Inlägg

Inlägg som MP636 har skrivit i forumet
Av MP636

Jag hade också problem med att datorn lät väldigt mycket. För mig var det ett fläktfilter i botten av chassit som satt ganska löst, så när hårddisken snurrade igång började fläktfiltret vibrera och låta jättemycket. Blev mycket tystare efter jag justerat det, men hårddisken i sig låter ju fortfarande en del. Så kolla om det är något som sitter löst och vibrerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MP636
Skrivet av AkkiaB:

HON har köpt ett helt vanligt simkort på Maxi (som funkar till alla vanliga olåsta mobiltelefoner), öppnat luckan på baksidan av datorn, tagit loss batteriet och fört in simkortet i datorn där det står SIM se video från Youtube i ett inlägg högre upp. Jag tror också jag behöver mjukvara men var hittar jag det?

Haha fel av mig! Tänkte inte ens på att jag skrev han.

Hade tidigare en dator med läsare för sim-kort jag med, men använde bara mobilt internet så har dålig koll på om det finns någon programvara för sms.

Av MP636
Skrivet av Travhäst:

Är det möjligt att du pratar om SDHC kort?

Nej TS menar nog sim-kort, finns datorer som har läsare för sim-kort för att kunna använda mobilt bredband.

http://17c4dcd7f91259d8cc66-f5932f6db0039e8c02f89a70c334ff0e.r2....

Av MP636
Skrivet av Kaptain Kawaii:

Kommer få betalt 500kr om ja hjälper farsan med veden. Det gick lite över budgeten dock, fast dom har inte alla saker som jag har i kundvagnen på lager så jag kan nog få vänta ett tag innan jag kan beställa den, så jag kan nog skrapa ihop lite pengar tills dess.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8023865/2015-05-25http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8023865/2015-05-25

Du har 2 moderkort i kundvagnen, kanske är lite onödigt Sen skulle jag nog bytt carbide-chassit leverans först i mitten av juli, ta ett fractal design chassi man får mycket för pengarna.

Edit: Ta en sån här också, datorn blir mycket tystare http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev...
Finns bättre kylare, men denna ger mycket kylning för en liten peng. Se bara till att välja ett tillräckligt brett chassi, kylaren är ganska hög (159mm).

Av MP636
Skrivet av Ernesto:

Vad du lär dig har inte så mycket betydelse. Ofta kommer du inte använda något du lårt dig, eller så kommer du lärt dig mer av att jobba med det efter 6 månader.

Det man vill se är att du klarat av en svår uppgift. Du kan givetvis ha skaffat dig annan kunskap genom hobby eller arbete vilket leder till jobb, men med fetstil ville jag påvisa att om alla parametrar är samma, kommer man ju givetvis välja en person som gått en riktig, svår (och bra) utbildning, över en som gått en lökutbildning.

Nu säger jag inte att du inte kan få jobb efter att ha gått systemvetare, det är inte alls det jag säger. Jag säger bara att ingenjör smäller högre, mer eller mindre alltid, oavsett tjänst/position.

Håller med i att en ingenjör lär vara mer eftertraktad än en systemvetare. Men andra saker kan också spela stor roll i vem som får jobbet, t.ex hur personen beter sig under intervjun. Däremot kan det ju hända att man sållas bort redan innan man kommer till intervjun pga att företaget vill ha ingenjörer framför systemvetare.

Av MP636

Jag antar att TS vill ha det på ena kortsidan om grafikkortet alltså till höger om PCIe-kontakten, med "ovan" tolkar jag det som motsatt sida om PCIe.

Har inte kollat jättenoga men kan inte heller hitta något kort med kontakten på kortsidan. Däremot bildgooglade jag några kort och det ser ut som om dom har kontakten placerad någon cm nedanför kanten på kortet vilket kanske gör att det går att koppla i kontakten och sedan böja kabeln men jag är osäker.

http://www.hardwareluxx.de/images/stories/galleries/reviews/2...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2553544

http://www.hardocp.com/article/2014/10/14/xfx_r9_280_double_d...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2541085

Tittar man t.ex här (290x och 280x men ser ut att va samma kylare som ovan) så ser det ut som det är möjligt att böja kontakten så att den inte går utanför kortets kant
http://techreport.com/r.x/290x-custom/xfx-glow.jpg
http://www.guru3d.com/articles-pages/asus-radeon-r9-280x-top-...

Av MP636
Skrivet av Janis:

Håller med till fullo, mycket fult av Inet. För mig låter det som ett solklart garantiläge! i krisläge och du inte får bytt moderkortet ( men det tycker jag verkligen att du ska få!) så borde moderkortet fungera fint om du bara mycket försiktigt rätar på den böjda pinnen, om det inte är något annat fel på ditt ex, vilket skulle kunna vara fallet med tanke på den något skumma situationen med redan öppnad plast...

Problemet med att fortsätta använda den är att om det skulle bli något ytterligare fel på moderkortet och TS behöver skicka in kortet på garanti/reklamation. Om då Inet skulle upptäcka den kanske inte helt raka pin:en så nekar dom TS garanti/reklamation bara för att en pin är böjd trots att det inte är det som är felet med kortet.

Av MP636
Skrivet av Elvis_z89:

Ställer mig tveksam till om folk ens läst det TS ursprungligen skrev. Han skall alltså enbart spela League of Legends, som han så snällt påpekat ungefär 10 gånger. Detta till trots rekommenderar folk i5-or och GTX 970 m.fl. Utöver ovanstående faktum ville TS även komma så billigt undan som möjligt.

På vilket sätt kommer en i5-a gynna honom mer än en AMD FX-processor som är 600 kr billigare? Tar vi moderkortet i beaktning så blir ett AMD-ditto ännu prisvärdare.

Folk på detta forum måste börja inse att alla inte behöver beräkningskraften som en i5/i7-processor kan leverera, en AMD som är 600 kr billigare är i många fall (exempelvis detta) fullständigt tillräcklig.

Till TS:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7448652/2014-12-09

Nu har jag förvisso inte lagt till mus, hörlurar, Windows etc. Men det där bör ge dig en bra fingervisning kring vilken prestanda du bör ligga på för att få önskvärd FPS i LoL. Utifrån det jag kan se är det nästan bara mickep som förstått TS önskemål, alla andra svar skulle jag bortse från.

Edit: Förmodligen skulle du kunna använda en AMD-A10 om du önskar komma ännu lindrigare undan. Men FX är en fullständigt funktionell processor i detta fall (den är förmodligen i överkant sett till ändamålet dessutom). En i5-a som så många rekommenderat skulle jag avråda dig från, du har inget behov utav prestandan helt enkelt.

Håller med dig, ska TS enbart köra LoL och surfa lite så behövs ingen i5.
Fasen man är så inne i intel tänket att man glömmer bort AMD ibland, dom har helt klart prisvärda processorer.

Datorn jag länkade på första sidan kan du ignorera CrystalFlow, tanken med den var att kunna spela andra spel än LoL i framtiden med en budget på 9-10000

Jag hade valt antingen elvis_z89's
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7448652/2014-12-09
Håller dock fast vid att TS ska ta en ssd trots att det ger mycket mindre lagring, tycker datorn känns så mycket snabbare med en ssd.

eller denna om du hellre vill ha intel (ändrat lite från min senaste)
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7448849/intel-lol
valde bort asrock h81 och tog msi h87 mest pga något bättre ljudkort + optisk spdif=fler valmöjligheter för ljud
tog ett bättre nätagg än kraft 400.

Edit:
Nu har jag enbart haft tanken på datorn, har inte kollat något på mus, tangentbord och skärm. Mycket möjligt att det finns bättre grejer för en rimlig peng.

Av MP636

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7448348/lol

Den här datorn bör funka om du enbart ska spela lol, vill du ha det lite billigare kan man spara lite på chassit och eventuellt ta bort cpu-kylningen, men cpu-kylningen som följer med processorn tycker jag är rent skräp och väldigt högljudd.

Edit:
Alt. denna, lite bättre moderkort, nätagg och processor men inget som behövs för lol egentligen
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7448400/lol-lite-battre

Edit 2:
Om du behöver windows också
http://www.inet.se/produkt/9122325/windows-7-home-premium-64-...

Av MP636
Skrivet av hultron:

450W och ett R9 280 känns inte som en bra idé och varför ligger det en 92mm fläkt i kundvagnen?

Lägg på 200-300 och kör på i5-4690K istället för i5-4460. Riktigt onödig grej att spara pengar på.

Håller med 450w är rätt tight för ett 280, enligt sweclockers så drar ett system med 280 ca 360w, var enbart för budgetens skulle jag drog ner på nätagget.

Skrivet av CrystalFlow:

om du har tid, skulle du kunna tona ner den åt mig så den klarar LoL på högsta, men inte mer. kommer ej köra andra spel. Kör bara LoL och vill ha en dator som precis klarar LoL på högsta. Vill inte kasta runt onödiga pengar haha

https://www.inet.se/kundvagn/visa/7448187/doooone

Nu är jag osäker på hur kraftigt grafikkort man egentligen behöver för LoL, men det ska inte vara särskilt krävande. Däremot verkar det snarare som så att spelet är ganska dåligt konfigurerat för nyare hårdvara vilket kan ge låg fps trots att datorn i sig egentligen borde klara att driva LoL med hög fps.

Men ska du inte spela något annat spel än LoL så är det onödigt att köpa ett 280 eller ett 970, det bör räcka med ett 750ti.

Har du tänkt spela annat i framtiden, så bör du köra på en i5 och bättre grafikkort än 750ti

Av MP636

https://www.inet.se/kundvagn/visa/7447460/2014-12-08

Blir visserligen en tusenlapp extra, men detta hade jag kört på med en budget runt 10000. Känner du att du kan lägga lite pengar till så hade jag i första hand bytt ut chassi, nätdelen och möjligen moderkortet.
Processor: Senaste generationen core i5, 4-kärnig. Tycker personligen det är det minsta man ska ha för spel.
Moderkort: z97 chipset, usb 3.0, sata 6.0, har det mesta man behöver. Känns inte som du kommer överklocka något men möjligheten finns om du köper processor med k, t.ex 4690k. Finns moderkort med bättre komponenter såklart men försökte hålla nere budgeten så mycket som möjligt. Lite bättre moderkort och atx https://www.inet.se/produkt/1902650/asus-z97-k-atx
Minne: 2x4gb 1600mhz. Skulle säga att det är standard idag, som sagts innan köp 2 stickor för att använda dual-channel = snabbare.
Hårddisk: SSD, snabbare än vanlig hdd. Har tagit 250gb, men du kan ta 120 om du vill spara pengar, tycker dock det är litet med 120gb.
Grafikkort: Har kört på radeon, tycker man får mer för pengen helt enkelt, 280 är kraftigare än ett 750ti ( http://www.sweclockers.com/recension/19170-asus-geforce-gtx-7... ). Du kan köra på 270x alt 270 om du vill spara lite pengar.
Nätdel: enligt sweclockers drar en dator med ett radeon 280 ca 360w under belastning, så man bör klara sig på ett 450w nätagg. Här har jag också valt ett 80+ bronze cerifierat nätagg, bättre komponenter i nätagget helt enkelt. Ett bättre men dyrare nätagg:https://www.inet.se/produkt/6909991/evga-supernova-g1-650w-80...
Chassi: Det här är ett billigt chassi som jag tycker är bra att bygga i, nackdelen är att det är ganska litet och om du känner för att köra på större moderkort i framtiden (ATX istället för mATX) behöver du köpa nytt chassi. Et annat bra chassi för en rimlig peng: https://www.inet.se/produkt/6909893/fractal-design-arc-midi-r...
CPU-kylning: Har valt att köpa till en annan cpu-kylning än den som följer med processorn, blir en tystare dator med bättre kyld processor. Här finns dock bättre kylning att köpa en den jag valt, men pga chassit kan man inte välja så stora kylare.

Edit: har kommit fram lite nytt i tråden sen jag började skriva

Av MP636
Skrivet av jacobtr:

Även cpun skulle kunna dött. Vad för temp har du i load? Ladda ner memtest86 och testa minnena. Om du inte har fler delar så skulle du kunna testa med integrerad gpu i cpu. Vad för komponenter har du?

Visst kan det vara det, men när jag har haft liknande fel har det varit ram eller gpu som spökat och det är inte lika vanligt vad jag märkt att cpu:n plötsligt bara dör. Rätta mig om jag har fel

Nu kan det ju vara svårt att köra nåt memtest utan bild, antar att TS inte får nån bild innan windows startat upp heller. Det du kan göra i så fall TS är att koppla ur all kringutrustning (utom mus och tangentbord då), testa ett ram-minne i taget, cpu (kör på integrerad grafikkrets) och hårddisk med windows. Funkar det nu, koppla i en komponent i taget. Funkar det inte, försök få tag i andra komponenter att testa med, alt testa dina komponenter i någon annans dator.

Av MP636

Skulle gissa på dött ram, moderkort eller grafikkort. Har du möjlighet att testa med andra komponenter?

Av MP636
Skrivet av kex:

Man kan tro det. Men nej. Medelålder 35 år. Flesta höginkomsttagare. Inga barnfamiljer eller pensionärer alls.

Låter konstigt, speciellt med tanke på att det är höginkomsttagare.

Ett sätt att kanske få dom på andra tankar är att kontakta en mäklare och be mäklaren värdera lägenheten med och utan fiber indraget. På så sätt kan dom få det svart på vitt att det kanske kan vara en bra investering iaf, problemet är väl att det kanske kostar lite extra för din del men om du delar detta med dom som redan vill kanske inte det behöver bli så dyrt.

Edit. Alt.att bara höra vad mäklaren brukar höja lägenheters värde med när fiber är indraget, men tror det är mer slagkraftigt med det jag skrev ovan.

Av MP636
Av MP636
Skrivet av Skuggan74:

Skicka ett handskrivet kvitto mellan dig och honom, juridiskt är då problemet löst. Han har fått kort och kvitto och du har fått pengar.
Skickades från m.sweclockers.com

Det är inte här problemet ligger, det är kvittot från webhallen som TS behöver. Ett kvitto mellan TS och darrefreak bryr sig inte webhallen om när TS kommer och vill reklamera

Skrivet av darrefreak:

Köpt det på Webhallen i fruängen eller stockholm city, var ett tag sedan kommer inte riktigt ihåg.

Har inte fått frågan heller så vet inte när jag inte velat svara på det?

Har du köpt det med kort så kan du ta fram din korttransaktion och gå ner/ringa/maila till webhallen och försöka få ut ett nytt kvitto för att få det här ur världen. Men håller fullständigt med dig, ville TS inte skicka tillbaka kortet och få pengarna tillbaka så har han inte rätt att kräva dig på kvitto nu.

Av MP636

Som krrjon sa, du behöver inte montera bort hela kylarblocket (metall-skiten) för att få bort dammet, det letar inte in sig nåt damm under blocket bara runt om. Köp tryckluft och blås bort skiten, stå gärna utomhus när du gör det för det kan damma rejält.

Av MP636

Vilket moderkort har du? Menar du processorfläkten? I så fall, vill du ha loss hela kylaren eller bara fläkten?

Av MP636

Låter väldigt skumt, skulle tro det är piratkopior eller stöldgods!

Av MP636

Det här låter som ett konstigt fel, att både GPU och en ramsticka dött samtidigt är osannolikt. Det skulle lika gärna kunna vara moderkortet som gått sönder. Har du möjlighet att testa GPU och ram i en annan dator? Vad är dom övriga komponenterna i datorn?

Det som hände när du rensade cmos var att det inbyggda grafikkortet aktiverades, tidigare hade det antagligen varit inaktiverat i bios (eftersom en annan gpu användes) vilket gjorde att du inte fick nån signal när du kopplade i kabeln i moderkortet.

Edit: Testa även att inaktivera det inbyggda grafikkortet i bios igen, det kan vara så att det blockerar signalen till ditt 7970 (om det nu bara är ett ram-minne som är kasst). Om ditt 7970 fortfarande inte funkar får du rensa cmos igen för kunna få bild med det inbyggda grafikkortet.