Inlägg

Inlägg som Wixner har skrivit i forumet
Av Wixner

Tack så mycket för alla svar och om jag fattat det rätt behöver man inte lika kraftig radiator om man kör med ett behållar-baserat system?

Följade rekommenderade dozix:
1x Black Ice Xtreme Radiator
1x Danger Den Maze3 AMD 1/2
1x Danger Den Z-chip block 1/2
1x Eheim 1048
1x Slangklämmor för silikonslang
1x WaterWetter 30ml
1x Silikonslang
Subtotal: 2.879 :-

blev ganska dyrt, speciellt om jag ska byta nätagg och till en vänligare låda.. kanske lika bra att satsa på en vapochill..???

Av Wixner

H2O Expertis

Okej. Nu har jag flyttat till en liten etta och måste ha datorn i samma rum som sovrummet, vilket inte går (om jag ska ha datorn på ) så jag har bestämt mig för att köpa H2O Kylning från Overklockers.se.

Nu är det så att jag inte vet vad jag behöver; Vad det är för skillnad med slutet / öppet system och vad jag behöver för prestanda på mitt system...

Ni ser i min profil hur datorn är konfigurerad i dag men det kan kommas att bytas.. GFX kommer att bytas mot ett Readon 9700 Pro under veckan och det kommer antagligen att kylas så småningom... MEN FÖRST så ska jag kyla propp och Nordbrygga..

så.. kolla inte bara denna tråd utan posta lite också..snälla?

Av Wixner
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gueno
Det är itne 8X AGP han menar.. antar jag..
Det skulle nog bara vara en sån här smiley.. 8)

/Rejs Nisse @ zatzy.com

Ajdå
My Mistake

Av Wixner

visst...

...kickar GF3 GF4MX men GF3 har inte AGP8X om jag fattat det rätt...vilket robber ville ha....

Av Wixner

hmm..

det var inte lite du begär...
ett spelkort som är prisvärt...finns det sådana? de enda jag kan komma på är GF4 MX serien...de har väl kommit i AGP 8X snart...men om det är ett prisvärt spelkort vet jag inte...
Radeon 9000? Radeon 9500 när det kommer?

Av Wixner

Av den lokala datorbutiken.. com har Computer2000 som leverantör...

Av Wixner

GF3 TI200 / GF3 Powerpack / Radeon 9700 pro!

Tjena. Nu har jag beställt ett Hercules Readeon 9700 Pro (Får det kanske med en gnutta tur i morgon) och funderar på att sälja mina gamla grafikkort:

Hercules 3D Prophet TI200 (klockar 475 | 210)
Gainward Powerpack !!! ("Standard" GF3 64Mb)

så vad är "vanliga" begagnatpriser och vad törs man sätta för "idiot" priser för just idioter?

Av Wixner

joo..

Jag tror också på nytt grafikkort, men ska man vänta till nya nVidia (som tydligen ska demonstreras när som helst om jag fattat det rätt) eller ska man satsa på et TI4600 eller ett radeon 9700pro?

Jag har klockat prollen till 1606Mhz (152*11.5 @ CL2 DDR) så jag tror det håller ett tag till..

Av Wixner

Nu är det [snart] dags att uppgradera...

Tjenare.
Fick UT2k3 idag och inser att det är dags att uppgradera
Om du inte förstår att min datorspec står i profilen så:

CPU: AthlonXP 1600+ @ 1.50GHz (150FSB)
RAM: 512 (2x256) Apacer DDR @ 150FSB CL2
CPU: GeForce3 TI200 (475 | 220)
MB: Asus A7V266-E KT266 RAID

frågan är om jag ska uppgradera MK + CPU + RAM eller byta GFX... förhoppningsvis så klarar jag mig på Proppen ett tag till.. men s´ka man vänta på nVidias nya, Radeon 9700pro eller ett GF4-4x00?

Av Wixner

Japp, det är begränsningen i shareware-versionen. Blev så less på den själv.. tyvärr finns det ingen annan LAGLIG väg att använda detta program mer än 10 minuters-sessioner utan att registrera för typ 2500$ eller så

Av Wixner

if(OS == WinXP && WinMediaPlayer) DisableDivX

Nu kanske du undrar varför jag skrev så där?
Ville bara uppmärksamma dig att kombinationen DivX och Windows MedaPlayer inte fungerar som den ska.

Det spelar ingen roll vilken version av DivX-Codec'en jag installerar, ljudet i VISSA DivX-Filmer kapas efter ett par sekunder eller finns inte alls. Om jag däremot uppnar samma film med Tha Player (Som följer med vissa installationer av DivX-Codec'en= så funkar det perfa. Nu är det så att jag inte vill ha den instabila och vädelösa spelaren Tha Player utan jag vill ha den "vanliga" windows mediaplayern, men det funkar lixom inte.

Nu undrar jag om ni vet en lösning på detta problem eller om ni kan rekommendera en annan mediaspelare.

Av Wixner

Ni som vill spela FFVII PC Under 2k/XP

Jajustdet. Nät jag sökte efter detta problem så hittade jag information om Final Fantasy XP (Mäh) och det skulle garanterat klara av Chocobo-kraschen och alla andra XP/2K buggar. Tyvärr kan jag inte bekräfta detta då patchen var GANSKA stor (Vill inte tankka på modem) men sök bara på Final Fantasy XP så klarar ni er säkert

Av Wixner

Pipande Sony CPD-G420 Någon?

Tjena.

Tänkte bara kolla om det är någon som sitter på en G420 och uppfattar ett högt pipande ljud (Ni vet säkert vad jag pratar om) när ni kör diverse upplösningar och diverse uppdateringsfrekvenser?

Jag spelade Pool Of Radiance igen (640*480 tror jag det körs i) och då SKA sonyn klara 120Hz men det visar sig att ett pipande ljud kommer och gpr lite då och då..
lite irriterande med tanke på vad skärmen ska prestera...

Det är ju trots allt en Sony..

Av Wixner

Utökad Copy/ Move funktion i 2K / XP

Finns det något plugin för WindowsXP / Windows2K för att utöka Move / Copy funktionerna så att man kan se i vilken hastighet man flyttar / kopierar?

Av Wixner

Bästa ISO Formatet

Jag tänkte mig att spela igenom mina gamla (ORIGINAL) Playstation 1 spel på datorn (ePSXe, Bättre grafik) och nu är det så att jag vill skapa en image av dem och ha på hårddisken bara för att slippa byta skivor och så vidare.

Vilket format är det som är bäst (LÄS: Inte genererar cue, nrg och andra template-filer)?

Observera att jag har originalen så kom inte och ge mig varningar eller döds-pingar nu moderatorer

Finns det något program dessutom som klarar av att konvertera mellan alla dessa format? (iso, bin, ccd)

Av Wixner

1 Ip = 2 Ip?

Jag har ett litet problem.
Jag sitter med en fast anslutning som tillåter flera datorer frpn samma ip, men jag undrar om det finns ett program som emulerar en extra ip?

Om min ip på min första dator är 66.22.55.3
så kommer min andra "interna" dator också att ha det IP't men jag undrar om man kan emulera den interna datorns IP till 66.22.55.4.

Det är så att skolan jag arbetar mot tillåter bara 1 anslutning per IP nummer och jag måste ha eccess från bägge samtidigt...

Av Wixner

Komplett.se Regerar

Det började en gång för länge sedan, närmare bestämt närmare 2 år sedan då jag och mina dåvarande klasskamrater beställde lite prylar från komplett.se. Jag trodde inte att jag skulle råka ut för det klassiska IBM-Problemet som var så allvarligt ett tag så jag brydde mig inte så mycket om att ta en massa extra kopior på fakturor och post-kvitton.

Men nu så rasade min disk och den gamla klasskompisen befinner sig någonstant lååångt härifrån så jag kunde inte be om en fakturakopia för att skicka in disken. Jag skickade ett mail till komplett.se med diskens problem och mitt dilemma och information om sjävla beställningen. Schyssta som de var så fick jag skicka in disken för utbyte.

Jag hade även en liten pratstund angående byte av modell till en Seagate Barracuda IV 80Gb om jag betalade en liten mellanskillnad. De sade att de skulle kontakta mig så fort de hade konstaterat att min disk var defekt.

Idag, den 23 Augusti, ringer en kille från komplett.se och berättar om mellanskillnaden på de hårddiskar jag funderade på. DET ÄR VAD JAG KALLAR SERVICE. Jag har beställt från datorbutiken.com förr, men inte haft problem med någon produkt och inte varit i behov av att kontakta dem, men om komplett.se alltid är så här service-inriktade så kommer jag att handla alla mina kommande datorprylar de närmaste 14 gaziljoner år av komplett.se

Tack komplett.se