Inlägg

Inlägg som Zuch har skrivit i forumet
Av Zuch

Fläktar som har en molexkontakt har oftast en som har ingång på ena sidan av kontakten och en utgång molex på andra sidan. Vilket innebär att man kan koppla flera enheter på samma kontakt. Se http://www.nexustek.nl/80mm_real_silent_case_fan.htm under Connectors.

Nästa fråga du ställer kommer antagligen att vara vilka fläktar du ska välja .
http://www.silentpcreview.com/article63-page2.html
Nexus verkar vara ett bra val, som är den fläkten jag länkade till ovanför.

Lycka till.

Av Zuch

Får du ngt felmeddelande när du kommer ut i windows?

Av Zuch

Det är vändbart, man kan (i princip) sätta det antingen upp-och-ner eller vanligt. Begränsningen är lite hur strömkontakten ser ut, den kan sitta i vägen om den monteras från sidan (med breda sidan i vertikalplanet), eller om den inte sitter centrerat. Jag har min fläkt riktad neråt (vilket man kan se i galleriet). Den får då lite svalare luft än om den drar luft ifrån hårddiskarna, vilket det ändå finns en fläkt till.

Av Zuch

A05 har omvänt luftflöde, insug bak och utsug fram. Nätagget är ca 2 cm ovanför botten, med utflödet (där man stoppar in strömsladden) riktat mot fronten. Så som nätagget ser det är insug i botten och utsug i fronten. Om inte jag har fel för mig så är 8800GT kortare än GTX. Så du ska nog kunna använda alla tre platserna. Dessutom tror jag att man kan använda GTX och alla tre platserna om PCIe slotten är ett hack upp. Mitt uttag är ju nederst.

Om du ska byta fläktar så byt HDD fläkten först framför allt. Den är sjukt krånglig att byta om du bestämmer dig för att göra det i efterhand, nätagget måste tas bort (eller i alla fall dras ut en rejäl bit). Fläktarna som medföljer är väldigt högljydda på max, jag har min bakre på 4,8 V och då låter den relativt lite, dock betydligt mer än Nexus (front) och noctuan på samma volttal.

Just det, för att byta frontfläkten måste du ta bort hållaren som håller nätagget. Det tog ett tag för mig att fatta det (var lite trött ).

Av Zuch

8800GTX är väl bättre än 2900? 8800GT tangerar prestanda hos GTX så därför är det ganska lätt att komma fram till den slutsatsen att 8800GT > 2900

Av Zuch

Tackar för de vänliga kommentarerna om mitt galleri, vad bra att du till slut hittade dit

Scythen är 150 mm hög, medans Noctuan är 155 mm, alltså så ska ninjan få plats utan problem.

Det är ett enormt snyggt chassi, aluminium finishen är mycket bättre än min SG-01 från Silverstone, och den tyckte jag hade jättebra finish innan jag beställde och fick hem min A05

Av Zuch

Jag tvivlar på att 8800GT är längre än ett GTX, och jag får plats med GTX i mitt (se mitt galleri i min profil för "bevis").

Av Zuch

Nä, släng inte det. Vem vet när du behöver en 5 volt eller en 12v källa? (antar att du inte har en spänningskub)

Av Zuch

CPU-Z kan inte visa temperaturer. Prova CoreTemp, TAT eller Everest.

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nihilisten
Hm, du vet att själva poängen med den radiatorn är att den ska sitta verikalt?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av boldtaar
Tror du skulle kunna få bättre kylning om du vred kylaren 90 grader så att varmluften kan stiga uppåt och inte fastna mot chassit.

Som sagt. Jag har själv varit sugen på att införskaffa mig en sådan.

Av Zuch

Snyggt chassi, cool lösning med skärmen, klart LAN-vänlig

En sak måste jag fråga; varför i hela fridens namn har du satt biohazard fläktgaller både på baksidan och framsidan på fläkten vid CPU-kylaren?

Av Zuch

De som satte ihop datorn till dig borde ha gjort det, men det skadar inte att titta. Att ha på för mycket pasta leder också till ökade temperaturer, de kanske bara kletade på och satte dit kylaren.

Nejdå, det är inget krångel att ta bort kylaren, http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=146&code=009 , bara att lossa två skruvar så kan du ta bort kylaren (du behöver inte ta bort baksidan, så inget behov att ta bort hela moderkortet).

För borttagning av pasta kan jag rekommendera Isopropylalkohol, köpes på Apoteket (man får fråga efter den). Kostar ca 50 kr och den lär inte ta slut innan bäst-före datum (100 ml). Sedan ngt luddfritt att ta kletet med, högkvalitativa tops funkar bra, annars vet jag att det finns de som använder kaffefilter (några andra bra förslag?).

När det gäller valet av kylpasta så finns det en uppsjö, själv använder jag Zalman ZM-STG1 som är lättapplicerad som få eftersom den kommer i en nagel-lacksburk. Bara att pensla på ett tunt lager så är man färdig.

En annan teori är att sensorn rapporterar fel temperatur, men detta är lätt att kolla upp genom att känna på kylaren. Om din sensor rapporterar de temperaturer och du bränner dig när du tar på den, ja då är också processorn väldigt varm. (känn med baksidan av handen)

Av Zuch

Hoho är det den beryktade supervarma prescott p4 du har? Om det är det (kolla med CPU-Z) så är temperaturerna någorlunda normala. För att bättra på temperaturerna så kan du i ett första steg ta bort och rengöra kylare och CPU, applicera ny pasta och prova om tempen sänks. Om inte detta hjälper så får du nog inhandla en ny kylare.

Av Zuch

Jag kunde spela det på gamla grafikdrivare, då jag är tveksam till att installera beta-drivare (hur dumt känns det inte att de nästan kräver att man ska installera beta-prylar för att något ska fungera?).
Märkte ingen skillnad dock på nya och gamla, får samma gamla "nvlddmkm stopped responding" som jag får på en del spel (dock inte UT3 som tur är, anledningen till varför jag uppgraderade från början )

Knäckte spelet igår förresten. Coolt slut, lam "slutboss".

Av Zuch

Mitt intryck av lysande fläktar är att de inte riktar sig åt dem som vill ha diskreta system. Alltså både lyser och låter de. Priset har nog ingenting med saken att göra, en LED kostar <1 kr. Möjligen blir konstruktionen mer komplicerad, men den finns ju redan.

Av Zuch

En annan detalj som också är nytt (för mig iaf) är att om fienden blir nerskjuten, men lever fortfarande, och ser dig så börjar han skjuta dig medans han fortfarande ligger på rygg.

Av Zuch

Mm en sådan blir det nog till min kylare när den kommer (fläkten alltså).

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ampariii
Jo det stödjer dualcore, det är det som bilden visar. Den använder 50% av kärna 0 och 50% av kärna 1 som jag visar på bilden.

Ja, det var väl inte speciellt effektivt? Startade upp UT3 som ÄR dual-core optimerat och där låg användningen på 70-90 procent per kärna:

http://img106.imageshack.us/img106/4046/cpuusagesmallft8.png

Om någon kan ta sig tid och ta en liknande bild när de har spelat crysis så att vi kan komma till någon slags consensus om detta (jag själv inte det installerat då jag tog bort det för att jag tyckte att det var sådär, spelar timeshift istället )

Av Zuch

Jag tycker också att spelet är rätt coolt.

Ganska avslappnande, det är ju helt extremt linjärt

Inget att man ska hitta en massa nycklar, eller andra dumheter på andra sidan banan för att öppna en dörr.

Nej det är bara att trycka in timeshift, springa på fienderna men hagel och spränga dem

en kul grej hände när jag tog vapnet från en snubbe, då gick han ner på knä och la händerna över huvudet och skrek "Don't shoot! please!", så jag tänkte, ok, han ger sig.
Så jag vände mig om för att ta sikte mot snubben som satt i en turret långt långt bort med sniper (det uppdraget då man ska skjuta ner fyra av dem) , och då kommer dräktens varningsröst "Lethal weapon in proximity detected" och då har snubben som jag skonade plockat upp ett vapen och siktar på mig! "Vilket jävla sätt" tänkte jag och han fick en hagelbrakar-salva i huvudet.

Av Zuch
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ampariii
Min dualcore jobbar på bra iaf. Och inte har jag behävt ändra något för det. Du kan se det här: http://www.fuskbugg.se/luftpostc/crysis_cpu_load.JPG den visar både kärna 0 och 1 och som du ser ligger båda på runt 50%

Om ett program som inte är skrivet för dualcore belastar till 100% visas det i aktivitetshanteraren som 50% på dual-core, eftersom kärnorna då delar på det. Det är också därför det blir 25% i quadcore-fallet (eftersom det är fyra som då delar på det). Om det hade varit skrivit så att dual-core hade kunnats utnyttjats så hade dual-core blivit belastat 70-90% och en quad 35-45%.

Nu vet jag inte hur det är fallet om detta spelet är skrivet för dual-core eller inte, om man tittar på era CPU belastningar så verkar det ju inte vara så.