Inlägg

Inlägg som ZackZ har skrivit i forumet
Av ZackZ

Asus dator

Hej!
Funderar på att köpa denna: http://dator.computercity.se/Barbar-dator/Asus-X50SL-AP164C

Men problemet är processorn. Hur länge kommer jag klara mig med den här datorn?? Jag gillar att arbeta med photshop och 3d samt liknande program. Och spela COD ibland e ju roligt. Så lite spel ska den klara. Men hur snart kommer jag i såfall behöva en ny dator? Hur länge kan den här klara ganska krävande program hyfsat snabbt?

Har tänkt att försöka klara mig med den i 3-4 år. Vilket jag tror e ganska mycket med tankr på dagens utveckling av nya krävande spel osv.

Men kan jag ha den så länge?

Av ZackZ

Trådlöst headset

Jag har ett gammalt headset men eftersom det är med sladd och jag rör mig ganska mycket vid datorn så skulle jag gärna vilja ha en sändare som jag kan koppla in det in och därmed få ett trådlöst. Finns det något sådant eller måste jag byta headset?

Av ZackZ

Är Intels kort bättre?? I prestanda eftersom det kostar 500:- mer?? Och Linux är oberoende av vilken processor det är va? Det stod på zeptoexperten att det krävdes en 64 bits version av windows för att kunna använda en core 2 duo processor.

Och kan man klara sig med den hät datorn i några år eller jag behöver en bättre om typ 2 eller nåt sånt. Med linux så klarar man väl sig ganska länge eftesom det är inte lika krävande som windows.

Av ZackZ

Zepto Znote 6625WD??

Jag vill ha en ny dator, eller rättare sagt, behöver en ny. Tänkte på denna:

http://www.zeptoexperten.se/Default.aspx?page=NotebookSummary...

med konfigurationen:

Intel® Core™ 2 Duo-processor T5550 (1,83 GHz)
250GB 5400rpm 8 MB Cache SATA
2GB (2x1024) DDR2 PC6400 - 800MHZ
DVD-RW Dual Layer (passar 6X1x o. 2x15 )
6 cells standardbatteri (6x14, 6x15)
SE tangentbord (6x15WD)
Inget (jag står själv för inst., support, uppd. av OS)
Zepto Wpro 300Mbit BGN
Inbyggt Bluetooth
1 års garanti (36 mån. reklamationsrätt)
Inget add-in kort
Miljöavgift

Tillbehör:

Tv kabel 5 m
Zepto sleeve

tot: 8 366.27 plus frakt.

Tänkte installera linux och på så sätt spara ca 1000:-.
Men räcker processorn till spel?? Det är nog den jag är mest bekymmrad över. Läste att någon haft problem med zepto. men jag köper den inte från zepto utan från zepto experten så det kanske inte händer:d

tacksam för svar

Av ZackZ

Håller med om After Effects, det e väldigt dyrt men det e det bästa! Tycker jag i alla fall. Det beror på vad du vill göra. Det finns ett open source projekt

http://www.masternewmedia.org/news/2005/02/22/open_source_rea...

har inte testat det men det verkar bra.

Av ZackZ

PC multi touch

Finns det något program som gör att man kan använda sin bärbar PC som MB air? Med multi touch tekniken syftar jag då på...

Av ZackZ

Vilken dator?

Jag behöver en ny dator då min snart 4 år gamla börjar falla ihop. Och den här gången tänkte jag ge mig på en bärbar då jag snart ska börja plugga på annan ort och måste pendla. Dessutom har jag alltid gillat Apples Macbook, men priset är dock lite högt. Finns det någon dator som liknar en Macbook till utseendet och som håller hög kvalité och prestanda till ett lågt pris?? (Vi snackar 4-5000!) Tacksam för svar!

Av ZackZ

"Självaktiverande" flash film?

När man ska tex spela flashspel eller liknande online måste man ju aktivera spelet, filmen osv.
Men vissa sidor är helt programmerade i flash men behöver inte aktiveras (tex deezer.com). Hur gör man det?

Av ZackZ

Ashampoo office går inta att avinstallera

Hej!

Jag har stora problem med att avinstallera Ashampoo Office 2006 trial. Jag kan inte göra det med hjälp av windows, ccleaner elr med ett flertal andra program. Det verkar inte heller finnas någon uninstall.exe i installationskatalogen heller. Vad ska jag göra för att bli av med det?
Tack på förhand!

Av ZackZ

Kopieringsprogram

Jag skulle vilja ha ett program där jag kan ta en kopia på en extra hårddisk till C hårddisken och vara säker på att allt kommer med. Har försökt kopiera den men missar filer i allafall. Jag tänker formatera hårddisken men vill inte förlora mina bilder och filmer. Man bör helst kuna välja områden på hårddisken, vill inte ha med alla program.

Tacksam för svar.

Av ZackZ

Jag vet inte riktigt hur min kusin gjorde, men han kunde använda min dator, där jag bara har ett konto, genom att starta i felsäkert läge. Då skulle det tydligen dyka upp ett administratörs konto. Där kan man nog skapa ett nytt konto med admin rättigheter.