Inlägg

Inlägg som martin_opell har skrivit i forumet
Av martin_opell

säger som ovanstående antingen ati 58xx serien eller vänta på nvidias nya kort som skall släppas denna månaden enligt dom själva.

Av martin_opell

det var grafikkorts fel. bakade kortet i ugnen så startade det och fungerade precis som vanligt igen. får väll se hur länge deta fungerar nu då hehe

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av p_stman
Var det inte bara första batchen med 620:in som var baserad på deneb kärnan???

i dom senare så finns det väl ingen fysisk L3 cache alls va??

jag hade en 620 för ett tag sedan och den gick i allafall inte, det fanns ingen fysisk L3 cache att tillgå

kodet finns någon kod på prollen som består av 6 bokstäver (kommer ej ihåg vad den heter) men där ska det stå CACYAC har jag för mig. där det mittersta C står för att det är DENEB kärna har jag för mig,

någon får gärna rätta mig om jag har fel.

kunde iaf låsa upp min l3 cache påmin 620 som jag köpte för 1-2 veckor sedan så visst går det fortfarande att låsa upp l3 cachen

Av martin_opell

Drivrutins problem 9800gx2

Hej

satt och kollade på film på datorn när jag helt plötsligt fick upp att drivrutinerna har slutat svara. skärmen blev helt svart så fick starta om datorn.

efter detta så fanns inte drivrutinerna på datorn fast dom var installerade. testade 2 olika drivrutiner 196.21 och 196.75 ingen fungerar.

installerade om windows hjälpte heller inte kortet visar bild och lyser men går inte att installera.

får däremot upp felmedelande kod 43. " windows has stopped this device because it has reportet problems. (code 43)

är kortet trasigt för detta eller är det något annat fel?

kunde tex inte installera windows med kortet i men kunde däremot installera det med inbyggda kortet. kortet är ocklokat och datorn med nu när jag testar.

jag själv har aldrig överklockat kortet. dock gick det att installera drivrutinerna igår utan problem. har alltid reglerat fläktarna själv till 100% när jag spelar samt att jag har haft extra fläktar runt kortet så dte har aldrig vart över 90 grader.

tycker detta är väldigt underligt att kortet bara går sönder.

någon som vart med om detta förut?

Mvh
Martin

Av martin_opell

vet hur det är installerade dessa drivrutiner på mitt 9800gx2 och det fungerade inte värst bra. började hacka och visa massa konstiga rgejer i menyerna på spelena. även när jag ändrade fläktarna till max i rivaturner. kom knappt in i riva turner heller med dessa drivrutier ville hänga sig.
började man spela så dog hela datorn.

bytte dock tillbaka till 196.21 iställe så fungerade det som vanligt igen.

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fqvarfort
Eftersom jag inte vågar rekommendera Ace nätaggregat till någon ger jag här ett förslag på inköpslista hos inet istället. Fördelen är att inet har billiga och bra nätaggregat från FSP, och generellt lite lägre priser så att du får plats med en en dubbel-kärnig processor från AMD (Athlon II) som är mkt bättre än den enkel-kärniga Sempron...

http://data.fuskbugg.se/skalman01/5990.png

+ Tänk på att skrivaren kommer utan USB-kabel (det gör den oxå hos DustinHome) så du behöver köpa till en om grannen inte redan har en(https://www.inet.se/artikel/8200420/usb-kabel-a-b-ha-ha-3m eller https://www.inet.se/artikel/8200458/usb-kabel-a-b-ha-ha-3m-vi...).

+ Den fria frakten hittar du här (https://www.inet.se/artikel/6101343/fraktfritt-sweclockers-vi...).

håller helt med där att 2kärning är bättre behöver ju bara någon hundring så har man 1. blir bra mycket mer fart i kontorsarbeten som datorn är till för.

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SAiKoU
Jag förstår inte det här med RAM-minnen, det gör ju tydligen ingen skillnad om man har 667MHz DDR2 eller 2000MHz DDR3!?

Med tanke på dina inställningar, särskilt AA och AF-inställningarna så tror jag att det är rimligt med ~45FPS.

beror lite på hur man kör med. kör man crossfire/sli får man prestanda vinst men om man kör singelkort så är inte prestandan så stor mellan ddr2 och ddr3 liten fördel för ddr3 om man kollar sweclockers test om ddr3 och ddr2.

jo helt klart aa och af tar väldigt mycket grafikkort där sjunker fpsen fort.

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Raxox
Om det är 667Mhz minnen du har så är det INTE DDR3, dock vet jag inte om det är DDR1 eller DDR2 men går nog utläsa i BIOS eller om du helt enkelt kollar på minnesstickan.

Med detta ville jag bara påpeka att du INTE skall köpa 1600Mhz minnen för det är väll garanterat DDR3 minnen. Fast det finns kanske möjlighet till att ditt moderkort klarar både DDR2 och DDR3.

EDIT:
Vad jag vet om minnen så är inte skillnaden så stor mellan 4 och 6Gb. Skulle kunna tänka mig att en uppgradering till 4Gb 1000Mhz(minns ej exakt) minnen vore bättre.

OM du kollar så har han phenom2 och dom finns inte med ddr1. utan bara ddr2 eller ddr3. och har han 667 så har han garanterat ddr2. med am2 eller am2+ bräda. antingen så byter du ut ramena till ddr2 1066mhz eller 800mhz eller så byter du ut moderkortet till am3 med ddr3 och kör 1333 eller 1600 väljer man själv dock mer kraft i 1600 men lite dyrare.

men eftersom han har 790 krets i moderkortet kan det mycket väl vara ddr3 med. han kanske kollar i cpuz där står det halverat vad man har i mhz. tex står det 667 där har man 1333 och då har man ddr3. eller så kan man även ha 790 krets med ddr2 minnen då det med finns. och då har han 667 minnen i ddr2.

Mvh
Martin

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blomster
En idé kan vara att köpa ett R2 och lägga resterande pengar på annan kylning eller nya/fler fläktar.

Vilket chassi som är bäst i ditt avseende kan jag inte svara på men efter att ha använt mig av de båda typerna föredrar jag helt klart R2 då det var lättare med kabeldragning osv.

Finns ändå hyffsat många fläktplatser i R2 så jag tror du kan få en ganska fin kompromiss mellan ljudnivå och kylning. Lycka till!

okej jo detta verkar funkar riktigt bra om man använde fd fläktar då dom låter lite. dock blåser dom itne så mycket men det nlir ju bättre då man kan ha någon extra utan värre ljud nivå.

bra att ha någons annans tips som har testat båda eller sett båda live.

Av martin_opell

bra chassi?

Hej

Har kollat runt väldigt på chassin och undrar vad man skall välja för något?

det skall inte ligga över 900.

problemet är att jag har ett 9800gx2 och det blir för varmt i min låda då jag inte har sådär jätte mycket fläktplatser i chassit.'

grafikkortet går upp i nästan 105 grader i crysis när fläkten ör på max på grafikkortet.

så nu till min fråga vilket chassi är det bäst kylning för grafikkortet i?

har kollat på p180mini och även r2 chassit men finns det några andra bra eller hur bra funkar dessa för just varma grafikkort?

Mvh
Martin

Av martin_opell

Re: Gammalt nätagg, behöver jag nytt?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av error850
Tja,

Ska köpa dator åt päronen och undrar ifall man behöver ett nytt agg nu när man ska köpa nya delar. Agget i datorn just nu driver en amd athlon xp. Antar att det är socket A på moderkortet då.

Är det något jag ska tänka på som behöver köpas till i sladdväg för att driva ett socket 1156? Jag tror inte själva kraften är något problem (300W) men kanske vissa spänningar inte hänger med?

beror på märke med men om du inte skall ha något värsting grafikkort så skulle jag iaf om jag vore du köpa ett 400-450watt så man ligger säkert.

dock skall man ha bra grafikkort med är det bra att ligga på runt 500-550 watt beroende på märke med på agget. corsair 550 är det många som kör med.

300 tror jag blir lite i underkant om man skall köra i5/i7 dator.

Mvh
Martin

Av martin_opell

Re: amd 630 x4 vs amd 550 x4 i spel.

Citat:

visst 550 upplåst skulle vara snabbare än 630 om båda är oklockade. dock så får man ju se till att det inte alltid funkar att låsa upp en 2 kärning till 3 eller 4kärnor men det är väll en smak sak. vill du försöka låsa upp och gissa så köp 550 då det är mer prestanda vill du inte chansa så köp 630 har du mer budget skulle jag satsa på 720 dock några hundralappar mer. för då får man mer prestanda även om den inte går att låsa upp till 4 kärnor. men vissa funkar det med.

Av martin_opell

Uppdatera bios på asus moderkort?

Hej

tänkte uppdatera bios men vet inte vilken version man ska välja

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=ef0qgvMIwOUagAVl

kortet är M4A785-M

hade tänkt att försöka få upp den 4 kärnan med.

Mvh
Martin

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheSweede
Stöter på skumt problem; när jag aktiverar ACC och unleash mode så bootar den om som den ska, men efter POST (när den kollar alla mina hårddiskar) så säger den bara "please enter setup and configure your settings: Press F1 to enter BIOS or F2 to load default settings and resume boot".

När jag väljer F1 så är ALLA inställningar i BIOS omställda till default (dvs. diskarna ligger i fel ordning så datorn inte kommer kunna ladda OS:et, fel boot prioriteringsordning, etc.

Jag kör på en 550BE och ett ASUS Crosshair III Formula (BIOS ver. 1105).
Värt att notera är kanske oxå att unleash mode och acc är återigen deaktiverat även det.

jättetråkit jue :'(

Har exakt samma problem som dig. allt går bra tills om booten då resettas bios helt plötsligt.

någon som har svar på detta?

Av martin_opell

aha okej får väll se fram emot det datumet då hehe

japp det är avstängt i bios kortet är trasigt för det bara dog när jag skulle starta upp datorn hade fungerat dagen före :S går itne att få liv i det fungerar utmärkt med interna grafikkortet när jag använder det. har även testat båda utgångarna på grafikkortet men fungerar inte.

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Superlight
5830/5850 tycker jag om du har råd för det. 5770 är bara dålig uppgradering från 4870

jo 5770 är ju nästan sämmre prestanda bara att det drar mindre ström så det känns lite dåligt faktiskt 5830 har jag tänkt på men när kommer detta kortet ut?
5850 är ju riktigt bra för det man får för pengarna iallafall tycker jag.

Mvh
Martin

Av martin_opell

Val av grafikkort?

Hej

nu är det så att mitt xfx 4870 1gb inte visar någon bild längre har brövat att baka det utan resultat kortet startar och går men visar ingen bild. dock visar datorn bild på det interna grafikkortet. kortet hade heller aldrig varit överklockat vilket jag med tyckte var väldigt konstigt.

så nu till min fråga vad ska man välja för kort nu? vad får man mest prestanda för pengarna just nu? behöver ett kort då jag sitter och spelar men just nu inte har något kort alls.

några bra alternativ?

kortet skall klara crysis i 1200 eller 1400 då min skärm stödjer som mest 1440 när det är 19" behöver inte vara allt på högsta.

körde crysis på mitt gammla kort med nästan allt på högsta.

Av martin_opell

angående vad jag inte kan spela med det kortet är att jag kan bara köra veryhig på allt förutom 2 saler på crysis för då hackar det annars flyter det på. jo 5850 är ju riktigt bra för dom pengarna faktiskt har jag sett.

detta med cpuer är det någon skillnad i spel tex med 2 eller 4 kärnor?

dock fick jag en rejäl höjning i spel när jag bytte till 4870 för 1 halvårsen ifrån ett 8800gt.

kanske som ni säger bättre och vänta lite.

Mvh
Martin

Av martin_opell

aha okej kör 1 sata disk och 1 ide. kör spelena och windows på sata och alla onädiga program installationer nerladdningar mm på ide hdd.

kan bara köra 1440 som högst i upplösning då min 19" inte stödjer mera så upplösningen är inte hög direkt hehe

vad ska man satsa på för cpu om man skulle byta? köpa ny till mitt moderkort eller köpa nytt moderkort och cpu?

dock kommer det ju nya kort ifrån nvidia och även 5830 hur bra det blir då. sedan borde det väll komma sänknig på 5850 med när nvidia kommer med sina.

dom spel jag kör just nu är wow, crysis, farcry2 och modern warfare 1 just nu iaf.

Av martin_opell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Demonlord
Skulle vilja poängtera 2 saker titta på vad du har för fsb på mb + hur mycket cache minne du har i cpun

cpun har 2mb cache. moderkortet har upp till 1600mhz i fsbn.

jo har också vart inne på grafikkort i spel det är ju det jag gör mest är att spela men har även sett att processorn gör en del i spel. för min processor är inte den nyaste därför jag undrade om den flskar i spelena eller inte

Mvh
Martin