Inlägg

Inlägg som Peak0001 har skrivit i forumet
Av Peak0001

Har nu kört min G0:a någon dag. VID var 1,25 på mitt ex.

Initial rapport är 3,6GHz (9x400) i två timmar Orthos med 1,367V (Droppar till 1,350V vid load, 1,406V satt i BIOS).

De två kärnorna som belastas pendlar runt 69-70 C vid load med min Ultima-90i (Grym "mini-120" faktiskt...)

Skulle kunna lasta på mer Vcore, men känner att 70 C är skönt att försöka hålla sig under för 24/7, så jag blir nog kvar på 3,6GHz.

Eller tycker ni jag ska lasta på?

Av Peak0001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zpiritual
Köper du retailversionen så får du både 32/64 bits har jag för mig. Men om du ska köpa en OEMversion så skulle jag satsa på 64-bitaren. Kör det nu och skulle inte byta det för allt smör i småland:) Enda nackdelen är att varken rivatuner eller ATI-tools funkar men det kan man leva med.

Sorry, här bashade man M$ helt i onödan. Det verkar som att om man köper Ultimate, så får man båda skivorna med från start. (läste bla på följande länk: http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_ff_x64.asp)

Det blir nog till att satsa på 64-bitaren, och backa ut om jag upplever att det inte funkar!

Såg på RivaTuner-hemsidan att det finns ett visst stöd för Vista. Är det bara 64-bitaren som det vägrar? Är det för att 64-bits drivarna från nVidia är annorlunda eller har det med operativet att göra?

Av Peak0001

Får jag hijacka tråden lite och vända på frågan? Har nu köpt min dator och valde 4GB för att jag tror att det var relativt prisvärt just nu. Tyvärr 4 1gb-stickor vilket gör det svårt att gå upp till 8GB, men det ligger inte i pipen just nu

När jag nu ska skaffa mig ett Vista, ska jag satsa på 64bit eller 32bit? Man vill ju inte sitta med svarte petter... Kan inte förstå att MS inte kan sälja ETT Vista med valbarhet i vilken version (32/64) man ska installera om man nu ska lägga så mycket pengar på ett operativ.

Jag är väldigt sugen på 64bits, då det ändå måste gå åt det hållet, väl? Ska jag köra på det???

Av Peak0001

Har just varit och hämtat en G0 på Webhallen. Batch L726B104. Återkommer om resultat så fort jag får tid att sätta ihop den nya drömmen!

Av Peak0001

Funderar själv mycket på ett DS4 just nu. Är det någon som fått plats med en Scythe Infinity på detta?

Har hört att det kanske är lite ont om "sjärterummet" runt processor-slotten. Om det är trångt, har ni några tips på ett bättre alternativ?

Funderar nämligen på att köra en Q6600 på DS4:an och den har ju tydligen en ganska stabbig thermal footprint, även om man får tag på den nya steppingen.

Av Peak0001

Newbie frågar om råd kring grafikkort

Här kommer det ett riktigt fett Newbie-inlägg! Lägger in det under grafikkort även om delar är av generell karaktär.

Lite bakgrund först. Här har man kört med Hem-PC i nio år. Nu har jag bestämt mig för att bryta mig loss och köpa samt bygga istället. Innan jag köpte min första hem-pc var jag ganska OK på vad man skulle ha, men efter nio år är man rätt ringrostig. Därför har jag funderingarna nedan.

Eftersom jag suttit fast i en situation där jag fått lite av drömkortet (nåja, beställde jag nu skulle jag få ett 8800GTS 640MB) men sedan tvingats leva med det i 3 år har jag framåt slutet suttit med ett sunkkort. Där är jag nu och nu vill jag fläska lite, jämför med mitt tidigare scenario. Kanske kommer jag iväg till USA, så då kanske jag köper till dessa priser vilket gör att jag känner att jag kan ta i lite mer. Har alltid drömt om att SLI:a, och nu har jag ju chansen. Nu undrar jag om det är rätt att SLI:a.

Så till frågorna. Plocka och kommentera, om ni vill!!!

1. Är det endast kostnaden som talar emot SLI?

2. Ett kommande kort som exempelvis Gigabyte GA-P35-DQ6 med Intel P35 verkar stödja Crossfire. Är det något att satsa på, eller är det SLI som gäller (vill ju ha ett DX10kort och då känns 8800 rätt...)?

3. Om SLI, 650i eller 680i? Varför?

4. Är 2x 8800GTS 640MB ganska så mycket en drömkonfiguration (jag vet, det kan alltid bli bättre, men realistiskt sett)?

5. Minnet gissar jag funkar som så att om du köper 320MB kort och SLI:ar dem, så får du fortfarande bara en 320MB konfiguration. Bör man alltså gå på 640MB? Räcker 320MB?

6. Kommer det att låta som ett as, med två dubbelplatskort med jättekylar?

7. Är lite sugen på vattenkylning. Montera är jag inte rädd för, men är det lite overkill att gå direkt till vattenkylning från min "no-care" hem-pc-pakets dator?

8. BFG gör ett iofs äckligt dyrt men förinstallerat kort med vattenblock på. Rätt väg att ta?

9. Skärmar med 16:10 widescreen verkar stort nu, i alla fall ur ett utbudsperspektiv. Är det bra ur ett spelperspektiv, då alla fortfarande kör benchmarks i 4:3 upplösningar?

Hoppas ni har lite erfarenheter att dela med er av!