Inlägg

Inlägg som Expertive har skrivit i forumet
Av Expertive

Har ingen annan PSU att testa, har bara massa gamla skräp nätagg som sitter i gamla datorer. Det är ett Corsair 550W som jag har, så det är ju ett bra nätagg, men även solen kan ju ha sina fläckar. Att den just startar om sig är inte så irriterande, men att den stänger av sig helt plötsligt är mer irriterande. Det har aldrig hänt att den stänger av sig när jag suttit vid datorn utan det är alltid när jag är borta eller sover. Jag har datorn på dygnet runt. Alla temps i datorn ser bra ut. Jag har stängt av windows update för jag trodde att det var det som jävlades, men den har fortsatt.

Allt går fint tills efter den här rutan när jag ska starta datorn:

http://neosmart.net/wiki/download/attachments/10158100/Loading.p...

Men när man ska komma till "logga in rutan" så är bilden svart i 5-10min innan.

Av Expertive

Problem vid uppstart.

Jag bytte tidigare idag fläktar i datorn, och nu startar vista på typ 10 min.

Allt går som vanligt med bios och liknande, sen kommer den där windows statusbaren och laddar lite, men för att komma till loginsidan så tar det ungefär 10 min, det går ju bara på några sekunder i vanliga fall. Skärmen är helt svart under tiden, men den får signal från grafikkortet eftersom den inte blinkar att den inte får någon signal. Tror det gick lite långsammare och logga in än vanligt också, men det kanske är psykiskt. Nu när jag kommit in i vista så märks inga problem med datorn.

Så vad sjutton kan vara fel?

Byte av fläktar kan ju inte påverka datorn något, men jag kan ju ha kommit åt något, men vad är det isf som krånglar om detta är symptomet? Jag kopplade in min DVD-brännare som har varit urkopplad ett tag också, om det har något med saken att göra.

Jag har även haft problem med datorn att den har stängt av sig själv ibland bara och när man ska starta den efter det så stänger den av sig direkt. Man hör hur alla fläktar drar igång men man hinner inte till bios och den startar om sig hela tiden men misslyckas att starta. Jag får då stänga av nätaggregatet för att få den att sluta försöka starta och sedan starta datorn igen efter det så funkar den som den ska.

Så jag hoppas ju att någon vänlig person kan försöka hjälpa mig.

Av Expertive

Jag tänkte byta ut mina chassifläktar som har följt med chassit för att få en lite tystare dator. Jag tänkte satsa på 4x120mm Scythe Slip Streams 1200rpm och köra alla i 5V. Vad jag har fått fram verkar det vara en väldigt tyst variant för de pengarna man får. Det går säkert och få en tystar/effektivare variant om man lägger ner ännu mera pengar men ska man köpa 4 fläktar så gör en prisskillnad på en hundring och mer endel.
Jag har personligen inte så stora erfarenheter av fläktar egentligen, har en Scythe S-Flex på min processorkylare som funkar väldigt bra och är tyst. Men det känns för dyrt att köpa 4st sådana som chassifläktar när Slip Stream verkar funka nästan lika bra, förmodligen tillräckligt bra.

Av Expertive

Fick Spiderman filmen i BluRay, rätt tråkigt och få en grej man inte ens kan prova då jag inte har en BluRay-spelare. En sån där multifjärr har jag funderat på att köpa lite så att få en sådan hade ju varit guld. Men men livet går vidare och jag är absolut inte butter över vad jag fick då den ändå var gratis.

Grattis till er som fick fina julklappar

Av Expertive

Jag var jättenöjd med mina Logitech z-2300 när jag köpte dem för något år sedan. Men nu har jag börjat bli lite irriterad över hur illa basen låter. Den bara dånar och känns bara som ett irriterande ljud till musiken. Den dånar på som fasen även fast man drar ner basen på lägsta vilket är det mest irriterande att man inte kan få tyst på den. Det går ju att pilla massa i EQ på datorn men det är oftast något annat som blir lidande då i ljudet.

Jag börjar snart undra om det är fel på mina högtalare men det är väl bara så att man är kräsen av sig och vill ha något bättre. Något med lite renare och bättre ljud. Jag är inget basfreak och vill inte ha en bas som bara dånar.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Raghor
Ladda hem NVIDIAs senaste Beta drivrutin och testa igen!

Jag drog ner gamla 178 drivisarna och de funkar nu, har inte provat något PhysX än men det funkar med 3 skärmar nu iaf. Jag provade beta drivrutinerna men när jag försökte installera så gnällde den något om Virtual PC och stängde av installationen illa kvickt så jag grabbar väl tag i den när den kommer i stabil version då den kommer till 8400GS också får jag hoppas.

Tack så mycket för hjälpen iaf.

Av Expertive

Jag har nu satt i mitt 8400GS men det vill sig inte funka för mig.

http://pici.se/pictures/tguPfgHBe.png

På nvidias hemsida står det att 180 drivarna inte stödjer 8400GS men en person ovan hade ju fått det att funka.

Måste man göra något speciellt eller hur ska jag göra så att det andra grafikkortet kommunicerar med min dator?

Av Expertive

Lyckades otroligt nog på sista försöket också. Nu börjar den eviga väntan för att se vad det blir

Med min tur lär det vara en Idol-dvd, men gratis är gott och jag lär inte vara bitter för det

Av Expertive

Nu fick jag ju faktiskt upp "blomman" och klickade på den men inget hamnade i kundvagnen. Aja, nu ska man väl vidare och fira julen istället för att sitta här. Kanske att det blir något försök när man kommer hem ikväll.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Camper
Yeha! Nu funkar physX på onboard grafikkortet på moderkortet. Fan vad coolt!
Bios var lurigt, Auto betydde att onboard stängdes av om det fanns externt G-kort aktiverat. Ändrade till always on och installerade om de senaste 180.48 WHQL drivarna.

2x 8800 GTS 512 i SLI
1x 8400G 256 i PhysX (onboard)

De nya drivarna fungerar alltså med 8400GS? Enligt nvidia stödjer de nya drivarna inte 8400GS.

Jag skulle behöva ett till grafikkort för att kunna använda dualscreen + tv inkopplade samtidigt. Jag tänkte då att man kanske kan slå två flugor i en smäll och skaffa ett PhysX kort också.

Så ett 8400GS ska alltså fungera som ett PhysX-kort tillsammans med mitt 8800GT och jag ska kunna använda 3 skärmar också om jag har förstått saken rätt? Nån får gärna skrika till om jag är ute och cyklar.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wonka
Det finns ett modpack på Deviant (Half blood) där det bland annat finns visual style, miranda skin, foobargrejjer o fonts.

För att mirandaskinet ska funka behöver du Modern contact list igång, sen i options väljer du den .msf-fil du vill köra med, för mig det är en readme.txt där ytterliggare info står, har själv ändrat lite småsaker för att det skulle va exakt som jag ville dock.

Jag har nu för en gång skulle varit och pillat ordentligt på mitt miranda för att få det som jag vill men det är några grejer som jag inte får att funka som jag vill.

Såhär ser det ut nu:

http://pici.se/pictures/TGoyKCZls.png

Jag får inte avatarer att funka och den där jäkla "No view mode"-rutan vill jag ha bort. Sen börjar det likna något. Om du skulle vilja hjälpa mig med det skulle det vara guld

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wonka
Fixat lite på mitt nu
http://pici.se/thumbs/t_CfsELPxGV.gif

VS: Half Blood by Raoul
Mirdana: Half Blood by Raoul
Wallpaper: This is also Awesomeness by wonkis (me)

EDIT
Har även Rainlendar2, med skinet Horizontal Rainlendar - Blanco som jag ändrat lite färger på för att passa in.

Finns det ett Miranda-tema som heter Half Blood eller är det bara ditt vanliga tema + lite hoppkok som du fått det att se ut sådär?

Jag är lite sugen på att få min kontaktlista att se ut sådär, såg väldigt stylish ut. Så vilka plugins och grunkor har du använd för att det ska se så fint ut?

Av Expertive

Inget nät och program krashar

Jag kom hem igår kväll och skulle sätta mig vid datorn, men då funkade inte musen. Den lös inte eller något så jag trodde usb-porten jävlades eftersom tangentbordet lös och funkade så satte jag i musen i den usb-porten. Det funkade inte heller så jag satte tillbaka tangentbordet där men då funkade inte det heller. Så jag startade om datorn och tangentbordet och musen funkade jag jag trodde det var frid och fröjd. Men icke sa nicke, datorn har fått spader.

Den är för det första mycket segare än vanligt, den har kört checkdisk några gånger när jag startat om den. Men vad jag kan se hittade den inte fel. När jag stänger ett program så ploppar det alltid upp en ruta om att det inte svarar, det krashar. Jag kommer även inte åt nätet på något sätt, även fast jag får ip och så vidare. Jag har försökt göra systemåterställning men det vill inte fungera. Jag har även kört windowsupdate.

Så om någon vänlig själ skulle vilja hjälpa mig felsöka vad som kan vara fel så skulle jag uppskatta det enormt.

Hårdvara i burken är:
Gigabyte P35 DS4
Intel E8400
ocz nvidia 4gb ram.
Nvidia 8800GT
Samsung 750gb som systemdisk uppdelad i två partitioner.
Samsung 500gb
Seagate 320gb

Operativsystemet är Vista ultimate x64.

Är det Vista det är fel på så jag måste formatera om, eller kan det vara något vajsing med moderkortet eller hårddisken?

Problemet löstes genom att installera om vista, väldigt omständigt och inte så roligt men nu funkar datorn iaf.

Av Expertive

Är det bara jag eller blir det alltid väldigt livliga diskussioner så fort apple är inblandat? från alla parter då.

Jag blir så jävla trött på tjatet om att iPhone är jättebra eller jättedålig. Det beror på som allt annat i princip vad man har för krav, behov själv och vad man gillar.
Vissa vill ha telefonen med alla funktioner och den bästa hårdvaran, andra bryr sig mera om mjukvaran.

Så snälla, jag vedgar till alla att hålla käften och inte slänga ur sig en kommentar som att "iPhone suger" "iPhone är bäst". För en person kan den vara helt underbar och för en annan kan den vara helt värdelös. Det är mycket bättre att säga "iPhone är det bästa valet för mina behov" eller något liknande.

För att gå lite med on topic så tycker jag 5800 verkar rätt intressant. Jag trivs rätt bra med symbian som OS. Jag känner inget behov av en bra kamera då jag tycker att så länge kameran tar okej bilder så att man ser ordentligt vad det är på bilden, vilket i princip alla nya mobilkameror gör idag. Jag tycker inget bättre behövs i en mobilkamera. GPS och W-LAN är två saker jag skulle vilja ha i telefonen. Musikspelaren är inget jag prioriterar heller direkt då det fortfarande inte går att ha tillräckligt med minne i en mobil, jag vill har runt 60gb. 5800 har väl då alla funktioner jag känner att jag vill ha, förutom att jag tycker att en inbyggd fm-sändare kan vara ganska trevligt att ha. Men den känns en aning stor och det verkar som att det är kvaliten i telefonen som de dragit in på. Telefoner med dålig kvalite har jag fått nog av.

Dessutom är jag liten kluven över att skriva på skärmen då jag inte riktigt tror jag gillar det. Därför är jag mera intresserad av SE xperia x1 då den har ett fint fysiskt tangentbord och är ungefär lika stor som 5800 ändå. Det är en dyr telefon där kvalitetskänslan ska vara ganska bra och det är rätt många metalldetaljer. Eftersom det mestadels egentligen är htc som har gjort telefonen så är många detaljer jag har hatat med SE telefoner borta. Som t ex deras äckliga kontakt som är helt värdelös, istället är det standard miniusb för laddning och datoröverföring. Även 3,5mm plugg finns här och inget sony minneskort utan microsd. Man slipper även SE's äckliga OS och inga läskiga orange:a detaljer som förstör allt. xperia är helt klart den enda SE mobilen som har intresserat mig lite, inte lite faktiskt utan ganska mycket. Men det enda som hindrar mig egentligen är WM, jag vet inte hur segt, drygt och jävligt det kommer vara.

Ni som klagar på att den verkar seg så ser jag inga tecken på det i mobil.se's video om den som man finner här: http://www.mobil.se/ArticlePages/200810/03/20081003202833_MOB...

Där verkar den riktigt rapp.

Jag tror dock att jag kommer vänta till nästa år med telefonköp för att se vad det blir för roliga OS då. Jag är sugen på att se vad android och WM7 har att komma med. För hårdvaran i dagens telefoner tycker jag duger för tillfället, men mjukvaran duger inte riktigt.

Av Expertive

http://forum.svt.se/jive/svt/thread.jspa?threadID=27069&tstar... någon som vet vilken låt det är? Jag skulle också hemskt gärna vilja veta vilken låt det är.

Av Expertive

Re: Re: Firefox 3 problem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ziegfried
Gjort backup på bokmärkena och testat att radera din Firefox-profil för att sedan skapa en ny? En ominstallation av Firefox gör inte alltid att man "börjar om" på riktigt, utan många problem kan uppstå i själva Firefox-profilen.

Jag provade att radera profilen och startade firefox men det var samma problem. Så jag drog tillbaka gamla profilen igen och nu funkar det. Jag vet inte om det är tillfälligt men slutar det funka igen återkommer jag.

EDIT: Det var tillfälligt och slutade fungera igen, men jag har googlat en massa och kommit fram till att det var ett windowblinds problem. http://www.winmatrix.com/forums/index.php?showtopic=18656 har samma problem som jag. Jag provade nu att byta till windowblinds 6.2 och nu funkar det igen. Återstår och se om det fungerar i fortsättningen också.

Av Expertive

Firefox 3 problem.

Hej.

Mitt Firefox 3 har fått för sig att strula lite, bilder säger mer en tusen ord.

Bild finnes Här!

Ja, sådär ska det inte riktigt se ut när man försöker trycka upp verktygs-fliken, det ser ut så vilken flik man än vill öppna och även om man markerar och högerklickar för att skriva ut, kopiera eller vad man vill göra så uppstår samma problem. Ibland funkar det delvis, men oftast ser det ut såhär.

Jag använder vista 64-bitars, och windowblinds för att kunna använda xp-teman om det ska vara intressant för att lösa problemet.

Jag har provat att installera om firefox, stängt av windowblinds men utan resultat så nu ber jag er om hjälp för att lösa problemet.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PaE
Grymt som vanligt Kongo! Synd att jag kör Vista nu för tiden :<

Saxat ifrån Lassekongo's FAQ:
Q: Can I use your styles in Vista? (Or, can I use your styles in WindowBlinds?)
A: Yes, If you use WindowBlinds. See this youtube clip for more info on what you have to do - [link]

Nästan största anledningen till att jag inte riktigt har velat gått över till vista tidigare var för att xp ser så mycket finare ut med Lassekongo's teman, men nu verkar man ju kunna köra dem på vista med lite krångel. Jag planerar att försöka fixa det nu då jag planerar att gå över till vista inom de närmaste dagarna. Jag hoppas verkligen det funkar för då blir jag himla glad och vista kommer se fint ut, jag gillar inte riktigt alla läskiga genomskinliga effekter och annat krams i "standard vista".

Av Expertive

Re: Re: Re: Nytt programm for E8xxx temp.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mYrAns
Vad menar du? Fungerar detta till vista?

Jag har inte sagt något om vista. Jag sa bara att man behöver inte tanka filerna till guiden från http://iss.ices.utexas.edu/ia32.php utan de filerna finns i programmappen. Det blir alltså:

http://www.xtremesystems.org/forums...ad.php?t=179044 (guiden)

http://myfreefilehosting.com/f/2244b24a85_0.05MB (själva programmet + sys filerna som behövs till "guiden")

Av Expertive

Re: Nytt programm for E8xxx temp.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ...Dubadai...
...du maste gora detta forst:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179044 (guiden)

http://iss.ices.utexas.edu/ia32.php (filerna du behover for guiden)

sen kan du kora programmet:

http://myfreefilehosting.com/f/2244b24a85_0.05MB (sjalva programmet)...

De har lagt till sys filerna i programmappen så man behöver inte ladda ner filerna för guiden längre.

Realtemp visar ungefär 10° lägre än cpuz och hardwaremonitor.
Mina nya idle och load temps blev 32/50, medans de är ungefär +10° i cpuz och hardware monitor.

Fast jag märkte nu att vid load så skiljer det en del mellan kärnorna, 4-6 grader. Är det normalt att det skiftar så mycket mellan kärnorna?