Inlägg

Inlägg som Expertive har skrivit i forumet
Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apanabel
Jag upplevde det precis som du säger, stor skillnad. Den har mycket bättre betraktningsvinkel (finns det nån?) än den HP 2207W som jag testade. Till exempel när jag kollade bara pyttelite nerifrån mot skärmen så blev de övre hörnen mörkare och tog bort detaljer som man annars kunde se på bakgrundsbilden (som var en gradient där), märker inget sånt alls med Philipsen. Om jag tittar på skärmen helt från sidan på Philips (precis så man ens kan se skärmen) så tycker jag fortfarande jag ser färger ok - däremot blir den "grå" då, ungefär som man drar ner kontrasten rätt mycket. Men det är alltså bara i de mest extrema vinklarna...

Dessutom har den ingen backlight bleed, vilket HPn hade lite uppe och nere på skärmen.

Har försökt ringa Philips flera gånger, men sjuk telefonkö. Väntar även på svar på mail.

Oavsett vilken panel det nu sitter i Philipsen (p-mva / s-ips) så är bra bättre än en TN-panel...

Du har nog övertygat mig nu, en philips kan det nog bli helt klart. Skall bara se om ekonomin tillåter det.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apanabel
Då får du väl titta på den i en affär, om den nu finns nånstans så... Annars får du väl ta vårt ord på att betraktningsvinklarna är bra:)

Om vi säger såhär då, hur upplevde du betrackningsvinklarna jämfört med HP W2207 som du väl provade lite? För det borde väl vara en ganska stor skillnad mellan dem?

Ni som försökt kontakta Philips, har ni försökt på telefon eller via mail? (kanske även båda delarna)

Jag blir lite osäker på skärmen om det nu skulle vara ett lotteri vilken skärm man får, om det nu skulle vara stor skillnad mellan de två olika panelerna.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av POMAH
Du kan titta på bilderna för sig eller använda websidan med förklaringar.
http://rapidshare.com/files/46271835/skarm.rar.html

Som sagt tidiagare, du kan välja att skärmen ska visa det som är kopplat via VGA eller det som är kopplat via DVI, alltså som en switch.

Finemang, tack så mycket.

Nu är jag riktigt sugen på denna skärm. Men jag skulle ju nästan vilja få det lite mera bekräftat att betrackningsvinklarna är bra mer än att ni bara säger det.

Av Expertive

Hög upplösning på skärmen är väldigt trevligt i spel om inte annat om man har ett fint dator-system.

Nu har plötsligt Sony skärmen gått upp i pris till 3995, då är den nog inte ett alternativ längre för det priset.

Jag är väldigt sugen på denna philips skärm, men jag skulle fortfarande vilka veta lite mera om den. Jag skulle bli otroligt glad om någon som köpt den skulle kunna ta kort på den hur den ser ut och så, produkt bilder är ju alltid så tråkiga. Om ni tar kort på olika betrackningsvinklar så skulle ni nog vara guldvärda!

Det jag menar att man kan köra två datorer på en skärm betyder att jag syftar på att den har en inbyggd "switch" så man switcha mellan två datorer. Kommer kanske dyka upp en server dator brevid min dator typ, då kan det ju vara smidigt och bara ha en skärm och switcha emellan. Inget livsviktigt, men ett klart plus

Jag är otrooligt sugen på denna skärm, återstår bara hur jag ska få ihop ekonomin. En ny dator tänkte jag införskaffa mig snart också.

Av Expertive

Även på Misco har vi studenter förmåner med att ha 5% rabatt på hela sortimentet. Alltså kostar denna Philips skärm så lite som 2845kr.

Jag är väldigt intresserad om det är IPS paneler ni fått, för då ligger köpknappen väldigt nära.

Min nuvarande TN skräpskärm har 8ms och jag märker inte av några eftersläpningar, så jag borde väl inte göra det på denna philips då, eller? Man kan ju aldrig lita på specifikationerna så man kanske inte kan dra den slutsatsen. Så jag frågar väl er istället om ni märker av några eftersläpningar?

Enda som jag är lite fundersam är hur wide fungerar på en så liten skärm som 20" och om upplösningen är i minsta laget. Denna sony lockar ju annars mycket, men då är priset högre: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=328476

Går det att använda 2 datorer till en av denna skärm? (en via DVI och en via VGA) och sen switcha emellan?

Av Expertive

Det är många här som byt från en gammal 19" (eller gammal och gammal, drygt 1 år eller så) hur upplever ni betrackningsvinklarna och bilden i övrigt med er gamla skärm och HP W2207? Jag blir inte klok på min drygt 1 år gamla Acer AL1917 som har så dålig betrackningsvinkel så det inte är sant. Är dagens TN skärmar acceptabla på den punkten eller är de lika vidundrigt dåliga?

Jag är nog inte så kräsen på bilden i övrigt utan är mest ute efter en acceptabel betrackningsvinkel som gör att man kan kolla på film i sängen som är 30cm lägre än skrivbordet. Någon som har det ungefär som jag och hur fungerar det med HP W2207 då? Man kan ju vinkla den väldigt bra vilket kanske gör att det blir acceptabelt, med min acer kan jag vinkla den neråt någon grad. Dessutom märker jag att bilden blir annorlunda bara jag höjer och sänker huvudet några cm uppåt. Betrackningsvinkeln är helt enkelt skandalöst dålig. Ska nog försöka ta mig en titt på denna skärm i affär om den nu finns i någon, typ onoff/elgiganten/siba?

Av Expertive

Ni som har denna skärm, hur upplever ni betracknings om ni sitter med ögonen i en lägre höjd en skärmen. T ex om ni ligger i sängen och kollar på film eller liknande i sängen och skrivbordet som den står på är högre än sängen. Kan man kanske tilta skärmen så pass mycket så att man inte blir så lidande av de dåliga betrackningsvinklarna?
Jag blir tokig på min TN skärm jag har idag, och jag tror den har en väldigt dålig betrackningsvinkel till och med för att ha en TN panel och jag vet inte riktigt om jag vågar mig på en TN skärm igen. Ekonomin är stram och jag vill helst ha en lite större skärm så därför lockar W2207.

Av Expertive

FM sändare heter det, och om du menar att man ska få ihop det med en sjysst FM sändare + en mp3 spelare för under 500 så kan jag säga att det är nästan ganska omöjligt.

En bra FM sändare kostar en del: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=195212&ref=100 (Många av de billiga varianterna ska tydligen vara skit enligt tester, så jag skulle gå på ett säkert val)
Är du student kan du få den för 304kr på dustinhome.

En billig Mp3 som inte har en bokmärkes funktion som är riktigt bra om man lyssnar på bokböcker, en sån mp3 kostar mera: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=108568
Sen kan man ju undra hur många böcker han vill få in i mp3 spelaren och minnet på 1gb räcker.

Denna kombination kommer kosta 400kr + 300kr = 700kr, om du inte är student då får du det för 600kr, vilket fortfarande är över 500kr. Så under 500kr kommer man nog inte om man vill ha en bra FM sändare också.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av luftwaffe_89
K810 eller n73.... har ugglat på detta forum hela dagen och har förstått att det nog är någon av dem man ska köpa.. VAD är då fördelar och nackdelar med respsktive modell? jag vill veta på vilka plan den ena modellen slår den andra. (förstår mig inte på hightechsnack :P:P)

Det diskuteras i denna tråd: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sthlms_Jonas
förlåt var inte meningen att låta arg, undrade bara vad man hadde ett operativsystem till i en tellefon (inte så stor koll)

Han jag fråga på onoff eller var det var kolla i sin dator och sa att dom hadde samma kameror.

Tror ändå de blir en sony, tästa något nytt, altid haft nokia så..
man måste våga testa;)

Killarna i affärer brukar ha väldigt dålig koll på grejer, den riktiga hjälpen brukar man få på nätet. Men som sagt, det är inte samma kameror, men de är likvärdiga förutom att K810i tar lite bättre mörker bilder och vissa tycker att N73 har en lite "blå ton".
Vad det fanns för skillnader på olika operativsystem har jag försökt förklara nu. (menysystem är ett väldigt dålig ordval för det är som vilket operativsystem som helst men du kanske förstår lättare då, det finns ju som sagt windows mobile m.m.)

Jag har antagligen förklarat det lite dåligt, google/wikipedia kanske kan hjälpa dig med det.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Yep, håller med dig.

Men vissa inbildar sig att man måste snart kunna använda sin telefon som toalett

Bara för att man vill ha ett avancerat operativsystem så vill man att telefonen ska kunna allt? nu missuppfattade du nog allt.
Jag vill ha ett bra avancerat operativsystem där jag kan anpassa saker och ting efter mina egna behov. Dessutom vill jag ha en kalender som fungerar bra, ja jag använder den en del. Jag behöver inte ha en telefon som har allt, min nuvarande telefon Nokia N76 som jag inte inhandlade för så länge sedan har inte så många funktioner som ni verkar tro. Det går att ringa/sms med den, den har kamera (på 2mp dessutom, men whatever) det går att spela musik på den. Sen är den enligt mitt tyckte ganska liten och väldigt snygg, dessutom har den standardkontakt för hörlurar och usb, vilket jag ser som en fördel. Min telefon använder jag till att ringa/sms, använda kalendern för att hålla koll på saker och ting. Ibland använder jag den för att spela musik, och jag prova väl kameran ibland men inget jag direkt använder. Men att den har ett bra operativsystem tycker jag är viktigt, och jag tvingade aldrig på er något sådant utan jag ville bara informera om att ett smart operativsystem i en telefon ger nya möjligheter, jag se absolut inga nackdelar med det. Ni har antagligen inte provat operativsystemet och förstått dess smarthet, vissa kanske inte har så stor nytta av det men de personerna lider nog inte för att de har det.

Man behöver inte vara programmera för att använda det, måste du vara programmerare för att använda windows?
Jag tycker att det känns som att ni plötsligt ville sätta er upp mot mig, varför? Jag ville bara tala om för er fördelen med ett smart operativsystem, ville ni inte ta del av den informationen så tänker jag inte klandra er.

Samma kameror va väl och ta i men likvärdiga ska de vara, SE´s ska tydligen vara bättre vid mörka tillfällen och blixten ger ju en fördel. Men annars är telefonerna ganska likvärdiga i funktioner och sådant, så därför ville jag informera om vad jag tycker är N73:ans starka sida: operativsystemet!. Bryr du dig absolut inte om det så välj K810i, men jag har iaf informerat om N73:ans starka sida och nu verkar du bli nästan "arg" för att jag gjorde det?

Av Expertive

Köpte ett sådant ace spades, fast miditower till våran super budget dator som ska aggera server/surf maskin. Har inte byggt ihop den datorn så har inte direkt något att säga om chassit och nätagget än, men hade ungefär samma krav som du.

Priset på den datorn blev ungefär 3000kr, och då är XP och en 250gb hårddisk inräknat i det priset. (Alla delar är nya förutom moderkortet som va en demovara från komplett)

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sthlms_Jonas
Var inne och hörde mig för idag.
Dom flästa rekomendera sony ericsson k810i
Å den är snyggast. Så det får nog bli den..
Vet ni något billigt ställe?
De billigaste jag hittat är datorbutiken.com 2940:- + frakt..
Känns dumt att köpa i stan för nästan 1000kr mer

Jag skulle gärna vilja veta på vilka grunder de rekommenderar den istället för N73.
Att du tycker den är snyggare betyder säkert mycket för dig, men andra kan väl inte rekommendera den till dig bara för att den är snyggare än den andre, eller?
Vill man ha en snygg och liten telefon så tycker JAG personligen att U600 är mysigare, men då får man offra 3G.

Som sagt, jag personligen skulle välja N73 bara pga av det så mycket bättre operativsystemet "Symbian S60v3". Många bryr sig inte så mycket om vad för operativsystem som sitter i telefonen (förutom de som gillar iphone, för de tjatar ju om det hela tiden ) men jag tycker det är en nog så viktigt. Jag skulle aldrig tänka mig att byta ner till ett sådant begränsat operativsystem som SE använder i K810i. För de flesta väldigt enkla användare så fungerar nog SE´s operativ fint, men hänger man på Sweclockers så är man väl en lite mera avancerad användare, eller?

Det är inte många som är så informerade om dessa olika operativsystem, men efter ha använd ett mera avancerat (inte krångligare för det) så är jag förvånad varför inte dessa operativsystem används i fler telefoner. Nokia använder det i många av sina lurar, men SE har det bara i vissa modeller som t ex M600i och P990i. Du kanske har hört uttrycket Smartphone och Dumphone, för det är vad det hela handlar om. N73 är en smart telefon och K810i är en dum telefon, sett till operativsystemet.

Sen att K810i är snyggare, mindre och du gillar den bättre så vill jag informera om att jag tycker att operativsystemet i den är väldigt begränsat.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sthlms_Jonas
Hm, nu blev det svårt igen:P
Står mycke bra om båda modellerna.
mer dåliga saker om N73 men den har ju varit med längre försig..
Får nog åka in till stan och klämma lite på dom i morgon:)

N73
och
k810I

Några fler liknande som ja bör tafsa på när ja ändå är inne?

Samsung U600 om inte 3G är viktigt.

Jag skulle lätt välja N73 pga operativsystemet i den, mycket större möjligheter med det än det som K810i använder. Man kan installera egna program och ändra nästan allt i telefonen efter eget tycke och smak. Jag gillar verkligen S60 riktigt mycket, kan vara lite halv klurigt i början men när man börjar komma in i det är det hur enkelt som helst. Komma in i det tar inte lång tid alls, och alla möjligheter det har med alla roliga program som finns för det. t ex så kan man med ett program schema lägga vilka profiler man ska ha under vissa tider på dygnet m.m. det går inte med K810i ända nackdelen med just N73 är att den har lite snålt med ram minne för detta operativsystem och kan av vissa kännas lite seg.

Lycka till med köpet!

Av Expertive

Kollade lite närmare nu och såg att kampanjen gäller bara Juni ut, och nu har jag inte pengar tråkigt nog.
Får väl hoppas att en liknande kampanj dyker upp igen vid ett lämpligare tillfälle.

Jag tycker det är ont om lite billigare 20" wide som inte är TN skärmare. ViewSonic VX2025WM fanns men nu verkar den sluta säljas, jag var inne på den väldigt länge men väntade på att man skulle få ihop pengar. Hur tror ni den står sig mot en Dell 2007WFP? är Dell:en med sin S-IPS panel bra mycket bättre? (Så jag kan motivera mig att jag kanske blir tvungen att betala nästan 1000kr mer för en skärm nu)

Om man nu kunde få ViewSonic VX2025WM så billigt förut så borde man väl kunna göra en liknande skärm igen, eller är det bara låga ms som säljer?

Av Expertive

Om nu man fortfarande kan få ett svar rörande topic så har jag några frågor.

Jag funderar på att byta ut min TN skit skärm som jag hatar, ekonomin är stram och därför ser DELL skärmen intressant ut.

DELL brukar vara bra på att ha svindyra frakter och annat som läggs på priset, så vad ligger frakten på med denna skärm? (Såg visst nu att frakten ingår i priset, så då undrar jag om det tillkommer några andra kostnader?)
Hur är det med eftersläpningar? Jag är antagligen inte så kräsen på den biten, bara den inte är sämre än min 8ms TN skärm. Eller kan det vara så illa med 16ms? Jag märker inga direkta problem med min nuvarande så jag kanske inte gör det med DELL:en heller?

Jag kommer väl inte direkt fotobehandla så mycket, men jag vill ha en skärm med acceptabla betracknings vinklar och hyfsad bild. Den kommer nog användas mest till film, spel och viss bildbehandling . Såklart surf och sådant, men för det spelar skärmen inte så stor roll, förutom min nuvarande TN skärm som har så dålig betrackningsvinkel att det räcker med att jag lutar mig bakåt i stolen för att bilen längst ner ska skumma sig.

Är denna kampanj tidsbestämd förresten? har ont om pengar just nu.

Av Expertive

Mp3 spelare kommer inte dö ut förens det finns mobiler med likvärdigt ljud eller med stort lagringsutrymme.

Dagens mobiler har inte ett ljud som en mp3 spelare, visst är det "njutbart" för vissa och det fungerar i vissa miljöer. Men ska man lyssna längre tider och bara sitta och njuta av musiken vid t ex långa bilresor så skulle jag aldrig vilja lyssna på min musikmobil. Det är för mycket brus, det går aldrig att få ljudet precis som man vill m.m. Jag har kommit fram till att min Nokia N76 fungerar okej i vardagen, påvägen till tåget och på tåget m.m. men när jag vill njuta mera av min musik så dyker min Iriver U10 upp som spelar upp musiken så mycket bättre än min mobil.

Visst kommer kanske "medel-svensson" att byta till musikmobiler, men de riktiga musiklyssnarna kommer nog hålla sig till mp3 spelare tills ljudet blir bättre i mobiler.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av martin79
Tackar för alla tips.

Ska prova på en gammal söndrig mus först vilket som blir bäst, mkt fint sandpapper eller björnull.

Då börjar jag slipa lite innan målningen samt tvättar av med sprit. Anser ni att grundfärg behövs samt lackering efter? Hade varit rätt snyggt med lite glans eftersom min mackbook har lite glans i sin färg. Hörde någon som använt nagellack men hur resultatet blev vet jag inte. Bästa är väl att spraya på vit färg men vad ska det vara för, plast eller spelar det mindre roll?

Man får ju tänka på att handsvett etc kommer att slita på musen/färgen och det kommer ju inte se så snyggt ut om den börjar tappa färg på vissa ställen.

Kan tillägga att jag tänkt köpa prylarna på Optimera eftersom jag har % där.

Som jag sa förut så hade jag kört med grundfärg eftersom musen är i en så mörk färg och du ska ha den i en så ljus, från svart/grå till vit. Då kan det kanske behövas grundfärg för att få allra bästa resultat. Klarlack kanske du bör ha på för att få bästa resultat för en fin yta som är mera stryktålig. Jag har aldrig lackat en mus så jag vet inte riktigt om man behöver alla tre saker, grundfärg, lack och klarlack. Nån som kanske har bättre erfarenheter av det kanske kan säga sin åsikt?
Om färgen är anpassade för plast eller inte tror jag är mindre viktigt.

Lycka till!

Av Expertive

Klart det blir repor av sandpapper, det är ju det som är hela grejen. Det blir ju repor av din björnull också, sen hur du uppfattar dem och hur stora de är är ju en annan sak. Ska man få bort reporna får man börja polera eller något, men "repor" är det man vill få fram när man ska lacka.

Om 1200 är för grovt så tar man finare sandpapper, t ex 1600 eller 2000. Jag tycker 1200 är ganska grovt för dessa små saker.

Dasspapper blir ganska svårt att slipa med, men det går säkert om man har riktigt mycket tålamod.

Lycka till med din lackning.

Av Expertive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Nja sandpapper skulle jag inte använda, björnull är nog bäst om man ska ha fin matt yta som man ska lacka.

Björnull om det nu heter så är det gröna som sitter på disksvampar, brun/mörkröd är finast, grön = medel och svart = grov

kör alltid med bruna om jag ska lacka, eller polera aluminium.

Heter även M3 Scotchbrite PAD http://content.etilize.com/500/11965138.jpg

Kanske lite dyra ibland men dom håller länge, bara att spola rent under kranen

Varför i hela friden borde man inte använda sandpapper? riktigt riktigt fint sandpapper ger den finaste och bästa ytan att lacka på. Din "Björnull" är väl bra mycket grovare än riktigt fina sandpapper, och för att få bästa resultat så ska man ha ett så fint papper så att det bara blir en matt yta. Ditt kanske fungera, men det borde inte vara det mest optimala eller det som ger allra bäst resultat.

Ska du lacka en mus från grått/svart till vit så bort du nästan ha lite grundfärg på det för att minska risken för misslyckande. Ev. kanske det behövs klarlack?

Sen är det bara och säga som Ekner sa, rugga upp en fin matt yta med ett fint sandpapper och tvätta rent med t ex aceton/t-sprit eller liknande. Sen är det bara att dra några lager med grundfärg, tunna såklart och sen på med några flera lager vit färg som också ska vara tunna. Sen har du förmodligen en fin vit mus om du gjort allt arbete ordentligt och inte slarvat, en bra färg är att föredra dessutom

Mina råd är: Välj ett riktigt fint sandpapper (våtslippapper). Gör grundarbetet ordentligt och hetsa inte igenom något, låt det ta sin tid och gör det ordentligt och skaffa bra färg.