT:
Datorn får för sig att starta om sig stup i ett så fort jag går ifrån den nu. Hände flera gånger igår. Så nu har jag bestämt mig för att köra dualboot och prova Win7 betan och se hur datorn beter sig i det.