Inlägg

Inlägg som MP636 har skrivit i forumet
Av MP636

Nya problem jag har upptäckt sen jag startade tråden:
Ladda ner filer, blir väldigt ofta misslyckad nerladdning och så får man försöka hämta igen. Större filer än 100MB är i stort sett omöjligt att ladda ner, filer som är mindre funkar bättre men då får jag göra x antal försök för att få ner hela filen. Speciellt google drive bråkar mycket.
Twitch, tittar jag live funkar det bra men tittar jag på ett gammalt klipp stoppar uppspelningen plötsligt vid högre kvalitet än 480p och ett felmeddelande dyker upp (senaste var "Ett nätverksfel har uppstått. Försök igen. (Fel #2000)").

Någon som vet något annat jag kan testa för att lösa problemet?

Av MP636
Skrivet av cyklonen:

Det är inte ett alternativ.

Med det gamla kunde jag skala bilden efter behov genom att skala i FF. Bildvisningsdelen av sidan ändrade då storlek (i alla fall mellan 50 % och 200 % - utanför det "fastnade" storleken).

Möjligt att jag inte riktigt fattar vad du menar så här mitt i natten men bild-i-bild funktionen funkar för mig på svtplay och med firefox. Där kan du ju skala i vilken storlek du vill ha på bilden, är bara att dra i kanten på bildrutan som ploppar upp när man tryckt på bild-i-bild knappen och man kan flytta runt bildrutan till där man vill ha den. Eller menar du att den funktionen inte funkar som den ska? Det går ju dessutom att använda den med helskärm eller inte på FF, eller om man vill sitta med ett helt annat program öppet funkar det att ha bildrutan där också.

Så här ser det ut för mig i alla fall (funkar som sagt på helskärm också, men visas inte i länken nedan).
https://cloud.addictivetips.com/wp-content/uploads/2019/09/ff...

Av MP636

Familjens katt (hona på 15 år) är mestadels en innekatt men kan vara ute nån timme eller så på sommaren, sällsynt att hon vill gå ut på vintern. Hon är dessutom ganska rädd och försiktig av sig så hon brukar alltid hålla sig nära huset när hon väl går ut. Nu i januari försvann hon helt plötsligt och hon har aldrig varit borta innan. Vi var ute och letade efter henne runtomkring gatorna och skogarna i närheten men inte ett spår. Det var ingen som hade släppt ut henne så hur hon kom ut har vi ingen aning om. Hon var borta i 2-3 veckor men helt plötsligt satt hon utanför dörren en dag.

När hon väl hade lyckats ta sig ut så tror vi det var en grann/hemlös katt som är ganska ilsken av sig som jagat iväg henne och sen vågade hon säkert inte komma tillbaka på ett tag. Vi trodde det var helt kört, men till slut dök hon som sagt upp igen.
Tråkigt när ens djur försvinner helt plötsligt, men ge inte upp hoppet än han kan komma tillbaka.

Av MP636

Vad betalar du per månad?
Är det Tilgin HG2501 som är märke och modell på routern?

Enligt A3:s hemsida är det iaf Tilgin HG2501 de använder, https://a3.se/privat/bredband/wifi
Den verkar åtminstone inte helt värdelös ac2300 (2,4GHz - 600Mbps och 5GHz - 1700 Mbps) samt gigabit ethernet https://tilgin.com/wp-content/uploads/2019/03/TILG_HG2500_dat...

Men jag hade nog också, som andra säger, sagt upp WIFI abonnemanget och köpt en egen router. Beror ju givetvis på månadskostanden men i längden lär du tjäna på det.

Av MP636
Skrivet av TobiasStockholm:

Bokstäverna efter serienamnen har bara med utseendet på tvn att göra om jag inte har fel.
TS, jag förstår din fråga som om den är prisvärd eller inte? För du gör tydligt i dina senare inlägg att du inte söker en riktigt bra tv, du söker en enklare tv. Det beror ju isf på vad du betalar för pris för den. Billigast på prisjakt just nu tycks vara 14990? Det tycker jag inte den är värd. Jag köpte 2019 års 75" Q70-serie för samma pris vilket jag tycker är mer prisvärt.
Tyvärr missade du även Hifi-klubbens superkampanj på Samsung TVs.
Skulle säga att Q80 är mer prisvärd för 19990 än Q60 är för 14990. https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/149464/samsung-7...

Håller med dig, om man ändå kommer upp i den prisklassen när det gäller 75" så hade jag nog också valt att gå på en lite dyrare Q70 eller Q80 om jag hade haft råd även om jag är nöjd med min Q60. Betalade 7000 för min 49", tror Q70 i liknande tum kostade 10-11000 så kändes för dyrt för mig att gå upp i den klassen.

Av MP636

Q60R ska vara föregångaren till Q60T så lär ju vara liknande paneler, men där har nog @Laxpudding bättre koll.
Jag gick till en butik och jämförde mellan några olika märken och modeller, bland annat mellan 8k serien och Q60. Valde till slut den lite dyrare Q60 då den kändes varmare och klarare i färgtonen än 8k som var mycket blåare, kan hända det går att justera en del i menyerna men känner mig nöjd med det valet.

Av MP636

Jag köpte Q60R 49" i höstas och den kanske skiljer sig en del från Q60T, sen är jag inte den som är mest kräsen av mig heller men jag är riktigt nöjd med köpet, mycket tv för pengarna. Tycker bilden är riktigt bra med fina färger, bra betraktningsvinklar och förvånansvärt bra ljud för att sitta i en tv. Just färgerna är jag nog mest nöjd med, flera kompisar som kommenterat det också. Jag har märkt av lite eftersläpningar nån enstaka gång när jag spelat på ps4 och det varit väldigt snabba kameraförflyttningar, men det är fortfarande väldigt mycket bättre än min gamla samsung jag hade innan.

Av MP636

Som Erik_T skrev nån betyder ju någon vilket är singular och några står för plural. Sen är ju även timme en timme, man säger ju inte två eller tre timme då säger man timmar.

Så jag tolkar nån timme som ungefär en timme.

Av MP636

Testade det ni föreslog, hjälpte inte tyvärr.

Av MP636

Webbsidor laddar inte

Har haft problem med att webbsidor inte laddar sen jag uppdaterade från Windows 7 till 10. Ibland laddas inte sidorna alls, ibland delvis, men oftast fungerar det utan problem. Oftast när det är problem så har jag precis startat datorn/firefox och så rullar det på bättre efter några min men kan plötsligt sluta funka igen. Laddar jag om sidan någon/några gånger så funkar det.

Efter att jag installerat Win 10 gjorde jag en ominstallation för att det var samma problem på första installationen. På laptopen, den också med Win 10, funkar det utan problem så känns inte som nätverksproblem. Kör vanligtvis med firefox men är samma problem på edge. De webbsidor jag framförallt märker är problem med är youtube och facebook, men många andra sidor laddas dåligt också. Spelar ingen roll om jag stänger av antivirus (Bitdefender) eller ublock origin.

Har försökt följa råden här men utan nån förbättring: https://support.mozilla.org/sv/kb/websites-dont-load-troubles...

Någon som vet som kan vara fel eller vet nåt mer att testa?

Av MP636

Typisk översittaridiot som man inte vill ha som chef. Har du möjlighet så sök nytt jobb så kan han sitta där sen utan att ha nån anställd som kan göra ditt jobb.

Av MP636
Skrivet av Hasson39:

Vad har hänt? Sverige har verkligen slagit hål på denna helgdag, inte nog med att black friday inte har någon betydelse här i Sverige, men de vågar verkligen göra det till Black week dessutom, och gud nåde oss nästa år när de inför Black month.

Kommer ihåg för bara något år sedan, ta CDON som ett exempel. De hade 1-2 anställda här på Swec och som erbjöd rabatter enligt önskemål, kommer verkligen ihåg hur alla satt uppe hela natten bara för den punkten.

Vad var årets höjdpunkt? Xbox för 990, och stackaren som till slut lyckades hitta sin luftrenare här på forumet

Skrivet av pemani:

Tycker det märks väldigt tydligt att "Black Week" har tagit död på hela "Black Friday". För 4-5 år sedan var det ju skitkul att sitta och vänta på tolvslaget och hitta deal efter deal. Nu har ju Inet sina höjdare tisdagen, CDON sina på onsdagen, Komplett sina på torsdagen. Och sen när väl fredag kommer så är allt antingen slutsålt eller också är det rätt kassa priser. Men det är väl så med företag. Dom kan ju inte riskera att konsumenterna går någon annanstans. Därför måste man tjuvstarta och hugga dom direkt. Jag förstår dom men samtidigt är det ju skittråkigt.

Nä det här var ganska löjligt faktiskt, har suttit och kikat lite hela veckan och hoppat över grejer som var mer värt än det som släppts nu...

Av MP636
Skrivet av Joakim Ågren:

När du ställde den frågan kom jag att tänka på att CDON brukade ha det ordnat så att de släppte deals varje timme och så hade de en live sändning på hemsidan som pågick ett dygn nästan. Vafan hände med den? CDON brukade lämna ett stort avtryck nu i år så är de tynande...

Ända lite roliga är att de varje år har ett galet erbjudande som man kan skratta åt. Här är helt klart årets bästa deal: https://cdon.se/black-friday/rymdresa/

Rymdresa för drygt 2.3 Millar som hittat måste beställa!

Ja precis, har också för mig att vissa butiker släppte nya grejer varje timma. Sitter och tvekar, är bara nån tusenlapp billigare på den grejen jag tänkte köpa. Men blir det inte billigare under dagen så är det väl lika bra att beställa nu i så fall innan den ev tar slut.

Av MP636

Brukar det släppas mer grejer under dagen eller släpps allt på en gång?
Kommer inte ihåg från förra året

Av MP636
Skrivet av Dunde:

Gräset blir tätare och lägre när det klipps ofta. Mossan lyfts upp och kan krattas eller spolas bort. Jag har reducerat mossan med 85% på en säsong.
Klipper du tillräckligt lågt ligger sniglarna slaktade lite här och var på morgonen.
Angående nattklippning och igelkottar så finns här inga. Och det måste vara världens minsta igelkott för att gå in under min klippare.

Skickades från m.sweclockers.com

Just igelkotten finns väl i stora delar av Sverige, men även om du inte bor i just där igelkotten finns så kan den ju skada andra djur också. Det kan ju hända andra djur under dagen också, men man kan ju åtminstone skydda djur som är aktiva under natten genom att bara klippa på dagen.
Såhär blir resultatet och det är inga små igelkottar man ser på bilder om man googlar.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0ngK9M/igelkotten-hittad...
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/robotgrasklipparen-ig...

Av MP636
Skrivet av Dunde:

Största fördelarna för mig med robotklippare har varit att mossan försvunnit helt, sniglarna mördas av nattklippning då och då. Och att man kan "klippa gräset" och spela Battlefield samtidigt

Kör inte klipparen på natten då den kan skada djur som är nattaktiva, speciellt igelkotten som inte flyr utan rullar ihop sig istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MP636

När jag köpte ny dator lät den också väldigt mycket i ett par dagar, det visade sig att det var en hel del uppdateringar som behövde köras klart innan den lungnade ner sig. Nu låter den nästan aldrig något längre förutom om jag startar ett spel eller något annat tungdrivet då. Nu har jag en helt annan dator än dig, men kan ju vara en så enkel sak som är problemet för dig med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MP636
Skrivet av Petersmart:

Är det en tv okej visste inte det He he he Vem har sagt att jag vet ?? Jag bara spekulera i en sak. Liten skada på lådan. Stor skada på skärmen. I mina ögon. En jäkla stor skada.

Till TS. Jag vill inte sitta här och säga att du ljuger. Posten är skit i dag. Slänger med saker utan respekt..
Men Gud. Snälla titta nästa gång du får ett paket redan vid utlämningen. Sen om du har drulleförsäkring så får du ut alla pengar på den.
Lycka till.

Hehe skrev fel, skärm ska det såklart vara.

Jag blir bara så trött på det här forumet ibland. Det är rätt ofta man läser trådar där väldigt många tror att TS ljuger trots att det faktiskt är möjligt att så inte är fallet och det enda som fokuseras på är det istället för vad frågan i tråden handlar om. Men visst ibland kanske det händer att det är lögner.

Av MP636
Skrivet av Petersmart:

Ingen fara. Jag satt mig på min nya mobil som jag köpte för 9000 kr. Det var mitt fel.
Sådan händer TS.
Så om du har nu råkat tappa den så är det sådan som händer alla personer någon gång i livet.
Den där skadan är gjort efter du har tagit upp den.
Den lilla skadan i hörnan på lådan och den Energi som skapas har inte orsakat detta.
Först själva lådans hårdaste ställe är ju hörnan. Sen tar frigoliten upp mycket och sprider ut Energin i frigoliten åt alla håll.
Kan inte tro att där är sen så mycket Energin som är kvar så den gör sådan skada på skärmen. Kollar man på din bild. så är ju Hörnan av hårdplast riktigt illa skadad.
Varför i hela friden har du till och med startat skärmen !!
Sen den . Jag skulle se om skärmen är skadad innan jag äns trycket på knappen.

Du tänker fel, om ett föremål tappas ner i backen med hörnet först kommer påfrestningarna på materialet bli större än om det tappas plant ner i backen. Om ett område som tar upp rörelseenergin är större kommer energin fördelas i det större området och inte ge lika stora påfrestningar. Då kartongen enligt bilderna har tappats i backen med hörnet först kan det mycket väl bli så att energin blir så stor att den tar sig igenom frigoliten (vilken ju dessutom gått sönder) och skärmen absorberar den istället. Eftersom skärmen inte trycks ihop på samma sätt som frigolit och kartong gör så blir det ju så att skadan inte ser särskilt stor ut från utsidan.

Du kan omöjligt veta om TS har tappat skärmen eller ej. Det enda vi kan utgå ifrån är att TS inte har gjort det då han skriver att han tror att Postnord eller Ica har gjort det. Det är Postnord, Ica eller Kompletts problem att motbevisa TS. TS startade tråden får att få hjälp med hur han ska hantera situationen.

*edit: skrev fel, skärm ska det vara.

Av MP636

Jag får också upp en sån vit rand, det är från "En sekretesspåminnelse från YouTube – en del av Google" som ligger högst upp när man går in på youtube. Klicka bort meddelandet och ladda om sidan så försvinner det