Inlägg

Inlägg som ZawX har skrivit i forumet
Av ZawX

Jag sitter med ett MSI 1060 Gaming X idag och är lite nyfiken på det här chassit. Problemet är att det här kortet är lite udda designat, det är inte speciellt långt men istället väldigt högt. Det får plats i mitt ML08 (samma som rvz02), om man skruvar bort ett stabilitetsbracket, men inte i t.ex. Sentry av ZZ Saber som jag var väldigt sugen på. Finns det någon info på om Gaming X kort passar i det här chassit?

Av ZawX

men om man ska lira wow i cedega så behövs det alltså inte?

Av ZawX

Tack så mycket för hjälpen allihopa, förövrigt tycker jag att min Belkin-router funkar utmärkt ^^

*EDIT* Sista frågan, behöver man ladda ner drivrutiner till grafikkortet när man har linux?

Av ZawX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
Vilken drivrutin du ska ha beror på styrchippet som sitter innuti. Många billigare kort av många tillverkare innehåller samma.

Finns olika sätt att få reda på detta:
1. Stoppa i och se vad som händer helt enkelt (om den presenterar nått namn)
2. Söka en massa på nätet, tänk på att de kan skilja väldigt ändå
3. Öppna skiten och kolla innuti helt enkelt.

Det löser sig antar jag då, har bara en fråga till, jag har en scsi-disk, kan det komma att bli ett problem?

Av ZawX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aake
Inte oerhört omöjligt om man inte försöker sig på saker som att bygga en accesspunkt. De flesta inte allt för nya korten från kända tillverkare funkar, mest för att det bara finns ett halvdussin olika nätverkschip men många förpackningar och ännu fler varumärken på själva korten. Ditt Belkin kan av Linux anses ha samma innehåll och använda samma drivrutin som exempelvis ett 3com eller Sweex eller Netgear eller D-Link osv.

Det kluriga kan snarare handla om kryptering och jox.

Ubuntu är en bra början, alla är ju inte elajta hackers från start.

Hur gör man för att få igång trådlösa nätverket då? Det finns kanske ett inbyggt program i Ubuntu eller nåt? Kryptering är inget problem eftersom jag oftast kör på något av grannarnas okrypterade nätverk(lol).

Av ZawX

Linux och Trådlöst nätverk

Jag har ett belkin-trådlöst nätverkskort och jag funderar på att byta från windows till linux, är det relativt enkelt att få det att fungera med linux?

Tänkte också passa på och fråga vilken är den bästa disten, jag körde lite linux förut och använde Red Hat och Slackware, men vilken är bäst i dagsläget? hört lite bra om ubuntu men jag vet inte riktigt vilken jag ska välja

tacksam för svar ;;