Inlägg

Inlägg som Peak0001 har skrivit i forumet
Av Peak0001

Är man sjuk om man fortfarande äger 7 av dem?

Av Peak0001
Skrivet av delta76:

apparently can't get the 10 for 1100kr, only 5 for 650kr. so confusing

Nu funkar det med 10 för 1100Kr!

Av Peak0001
Skrivet av tyvar1:

just tried, same for me :/

Fungerar inte här heller, givetvis. Jag skickade in en fråga till deras kundtjänst...

Frågan är om man vågar lägga order ändå, och hoppas på att de fixar det i efterhand...

Av Peak0001

Äntligen max! Pusst! Kändes som detta var ett quiz för mig redan på förhand...

Av Peak0001
Skrivet av x86:

Rekommenderar att du drar en eller två kablar i röret, och sen sätter du en PoE-Switch av enklare snitt på andra sidan och ger den ström över kabeln.

Har redan PoE switch i andra änden. Telia IP-tv kan inte köra parallellt utan separat switchning/nätverk. Därav kravet på två…

Av Peak0001

Jag bumpar denna igen.

Jag "måste" verkligen få in 2 parallella kablar i ett rör ca. 5 meter. Kan inte lösa min nätverksdragning annars. Alla andra kablage är vanlig Cat6 AWG 23. Internet och bredbands-tv ska gå bredvid varandra.

Är det möjligt att dra denna kanal med två bredvid liggande AWG 26/7 länkade här: https://www.digitus.info/en/products/copper-network-technolog... Den är då 4,6mm i diameter vilket möjliggör dubbeldragning i mitt enda befintliga rör. Det är normal patchkabel för att göra egna anslutningskablar.

Om det inte är möjligt, vad kommer det i så fall att få för effekter? Reducerad hastighet? Avbrott i TV-utsändingar?

Av Peak0001
Skrivet av Dinkefing:

600 Euro är det på skämt eller?

Nu är det väl så att det är runt going rate för 64GB, dock?

Av Peak0001

Då lade jag just min 3:e beställning på stickor! Tack för tipset, ser ut att bli Crucial för mig nu då!

Av Peak0001

Nu har jag tröttnat på detta! Refresh:at som en galning på Proshop, men till ingen nytta.

Beställt både på Netonnet och Dustin nu. Kommer att bli dyrt det här!

Kan ju inte bygga ihop datorn!!!

Av Peak0001

M2_1 eller M2_2 - hur gör ni där ute?

Det känns naturligt för mig att sätta in min gen 4 SSD på M2_1 som använder CPU-banorna. De andra slottarna använder chipsetets banor.
Jag ska nu starta från scratch på ett Alder Lake ITX-bygge med ett Z690-i och tänker att jag kör loss på M2_1, som jag brukar. Bara ett 3080 till graffe och en SATA SSD på 4TB till masslagring i övrigt, annars inget ytterligare.
Tankar?

Av Peak0001

Återigen ett quiz man kände man skulle nailat. Men men, 8/10 är ju också OK! Missade på Zip:en (som jag ändå hade en) och att blu-ray inte låg i det ultravioletta!

Av Peak0001

Jaja. Lite surt, då jag ville ha alla… Missade i740, Broadwell och en tredje jag inte minns.

Av Peak0001

Har köpt ett NR200P MAX som står och väntar på att Alder Lake ska släppas. Har således inte packat upp det och vill ställa frågan innan jag öppnar:
Är det någon som vet om monteringskit är inkluderat för 1700?

Av Peak0001

Bara 2 dagar kvar till mitt 1 year anniversary på ett TUF 3080 Non OC! Min sons väntan fortsätter ivrigt ett tag till!!!

Av Peak0001

Väldigt nöjd med min NR200P som jag kör i mitt 10700K-bygge tillsammans med ett 750W Corsair och en Be Quiet! Pure Rock 2.

Nu ska jag ge det tidigare bygget till min son och bygga nytt. Tycker den fördragna lösningen här ser intressant ut för mitt kommande Alder Lake bygge, men kommer det att fungera med den nya sockeln (1700?)?

Av Peak0001

Ponera att man sätter en CPU-cooler som blåser ut enligt exempelbilden. Hur hade ni byggt resten av luftflödet?

In i botten och ut på alla 5 fläktarna? Eller in på de två frontfläktarna och ut genom bakfläkten för att strömma luft över graffets uppblåsta varmluft?

Av Peak0001
Skrivet av nu1mlock:

Har du fått plånboken än? Vad tycker du om den? Jag har beställt en SafePal och ser fram emot att den kommer. Har stöd för "allt" och oändligt antal coins/tokens, till skillnad från tex Ledger Nano S.

https://m.safepal.io/

Håller den i min hand, men inte satt upp den ännu. Ska följa tipsen i första kommentarsfältet på denna länk. Journey into hardware wallets begins. Kan verka överdrivet men jag gillade den brutala tydligheten i att det är viktigt!

Återkommer när jag är igång!

Av Peak0001
Skrivet av Teval:

Frågan var billigaste sättet att gå från ETH på en mjukvaruplånbok -> BTC på en hårdvaruplånbok.

Binance tar 0.0005 BTC i withdrawal fee, Coinbase Pros withdrawal fee beror på hur transaktionsavgifterna ser ut för tillfället men eftersom de batchar dom utan att göra ett rejält påslag på avgiften så hamnar dom oftast långt under det som binance tar. Summan av avgifterna blir oftast mycket lägre på Coinbase Pro vid en sådan transaktion sålänge det inte handlar om väldigt stora summor, vilket jag antog att det inte var i detta fallet.
0.1% eller 0.5% maker/taker fee blir en liten del av sammanlagda kostnaden i sådana fall.

Tack! Låter som Coinbase Pro är en bra väg att gå.

Jag har sett att det finns de som har valt Mjukvaruplånbok -> Coinbase -> Coinbase Pro -> Växla -> Coinbase -> Fiat. Ligger det något värde i att hålla på med den omvägen? Eller kan jag föra över till Coinbase Pro direkt och växla. Understryker än en gång att jag inte är intresserad i Fiat just nu, då jag tror att Crypto går upp under en 20-årsperiod.

Av Peak0001

Har minat ett tag nu och fått ihop en liten slant ETH.

Min plan är att börja växla ETH till andra coins för att bygga en liten ”korg” av olika mynt, så jag sprider risken. Jag har också köpt en Trezor som ska få agera plånbok för mitt HODLande.

Mitt först steg är att växla det jag har till BTC, då kursen dem emellan har gått i rätt riktning på sistone. Sen kommer det ju mer ETH som jag kan växla till något annat, även om jag inte vet vilka de andra typ fyra coins som ska få bilda min korg är ännu. Tips?

Har ni några tips på best practice på ett workflow för att få över dem på smidigast/billigast sätt från min mjukvaruplånbok i ETH till BTC på min Trezor? Tar gärna emot er kunskap!

Av Peak0001

Kört ett tag på mitt 3080 nu.

1000 MHz Core (-900 eller vad det nu blir), .725 V, +600 Mem, 92-93 MH/s, 225W, runt 75% fläkt.

Får mycket trevlig Core temp på 49 grader med den kraftiga undervoltningen och tappar inte mycket i hashrate som synes. Dock är ju problemet minnet på mitt TUF som ligger stabilt på 102 grader...

Jag har inte styrkan att skruva isär och sätta pads på. Har ju verkligen satt Mem konservativt på +600. Tror ni det håller ändå?