Inlägg

Inlägg som Peak0001 har skrivit i forumet
Av Peak0001

Jag kan inte bestämma mig...

Ska bygga mitt nya Socket 1150 bygge i det nya mATX-chassit Corsair Obsidian 350D. Det får bli från Corsair, då jag gillar matchande komponenter med chassi, minnen, nätagg och kylare från samma leverantör!
1. Funkar H60 V2, H80i & H100i med 1150? (Det verkar så enligt Corsairs hemsida.)
2. Jag gillar 120mm istället för 140mm (H90 & H110). Blir det OK att skippa 140mm?
3. Är H60 för svag för att överklocka ordentligt men inte något extremt?
4. Blir jag missnöjd om jag väljer H80i, och inte går all out på dubbla fläktar med H100i?
5. Passar H100i i mitt nya 350D om jag dessutom ska ha en ODD? (Jag gissar att jag i alla fall måste använda undre 5,25" bayen)

Har jag i-landsproblem? Kanske ja Alla svar, andra tips och länkar till läsvärda recensioner mottages tacksamt. Om det är någon som vill bestämma för mig är jag fine med det!!!

Av Peak0001

Jag tycker personligen att argumentet att det finns få spel till Wii U är rätt kasst, då det inte finns några alls till en Xbox som inte har släppts ännu.

Det sagt, får jag ju som Wii U ägare hålla med om att utbudet inte är fantastiskt från start.

Tillbaka till din fråga: Vad ska du välja om du tröttnat lite på enformigheten i spelutbudet...

Jag tycker om de titlar som kommit som inte är "kopior" från andra platformar, jag tänker huvudsaklingen på Mario, Monster Hunter 3 & Lego City. Jag tycker de är exempel på att det finns lite nytänkande kring Wii U, och framförallt lovar de lite gott för att det kommer att komma ett fåtal titlar som är av hög kvalitet och ger mig lite nytänkande i branchen.

Jag säger inte att Wii U är rätt för högkonsumenter som avverkar massvis av titlar, men för mig som jag tror liknar dig i tidstillgång framför tvn, trådskaparen, tror jag att jag kommer avverka 10 titlar som känns riktigt solida och roliga inom de kommande 2 åren.

Jag kommer nog att skaffa en ny xbox också då jag gillar konosler, men Wii U:n finns nu och har ett fåtal roliga titlar som kan skänka roliga stunder, särskilt om man ibland är två som spelar tillsammans.

Av Peak0001

Det finns väl ändå gott om plats att inte ersätta Titan LE med GTX 780.

Titan:
2 688 CUDA-kärnor, 384-bitars minnesbuss och 6 GB GDDR5-minne

Titan LE:
2 496 CUDA-kärnor, 320-bitars minnesbuss och 5 GB GDDR5-minne

GTX 780:
Färre CUDA-kärnor, ?-bitars minnesbuss och 3 GB GDDR5-minne

Rebrandade 670/680 kan jag väl hålla med om, men bli inte sura för att dom potentiellt introducerar ett Mini-Titan LE!!!

Av Peak0001

Klla upp "factory default" i användarmanualen". Ganska säker på att det finns en inbyggd "shred"-formatering i ReadyNASen för att göra detta åt dig.

Av Peak0001

Hade precis samma problem när jag skulle trycka in min SSD.

Du är på rätt väg.

1. USB-sticka för Windows installation är det du ska göra. Nu när du fått en länk av Janee på rätt version med SP1 tror jag att du är uppe snart.

2. Installera ALDRIG i IDE läge och växla till AHCI efteråt. Som du märkt är det problematiskt.

3. Du behöver absolut inte koppla ur din DVD/Blu-ray läsare/brännare. Den kommer att funka finfint i Windows när det väl är installerat. Det enda som inte funkar med dessa drivar är att boota från en skiva, när moderkortet är i AHCI läge, tyvärr.

Lycka till!

Av Peak0001
Skrivet av n_sandstrom:

1080p med 5.1ljud är tyvärr en väldigt vag term, beroende på vilka format och komprimeringar som används. Det är ungefär som att ange kvalitén på Mp3-filer i sampling-rate istället för bitrate.
Netflix 1080p verkar ha en bitrate på 4800kpbs, vilket är ungefär samma som DVD-film har.
1080p på bluray ligger på ca 25-30Mbps.

Ouch, 4800... Jag har stark övervägt att skaffa Netflix om dom inte nerfar ner utbudet när dom kommer till Norden. Men DVD-kvalitet känns som det bara duger till frugans chick flicks.

Fattar inte att dom inte inser att vi sitter på massa high speed connections här - jag har fiber. Hur svårt kan det vara att koda två, en på 5Mbps en på 20Mbps. Hackar den ena, så välj den andra?

Får bli att fortsätta med sina skivor. Har hört i över 10 år nu att streaming är framtiden, men innan folk fattar att HD upplevelse inte går att kvantifiera i endast upplösning fortsätter vi som gillar film skivor...

Av Peak0001
Skrivet av Tullen:

Det går ju väldigt lätt att "lösa" problemet med piratkopiering ur en moralisk synvinkel. Tillåt folk att köpa filmer digitalt, och i och med det äga kopiorna dom köper. Det är lustigt att man inte har samma sort äganderätt bara för att det är musik man köper i iTunes istället för en cd (även om det är film jag kommer ta som exempel).

Sedan får man när man sett en film helt enkelt sälja sin digitala kopia. Priserna skulle ganska snabbt pressas ner och det skulle bli stora incitament för företagen att ta fram lösningar som gör det lättare, smidigare och bättre att köpa filmerna från dom istället för på begagnatmarknade. Det är ju knas att det går att köpa en begagnad dvd lagligt men ej en begagnade (köpt) digital kopia av en film.

This^^

Nästa gång man jämför med att stjäla smycken i en butik, ta då åtminstonde hänsyn till att upphovsrättshavare begränsar användningsrätter i digitala varor rejält.

Bensin, bilar, godis och snabbmakaroner är alla jäkligt fattiga analogier då alla hittat sin roll i den globala marknaden styrda av privata intressen, reglerade av staten. Detta är fact of life i en global marknadsekonomi.

Digitala varor är uppenbarligen inte färdigsatta i sin funktion på marknaden. Jag tror att huvudfrågan är i vilken omfattning staten ska reglera, och hur oberoende vår stat där vi lever ska vara från påtryckningar av internationella privata intressen.

Det lär förr eller senare få politiska konsekvenser ur röstunderlagsperspektiv om man fortsätter att prioritera upphovsrättsbrott före brott som gemene man känner har större prioritet. Särskilt om det finns en misstanke att utländska privata intressen ligger bakom.

Av Peak0001

Var är 2,35:1???

Av Peak0001

Fler alternativ

Finns fler alternativ som är i antågande, som i många fall är lite mer "komplett" bestyckade om man är ute efter det.

Zotac's H77ITX-B-E har ju funnits ute ett tag.

MSI: http://www.tonymacx86.com/143-msi-readying-two-new-mini-itx-motherboards.html

&

Gigabyte: http://www.tonymacx86.com/117-gigabyte-s-h77-mini-itx-board-unveiled-sorts.html

är några andra alternativ.

Dock är ju Asus variant prisvärd, i och med att viss funktionalitet inte kommer med på det kortet...

Av Peak0001
Skrivet av zigi:

Vet inte om denna nyhet är för "fräsch", eller gammal för den delen, men hittar sådär snabbt inga andra som tagit upp det i Sverige av de stora nyhetsbyråerna. Spontant tycker man ju detta borde komma över nyheten att "sossarna vann dj-tävlingen"...men. Kanske det är "locket på" som gäller

Är också lite undrande till varför jag får denna nyhet från Sweclockers, och inte ett ord nämns i någon av de stora riksmedierna. Det luktar fortfarande illa om denna soppa, frånsett hela debatten om legalitet...

Av Peak0001

Vill bara säga att jag köpte en 15"-are som jag var grymt imponerad av skärmen i:

Dell XPS

För 7500 är bildkvaliten sjukt bra. Var tvungen att uppgradera den stationära till en U2711 för mina ögon blödde med min gamla icke-IPS efter det. Vet inte hur långt en Core i5 räcker för 3D-jobb + att den inte direkt är så ryggsäcksvänlig. Men pris/prestanda kändes otrolig imho...

Av Peak0001

Problem med hängningar i P67-bygge

När jag kallbootar datorn får jag ofta problem vid uppstart (i BIOS). När BIOS ska skriva ut "Memory Test 8134MB" stannar den ibland innan, ibland mitt i (så det står Memor + ett halvt utskrivet y) och ibland efter, och hänger. Trycker jag på DEL för att komma in i BIOS, lossar frysningen och den fortsätter boota in i BIOS. Efter att jag sparar inställningar, bootar den om och fryser igen. Repterar jag detta 5-10 ggr, brukar den fortsätta till Windows och boota. Annars får man låta datorn stå på i 10-30 minuter, för att en reboot efter en hårdreset ska funka. Superstrange...

Fel nummer 2 är att datorn helt plötsligt fryser. Antingen på vanligt Windows skrivbord, men främst i WoW. Skärm fryser helt och ljudet fastnar i en loop som repeteras med ungefär 0.25s intervall. Kan inte resetta, och enda sättet ut ur detta är hård reset med powerknappen i 10 sekunder.

Eftersom jag köpte ett P67 med defekt krets, tänkte jag att det kanske löser sig med nytt moderkort. Nu har jag bytt ut det till ett med B3 stepping, men problemen kvarstår. Jag har plockat ner till noll överklockning, och jag ser ingen som helst skillnad, efter att ha kört stock i 1 månad.

Har EIST, C1E och C3 C6 Enabled. Kör SSD disken i AHCI-läge. Använder XMP Profile1 på minnena, så de kör i 1333 MHz.

Har inte en aning om det är problem med SSD disken, om minnet inte fungerar, CPU-defekt eller något annat.

Idéer?

Av Peak0001
Skrivet av Jalle64:

När du tittar i listan med AHCI aktiverat, finns där inte Samsungen i denna? Har du bläddrat hela vägen ned i den?

Samsungen hittas av AHCI BIOS, den finns i boot listan, jag kan välja den. När den bootar från den, startar skivan aldrig! Den listar en punkt var 3:e sekund, innan den fastslår att den inte hittar något system på driven.

Observera att detta ENDAST sker när moderkortet är ställt i AHCI-läge.

I vanligt IDE-läge bootar Windows 7 installationsskivan som vanligt på samma Samsung-drive.

Av Peak0001

Jag får upp bootlistan utan problem, och kan där välja CDROM, vilket tar mig till boot:en för DVD-skivan av Windows 7. Problemet är att den aldrig bootar! Jag börjar fundera på om DVDROM-enheten (Samsung SH-S203B) är för gammal för att klara av att boota i AHCI-mode.

Jag slutade krångla, och valde en annan väg för att få Windows installerat med AHCI-mode aktiverat. Installerade Windows 7 på en USB-sticka med hjälp av följande GUIDE. Därefter bootade jag från USB-drive, och denna installationsmetod fungerade. Dessutom upptäckte jag att det ju går markant snabbare att genomföra installationen på detta sätt, så det rekommenderas varmt!

Fortfarande irriterande att jag inte kan boota från Skiva i AHCI-mode dock!

Av Peak0001

Hmmm, LÄNK.

Kan nog vara värt en uppgradering. Är det lösningen, tro?

Av Peak0001

AHCI-problem med nytt Sandy Bridge MB

Har just köpt ett Gigabyte P67A-UD4, och kunde inte låta bli frestelsen att också boosta med en SSD från Intel.

Har förstått i guider (Länk) att man ska välja AHCI istället för IDE för att få ut bättre prestanda med NCQ m.m.

Har dock ett problem. När jag väljer AHCI i BIOS, slutar mina diskar att finnas till. Även DVDn försvinner. De syns inte ens i enhetslistan inne i BIOS! Jag kan således inte ens boota från Win7-skivan för installation... Har prövat olika slottar för IDE enheterna, men det hjälper inte...

I IDE fungerar allt felfritt, och jag kan boota från skivan och installera Win7 till SSDn, men det stör mig att jag inte kan få ut maximalt med prestandan ur SSD:n

Vad är fel???

Av Peak0001

Är det någon som har en länk till hur man gör en nyinstallation av ett GeForce?

Har själv just köpt ett GTX 570, men inte tryckt i det ännu! Har ett gammalt GTS 8800 i nu. Är det bara att dra ut och stoppa i det nya, eller ska man avinstallera drivrutinerna först, ploppa i det nya, och sen ominstallera drivarna igen???

Av Peak0001

Får jag n00ba lite och fråga varför ni går på 1600 minnen? Om jag fattat det rätt så är det 1333 som gäller för P67 och eftersom dom flyttat BCLK till CPUn kommer FSB-clockning inte vara aktuellt, va?

Jag ser för mig en K-Sandy Bridge och klocka multiplen. Klockar ni upp minnet ovanför FSB då?

Av Peak0001

Nästan sjukt, men detta är exakt den frågeställning jag fick igår när jag körde lite HL2: Lost Coast på min i helgen ihopmonterade nya dator. Därför satt jag och skulle börja leta lite efter trådar om detta, och döm om min förvåning när det var en av de första!!!!!

När jag satt igår tyckte jag att jag hade tagit i ordentligt på maskinfronten och har dessutom klockat upp en bra bit.

Så jag drog igång på 1680x1050, X-tra allt och 4xFSAA + 8x Anisotropiskt. Tänkte att det skulle bli så j-kla gott att köra med allt på. Så började det "riva" i bilden och jag blev helt knäckt.

Efter jag hämtat mig körde jag Video Stress Test och såg att jag fick 134 fps, och helt plötsligt kände jag att det kan ju inte handla om att den inte pumpar ut tillräckligt med rutor. Jag testade också med att slå på v-sync, och då försvann det.

Är det verkligen ingen nackdel att köra i 60Hz (har en 22" Samsung 226BW TFT)?

Jag gick in i kontrollpanelen och försökte höja frekvensen över 60Hz, men det gick inte. Har de tagit bort högre frekvensval om man har TFT? Är det för att det inte behövs om man har något annat än CRT?

Fyll gärna på denna tråd med erfarenheter om hur ni själva gjort!!! Jättebra läsning för mig så här långt...

PS. Är det någon som hittat den ultimata guiden om Tearings? DS.

Av Peak0001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CazeW
Jag tycker att du borde prova med att belasta alla kärnor först. Dina temperaturer kommer även också att stiga när du gör det.

Något tips på att belasta alla 4 kärnorna bra?

Hur långt över 70 C är OK att gå?