Inlägg

Inlägg som Frux har skrivit i forumet
Av Frux

De får gärna släppa sitt föråldrade 50Hz-tänk också efersom frameraten matchar dåligt med dagens 60Hz-skärmar.

Av Frux

De spel som jag faktiskt är intresserad av och lägger hundratals timmar på köper jag ofta till fullpris vid release. Fattar inte varför vissa verkar tycka att det är nåt dåligt. Dyrast i kr/speltimme är ju de där impulsköpta 195-kronorsspelen på rea som jag bara spelar i 40 minuter.

Av Frux

Saknar alternativet: "Jag bestämmer inte datum för sådant, jag är gift sedan många år."

Av Frux

Beror på spelet. I WoW där liksom hela grejen är att samla på saker så blir det mer naturligt.

Av Frux

Jag har inte så mycket emot utseendet på PS5, men den är de där sista 2-3 centimetrarna för stor i måtten för att kunna placeras smidigt. Så även om det inte skiljer så mycket med PS5 Slim så kanske det blir en märkbar skillnad ändå.

Skrivet av anders190:

Sen uppskattar jag att Sony också satsade på att göra PS5 väldigt tyst denna gång. Min PS4 lät en del, PS4 Pro överröstade dialoger i spel så har mest spelat på den med brusreducerande hörlurar. Men min PS5? Tyst!

Jag hade tyvärr inte lika mycket tur i enhets-lotteriet, min PS5 låter som den ska flyga iväg när den läser en skiva. Min PS4 var rätt tyst däremot.

Av Frux

Jag har alltid tyckt att 60Hz på mobilskärm är lite slött, så det är skönt att äntligen ha 120Hz-flytet både på nya mobilen och surfplattan. Kommer inte att gå tillbaka till 60Hz igen, så det sätter väl en rätt tydlig gräns mot äldre och billigare modeller för min del.

Av Frux

Från MS har jag bara använt det som är inbyggt Win Pro, Remote Desktop. Finns det något annan grafisk anslutning som är snabbare/bättre?

Av Frux
Citat:

Populäraste lösenordet år 2023 är "123456"

Phew, vilken tur, jag använder 1234567 så jag klarar mig.

Av Frux
Skrivet av JonasT:

<Uppladdad bildlänk>

Får extrema 8800 GT-vibbar!

Ja jag hade sånt, det blev överhettat och gick sönder när jag spelade Crysis.

Av Frux
Skrivet av JonasT:

Det finns temperaturmätningar vid 40 dBA normaliserat i testet (grafen långt ner ovanför ljudmätningarna).

Jag har lite feedback här. Detta är egentligen den graf i testet som ger mest praktiskt jämförbara mätresultat mellan kylarna, men den är lätt att råka scrolla förbi och borde lyftas fram tydligare.

Den stora bilden "Ljudnivå" tror jag snarare fintar bort många läsare när de lite snabbt ser vissa kylare högt upp i listan och tolkar det som att de fått bra mätresultat. Det är ju så här man brukar visa högsta FPS mellan olika grafikort t.ex.

Ljudnivå vid olika fasta RPM blir svårt att värdera och jämföra när man inte vet vilken RPM som kylaren behöver köras i vid faktisk användning. Det borde istället vara staplar för ljudnivå vid samma temperatur.

Edit: Slänger in en smiley som jag inte bara låter dryg eller nåt. Tycker bara det är viktigt att vara pedagogisk och tydlig med vad det är för data som man visar.

Av Frux

För att de var dumsnåla med endast 5GB, vilket orsakar problem direkt och får folk att snabbt vilja stänga av skiten bara.

Som ett showcase i hur man skrämmer bort användare från en service som i grunden är helt ok, om den gjorts rätt.

Av Frux
Skrivet av FX9:

Inte på en PWM styrd fläkt, den kör 100% normalt, men på en spänningsstyrd går det utmärkt

Hmm jag har styrt 3pin PWM-fläktar och bara klippt bort den gula sladden. Men det kanske inte funkar på alla. 4pin fick jag nog inte att funka när jag tänker efter, det var några år sen.

Av Frux

Man kan köra med en justerbar batterieliminator, så kan man sätta en fläkt i t.ex TV-bänken och ställa in hastigheten.

Av Frux
Skrivet av Grumbledock:

Om man nu vill stödja en kanal eller influencer så är det minst sagt dumt att betala en mellanhand som behåller majoriteten av pengarna.
Att skicka 10kr direkt till den du nu gillar ger mer valuta för pengarna än månader av tittande på deras kanal/reklam/betalande för Youtube...

Eh, va? Du kan ju knappast påstå att det finns någon som i verkligheten sitter och gör enskilda manuella betalningar varje månad till kanske dussintals kanaler, när fördelningen kan ske automatiskt efter hur mycket man kollat? Det är ju en del av servicen.

Låter mer som att du inte vill betala nånting själv bara.

Av Frux
Skrivet av isbjoern:

Pinsamt att vuxna människor spenderar kvällarna med att skruva på AdBlockers istället för att betala en hundring för Premium.

Youtube premium är i mitt tyckte mest bang for the buck av alla prenumerationstjänster.

Ja precis man slipper reklamkrångel, och man stödjer kanalerna som man uppskattar eftersom de får bättre betalt än med reklamvisningar när de får en andel av premium-pengarna istället.

Av Frux

Jag undrar alltid hur relevanta sådana här omtalade säkerhetshål är för vanliga privatpersoner.

Finns det några risker rent allmänt för mig som vanlig användare, eller är det i praktiken ett icke-problem utanför virtualiserade datacenter? Den infon saknas nästan alltid och ofta har man inte en susning själv.

Dvs är skyddet aktiverat som att låsa ytterdörren, eller tar jag bara på mig en klumpig lejon-och-tiger-säker dräkt för att gå till affären? För säkerhets skull liksom, man vet aldrig, viktigt att ta säkerhet på allvar osv osv.

Av Frux
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag anser att PC hårdvaran just nu är väldigt bra och DDR5 minnen har blivit stabila och prisvärdiga.
Så jag anser att det inte är fel tid att köpa.
Sedan kan man ha valutaspekulationer om att vår valuta borde gå upp igen, men det är det ingen som vet. Hade folk vetat detta så vore det enkelt att tjäna pengar på att endast köpa svensk valuta.

Ja kronan "borde" gå upp, men det har ju experterna sagt i 20 år och det har blivit precis tvärtom istället. Inget jag väntar på för att få lägre priser längre.

Av Frux

Jag har gått vidare genom att helt enkelt acceptera att den "billiga" datorepoken är över. Tyvärr.

Det blev ett "fuck it, jag orkar inte vara irriterad på priserna längre."

Efter det köper jag det jag vill ha så länge det ger stor förbättring i prestanda. Man behöver ju inte köpa ny dator mer än typ vart femte år numera.

Av Frux

Jag har ingen åsikt om Android vs Windows Phone från tiden när det avgjordes.

Men rent generellt tycker jag det är lite synd ändå att mobilen inte blev en bra integrerad förlängning av datorn/Windows som "alla" redan använder utan lever mest i en annan värld.

Av Frux

Spelet går ju redan i 6 fps mer än vad ögat kan uppfatta vettu.