Inlägg

Inlägg som Zuch har skrivit i forumet
Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x_link

/.../
Vad är det svarta under den stora fläkten?
/.../

Det är en radiator för vattenkylning.

Av Zuch

Lägsta pris utan diskar 6600:-. Känns som om man lika gärna kan köpa en dator då och ansluta den till nätverket med 4 HDD. Men för företag så kan det dock vara intressant.

Av Zuch
Av Zuch

Samma sak gäller om man köper en Noctua NH-U12F, då får man en 200-kronors fläkt också på köpet. Många som glömmer det och köper en 120-extreme för att den är billigare men köper en noctua fläkt till den. Som då alltså totalt blir dyrare.

Av Zuch

Hur hade du tänkt att gravera? Mig veterligen så är det ju ett plastchassi...

Av Zuch

..

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ouchbeck
Är det den där nya superduper-kylaren? Gav ju inte speciellt låga temperaturer. :/

Ny vill jag inte direkt påstå. Den är ju över ett halvår gammal. Har haft min i sex månader snart. Det har bara blivit HR03+-dille här på swec för att den nyss hade recension.

I övrigt så är det ok temperaturer.

Av Zuch

Prisjakt listar alla datorbutiker som jag känner till, gtek inkluderat.
http://prisjakt.se/butiksinfo.php?lista=prod&ftgid=608

Av Zuch

8800GTX

Idle 55 @ Noctua 4,8 V
Load 65 @ Noctua 12 V.

Ej klockat, inte heller 2D-nerklockat.

Av Zuch

Det finns jättedetaljerade ritningar med mått på thermalrights hemsida på HR-03:an. Har du ens varit inne där och tittat?

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coolerfreak
Men till din huvudfråga Zuch, de ska vara snyggt också.

Då är jag med dig! Ser fram emot det färdiga resultatet!

Av Zuch

Kul att du bytt till A05B Chassit har blivit mycket skrivet om här i forumen på sista tiden tycker jag :D.

Jag har en fråga; varför använder du inte radiatorer från bilar istället, om du ändå bygger en extern box för kylningen? De är ju mycket billigare och bra mycket större. Poängen med att skaffa standard n x 120 radiatorer är ju att de ska vara smidiga att montera i datorn.

Av Zuch

Jag har också en Samsung Writemaster med rund knapp. Fungerar alldeles utmärkt.

Av Zuch

Va? Den fästes direkt på chassit, sedan för man dvd-enheten så nära så möjligt och skruvar fast den i 5,25" hålen. Luckan är återfjädrande och knappen trycker på DVD-ns knapp.

Det funkar, behöver du veta mer än så?

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av harmonizer
Jag säger precis tvärtom, Gears of wars känndes stelt.
Timeshift har bättre spelkänsla samt är snyggare i mina ögon.

Timeshift har en annan typ av grafik, typ Half-Life. GoW baseras ju på UT3 motorn som är mer detaljrik. Men vi kan inte alla ha samma spelsmak, skulle ju bli bra tråkigt annars .

Av Zuch

Mja, det var sådär. Nu när gears of war har kommit ut så lirar jag hellre det

Av Zuch

Japp, jag har en sådan, gtek säljer och dustinhome (köpte den därifrån). Kolla mitt galleri hur det ser ut med en sådan på.

http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1002&session=834979...

Där har du den.

Av Zuch

Va? Jag tvivlar mycket starkt att ditt nätagg blåser ner på CPU fläkten, alla nätagg har utblås där strömkontakten sitter. Snarare så hjälper den att blåsa ut lufter från chassit. Om du inte har någon förändring vid sidan av/på så är det i alla fall inte luftströmningsproblem.
Mja jag vet inte vad man kan göra mer, prova att ändra rotationen (vet inte hur du har den nu), skruva fast den ordentligt (skruvarna ska ända ner), ändra plats på fläkten (om du har den sugande nu prova att ha den blåsande), ta bort pastan och prova på att kleta nytt igen (om det var för mycket sist). Standard problemlösningsgång med andra ord.

Av Zuch

Herregud, jag som trodde att det var självklart.

Om du inte använder A måste du använda C. Och vice versa. MALE (C) kopplar du in i den molexkontakt som du har ledig nu. Nästa fläkts MALE kopplar du in i FEMALE (C) på denna.

Vet du hur du kopplar in förlängningskontakter och grendosor till vanliga vägguttag så ska du se att detta är precis samma sak.

Av Zuch

Wow det där var ju jättehöga temperaturer jämfört med min NH-U12F. Jag är ett par grader ovanför rumstemp i idle.

Har man två fläktar på en kylare så är den ena sugandes och den andra blåsandes, sk push-pull.

Just nuctuas kylare så gör det liten skillnad att ha två fläktar på dem som jag har förstått det, i sk push-pull. De är gjorda för lågt luftflöde och har relativt brett mellan flänsarna jämfört med t.ex. Thermalright ultra 120.

Om jag var dig skulle jag nog kolla hur luftströmmarna går i lådan, se vad man kan göra för att förbättra luftflödet. Saker man kan titta på är kabeldragning och chassifläktar.